bunu istediğini söyleyenler genelde datça, palamutbükü, kuşadası vs. gibi turistik yerleri kastediyorlar. şimdiye kadar kütahya/simav/aşağıdolaylar köyünü ya da afyon/şuhut/kayabelen köyünü kastedeni hiç görmedim.
psycho dad25 profili
-
ege'de bir köy evinde yaşlanmak
-
terorist quiz
random internet kullanıcıları, fetöcüleri fotograflarından %100 başarı oranıyla tespit edebiliyorken devlet bunları zamanında tespit edemedi ve tüm kurumları ele geçirdiler. bu da en büyük utancımızdır.
-
5 kasım 2023 kk'nın işsiz kalması
muhtarlık seçimlerine 5 ay kaldı.
az bir süre değil.
iyi bir ekip kurar ve yeterince çalışırsa, bu seçimi de kaybedebilir. -
evlilik kredisinde yaş sınırı
(bkz: evlilikte yaşa takılanlar)
-
krize rağmen devam eden tüketim çılgınlığı
tüketim çılgınlığı, "ihtiyacı olmayan ürünleri" satın alan tüketicilerin yoğun alışveriş alışkanlıklarını tanımlamak için kullanılan bir terimdir.
insanların temel ihtiyaçlarını yarın zamlanacak diye erken alması, tüketim çılgınlığı değildir. -
halkın ulaşabileceği togg 2027'de gelecek
lozan'ın gizli maddelerine göre togg'un ekonomik modelini 2027'den önce yapamadığımızdandır.
-
31 mart 2022 ogs'nin kaldırılması
2 sistemden iyi olan sistemi terkedip, kötü olan sistemle yola devam etmek de tam bir türkiye klasiği.
-
sahibinden.com'da 42 bin tl istenen clio
muhtemelen çalıntı bir araca, motor ve şasi numarası işlenmelik araçtır.
çalıntı aracın change işleminden sonra muayene tarihinin sonuna kadar elden çıkarılması gerekmektedir (muayenede araç elde patlamasın diye). o nedenle muayene tarihi verilmiş olabilir.
aracın hasar kayıtsız olmasının önemi: arabada örneğin ön kaput boyanmış olsa; ya ön kaputu boyalı bir araba çalman lazım (ki nereden bulacaksın?) ya da bir şey olmadığı halde çalınan arabayı o bölgelerden boyatman lazım (ki o da masraf ve ekstra iş). aksi halde kayıtta hasarlı araç, eksperde hasarsız çıkarsa durum anlaşılır. ama arabada hasar kaydı yoksa, çalınan arabada ne olduğu önemsiz. çünkü kayıt dışı tamir edilmiş der geçersin.
aracın renk ve model bilgilerinin verilmesi: tam olarak ruhsata uygun araç çalınmasını sağlamak için olabilir.
not: şase numarası işlense yetiyor. motor numarasını sadece silmek yeterli. motor no okunamaması hafif kusur sayılıyor ve araç muayeneden geçiyor. önemli olan şase numarası.
örnek: https://www.youtube.com/…nlartunİngekspertİzkocaelİ -
sonunda man olan şarkıların güzel olması
(bkz: zeytinyağlı yiyemem aman)
-
türkiye'nin aşı sorunu bitmiştir
1- aşı sorununu çözüyorum,
2- ayla'yla aramı düzeltiyorum,
3- babamı da yanıma alıyorum.
olay bitmiştir. -
zengin çocuklarının daha başarılı olması
allah'ın iyi insanların karşısına iyi insanları çıkarmasındandır.
büyük bir patron şirketinde çalışıyordum. patron türkiye'nin en zenginlerinden biri. en küçük oğlunu yanıma "çırak" vermiş.
veliaht çırağımla muhabbet ediyorum. dedi ki "abi, allah iyi insanların karşısına iyi insanları çıkarıyor."
"ne oldu ki" dedim?
dedi ki: "dün akşam arkadaşlarım halı sahaya çağırmıştı, gittim. oynarken **** şeyhinin (bir arap ülkesi) veliaht prensiyle tanıştım. birbirimizi çok sevdik. dünden beri sürekli mesajlaşıyoruz. çok kafa çocuk. ileride iş falan da yaparız onunla.
- "nasıl yani? **** prensi, gültepe'ye halısahaya mı geldi???"
- "yok be abi! arkadaşlar çok ısrar edince dün gece dubai'ye gittim ben. orada tanıştık. sabah o yüzden işe azıcık geç kaldım.
- "ha! allah işte dediğin gibi iyi insanların karşısına iyi insanları çıkarıyor." -
anayasal monarşiye karşı olma sebepleri
anayasa'ya aykırı olması.
-
türkiye'de 400 bin euro ile yapılabilecek yatırım
30 yıl vadeli tr eurobond.
400.000 euro yaklaşık 500.000 dolar eder. faiz oranı %8.06.
30 sene boyunca 6 ayda bir 20 bin dolar faiz alacaksın. 30 yıl sonra da 500.000 dolarını geri alacaksın. emeklilik gibi düşün. ayda bugünkü kurla 25.000 tl gelir ile güzel bir emeklilik hayatı yaşarsın türkiye'de.
ytd.
edit: sözlüğün zenginleri mesaj kutumu patlattı. arkadaşlar gidin bankanıza, yatırım danışmanınıza sorun. çoğu bankada ve kurumda yatırım danışmanlığı hizmeti var ve bedava. internette hiç tanımadığınız bir insana sormaktan iyidir.
(bkz: eurobond) -
yaz sıcağında covid-19 geçecek yalanının patlaması
aslında bir kar yağsa mikrobu kıracak.
-
milli uçağımız 2031'de envanterde
2023'te milli uçağımızı hangardan çıkaracağız, 2026'da göklerde olacak. yani hangarda uçağı üretteceğiz. üretimi 2023'de bitecek. ama ilk uçuşu 2026'da.
peki bu 3 sene içerisinde hangardan çıkan, ama hiç uçmayan uçak, ne olacak?
3 sene hangarın önünde park halinde mi duracak? güneş yanığı olur ya o, üzerine bir yerli ve milli branda örtseler bari. -
otomotivde ötv'nin kaldırılması talebi
ötv kaldırılamaz!
arkadaşlar ne çabuk unuttunuz? ötv neden konulmuştu?
1999 gölcük depreminde ülkemiz büyük bir yara aldı. pek çok insanımız hayatını kaybederken, pek çok insanımız da evini barkını kaybetti, sokaklarda kaldı. bu şartlar altında vatandaşlarımız toplu bir bilinç ve özveri ile ötv'yi kabul etti.
ötv'nin amacı, depremzedelerin yaralarını sarmak, evlerini-iş yerlerini kaybedenlerin hayatlarını yeniden kurmalarını sağlamak ve ileride tekrar bir deprem olursa aynı vaziyete düşmemizi engelleyecek tedbirlerin alınması için kaynak oluşturmaktı. bazı mal/hizmetlerin bedeli bu yeni vergi ile 2 katına çıkarken, kimse itiraz etmedi çünkü depremde babasını kaybeden bebelere yardım için veriyorduk bu vergiyi.
şimdi, ötv kaldırılsın da depremzedeler mağdur mu olsun?
edit: pardon, depremzedeler için olan öiv'ymiş. ötv'yi niye veriyorduk lan biz? -
1.603 tl'yle krallar gibi yaşamanın mümkün olması
2005 senesinde bir fabrika'nın mamül deposunda stok takibi tamamen manuel olarak excel tablolarında tutulmaktadır. yani excel'den bir satır sildin diyelim, 10.000 metre perde ortadan kaybolabiliyor. hiç bir başka kayıt yok.
patron mamül depo elemanlarını toplantıya alıyor.
p: arkadaşlar, bugünlere sizlerin zahmetli çalışmaları ile geldik. allah sizlerden razı olsun. işinden memnun olmayan, bir derdi sıkıntısı olan var mı?
çalışan 1: patron bey, allah sizden razı olsun. ben hayatımda buradan başka bir yerde çalışmadım. bugün benim 5 katlı apartmanım varsa, sizin sayenizde.
çalışan 2: patron bey, allah sizden razı olsun. 2 senedir burada çalışıyorum. evimi, arabamı aldım, oğlumu evlendirdim.
çalışan 3: patron bey, allah sizden razı olsun.3 aydır çalışıyorum. çok şükür borçlarımın hepsini kapattım.
çalışan 3: patron bey, allah sizden razı olsun. oğluma ev aldım, sayenizde.
vs. vs. bu yalama seansı böyle devam eder.
toplantı biter. patron, genel müdürü çağırır.
p: bu bizim depoda çalışanlar maaşlarından çok memnun. kaç para veriyoruz bunlara?
gm: asgari ücret efendim.
p: bu adamlar nasıl ev, araba, apartman sahibi olmuşlar peki?
gm: depodan mal çalmışlardır efendim.
bu konuşmadan sonra tüm depo çalışanları ve depo müdürleri topluca işten çıkarılır.
görüldüğü üzere 1603 tl'ye krallar gibi yaşayıp, apartman sahibi bile olunabiliyor.
edit: bu olaydan sonra patron, bu ürünlerin depodan çıkıp, çalınma silsilesinde sorumluluğu olan ve ilk gün kovulmayan herkesi mimledi. hepsini zaman içinde işten çıkardı. gm dahil. stok takibi için 10 milyon dolar verip bir yazılım aldı. firma adı gizli. ancak konuşmalardan anlaşılacağı üzere yeşil sermayeli, çok büyük bir tekstil firması. -
tarım ve hayvancılıkta neden ilerleyemiyoruz
televizyon ve diziler yüzünden.
bir amcaoğlum var. adamın yaklaşık 200 tane koyunu var. bu koyunlar yılda bir defa ikişer tane yavru yapıyorlar. bunlardan 20-30 tanesi telef oluyor, hadi diyelim elli tanesi telef oluyor. bazı koyunlar da kısır olabiliyor, ya da 2 değil tek yavru yapabiliyor. oradan da 50 tane fire verse. yılda 300 yeni kuzu ekleniyor stoğa. oluyor 500 koyun.
bu 500 koyunun, 300 adedini satıp, geriye yine 200 kalacak şekilde yeni çevrimine giriyor. bir koyunu ortalama 500 tl'den satsa, yıllık geliri 150.000 tl, aylık geliri ise 12500 tl net. neredeyse 9 asgari ücret tutarı, çoğu şirkette genel müdür yardımcısı maaşı kadar geliri var.
neyse bunları neden mi söylüyorum. bu adam çok mutsuz lan.
öncelikle bir eş bulamadı. sevdiği bir kız vardı. "istanbul'a gidelim, asgari ücretle bir iş bul, evlenelim. ben köyde kalamam" diye ısrar etti, o iş olmadı. görücü usülü devreye sokuldu. kimse bir "çoban" ile evlenmek istemedi.
çünkü televizyonda anlatılan hayatlar, köyde yok.
taşrada çiftçilik ya da tarım yapınca, dizilerin standardına göre, kötü bir hayat yaşamış olacaklar. çünkü köyler, filmlerde zenginlerin şımarık torunlarını akıllandırmak için ceza olarak gönderdikleri yerler. dizilerimizdeki köylüler de zaten ya konakta yaşıyorlar ya da devasa bir çiftlikte ve kesinlikle çiftçilik yapmıyorlar.
insanlarımız istanbul'a geldiğinde eğitimi ve deneyimi olmadığı için asgari ücretle sabah 8 akşam 9 eşşek gibi çalışacak, aldığı paranın tamamını kira, yol ve temel ihtiyaçlarına harcayacak, ekmekle beslenecek ama bunu köyde kalıp, sağlıklı beslenip, kaliteli protein alıp, daha fazla para kazanıp, televizyon kültüründe aşağılık bir iş olarak tanıtılan bir işi yapmaya tercih ediyor. -
yerli otomobil piyasaya hızlı giriyor
yerli otomobilimiz göklerde
-
iş emaillerindeki vahim klavye hataları
bankada çalışırken bir bayan arkadaş bana mail attı.
aşağıdaki hesapların hangilerine bloke koydun?
ben de cevap verdim:
tamamına koydum.
yalnız m harfi yerine hemen altındaki space'e basınca:
ta amına koydum. olmuş.
bu kadar utandığımı hatırlamam. mailleri göndermeden önce tekrar okuma alışkanlığı kazandırdı bu durum bana.