rem190319
profili

  • %48'in hala anlamadığı şeyler

    hala olayı, hdp ile ilişkilerine yoranlar var.

    siz bizi aptal mı sanıyorsunuz? neymiş efendim, hdp ile birlikte anıldığı sürece değişmezmiş bu rakam.

    olm bu ülkede akp hdp ortaklığını da gördük, üstelik öyle hani mecliste siyaseten falanda değil ha, çözüm süreci, açılım süreci cart curt dönemleri. dağdan gelen pkklıların türkiye sınırları içinde davul zurna ile karşılandığı, çadır mahkemeleri ile hikayeden yargılandıkları sonra affedildikleri dönemleri gördük olm biz.

    bu kez %52 değildi iktidar, %60lara kadar çıkmıştı.

    ne oldu, matematik öldü değil mi? o yüzden maval okumayın. "milli duygular" hassasiyeti olsaydı bu milletin, akp şuan tabela partisi olurdu. hem hdp pkk ile iş tuttu vakti zamanında, hem fetö ile iş tutup ülkenin içinden geçti.

    insan mert olacak, delikanlı olacak. iktidar hdpye yanaşınca, işte terörü siyasetle bitirirsiniz doğru olanı yapıyorlar dedikten sonra, karşı taraf aynı şeyi deneyince ouuwww, olmuyor yani. ne çabuk unuttu bu millet, o çözüm süreci yaşananları değil mi? doğuda adeta özerklik ilan etmişti terör örgütü.

    terörle teröristle pazarlık yapılmaz diyen baştacı, ama o pazarlık yaparsa tamam, bu yaparsa tukaka falan, ikiyüzlülüğe gerek yok.

  • yavuz ağıralioğlu

    muhalefet ile herhangi bir direkt bağı olmayan, tek ilişkisi kılıçdaroğlunu destekleyeceklerini açıklamak olan hdpyi ne güzel kitlediler lan muhalefete.

    hüdaparı sorunca, geçti gitti diyerek çekiliyorlar kenara. aha bu adamda aynı boku yiyor, hdp kılıçdaroğlunu destekledi ühühü. eee hdpye oy veren 5 6 milyon insana terörist diyelim, oy haklarını alalım elinden, olmaz mı? nasıl olsa türkçe bir kelime bilmeyen, türkiyede herhangi bir zaman geçirip getirmediği dahi şüpheli araplara falan verelim vatandaşlığı, yapılmışını gördük bugün.

    ben erdoğan'ı destekliyor desteklemiyor derdinde değilim, gitsin ayağını öpsün banane, ama siyaseti iktidar ağzından yapıyor, delikanlı gibi çıkıp ben erdoğancıyım diyemiyor, ben ona kuruluyorum.

    bu iktidar çok büyük güç sahibi, devlet imkanlarını %99değil %100 kullanıyor, o yüzden herkesin bir bedeli, herkesin bir oyunu, bir hesabı olabileceğini çok iyi biliyorum. sonradan dönmelerin hiç birini samimi bulmuyorum, kimi paraya, kimi bir videoya gittiler, bundan adım gibi eminim. kendisi umarım değerli bir şey için gitmiştir, ne diyeyim başka.

  • 31 ocak 2023 mehmet barlas'ın gereğini yapması

    mehmet barlas'ı tanımayanlar için şöyle diyeyim, iktidar değiştiği günün ertesi sabahki yazısı şu tarz bir şey olacaktır.

    şimdi değişim zamanı, atılım zamanı. 20 sene sonra özlenen türkiyeye dönüyoruz.

    barlas sonuçta, güç kimdeyse, barlas o tarafta bayrak tutar.

  • fifa'nın nusret'e soruşturma başlatması

    fifa'nın götü yiyorsa, bir milli takım forması üstüne giydirilen şeyin hesabını sorsun, soruşturma başlatsın. 100 yıldır izlerim bu sporu, böyle kepazelik görmedim.

    nusret savunacak değilim, ne yapacaklar mesela 7 maç sahalardan men mi edecekler? komik olmuşlar, paranın köpeği fifaya bak hele

  • kraliçe'nin cenazesine türkiye'den kim gitmeli

    muhalefetten herhangi biri giderse, ingilterenin kraliçenin adamı derler.

    iktidara yakın birileri giderse diplomasi, iyi niyet derler.

    maalesef şu aşamada cumhurbaşkanı olan erdoğan hariç katılımlar gereksizdir.

  • karşı cinsten birinin sizde en çok beğendiği yer

    arkadaşlar, entry girenler cinsiyet belirtsin lütfen, erkeklere yürütmeyin burada beni boş yere. hedef saptırmayın ulan.

  • erdoğan'ın açıklayacağı 15 maddelik reform paketi

    dünyanın her yerinde, reform kelimesinin karşılığı pozitif şeyler çağrıştırır, yani reform iyidir.

    ama türkiye'de örneğin terörist kelimesi ne kadar ucuzladıysa, reformu da öyle yapacaklar anlaşılan.

    halk reformlar altında eziliyordu denilebilir mi? bu ülkede denir.

  • 1 eylül 2020 cb erdoğan ile mansur yavaş görüşmesi

    cumhurbaşkanı davet eder, belediye başkanı bu davete icabet eder, en fazla bu olur.

    arka planda partimize gel diyebilir mi? diyebilir. fetöcülükle suçladıkları akşener için dahi gel diyebilecek tiynette adamlar neden davet etmesin.
    mansur başkan dediklerini yapar mı? yapmaz ama yapar diyelim, yani oldu ki yaptı diyelim, kendisine oy veren seçmenlerin hepsini peşinden sürükleyebilir mi? imkansız.

    bu millet artık maalesef ne partiye bakıyor ne adaya, iki taraf var ya onlardansın ya bizden. bu herkes için geçerli.
    o yüzden karşı tarafa yanlayacak insana aynı iyi niyeti kimse göstermez, bizim derdimiz ülke bizim derdimiz bu mafya talan düzeninin bitmesi.

    mansur olmuş ekrem olmuş meral olmuş farketmez. bu düzeni değiştirip, ülkeyi yeniden inşaa etmek asıl hedef. her kim mevcut düzeni yıkacaksa benim şahsen oyum o insana olur, sonrasını sonra düşünürüm. beğenmezsem bir başkasına oy veririm, onu da beğenmezsem bir başkasına.
    kişilere yada partilere biat eden biri değilim, eminim bir çok yurtsever böyle düşünüyordur.

  • 13 mart 2020 beşiktaş jk tweeti

    aralarında oynanan son 10 maçtan 6 maçı beşiktaş'ın kazandığı, galatasaray'ın 2 galibiyet aldığı, 2 maçında berabere bittiği gerçeği ortadayken, yine küfürler eşliğinde her sene beşiktaş'ı "siktiğini" iddia eden sığırları üzen twit.

  • amazon.com.tr

    sitede bir olmamışlık var gibi.

    yani hepsiburada sitesine girince istemsizce o ürün senin bu ürün benim bakasım geliyor, amazon öyle değil. sanki çinli bir firmanın sitesinde alışveriş yapıyormuşum gibi geliyor, gerek görsel olarak gerek içerik olarak böyle geliyor bana.

    o sebeptendir ki, henüz bir alışverişim olmadı bu siteden, kısa vadede olur mu emin değilim.

  • yeterli para olduğunda alınacak ilk şey

    tokat gibi çarptı bu başlık beni.

    gerçekten ne istediğimi bile bilmiyorum, bir hayalim kalmamış ortada, vizyon falan sıfırlanmış.

    abartmıyorum bakın gerçekten böyle bir hale gelmişim.

  • 1 eylül 2019 sigara zammı

    birazdan gelir içmeyin şu zıkkımı diyecek tayfa.

    köprü geçişlerine zam geldiğinde de geçmeyin şuradan diyorlardır eminim, sağlıklı olursunuz yüzün falan

    bu tipler yüzünden geçirebildikleri kadar geçiriyorlar zaten her yerden.

    edit:
    sıklıkla gelen mesajlardan bazıları şöyle.
    duraklarda parklarda biz içmeden içmiş gibi oluyoruz o yüzden umarım 100 lira olur.

    dünya'da en ucuz sigara bizde gibi. tabi bu kadar nazik değil bir çoğu.

    1- konunun kamuya açık alanda sigara içimiyle alakası yok, bunu sigarayı 100 liraya çıkartarak engelleyemezsiniz. türkiye'de ciddi miktarda kaçak sigara ve tütün hasadı yapılıyor. insanlar sarma sigara içer yine içer, bunun eğitimi bunun caydırıcılığı olmadığı sürece sigara fiyatı ile bu düzenlenemez.

    2- en ucuz sigarayı içtiğimiz konusunda fikrim yok eminim öyle olmadığına ama bir çok ülkeye göre ucuza içtiğimizi hala düşünüyorum.
    ben şuna varım, elin almanı ingilizi gibi haftalık mutfak masrafımı 30 50 tl seviyesine çeksinler, ben sigaranın tanesine 30 50 liraya vermeye hazırım.
    bu tipler alkol fiyatlarına ise zerre birşey diyemeyecek tipler.

    benim derdim sigaraya alkole gelen zamlar değil, götü sıkışanın bu kalemlere yüklenmesine karşıyım. bir şeyi ya yasaklarsın, yada halkın erişebileceği fiyatlarda tutarsın.

  • yalnızlığı tek kelime ile anlat

    tünemek

    örneğin, camın önüne tüneyip haftasonu akşama kadar çay içmek.

    tek kelime denmiş ama maşallah millet gılgamış destanını yazmış.

  • çocuğu dinden ve dindarlardan uzak tutmak

    çocuğum olursa yapacağım eylem. hatta 18ine kadar elimden geldiğince din ile ilgili söylemleri dahi yasaklayacağım.

    imam hatipmiş, kuran kursuymuş, bilmem ne vakfıymış yok. temiz beyin için çocukları bu tip şeylerden uzak tutmak gerekiyor. 18inden sonra neye inanmak istiyorsa inansın, sorumluluk noktam ne ise onu sonuna kadar kullanırım.

    çocuklar çocuk kitabı okumalı.

    edit: bakın arkadaşlar, ben çocuğum inançsız olsun yada inançlı olsun arzusunda değilim. lakin benim din olarak anlattığım şeylerin 180 derece zıttını gören bir çocuğa verecek cevabım yok sadece.
    din demek güzel ahlak demek diyeceğim, yalancıların talancıların din üzerinden yürüdüğünü görecek ve soracak, ben bu çocuğa ne diyeceğim?

    din diyecek, yaradılanı yaradandan ötürü sevin diyor, e babacım kimse kimseyi sevmiyor, bu nasıl oluyor diyecek. ben bu çocuğa ne diyeceğim?

    baba diyecek, allah yeryüzündeki hayvanlar benim sessiz kullarımdır demiş, biz onlara neden bu kadar kötülük yapıyoruz diye soracak. ben bu çocuğa ne diyeceğim?

    baba diyecek, şu vakıfta, şu kursta arkadaşlarıma kötü şeyler yapıyorlar, geçen gün internette gördüm, neden böyle oluyor diyecek. ben bu çocuğa ne diyeceğim?

    velhasıl, cevaplarına sahip olmadığım şeyleri sorsun istemiyorum bana. o yüzden evimde din ile alakalı şeyler konuşulsun istemiyorum. eğer konuşulursa inançsız bir çocuk olacaktır ve ben bunun kendisinin karar verebileceği birşey olsun istiyorum.

  • erdoğan'ın imamoğlu'na sen adam mısın demesi

    sen kimsin, sen adam mısın ? gibi cümleler artık standart oldu, bunlara takılmıyor kimse.

    burada tehlikeli olan sözler, istanbul'u bunlar alırsa siz sanıyor musunuz ki chp yönetecek istanbul'u, kandil yönetecek kandil diye bağırdı.
    ankara içinde aynı şeyi söyledi.

    yarın bir gün bu sözlerden destek alan adamın biri, imamoğlu veya yavaşa suikast girişiminde bulunursa bunun hesabını kim verecek? ben size söyleyeyim. halk verecek.
    zaten pamuk ipliğine bağlı ilişkiler , resmen bu ipliği kopartmak için uğraşıyor. böyle bir dil, devlet adamına yakışır mı, elinizi vicdanınıza koyun söyleyin.

    devlet adamlığı, imamoğlu ve yavaşın terörist olduğunu bilse dahi bunu dile getirmesini engeller, perde arkasında çözer bu durumu. devlet adamlığı boş bir kelam değildir, halkın önüne bunlar terörist diye atamazsın kimseyi. kazanacağınız seçim olabilir ancak kaybedeceğiniz ülke olabilir. en ufak bir karışıklık belki de bu ülkeyi iç savaşa sürükleyecek,bunun bile farkında değil mi kimse!

    bir cumhurbaşkanının bu kadar rahat bu kadar pervasız konuşabilmesi ülkem adına utanç verici.

  • kediyi sopayla döven iş adamı

    bu memlekete bol bol dexter lazım. çözüm bu.

    yoksa bu iş paşazade vekillere bakanlara kalırsa, daha çok hayvan telef olacak.

    edit: evet arkadaşlar dexter, bu işlere hayvan öldürerek başladı, ama anlatmak istediğim o değil. hayvan öldürenleri harcayacak biri lazım. dexter tarzı iş yapacak tertemiz.

  • fetö mağdurları barışmak istiyor

    (bkz: lahanayı yerken kıtır kıtır sapına gelince me)

  • 3 kasım 2018 başakşehir beşiktaş maçı

    başakşehir kedinin fare ile oynadığı gibi oynar beşiktaşım ile. atar 1 tane, bırakır topu bize, debelenip dururuz ,sonra bi tane daha sıkıştırırlar maç biter. şenol güneş , şanssız goller yedik oyun hakimiyeti bizdeydi der,avcı ise beşiktaş ı nasıl yendiklerini anlatır rahat rahat. geçer gider.

  • akp'nin yavaştan yolcu olması

    akp zaten gitti. reis ül hazretleri gitmiyor. reis hazretlerinin oy oranında düşme falan yok. ne lazımsa onu alır, 50 ise 50 40 ise 40 80 ise 80.
    yoksa akp diye birşey kalmadı artık.

    o yüzden manasız bir tespit.
    biliyorsunuz ki kötü olan herşey allahtan, sonra dış güçlerden. iyi olan herşey reis hazretlerinden, hal böyle iken oyna devam.