adam olan cocuk24
profili

  • ekrem imamoğlu

    tarih 28 mayıs 2023, akşam saatleri.

    rte hayatının en zorlu seçimine girmiş ve galip ayrılmış. istanbul’da otobüs üzerinden konuşma yapıyor. seçmenine teşekkür ediyor, türkiye kazandı vs derken bir anda konuyu yerel seçimlere getiriyor. istanbul’u tekrar kazanmak istediğinden bahsediyor. o zorlu seçimden sonra bile aklında sadece istanbul’u kazanmak var.

    o günden bugüne kadar geçen süreçte en büyük hayali buydu belki de. ne yaptıysa bunun için yaptı. muhalefeti böldü, her partinin aday çıkarmasını sağladı. kendisinin miting yapıp oy istemesi normaldi ama yetmedi bütün kabineyi sahaya sürdü. bunlar da yetmedi siyaset üstü görülmesi istenen astronotu, mühendis damadı, akil arabesk şarkıcısını da sahaya sürdü. ana akım medya zaten nerdeyse tamamen kontrol altında, kendi adayları dışında diğer adayların haberi bile yapılmıyor.

    kağıt üstünde bakıldığı zaman bu kadar gücün karşısında kim varsa kaybetmesi beklenir öyle değil mi?

    ama bu organize yapının karşısında öyle bir adam var ki, sadece bu seçim için işlerine çomak sokmakla kalmadı; birleştirici bir dil kullanarak da siyaset yapılıp başarılı olunabildiğini gösterdi, ne idüğü belirsiz cemaatlere akan parayı kesti, tüm engellemelere rağmen bu şehir için elinden geleni yaptı.

    evet ekrem imamoğlu’nun cumhurbaşkanı olmasını ben de istedim geçen sene. neden isyan etmedi, neden adaylık için zorlamadı diye de çok kızdım kendisine. ama şimdi bakıyorum da, o şartlar altında en doğru olanı yapmış. kime güvenecekti bu adam? türk siyaset tarihinin gördüğü en büyük loser olan, %3-5 oya sahip ve onlara sırf kendisini desteklesinler diye bir kamyon milletvekili veren, chp’yi iktidar olmak gibi bir derdi olmayan çıkarcı adamlarıyla dolduran, koltuk sevdalısı kılıçdaroğlu’na mı? her an kendisini satma potansiyeli olan, sürekli akp’ye adam kaptıran, şu an kendisine ve mansur yavaş'a hakaretler savunan akşener’e mi?

    halka güvenecekti diyecek olursanız da, kendisine rte, kk, akşener tarafından nasıl pislik yapılacağını hayal gücünüze bırakıyorum. bugün olanlar hava cıva kalırdı.

    muhalefete kızgın olabilirsiniz, küskün olabilirsiniz, geçen mayıstan sonra oy vermemeye karar vermiş de olabilirsiniz. belki belediye seçimlerinin neden bu kadar abartıldığını düşünüyor da olabilirsiniz.

    kendi adıma şunu söyliyim; 31 yaşıma geldim. ben akp’nin ve rte’nin ekrem imamoğlundan çekindiği kadar kimseden çekindiğini görmedim. ne 2018 yılında muharrem ince istanbula milyonları toplandığında umutlandım, ne de kılıçdaroğlu geçen sene fena olmayan bir seçim kampanyası yürütüp, insanların gerçekten rte’nin kaybettiğini düşünmesi ile umutlandım. bu adamların kazanamayacağı belliydi.

    ama ekrem imamoğlu öyle değil. bu adam bizim kurtuluşumuz için son şansımız. sizin aklınızda olan lider figürüne uymuyor olabilir. yok karadenizli, yok laz, yok müteahhit, yok bilmem ne. mevcut konjüktürde ve ülke düzeninde imamoğlu profilinden daha iyi birisi yok ve olamaz da.

    kırgın olan, küskün olan arkadaşlar lütfen bir daha düşünün. elimizde gerçekten büyük bir fırsat var. bu adamın arkasında duralım.

  • lionel messi

    şu adama laf atmayı, bir kulp takmayı alışkanlık haline getirip; kendini komik duruma düşürenler var. şu dünkü olayla da iyice absürt bir hale geldi mesele. neymiş weghorst'a aptal demiş; aman yarabbim!

    tabi futbol salon beyefendilerinin, aristokratların elit sporu olduğu için; bu tarz hareketler hiç normal değildir. o yüzden herkes sıraya girmiş messi'ye laf atıyor, yok terbiyesizmiş, yok bücürmüş, yok ahlaksızlık etmiş yok bilmem ne. yani şu adamın büyüklüğünü kabul etmicez diye aklını kaybetti millet.

    şimdi bu laf eden arkadaşlara sorsak derler ki 'abi messi bi maradona değil ya, onun seviyesi ayrı, o efsaneydi'. e be ruh hastaları maradona'nın rakipleriyle tekme tokat kavga etmiş olması, elle gol atması, dünya kupasında milli marşlar okunurken rakip taraftarlara ana avrat düz gitmesi, uyuşturucu bağımlısı olması, özel hayatının şirazesinin kayması falan gayet normal de, messi'nin rakibine aptal demesi mi battı size?

    adam ağzını açmasa, lider değil, kritik anlarda yok, kavgadan kaçıyor diyorsunuz; oyunu kurallarına göre oynayıp ona göre davranınca tü kaka oluyor. bu akıl tutulmasının, ikiyüzlülüğün hangi seviyesi olum?

    tanım: gelmiş geçmiş en iyi futbolcu.

  • 5 haziran 2022 rafael nadal casper ruud maçı

    maçla ilgili hoş bir detay verelim;

    casper rudd 23 yaşında ve rafa nadal academy mezunu. bilmeyenler için söyleyelim, bu akademi rafa nadal tarafından kurulmuş ve şu anda tenis koçu olan amcası toni nadal tarafından yönetilen bir akademi. burası tenisçi olmak isteyen çocuklara ve gençlere sadece tenisi öğretmeyip; aynı zamanda temel okul eğitimlerini de veriyor.

    yani bir tarafta bu akademinin kurucusu, diğer tarafta da bu akademinin mezun öğrencisi var.

    bu da sporun ve vizyonun güzelliği işte.

  • 24 mart 2021 akp 7. olağan büyük kongresi

    bu kongreyi özellikle akp'ye oy veren esnaf ve işleri etkilenenler izlesin. izlesin ki görsün; kısıtlama kapsamında dükkana müşteri almam yasak ama binlerce insan bir salona dolduruluyor. lan ben enayi miyim, dalga geçer gibi iş yapılıyor desin kendi kendine.

    bunları düşünebilip de hala akp'ye oy veren de varsa içlerinde ne denir ki daha?

    siz bunu hak eden, asalak gibi yaşayan aciz insanlarsınız.

  • ekrem imamoğlu

    hakkında yazılanları büyük bir şaşkınlıkla okuduğum ibb başkanı.

    kendisi seçim macerası ve aldığı zaferler sonucu doğal bir cumhurbaşkanı adayı haline geldi. ülkede olan çoğu mesele hakkında da görüşlerini belirtti ve belirtiyor. ama bu son boğaziçi olayında neden bu kadar fazla yüklenildiğini gerçekten anlamıyorum.

    ekrem imamoğlu'nun en büyük özelliği sakinliği ve her kesime bir şekilde hitap edebilme potansiyeli olması. siyasette pozitif kazanımları elde etmek çok zor ama kaybetmek çok kolay hele ki türkiye'de. karşısında nazi almanyası'nın propaganda bakanı joseph goebbels'e bile rahmet okutacak bir güruh olduğu için adımlarını dikkatli atmak zorunda.

    burada kendisine sessiz kalıyor diye çamur atan arkadaşlar, kusura bakmasınlar ama ülkenin gerçekliğinden bi haberler. sizin istediğiniz tarzda bir twit atsa, coşarsınız sevinirsiniz. ama bu hareketin imamoğlu için getirisinden çok götürüsü olur. siz sanıyor musunuz ki, akp tarafı boş duracak? bütün kanalları, gazeteleri ile kendisine yüklenecek; 'imamoğlu din düşmanlarının yanında oldu, lgtb sapkınlarının yanında yer aldı' vs. vs. yani cidden tanıyamadınız mı bu ülkeyi?? adamlar 20 senedir bu nefret diliyle yönetiyorlar ülkeyi. ötekileştirerek. toplumun büyük kısmının zaten beyni yıkanmış, bi damgalandın mı bunların gözünde, tamam bittin geçmiş olsun.

    tayyip'in karşısına çıkacak adayın kesinlikle ve kesinlikle nefret diline sahip biri olmamalı. çünkü bu kararsız seçmeni ve tayyip tarafından kafası karışık olanları ürkütür; tekrar onun etrafına toplar. bu nedenle bu tarz sivri hareketlerden mutlaka kaçınması lazım imamoğlu'nun.

    ha bu demek değil ki sessiz kalsın. uygun bir üslupla konuşsun elbette. ama 'hadi başkan sen konuş, biz arkandan gidelim' tarzı olmaz. bu olmazsa biz de yokuz diyen arkadaşlar da biraz mantıklı düşünsün lütfen.

    evet şu an kesinlikle ses çıkarılması gereken bir durum var ama bu sesi çıkarabilecek bir sürü insan var. çıksın kılıçdaroğlu konuşsun, akşener konuşsun. alsınlar milletvekillerini boğaziçi'ne gitsinler. kardeşim ülkede kriz var, insanlar işsiz kalıyor, açlıktan ölüyor; hırsızlar, tecavüzcüler dışarda cirit atıyor. sen bunlarla ilgileneceğine öğrencilere saldırıyosun, yeter artık deyip vursunlar yumruğu masaya. bugün ses çıkarılmazsa yarın sıra bize geldiğinde de ses çıkaracak kimse olmaz çünkü.

    son olarak şunu söyliyim, bu kadar at gözlüklü olmayın arkadaşlar. vay efendim onu yapmadın sana oy yok, bunu yapmadın sana destek yok falan. saçmalamayın. tayyip'i yenecek kişi akp'den de oy alarak kazanabilir ancak. bu nedenle adımlarını dikkatli ataması gerekmektedir. aksini düşünen varsa buyursun reis hazretlerine versin oyunu. o savunuyordur boğaziçi'ni zaten di mi?

  • 16 ocak 2021 mesut özil'in fenerbahçe'ye transferi

    ya hadi oynamaz, artık yaşlandı eski formu yok falan dersiniz anlarım da; nasıl olur da sıradan transfer, yıldız değil falan diyebiliyorsunuz?

    oynadığı her ligde (bundesliga, premier lig ve ispanya ligi) asist kralı olmuş, avrupa'nın en büyük 2 turnuvasında (şampiyonlar ligi ve uefa kupası) asist kralı olmuş, dünya kupası kaldırmış bir adama nasıl sıradan diyebiliyorsunuz olum siz??

    yemin ederim fanatiklikten beyniniz erimiş sizin.

    tanım: umarım verdiğimiz paranın hakkını verip, güzel bir performans gösterecek mesut'un fenerbahçe'ye transferi.

  • ali koç

    şu ana kadar olan başkanlığı süresince yapmış olduğu en büyük hata volkan demirel konusudur.

    evet volkan demirel.

    ama hayır, kadro dışı bırakılma meselesi değil. en büyük hatası sezon başında yeni sözleşme yapılmasıdır. ali koç iyi niyetinin kurbanı olmuştur.

    sezon başında yanlış hatırlamıyorsam volkan'la hemen sözleşme yapılmamıştı. bir süre beklenmişti. muhtemelen ilk aşamada yeni bir sözleşme fikri yoktu ali başkanın aklında. sonrasında mevcut koşullar yeni bir sözleşme yapılmayı gerektirmiş olmalı. takıma abilik yapması, yeni gelenlere fenerbahçe'nin büyüklüğünü öğretmesi, gerektiğinde takımı ateşlemesi vs. gibi sebepler yeni bir sözleşme için yeterli aslında. ama söz konusu volkan olunca işler değişiyor.

    bu adam ileri derecede lobici bir adam. eğer takımda bir adama kafayı taktıysa geçmiş olsun. kuruyor çetesini ve bir şekilde kazıyor kuyusunu. en somut örneği ersun yanal olayı.. bu bizim bildiğimiz kısmı. eminim bilmediğimiz şeyler de vardır.

    bakın arkadaşlar ali koç salak değil. seçim sürecinde ve sonrasında o kadar laf ettikten sonra, sezon ortasında durduk yere takım kaptanını kadro dışı bırakır mı hiç geçerli bir sebep olmadan? aklınız alıyor mu sizin? artık bu volkan ne derece kaçırdıysa ipin ucunu böyle bir karar alındı ki bir anda alınan karar olduğunu da sanmıyorum, ali başkan son yazısında sinyali vermişti:

    --- spoiler ---

    değişime direnç gösteren ve eski düzenin devamını isteyen bir zihniyet, mevcudiyetini halen korumakta ve bir şekilde başarıya inanmamaktadır. kabul edemeyeceğimiz bu sorunu ivedilikle gidermek için muhtelif tedbirleri önümüzdeki günlerde alacağız.

    --- spoiler ---

    şimdi bunu alex-aziz yıldırım olayı ile kıyaslayan düdük makarnaları var. ne diyordu aziz efendi kovma kararını savunurken; 'bacak bacak üstüne attı, karşımda twit yazdı' bilmem ne. adamın savunması buydu. şu durumda ali koç bir açıklama yapmasa bile, volkan'ın kadro dışı kalması konusunda pek çok geçerli neden olduğunu, fenerbahçe'yi bilen ve aklı biraz da olsa iyi çalışanlar bilir. kaldı ki iki konu arasında fark var. alex'in takımdaki o zamanki değeri ile volkan'ın şu anki değeri bir mi allah aşkına?

    fark ettiyseniz saha içindeki performansından hiç konuşmadım, çünkü son bir kaç senede derbiler dışında düzgün oynayan bir kaleci değil. kaç maç puan kaybettirdi bize sayısını hatırlamıyorum.

    neyse ali koç diyorduk. bu olaydan sonra, volkan üzerinden kendisine saldıracak olanlara çok iyi bakın. ya süzme salak olanlar, ya fenerbahçe'nin kötülüğünü isteyenler, yada fenerbahçeli görünen ama kişisel tatmin duygularını fenerbahçe taraftarlığının önünde tutan kan emiciler (aziz, aykut, volkan, rıdvan ve onların destekçileri) saldıracak ali başkan'a.

    sakın hiç canını sıkma ali başkan. makul ve mantıklı adımlar attığın sürece, aklı başında olan gerçek fenerbahçeliler her zaman arkanda!

  • 2018 rusya dünya kupası

    desteklediğim siyasi parti iktidara gelemiyor; tuttuğum takım da aziz ve aykut gibi 2 manyak yüzünden en loser günlerini yaşadı.

    artık kazanmanın tadını alayım, bi kere de ben kazanan tarafta olayım dedim. bu turnuvada işimi garantiye alıp, farklı zamanlarda desteklediğim tüm takımları aynı anda destekliyim dedim. ispanya, arjantin, almanya, brezilya. hiçbiri kazanamadı amk.

    bu ne lan? bi işaret mi olum bu?

  • sözlükçülerin instagram sayfaları

    tamam mücahit anladık sen de varsın sakin ol.

    edit: bu entry üstteki mücahit isimli yazar kardeşin üst üste 10 entry girmesi üzerine yazıldı. kendisi uygulamanın gazabına uğramış, çok da şey etmeyin yani oluyo arada.

  • aykut kocaman

    kendisi hakkında yazacaklarımı basit bir örnek üzerinden anlatmaya çalışıcam. saçma olabilir ama durumu açıklıyor bana kalırsa. baştan söyliyim bu tarz yemek işlerinden hiç anlamam, böyle bir olayın yaşanma olasılığı olmayabilir bile; örnek havada kalabilir, varsayım benimki sadece.

    sanayide bir esnaf lokantası düşünün. oranın aşçısı aykut kocaman. bildiğimiz klasik yemekleri yapıyor. esnafa soruyoruz nasıldır yemekleri diye ‘güzeldir abi, karnımızı doyuruyoruz’ diyolar. gel zaman git zaman büyük bir otelde baş aşçı ihtiyacı doğuyor. aykut’un ününü duyuyorlar, gel bizde çalış diyolar. tamam diyo aykut başlıyor çalışmaya.

    ama çalıştığı ortam kendisinde herhangi bir değişiklik yaratmıyor. aynı yemekleri yapmaya devam ediyor. müşteriler şikayetçi ‘kardeşim biz buraya kuru fasulye pilav yemeye gelmiyoruz ki, daha özel şeyler yap buraya geldiğimize değsin’ diyolar. ama aykut’un düşünce sabit: doyuyolarsa tamamdır. müşteriler ‘tamam yemeği doymak için yiyoruz ama buraya da farklı şeyler tatmaya, yemekten zevk almak için geliyoruz’ kafasındalar haklı olarak. aykut’un elinde bi dünya malzeme var ama ‘getirin ordan 1 çuval patates de, güzel bir patates oturtma yapalım bugün’ diyor.

    şimdi bu adamın futbol mantığı da buna benzer. ‘ee kazanıyoruz daha ne yapalım? en çok gol atan takım biziz niye mutsuzsunuz?’ çünkü burası fenerbahçe hoca, konyaspor değil! her şey rakam değil burda. bu kafayla orda başarılı da olursun, insanları da mutlu edersin. nitekim yaptın da. ama burda olmaz ve olmadı da.
    evet bu sezon taraftarın seçim sürecine kendini kaptırması(haklı olarak), aşırı sayıda bireysel hata vs. derken şampiyonluk adım adım gitti. ‘bu kadroyla bu nokta bile başarı uzay takımı beşiktaş’ı bile geçti abi yea’ diyenler var. ulan kimse de demiyor ki bjk cl’de gruptan namağlup lider çıkarken, bu herif vardar’a elendi diye. vardar ulan vardar! allah’tan korkun ya vardar ne lan?!! eskaza avrupa’ya gitsek bu haftaya bile gelemezdi bu takım kimse onu düşünmüyor.

    ‘ama abi bu kadroyla bu kadar’ diyenlere de şunu diyim; bu kadroyu babam mı kurdu lan? aykut kurdu amk. ‘geçen seneyle arada fark yok o kadar yea, dick’e göre başarılı’ al bak aynı kadro: dirar, soldado, guliano, isla, neto, janssen, valbuena, ekici, kameni, elif elmas. sıfırdan yeni 11 kurulur yeni gelen adamlarla mallık yapmayın. dirar’la atıf’la falan 3 kulvarı götürebileceğini düşündü bu herif. bu bile büyük bir rezalet. millet portakallı ördek bekliyor, bu adam 'getirin ordan domatesi biberi menemen yapalım' modunda.

    hala itiraz eden olursa basit bir şey yapmalarını isticem. bazılarına göre en başarılı avrupa sezonumuz uefa yarı finali (bana göre cl çeyrek finali ama neyse). şimdi üst taraftaki şükela modunda tümü yazısına tıklayın. bakın bakalım o en başarılı avrupa sezonunda bile taraftarın kendisi hakkında düşünceleri nasılmış? ben söyliyim kısaca, olumlu değil elbette.

    bu adam fenerbahçe’nin başında 4 sene geçirdi. sadece 1 şampiyonluk kazandırdı. o da, aziz yıldırım’ın tabiriyle; aslan yürekli futbolcuların sayesinde. (başta 44 gole etki eden alex) sonuç: başarısızlık.

    hakkını yiyemeceğim ve takdir ettiğim tek bir nokta var onu es geçmiyim. kulübün en zor zamanlarında başta olmuş ve takımı bir şekilde saha içinde tutmuştur. şartlar daha iyi olsa belki başarı da gelirdi ama artık gemi kaçtı. ‘sistem oturtalım yea, biraz vefa gösterelim adama yea’ diyen olursa hatırlatmak isterim ki burası hayır kurumu değil spor kulübü. kendisi biraz fenerbahçe’yi seviyorsa yeni denizlere yelken açsın kendiliğinden.

    taraftar kendisini istemiyor. bu çok net.

    son olarak şunu söyliyim; kabahatin en büyüğü kendisinde değil. asıl kabahat, koca takımı bu zihniyette birine teslim eden leblebi beyinli yönetim ve o yönetimin başındaki baş manyakta! sakın tek suçu aykut kocaman'a yıkmayın; en büyük sorumlu aziz yıldırım denen ruh hastası manyaktır!

  • 17 mart 2018 fenerbahçe galatasaray maçı

    bazıları 6 sene önceki maçla* kıyaslamış bu maçı. bende ufak bir karşılaştırma yaparak kendi yorumumu yapmak isterim.

    öncelikle o günkü maç kadrolarına bakalım:

    fenerbahçe : volkan demirel - reto ziegler - joseph yobo - serdar kesimal - gökhan gönül - emre belözoğlu - miroslav stoch - alex de souza - cristian baroni - mehmet topuz - moussa sow

    galatasaray : fernando muslera - tomas ujfalusi - hakan balta - semih kaya - emmanuel eboue - selçuk inan - felipe melo - engin baytar - emre çolak - johan elmander - necati ateş

    bugünkü kadrolarla kıyaslarsak, fenerbahçe'nin o günkü kadrosu tartışmasız bir şekilde daha iyi. haliyle o günkü oyun da bugüne göre daha iyiydi kadro kalitesi sebebiyle. galatasaray'da ise, futbolcu bazında ele aldığımızda arada çok fark yok gibi. bugünkü kadro bir tık daha iyi olabilir belki. ama oyuna baktığımızda o günkü oyun bariz bir şekilde daha iyiydi.

    o gün maç 2-2 bitti. fenerbahçe 2-0'dan sonra oyun hakimiyetini tamamen galatasaray'a bıraktı ve meşhur son dakika direğiyle mağlubiyetten şansla kurtuldu.

    sadece bu verileri ve kadroları göz önüne alırsak şunu diyebiliriz; gs bu sefer bu maçı alabilir. peki bunu kesin olarak söyleyebilen var mı? bence yok. neden? çünkü fb-gs derbilerinin atmosferi her zaman farklıdır. istediğiniz kadar analiz kasın, mevcut form durumları hakkında paragraflar döşeyin. fb-gs maçlarının havası ayrıdır. sürprizlere de açıktır. ilk düdük çaldığı andan itibaren yapılan her analiz geride kalır. türkiye'deki diğer tüm maçlardan farklıdır bu yüzden.

    evet bjk son 2-3 senede gerçekten çok başarılı. ama fb-bjk veya bjk-gs maçlarında böyle yoğun bir hava oluşmaz. bjk isterse 10 sene ambargo koysun lige, yine de bu derbinin yarattığı heyecan hep ayrı olacak. bjk'li arkadaşlar kusura bakmasın.*

    yazıma fanatiklik atkımı takarak son vermek istiyorum;

    fenerbahçe babanın çiftliği değil!

    yalan yalan yalan
    dolan dolan dolan
    20 sene oldu
    istifa ulan!

    yalan yalan yalan
    dolan dolan dolan
    20 sene oldu
    siktir git ulan!

  • ali koç

    an itibariyle konuşmaktadır.

    aziz yıldırım ve yönetimin karşısında nazikçe 'günü kurtarıcaz diye, kulübün anasını siktiniz. koltuk sevdasına düşüp bunun için her yolu mübah gördünüz; sağa sola saldırıp milleti bize düşman ettiniz. siktirin gidin lan artık bu kulüpten düşün yakamızdan' demektedir.

    edit: nane limon verin başkanıma hemen çabuk

  • enes batur'un ödülünün geri alınması

    arkadaşlar konu ödül meselesinden daha ciddi. biraz geniş açıdan bakın olaya.

    şimdi ben elemanı az buçuk biliyodum sağdan soldan duyduğum kadarıyla. çocuklar için video çekiyo, değişik hareketleri var vs. diye yer etmişti aklımda. altın kelebek alması abone sayısından kaynaklanıyordu bariz. şu başlığı ve içeriği gördükten sonra biraz bakınayım dedim iyice neymiş bu vatandaş elma mı armut mu diye.

    baktım ve ne yazık ki şunu gördüm; bu ve bunun gibiler, ki özellikle bu enes batur, ülkenin geleceğinin altına dinamit koyuyorlar. 'yuh artık abartma sende alt tarafı video çekiyor' diyeceksiniz ama mesele o kadar basit değil.

    açıklayayım.

    bu vatandaşın kitlesi çocuklar. az buz değil 5,5 milyon takipçisi var. en az yüzde 90'ı 15 yaş altıdır. şimdi bu çocuklar şunu ve benzer videoları izlerse ne olur?

    cevap veriyorum; şunun gibi olur.

    kötü bir durum di mi? daha kötüsü var ama.

    bu enes film çekmiş bi de, kendi hayatını anlatıyor sanırım. küçükken dışlanmış, arkadaşı yokmuş; ama video çekmeye başlayınca her şey tersine dönmüş. fragmanı yayınlamış şöyle bir sahne var. şimdi bana birazdan söyleyeceklerim yüzünden 'abartmışsın' diyenler ama olabilir ama bu cidden tehlikeli bir sahne ve söz. düşünün; bir çocuk bunu izlediğinde ne düşünür? okumak, ders çalışmak, meslek sahibi olmak önemli değil; abuk subuk hareketler yaparak, küfrederek video çekersem para kazanırım. 'hayalimin peşinden gitmek istiyorum' lafı, 'interneti okumaya tercih ediyorum ben' şekline indirgenmiş burda. kaç çocuk farklı algılayabilir ki bunu?

    çocuklar ve beyinleri hamur gibidir. nereye çekerseniz oraya gelir, ne şekil verirseniz onu alır. bacak kadar 9-10 yaşındaki çocuklar tapıyor bu elemana, onun gibi olmak istiyorlar. yukarıda örneğini verdim işte, eminim daha bir sürü vardır.

    en başta dediğim gibi olay ödül meselesinden daha ciddi. çocuğu olanlar varsa uzak tutsun bu ve bunun gibilerden. resmen aptal bir nesil yetişiyor. devletin, bakanlığın üzerine titremesi gereken bir konu bu aslında ama nerdee?

  • engelli kızına tecavüz edilirken video çeken anne

    yemin ederim okurken gözlerim karardı. hangi birine laf söyleyeyim ki; anneye mi, tecavüzcü orospu çocuğuna mı, olaydan sonra küçük kıza bakire raporu veren yavşak doktora mı, kimseye ceza vermeyip herkesi serbest bırakan mahkemeye mi?

    acılar içinde kıvranırsınız hepiniz umarım vicdansız köpekler!

  • vatanım sensin

    çoğu kişi 'ah azize vah azize' diye dövündü haklı olarak.

    fakat asıl acı olan ne biliyor musunuz? bu topraklarda bu olayları gerçekten yaşayan onlarca azize vardı. ama ne yazık ki, bizi bu acılardan kurtaran insanlara bırakın minnet duymayı, hakaret etmeyi marifet sanan zavallılar var hala.

  • 16 ekim 2017 ankara bb polis barikatı

    belediyenin önüne polislerin geldiği ve barikatla çevrelendiği söyleniyor.

    sanırım başgan kendini koltuğuna zamkladı, zorla çıkartmaya geldiler.

  • despacito

    hayatımda dinlediğim en overrated şarkı .

    ne özelliği var da 3 milyar dinlenmiş bu kadar kısa sürede?

  • pepe

    yaşlı oyuncu alınmasına genelde karşıyım. ama alınacaksa da böylesinin alınması lazım. adamlar geçen sene barça'nın 6 senelik sol bekini, bu sene ise madrid'in 10 senelik stoperini aldılar. ortada bir transfer başarısı var.

    diğer yanda ise nerden bok atacağını şaşıranlar var. dönüp önce kendinize bakın amk. bizim başımızda aziz, sizin başınızda dursun denen kan emiciler var. ikiside günü kurtarma peşinde. ortada haksız ve saçma bir rekabet var. siz semih kaya ve selçuk ile, biz de ismail ve hasan aliyle sezona hazırlanırken, herifler pepe'yi aldı.

    hayırlı olsun hacılar diyecek bişey yok.

  • hasan ali kaldırım

    fenerbahçe ile anlaşamadığı söyleniyo. para konusunda sıkıntı çıkmış.

    yahu jesus kılıklı bu ne özgüven, senin üstüne para vermen lazım lan fenerde oynamak için.

  • berrak tüzünataç

    o kadar entry görünce arda turan kendisine yazdı sandım.