veniceviolins21
profili

  • zinanın suç kapsamına alınması

    galiba birilerine, analarını silkmek suretiyle zulmediyorlar. yoksa, iki kişinin kendi rızasıyla birlikte olması neden üçüncü bir kişiye zulüm olsun ki?

  • ölünce bilinç nereye gidiyor sorunsalı

    yok olmaktan deli gibi korkan cahiller üzülmesin diye mabattan uydurulmuş masallar diyarına gidiyor.

    eğer biraz rahatladıysan şimdi, titremeyi bırak ve pakaramakara tekerlemeye devam et...

  • haylayf'ı kim yiyor sorunsalı

    20 küsür yıldır yememiştim. birkaç gün önce bir anda canım çekti ve alıp yedim. çocukluk yıllarıma dönüp hızlı bir şekilde geri geldim. ülker adlı çocukluk hatıralarımızın katili şirket her ürününde olduğu gibi bunun da tadını berbat etmiş. şeker oranı azalmış ve tadı değişmiş.

  • dışarda giyilen kıyafetle evde oturmak

    şu üç günlük dünyaya, ailesinin ve arkadaşlarının anasından emdiği sütü burnundan getirmek için gelen, temizlik ve takıntı arasındaki ipin ucunu kaçıran ruh hastaları için çok şahane bahane.

    gök tengri kimseyi bu ruh hastalarının eline düşürmesin. kimseyi, bu manyaklara evlat ya da eş olarak nasip etmesin. amen.

  • midas

    her şey ilk yalanla başlar!

    sistem çöktüğü halde bakım çalışması diyerek yalan söyleyen bir şirketin, emrinizi ilettik dediğinde ya da hisseyi sizin adınıza aldık dediğinde veya hisseleriniz güvence altında dediğinde yalan söylemediklerini kim garanti edebilir?

    tekrar edelim; her şey bir yalanla başlar…

    edit: düşünsenize kalp krizi geçirip ambulans çağırıyorsunuz, araç şu an oto yıkamada daha sonra tekrar arayın diyorlar. adamlardaki ciddiyetin ve iş ahlakının seviyesine bakın ya! arsızlık, bu toprakların en zengin meyvesi gibi...

  • her ekşici 5 akp seçmenini ikna etsin kampanyası

    ben 5 tanesini ikna ettim. 3 tanesi sandığa gitmedi, 2 tanesi de sinan oğan'a oy verdi. ancak tek bir tanesini bile kılıçdaroğlu'na oy vermeye ikna edemedim. kaldı ki pek çoğunuz gibi cihangir solcusu değilim.

    ek olarak tek bir cihangir solcusunu dahi mastürbasyon yapmamaya ikna edemedim. ömründe hiçbir akp'li ile sohbet etmemiş, mahallesine dahi girmemiş, kampanya düzenliyor tuzluk.

    azaltın şu otuzbiri artık ya...

    edit: seçim sonuçlarını aa'yı beklemeden biz yayınlayacağız deyip ortadan arazi olan satılmış kk ve kendisi dışındaki tüm adayları hain ilan eden aşağılık chp trolleri sayesinde nezaketi rafa kaldırdım. hak ettikleri üslubum biraz sert olduğu için de şaka yaptığımı atıp tuttuğumu zannediyorlar. iknadan kastımı biraz açayım: kanser hastası anneme, sana hakkımı haram ederim, cenazene bile gelmem demek zorunda kaldım. hiç kızmayın, duygu sömürüsü yapmayın. annem de olsa haklarımı alıp hırsızlara peşkeş çekemez. size cihangir solcusu olmadığımı söylemiştim.

  • z kuşağının çok daha zeki olduğu gerçeği

    ilk mahsülleri 5 sene sonra otuz yaşına basacak ve ben hala çevremde herhangi bir sike derman olan z kuşağı görmedim.

    oyun dahi oynamıyor sadece izliyorlar. eylemsizlik yasasının metaforu gibiler.

    önceki jenerasyonun en mal olanları az çalışıp çok kazanmak isterdi. bunlar hiç çalışmadan en çok kazanan olmak istiyor ama sadece istiyor.

    oturuyor, izliyor, istiyor.

  • kredi kartı kullanmamak

    kendini öldürmekten korkup bıçak kullanmayan insanla aynı zeka ve hayat kalitesine sahip insan davranışıdır.

  • yürüyen merdivende solda da durulabilir

    tam metronun geldiği anda yürüyen merdivenin ortasındasın ve yavşağın biri solda mal gibi dikilip edebiyat yapıyor.

    50cm yana kaymak yerine mevzuyu buralara getirmek için ağır troll olmak gerekir.

    ki trollerin en temel yaşam prensipleri toplumsal karmaşa yaratmaktır.

  • 24 haziran 2019 ömer turan tweet'leri

    konjektür'e kadar, her şey şaşırtıcı derecede iyi gidiyordu.

  • üst kata suriyelilerin taşınması

    (bkz: alt kattan siktir olup gitmek)

  • kılıçdaroğlu genel müdürken 1 galoş 25bin liraydı

    ekmek de 100bin liraydı. şeytan da henüz pabuçlarını düz giyiyordu. taa ki insanlık sizin gibi yeni bir türle karşılaşana kadar.

    (bkz: nasıl şeytan oldum)

  • inşaat sektörünün krize girmesi

    bir arkadaşım var. inşaatla uzaktan yakından alakası yok. yani yoktu. amcası malum partiden vekil olduğu yıl inşaat şirketi kurdu. bin liralık borcunu ödememek için it gibi ağlayan adam, bir yılda 1 milyon liralık mercedes çekti altına. ikinci yıl da bir vakıf mı dernek mi ne kurdu. orada ne bok yediklerini bilmiyorum. dini sohbetler ediyorlarmış. bana kalırsa malum troll çetesine adam yetiştiriyorlar. 5-6 yıldır keyfinden neşesinden geçilmiyor. hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyor. semire semire yiyor ama sürekli şükretmekten, israf etmemekten, rızkı allahın vermesinden falan bahsediyor. anlayacağın, boş zamanlarında amcasına şirk koşuyor...

    bu aralar biraz dertli. etrafta çok yalaka var diye şikayet ediyor. belli ki malum şahsın mabadına kendisi gibi yapışan yeni sineklerden rahatsız. geçenlerde sosyal medyada bir paylaşıma yapılan "ankara'da dayın olacak arkadaş bu ülkede işler böyle yürüyor" yorumuna pişkin pişkin "hiç sorma kardeşim aynen öyle" diye cevap yazdığını gördüm. ankara'da amca yetmedi demek ki, ankara'da bir de dayı istiyor o'nun s'tığı!

    yani sözün özü, geçenlerde yine bir müteahhitle sohbet ediyoruz. yine ağlıyor yine ağlıyor. vay efendim demirin fiyatı g*tümüze girdi de, sektörde %31 daralma var da, dilimiz %69 zımparaya döndü de, falan da filan da... kafamızı bir güzel skti, hesabı da bize iteledi. biz de arkadasından "vay be inşaat sektöründe daralma varmış abi, hesabı ödetmek olmazdı tabii" diye üzülürken, son model mercedes'ine bindi ve sktirolup gözden kayboldu...

  • donald trump'ın öğretmenleri silahlandırması

    "silahla okul basan öğrenci, öğretmeni tarafından vuruldu. öğretmeni vuran veli ise okul müdürü tarafından kurşuna dizildi."

    "amerikan hükümeti silah satışlarından elde edilen vergilerin kutsal olduğunu açıkladı."

    (bkz: gelecekten haber veren entry)

  • ittifaka oy verenlere iki oy hakkı verilmesi

    çobanın oyu 1 diye söyleniyordunuz, çomarın oyu 2 oldu iyi mi?

    (bkz: üşüyoruz aysun reyiz)

  • 14 haziran 2017 ankara evsiz kaldım zirvesi

    hadi diyelim ziyaretine gelinen arkadaş ve ailesi katılmadı, ev anahtarlarının dahi katılmadığı zirve.

    sen kalk adamları ziyarete gel adamlar seni eve almamak için kamboçya'daki hasta dayılarına gitmek zorunda kalsın.

    bir ara ankara'da yaşamanın ne demek olduğunu yazmak istiyorum aslında sözlükte, ankara'da yaşamanın kaçak pansiyon işletmekten farksız olduğunu, kanka çok özledim 47 senedir görüşemiyoruz deyip otel ve konaklama ihtiyacı karşılanınca bir 87 sene daha aramayanları, yiyip içip babasının köşkü gibi rahat takıldıktan sonra dönüş parasını bile sana kitleyip arazi olanları... hep yazmak istiyorum aslında bunları.

    doğru söyle lan, allah aşkına! adamların evine sadrazamın sol taşağı gibi serilip, para vir! beş lira vir! diye diye kapı dışarı mı ettirdin kendini?

    yıllardır ankara'da yaşıyoruz oğlum biz. ne pis yolcular gördü, herkese merhamet edeceğim diye garibana dönen bu hancı bir bilsen...

    edit: öncelikle bu entry başlığı açan arkadaşa yazılmış görünse de öyle değil. ikinci olarak; entry'yi bence silme kardeşim. oradaki "5tl atsanız da olur" ifadesi ibretlik. şüphesiz ki bundan ders alacak çok insan çıkacaktır.

    efenim; ankara başka şehirlere benzemez. ankara'ya pek çok insanın mutlaka yolu düşer. bu şehre anadolu'dan akın akın eş, dost, akraba akar her gün. hele de benim gibi yıllardır yalnız yaşayan insanlar neler çekiyor ah bir bilseniz... yıllar içinde yüzlerce insanı ağırlamışımdır evimde. biliyorum ön yargılı olmak doğru değil ama insan değil de belki yıllar içinde misafir sarrafı olduk. sanmayın ki adamın iki cümlesinden onu yargılıyoruz. ah benim evin duvarlarının bir dili olsa da konuşsa...

    işbu entry davetsiz gelen ya da kendini zorla davet ettiren bir de sürekli yardım, para, borç isteyen insan tipleri için kaleme alınmıştır.

    ki bu yazarda da maşallah hepsi var *

    ayrıca (bkz: couchsurfing)

  • psikolojisi bozulan ego şoförü

    herkesin şikayet etmeden inmesinin tek nedeni kimsenin para vermemiş* olması...

    (bkz: 65 yaş)

  • açık giyinmenin medeniyet olması

    medeni ülkelerde açık giyinmek asla bir medeniyet göstergesi olamaz. lakin, "açmasaydı biz de zükmezdik" anlayışının toplum geneline hakim olduğu böyle radikal(!) ülkelerde; biri açık giyindiği halde kimse zükmüyorsa, bu elbette medeniyet göstergesi olarak -istemeyerek de olsa- kabul edilebilir.

  • evlenmelik erkek mesleği

    o senin kalçalarınla, sen de onun mesleğiyle övüneceksen; sana en uygunu
    pezevenk çok afedersin...

  • sadece akp'lilerin olduğu bir türkiye

    ilk zamanlar dersin ki şeriat gelmiş, aman allah'ım bu ne islami, bu ne ideal bir rejim. herkes müslüman. herkes cuma namazında...

    taa ki satış rakamları ve istatistikler açıklanmaya başlayana kadar.

    hırsızlık bitmiyor. hala en çok porno izleyen ilk 10 ülke içindeyiz. çocuk istismarı ve cinsel istismar listelerinde avrupa'da açık ara bir numara. cinayetler de tam gaz devam. içki satışları, ayyaş laikler ülkede yaşadığı zamanlarla aynı. vergi kaybı %100 artmış. zina haram olmasına rağmen, bakın çok enteresan, fuhuş bitmemiş. lan bu laikler ülkeye girip zina yapıp geri mi çıkıyor n'apıyor?!.. özümüze, arap alfabesine dönmemize rağmen okuma yazma oranları hızla düşüyor. tüm bunlara karşın en çok satan kitapların tamamı ilkokul mezunlarının yazdığı din kitapları.

    ülkede bok atacak kimse de kalmadığı için herkes tekrar geri çağrılır. şeriattan tekrar ılımlı islam'a dönülür. hafta içi namaza, hafta sonu kumara devam edilir. ve yine her şeyin sorumlusu kafirlerdir.