shah caspian26
profili

  • yılmaz güney

    çocuk cinayeti > check ( şanlıurfa'da arabayla ezip öldürdüğü çocuk)

    hayvan cinayeti > check ( film için öldürdüğü at)

    kadına şiddet > check ( nebahat çehre'yi arabayla ezmesi, kafasına bardak koyup silahla ateş etmesi)

    cinayete yardım ve yataklık > check (ephraim elrom'un katillerini evinde
    saklaması )

    bıçaklı saldırı ve yaralama > check (alper feyman'ı göğsünden yaralayıp, ilhan feyman'ın sustalı bıçakla boğazını kesmesi.)

    cinayet > check (hakim sefa mutlu'yu öldürmesi)

    yargıyı yanıltmaya çalışmak > check (sefa mutlu'yu öldürdükten sonra cinayeti yeğeninin üzerine yıkmaya çalışması ama başarılı olamaması)

    terör örgütü faaliyetleri > check (hapisten kaçıp fransa'ya gittikten sonra terör örgütü lehine yürüttüğü faaliyetler ve yaptığı açıklamalar vs. )

    adamın cv'si bu şekilde. eklemeyi unuttuğum daha çok daha fazla suçu vardır ama adamın suç dosyası aşırı kabarık yetişemiyoruz.

  • libya'nın sığınmacıları sınır dışı etmesi

    libya'nın kaçak yollarla ülkeye giren on binlerce işgalci sığınmacıyı silah zoruyla sınır dışı etmesi olayı. hem de yayan. link

    biz yine çok insaflıymışız ki zafer turizm vs. otobüsle geri yollamayı planlıyoruz.

    bir libya kadar olunamıyor işte. ortamlarda da güçlü devlet masalları anlatırlar.

    edit: tır'ların dorselerinde tahliye işlemleri devam ediyor. link

  • oğan ve ince yüzünden 1. turda akp'yi yollayamamak

    çok saçma bir düşüncedir. madem öyle 12 eylül 2010 anayasa değişikliği referandumunda hdp boykot yerine hayır deseydi. şu an erdoğan cumhurbaşkanı bile olamazdı.

    haydi onu da geçtim demirtaş önceki seçimde kendisi aday olmak yerine ekmeleddin'i destekleseydi. şu an çok farklı bir tablo vardı.

    ince ya da oğan'a oy veren kişilerin kılıçdaroğlu'unu destekleyeceğini nereden çıkardınız ki ?

  • avm'de yapılan diş temizliği

    ülkenin pakistan, hindistan kıvamında bir yere doğru evrildiğinin göstergesidir. bir yetkili de çıkıp ulan burada ne oluyor diyemiyor.

  • ali babacan'ın bara girmesi

    malum kişi de seçilmeden önce lgbt hakları savunuyordu. bir siyasal islamcının çocuksu masum yüzüne aldanmayın.

  • sedat peker

    normal ülkelerde devlet suçluyu konuşturmaya itiraf almaya çalışır. bizimkinde suçluyu susturmak için devlet, adamın üstüne tetikçi yolluyor. böyle fantastik bir ortamın içindeyiz. adam, "organize suç örgütü üyesiyim lideri değilim, itiraf edeceğim bütün suçları." diyor. devlet, "yok itiraf etme." diyor. resmen bir sirkin ortasındayız.

  • itü mezunu mimara 1750 lira teklif edilmesi

    istanbul teknik üniversitesi'nden yeni mezun olmuş bir mimarın başına gelmiş olan hadise.

    görsel

    link

    --- spoiler ---

    1750 tl. karın tokluğuna mimarlık? cuma günü metin barut architecture (mb mimarlık) tarafından iş görüşmesine çağırıldım. nispeten olumlu geçen görüşme sonunda 1750 tl maaş teklif edildi. başımdan kaynar sular döküldü, ben bu teklifi alan kişi olarak utandım ancak firmalar ve patronlar bu koşullarda insan çalıştırmaya utanmıyorlar. çok yeni mezun var, çok az iş var ancak mimarlar odası'nın belirlediği asgari ücreti geçtim devletin belirlediği asgari ücreti bile vermeyen, deneme süresinde sigorta yapmayan bu mimari ofislerin olduğu ve hiç çekinmeden böyle teklifler yapabildikleri bir atmosferde nasıl iş öğreneceğiz, nasıl karnımızı doyuracağız, mesleğimizi nasıl sürdüreceğiz? her gün her platformda mimarlık ve tasarım tartışan star mimarlar, hocalarım, patronlar, yöneticiler, mimar odaları neden %80'imizin içinde olduğu çalışma şartlarını da tartışmıyorlar? mimarlara asgari ücret bile layık görülmeyen bir ortamda neyin mimarlığını anlatıyorsunuz bize? biraz sesini çıkaracak gibi olanlar da olaylara münferitmiş gibi yaklaşarak ve öğrencilerin kalitesizliğinden şikayet ederek problemin ölçeğini hafife alıyor. tekrar soruyorum; mimarlara asgari ücret bile layık görülmeyen bir ortamda neyin mimarlığını anlatıyorsunuz bize?
    --- spoiler ---

  • polonya denince akla gelenler

    polonya'dan bildiriyorum. beyaz olmayan her halktan nefret eden agresif ırkçı slavlar. hatta beyaz olmalarına rağmen ukraynalılardan bile nefret ediyorlar. almanlardan da nefret ediyorlar. sanırım polonyalıların sevdiği hiçbir şey yok. her loser halk gibi bol bol nefret dolmuşlar başka bir şey yok. din imanla kafayı bozmuşlar. türkiye'nin hristiyan versiyonu gibi.

  • hamza yerlikaya

    adamın sahte denilen diploması lise diplomasıymış. hani sahte üniversite diploması falan da değil. kıytırık lise diplomasını bile alamayan birinden bahsediyoruz. vizyon bu kadar. bu adam devletin en büyük bankalarından birini yönetiyor. mevzu bu.

  • eminevim vs fuzulev vs birevim vs katılımevim

    (bkz: kerizevim)

    yeni nesil muhafazakar yolma sistemidir. adamlar tokatlanmaya doymuyor yapacak bir şey yok.

    ama benim favorim her zaman jet fadıl'ın tayfa. fadıl alttan giriyor üstten çıkıyor aynı kişiyi 4 5 kere dolandırıyor. adam bir kere dolandırıp bırakmıyor.

  • 24 yaşında nasıl pazarcı oldum

    pazarda bir şeyler satan ilk kadınmış gibi davranılarak yazılmış kıytırık bir hikaye. kızın tam yanında soğan satan teyze var aynı hikayeyi ona neden yazmadınız? cihangirli olmadığı için o teyzeyi kadından saymıyor musunuz ?

  • ateizm eşiğindeki gençlere tavsiyeler

    nüfusunun tamamı müslüman olan ülkelere bakın. suudi arabistan, iran, sudan, somali, türkiye, mısır vb. bir de nüfusunun büyük çoğunluğu ateist olan ülkelere bakın isveç, norveç, finlandiya, danimarka, japonya, güney kore vs. şimdi kararınızı verebilirsiniz. somali mi yoksa norveç mi ?

  • pyd'nin kirpi ele geçirmesi

    araç bozulup yolda kalıyor ve askerler 16 tonluk devasa aracı itip vurduramayacağı için öylece bırakıp yola devam ediyorlar. bunlar da yolda gördükleri boş aracı alıp ele geçirmiş gibi davranıyorlar.

    ele geçirmiş olsalardı ve araç gerçekten bozuk olmasaydı o araç tırın üstünde olmazdı.

  • yurtdışında yaşayan türklerin en büyük sorunu

    almanya'dakiler için konuşursak aşırı cahil olmaları. avrupa'nın orta yerinde bu kadar cahil kalabilmek büyük başarı.

  • akpliyim demeden akp'li olduğunu anlatmak

    izmir bok kokuyor. (hayatında izmir'e gitmeden söylüyor bunu.)

  • boğaziçili ögrencinin 70 bin tl kaptırması

    çok sevindiricidir. bu muhtemelen boğaziçi'de atatürk'e hakaret edenlerin içindeydi. adam para aldıktan sonra keşke bir de yatırıp silkseydi. öyle daha iyi olurdu.

  • türk gencinin ömrünü mahveden üç şey

    aslında tek bir şey var. türkiye'de yaşıyor olması.

    en kötü almancı kekolara bakın altlarında bmw, ceplerinde eurolar. türkiye'de yaşasa adam yerine konulmayacak vasıfsız tipler milyoner olmuş. hayatlarını yaşıyorlar.

    türkiye, insanı fakirlik içinde yavaş yavaş öldüren bir zindan olabilir.

  • ankara'daki dağınık satılık ev

    sanırım ev burhan altıntop'un evi. özellikle salondaki portreden sonra bu kanıya vardım.

  • ali ağaoğlu'nun eski kız arkadaşının açıklamaları

    her an gidebilecek olduğu düşüncesi olmasa o mala mülke kazık çakabilse ali ağaoğlu'na katlanmaya devam edecek demek. kadın pisliğin teki.

  • herkesin 1 aylık kazancını devlete bağışlaması

    biliyorsunuz 2019 model mercedesler çıkıyor eli kulağında. kamuya bunlardan almak lazım.