yoruk ali efe20
profili

  • 31 mart 2024 fatih altaylı seçim yayını

    cüneyt özdemir, nevşin mengü, medyaskop, horoscope, habertürk, cnn türk, halk tv, sözcü tv, a haber hepsinin toplamının izleyicisini 2ye katlamıştır an itibarıyla.

    tüm medya ve youtube habercilerinin toplamını katlamıştır.

  • alperen şengün

    bir maçta 40 sayı, 10 rebound, 5 top çalma ve üstü yapan en genç nba oyuncusudur.

    san antonio maçlarının önemi sadece wembaya sırığının nba takip edilmesi değil texas derbisidir. houston taraftarları için ayrı önemlidir.

    bu nedenlerden sosyal medya yıkılıyor ama bu sefer sadece türkler değil alpereni çılgınca övenler. ingilizce ve ispanyolca övülüyor. houston’un kahramanı.

    bize de gurur duymak ve duygulanmak düştü. çok seviyoruz oğlum seni

    not: webanya fasülye sırığına alperen üstünlük kurmamış. biri 45 sayı attı, biri 11. aynı pozisyonda oynayan 2 oyuncu. nasıl bir üstünlük bekliyor sevgili suser. gitsin ağzını burnunu kırsın, yerden yere vurup, kafasını mı tekmelesin alperen? gayet üstünlüktür kardeşim, maçı houston eze eze ve alperen sayesinde kazanmış işte. orijinal olacam diye palyaço olmayın.

  • borsa istanbul

    bazı arkadaşların kesinlikle altın madeni falan var.

    hergün alım fırsatı, ve alım yaptım yazıyorlar, ne para varmış. günlük çıkardığı altını sıcağı sıcağına satıp borsaya yatırıyor.

    bi de ne zaman satın fırsatıdır? 5000 entry alım fırsatı, 0 entry satım fırsatı.

    borsa 8600den 8500e düştü alım fırsatı
    8400 alım fırsatı
    8000 alım fırsatı
    7900 oooo herşeyi sattım aldım
    7800 müthiş alım fırsatı
    7600 alım alım alım. almayanlar pişman olacak.

    sürekli alıyorsunuz da, bu hergün hisse alacak paranız da bayaa yüksek herhalde

  • 17 kasım 2023 sam altman'ın openai'den kovulması

    openai neymiş ayrı baktım. sam altman kimmiş ayrı araştırdım. greg brockman ayrı, nick bostromu da son olarak kim olduğunu öğrendim. ve entryi anlamayı başardım.

    entry bilgi verici. sözüm yok. ben çok farklı bir yerdeymişim.

    bi de sürekli futbol entrysi giriyorsunuz. ilk bakışta openai adlı takım teknik direktörünü kovdu mu diye açtım. araştırdıkça ilgi çekici.

    bu arada ben de açıklamayacam, herkes kendi baksın, öğrensin bunlar kim ya da ne

  • ikinci el otomobil piyasası

    galericiler, alsatçı tayfa o kadar iyi niyetli ki. siz zarar etmeyin diye her gün buraya gelip, fiyatlar düşmeyecek anlayın artık gibisinden yazıyorlar. her gün mutlaka bunu yineliyorlar. tam alım zamanı diye ısrarla yazıyorlar.

    yoksa aldıkları arabalar bi taraflarına girdiğinden değil. sadece siz fakir fukara zarar etmesin diye. mevduat faizi yüzde 40. 6 aydır fiyatlar aynı veya düşüyor 2. elde. sıfır arabada yüzde 0 faizle kampayalar düzenleniyor. her şey zaten 2. elin fiyatlarının yükseleceğine dalalet gerçekten yahu. krediler hayvan gibi pahalı, kimsede para yok. kesin 2. el fiyatları yükselir evliya alsatçı kardeş.

    fiyatların düşeceğini düşünseler zaten hemen müdahale ederler, sakın şimdi benim külüstür tenekeme büyük paralar vermeyin derler. fiyatlar düşsün, ben zarar edeyim, biraz bekleyin derler.

    al-satçı , galerici tayfa genelde evliya gibi iyi niyetli insanlardır.

  • ikinci el otomobil piyasası

    çoktan patlamış piyasadır.ama daha sıfırın yüzde 40ına düşmeden normale dönmez. sıfır alın.

    neyse benim piyasada alacağım tek araba şudur:
    2012 model alfa-romeo gulietta

    eğer satan birini tanıyan varsa ulaşmasını rica ediyorum. 12 yıllık bir alfa-romeo gulietta alma hayalim var. 5 milyona kadar çıkabilirim. çünkü bu yılda üretilen modeller bambaşka. antika değeri var. bi de acil almak istiyorum. 1-2 günde. inşallah satmaktan vazgeçmemiştir arkadaş.

  • eve temizlikçi alma saçmalığı

    millet fakirlikten iyice delirmeye başladı.

    senin yapamadığın her şey anlamsız kardeş. telefona bu kadar para vermek anlamsız, araba kullanmak gereksiz, 10 tlye kulaklık varken airpods salaklık, konfor yaratan her şey salaklık. et yemek falan zararlı, çimlerde otlamak varken bedavaya. sek sek oynayabiliyorken playstation almak büyük kerizlik. dağlarda gezerek kamp yapmak varken avrupa tatiline gidenler salak.
    senin yapamadığın her şey kötü.

    işin kötüsü millet niye fakiriz demiyor da. inandırmış kendini. leş gibi hayat yaşamak güzel. zenginler çok kötü hayat yaşıyor hatta.

    bence tam da bu yüzden ülkede bir gelişme umudu görmüyorum . millet fakirlikten mutlu olmuyor belki ama zenginlerin kötü bir hayat yaşadığına inandırmış kendini.

    yalnız fakir kardeşime bi gerçekten bahsedeyim , sanırım senin karşı cinsin pek senin gibi düşünmüyor haberin olsun. sonra türk kızı başlıklarında ağlıyorsunuz o yüzden

  • ev sahiplerinin kiracıları çıkartma furyası

    kiracı tahliye taahhütnamesi varsa, yılı dolduysa , 2-3 aya tahliye kararı çıkıyor.
    eksik kira varsa banka hesaplarına bloke de geliyor.
    mahkeme masraflarını da ödüyor kiraci çıkmazsa.
    kimse 1 yıllık kontrat ve tahliye taahhüdü olmadan kiraya vermiyor evini.

    yüzde 25e sabitlemek ne işe yaradı şimdi?

  • sözlükçülerin kira maaş oranı

    0.0xli yazan arkadaşlar yozgatın köyünde bilgisayar programcıları.başka açıklaması yok. ama bence bunu burda yazmaları bir işe yaramaz.

    1. yozgatın köyünde yaşayan biri, herkese göre değil. istediğin şey olmaz.
    2. istanbuldaysan yalancı bir pisliksin muhtemelen. kimse yemiyor. ya da köprü altında ateşin yanında falan yaşıyorsun. buna da çok talep yok.
    3. en az ihtimal olan bu. yüksek maaş alıyorsun 100 bin ya da 100kdan fazla sizin tabirinizle. o zaman bok gibi bir evde yaşıyorsun. sefil bir insansın. yine düşürmen zor. bu ihtimalin olduğunu görmedim zaten. iyi kazanan birisi bakkal falan bile olsa güzel evde yaşar. zevksizdir ama ev pahalıdır.

    gerçekten yüksek maaş alan bir arkadaşım var. 150binden fazla kazanıyor. yani gösteriyor da gerçi. kira aidat dahil 30 bine yakın ödüyor. güzel evi var. bakın burası çok önemli. düşüyor böyle.

    0.01 yazarak düşmez. stratejinizi değiştirin.

  • f-35

    mig-29 ile burun buruna gelmez. çünkü mig29 daha ne olduğunu anlamadan patlayacaktır.

    zaten amacı da mig-29 ile burun buruna gelmek değildir. mig-29 havada f-35 ararken, mig-29ların bulunduğu havaalanını bombalayacak bir uçaktır.

    alamamamız türkiye için büyük kayıptır, ama en nihayetinde bir anti'si yapılacaktır.

    edit: bunları konunun uzmanları yüz kere yazdı bu başlığa ama, hala daha mig-29ların daha üstün olduğunu falan yazan oluyor. dayanamadım tekrarladım.

  • emlak fiyatlarının uçacağı gerçeği

    yine gelmiş 500e aldım, şimdi 2 milyon olducular.

    kardeş sizden çok var da. şu başlıkta 2 milyona, 3 milyona esenyurttan daire aldım diyenler niye uğramıyor.

    4 milyona beylikdüzünde ev aldım , çok iyi de ettim diyenler nerede.

    hala daha 300e aldım 4 milyon olducular. biliyoruz anam, 300e alınabiliyordu o evler de 4 milyon veren kim allah aşkına ortaya çıksınlar. 7-8 bin alan öğretmen mi alıyor bu evleri.

    10k alan beyaz yakalı esenyurttan 3 milyona ev mi alıyor. 10k alan insan 1 milyona bile ev alamaz bu devirde.

    basit matematik hesabı yapalım, senin 3 milyon olduğunu düşündüğün ve sarı siteye bakarsak haklı olduğun, evini kiraya versen ne kadar getirmesi lazım. bunu bi hesaplayalım. 3 milyonluk ikitellideki evinin kirası 20k olmalı ki evin fiyatı çıksın. 20k kira verebilen beyaz yakalı bir aile çıkmaz. ikitelli de bile oturamazlar yani.

    gurbetçi kira geliri için alıyorsa yarı yolda kalır. 3 milyona ev alacak, ama 200 euro kira parası alacak vergileri düşünce. ayrıca gurbetçi de artık o kadar fazla para biriktiremeyecek, o da dünya çapında ayrı konu ama gurbetçinin de alması o kadar eskisi kadar kolay ve karlı değil.

    daha önce de yazdım ama kimse çıkmadı cevaplayan. bu beylikdüzünde, ikitellide 120 m2 evlere 3-4 milyon veren niye yazmıyor şu ortamda. evet hepiniz 300e 500e aldınız 3 milyon oldu evleriniz de. kim alıyor bu evleri bu fiyatlara, kim almaya devam edecek. kim 4 milyona ev aldım, 5 bin tlye kiraya verdim çok kardayım, çok kazançlıyım diyor. kanlı canlı bu insanlara ulaşabilirsem, o zaman anlayacam bu işin gerçekliğini de nedense kimse yazmıyor. 20k alıyorum diyen bu maaşın olduğu da düşünülen yazılımcılar 3-4 milyona ev falan alamaz. bakın adam 20k alıyorum diyor, ekşici yalancısın, o kadar alamazsın diyor. bu adamlar bile alamaz 3-4 milyon.
    ekşici emlakçı da peynir ekmek gibi 3-4 milyona ev satılıyor diyor, hem de ikitellide, başakşehirde,esenyurtta.

    etilerde, nişantaşında 10-20 milyona da ev satılır. zengin daha zengin. buna bir itirazımız da yok ama varoştan hallice semtlerde 3-4 milyona evleri zenginler almaz. çok zengin zaten eve yatırım da yapmaz.

    edit: suriyeliler alır diyenler var. suriyeliler 4 milyona yani 250 bin dolardan fazlaya esenyurtta, başakşehirde ev alacak ha? adamlar 5 kişilik sandala 100 kişi binip yunanistana kaçmaya çalışıyor ama 250 bin dolara oturma hakkı alabileceği yunanistandan değil de esenyurttan ev alacak öyle mi.. 3-4 milyona yunanistanda da ev alınır, görünüşe göre de önümüzdeki yıllarda türkiyeden daha çok artacaktır yunanistanda ev fiyatları. ekonomimiz çok büyük ümitler vaad etmiyor şu an. birkaç yıl da böyle olacak gibi en azından. ama 4 milyonu olan esenyurtta apartman dairesine gömecek emlakçılara göre.

    atmasyon fiyatlar deyince kızıyorsunuz yok hammadde fiyatları artmış cart curt. 4 milyonum olacak, yunanistandan oturma izni de alabileceğim bir ev almak yerine başakşehirden ev alacam yani ben. çünkü neden emlakçılara göre daha mantıklı. artık matematiği falan geçtiler, direk aptal yerine koymaya başladılar. evet anam esenyurtta 3 milyon olan evler gelecek ay 10 milyon olacak. hemen almak lazım. varımızı yoğumuzu satalım varoşlardan milyonlara ev alalım. yeterki sizin 400 bine aldığınız evler 3 milyon olsun

  • 40 yaşında 2 milyon tl birikim ile emekli olmak

    dolar milyonerlerinin beğenmediği paradır. 250 bin dolar diyerek beğenmemiş ergenler de içerir.

    bi kere 10 bin tl’nin faiz oranı ile 2 milyonun faiz oranının aynı olmadığını bile bilmiyor adam çünkü böyle paraları görmemiş. bankadaki 10 bin tl’sine yüzde 17 faiz verilirken , 2 milyona yüzde 20ye yakın faiz verildiğini bilmiyor. çünkü böyle paraları görmemiş.

    şurdan başlayalım , 2 milyonun aylık faizi 35 bin tl. ekşi sözlükte en fazla nüfusa sahip öğretmen ve memur takımının maaşı 5 bin +\- 2 bin falan. adam senin maaşının 8 katını faizden alacak yani. senin maaşın kadar harcarsa aylık kenara 30 bin atar , yıl sonunda parası 2.5 milyona yaklaşır. sen 5 bin tl ile geçiniyorsan , bi de ev kredisi falan ödüyorsan bu adam niye geçinemesin haspam?

    bi de yurt dışında 3000 euro falan kazanan tipler var. beğenmemişler bu parayı. yurt dışında yaşadığınız ev babanızdan falan kalmadıysa bu parayı 40 yılda falan biriktirebilirsiniz ancak. yaşamınız daha güzel olur yurt dışında ama maaşlı çalışansanız bu para büyük para. dönerci dükkanınız falan varsa iş değişir ama maaşlı çalışan için de bu para büyük para biriktirmek için. inanmıyorsanız almanya başlığını okuyun, hayatım çok güzel üstüne üstlük aylık 500 euro kenara koyabiliyorum diyen arkadaşlarımız size gerçekleri anlatır.

    sonuç olarak, ortalama ekşi sözlük kitlesi kadar yaşam standardı istiyorsanız bu para , gelecek yıl 2.5 milyon tl’ye yaklaşacak şekilde artarak size çalışmadan bir hayat sürdürebilir .

    bitcoin ile 10 bin tl olan parasını 12 bin yapan kitle beğenmez ama bu ülkede de dünyada da iyi paradır

  • birleşik krallık'ın covid-19'u yenmiş olması

    https://www.bbc.com/news/uk-54065793

    coronavirus: rise in uk cases a great concern, van tam says

    bbc.com sitesini actiginizda en ustteki baslik bu.

    amk geri zekali mali gelmis burda sacmaliyor. gercekten yatacak yeri yok bu dezenformasyon yapan piclerin. bbc.com sitesini acip okumaya usenecek insanlar da gercek sanacak.

    ilk entryi favlayanlara diyecek biseyim yok. inanilmaz gunler geciriyoruz.

  • 2019 aralık ayı doğalgaz faturaları

    yakıp 60-80 lira geldi diyenlere çok önemli bir önerim olacak. banyo, duş gibi hijyenik durumlarla bi alakanız yok. yemek , bulaşık gibi derdiniz de yok belli.

    siz neden evde kalıyorsunuz arkadaş? eve kira vermeniz çok saçma. nasılsa banyo yapmıyorsunuz , yemek yapmıyorsunuz. yoksa kimseyi kandırmayın 60 lira gelemez . iyi giyinin, köprü altında ateş yakanlarla yaşarsınız. sizin eve ihtiyacınız yok. iş yerinde kalın ya da. kimse bişey demez , yemek zaten yapmıyorsunuz belli, iş yerinde tuvalet de varsa yaşadınız lan. her ihtiyacınız karşılanır. nasılsa hiç bişeye ihtiyacınız yok sıçmak dışında.

    yok izolasyon iyiymiş de , yok ev yeniymiş de. yalancılık yapmayın. asıl sizi kurtaran pis olmanız, haftada 1 , ayda 1 yıkanmanız ve ekmek arası soğan yemeniz. ısınmak için hiç yakmasanız da , hiç ama hiç yakmasanız da, kışın banyo yapan , yemek yapan birinin faturası 60 tl gelmez.

    halk sağlığı açısından sorun teşkil eden insanlar lütfen 60 tl geldi, az geldi demesin. siz kira ödeyerek zaten kazık yiyorsunuz, eve ihtiyacınız yok ki

  • türkiye'nin en zeki çocuklarının doktor olması

    10-15 sene önce için, en zekiler kazanıyordu. doğru tespit. şu andaki doktorlar ülkenin en zeki kesiminden. ama tıp fakültesi sayısı arttığı için, şimdi ilk 1000 veya 2000 değil, ilk 20000 içinde de tıp fakülteleri öğrenci alıyor maalesef.

    evet doktorların zeki olması lazım, tüm dünyada bu durum böyle. türkiyede de durum böyle. çok da şey yapmaya gerek yok bu konuyu.

    yalnız, bu yeni nesildeki aptallığa övgü, rasyonel düşüncenin silinmesi asıl sorun. eskiden de geri zekalılar vardı ama utanırlardı sanırım, açık seçik geri zekalı olduklarını söyleyemezlerdi. şimdi belli etmekte sakınca görmüyorlar.

    üniversitede ilk 1000'e girmenin zekayla alakası olmadığını söyleyebilecek kadar iq'su düşük insanlar mevcut demek ki.

    eskiden de böyleydi, şimdi de böyle: ilk 1000e girebilmek için matematik full, fizik full vs yapmak gerekiyor. çalışmak tabii ki önemli. imkan sahibi olmak da önemli ama zekası ortalama insanların çalışarak bu tür bir başarı sağlayamayacağını pekala sen de biliyorsun.

    türkçe sorularına gelelim, tıp fakültesine girmiş bir öğrenci, türk dili edebiyatını kazanmış en iyi öğrencilerden daha yüksek net yaptığını biliyorum.

    neyse, üniversite sınavına 1.5 milyon kişi giriyor. ilk 1000'e veya yüzde birlik dilime giremeyen %99'luk kesime popülist yaklaşımda bulunarak entry'imi bitireyim de çok tepki çekmeyeyim,
    gardaşlarım, tıp fakültesine girenler, sadece çalışan ve çok çalışan geri zekalılardır. aslında zekaları düşüktür, ama çalışarak bunu aşmasını bilmişlerdir. matematik ve geometriyi ezberlerler( nası oluyosa artık? benzer soruları çok çözmek de zekası kıt insanların yapacağı iş değildir gerçi de). aslında okuma yazmayı zorla öğrenmiş tipler tıp fakültesine giriyor. işletme mezunu, türkçe öğretmeni kardeşlerim, ilahiyat fakültesi mezunu süper zeka kardeşlerim, sizler bu ülkenin asıl zeki gençlerisiniz. ama hakkınız yeniliyor...

  • 500bin'e ev alıp 900'e satan emlak dehaları

    bu kişilerden biri benim zannediyordum. yaş büyüdükçe anlıyorsunuz anyayı konyayı. bi de yaptığınız yanlışı kabullenebilmek olgunluk gerektiyor.

    kendi durumumu anlatayım. dehanın boyutunu görün.

    500bin'e bundan 5-6 yıl önce bir ev aldım, güvenlikli, spor salonlu güzel bir site. evi beğendim, hala beğendiğim bir sitedir. 300bin civarı da nakit param vardı, kredi aldım. kirada başka evim de vardı, vadesini düşük aldım kredinin, neyse birkaç yıl 8.900 tl aylık kredi ödedim. geçen yıl bitti çok şükür.

    fakat arkadaş, şöyle bir durum var. ben bu evi 500e almadım, 700e yakın bir para aldım. ödediğim kredi toplam miktarıyla ve vergisi, emlakçısı, tapusu bimnemne hepsini şu an hesapladığımda 700 bin tl. kimsenin geliri artmıyor ki, dövizle kazanmadığınız sürece. gelirimiz yüksek çok şükür ama artmadı gelir. domates fiyatlarının artmış olması, dövizin artmış olması benim ödediğim aylık kredinin gelirime oranını azaltmadı, tam tersi arttırdı. benzin fiyatı arttıkça kredi ödemesi daha zor hale geldi.

    neyse, ev güzel. satmak istedikten sonra alıcı bulundu bulunmasına ama birkaç ay sürdü tabii ki satma süreci. 900 bin tl'ye satılması kesin olarak gözüken, 1 milyona evlerin satıldığı söylenilen sitede evi 850 bin'e sattım, emlakçı ve vergi (tapuya gidince ödenmemiş vergiler de ortaya çıktı bu arada, onları da ödüyorsunuz) 800-850 bin tl arası bir fiyatla(artık kavgada yumruk aramıyorsunuz satmayı kafaya koyduysanız) sattım.

    şu ekşi sözlükteki gençlerin heyecanla yazdığı 500e aldım şimdi değeri 900 oldu lafları var ya arkadaş. işte anlatmak istedikleri bu.

    5 yılda 700e aldığım evi 800-850 civarı bir paraya satmış oldum yani. tabi bu sırada ev kira getirdi ama evi satmaya niyetlenince o kira parası ancak tadilat masrafı ve vergileri karşılamış oldu. hadi 5-10 bin tl fark olsun. hadi 20 bin olsun. ama o kadar işte.

    hani bilin istedim. emlakçılar, müteahhitler konuşsun, işleri bu, şöyle kar edersiniz böyle kar edersiniz dedikleri durum budur işte. ne eksik ne fazla. acaip fiyatı artmış evde karınız bu kadar.

    aylık ödediğim krediyi bankaya yatırsam, ana param zaten 300, emlakçılara ödediğim parayı katarsak, 5-6 yılda nasıl bir karım olurdu hesaplamak istemiyorum açıkçası. aylık ödediğim kredi miktarıyla dolar alsam ne olurdu, onu da düşünmek istemiyorum.

    emlak alıp satarak, en yüksek derece kar etmiş kesimden biri olarak durumu bilmenizi istedim. emlakçı, banka vs kazanıyor o kesin ama.

    edit: herhalde insanlar okumuyorlar yazı uzun olunca.
    özet: zarar ettim. emlaktan kar eden emlakçıdır, müteahhittir, demir tüccarıdır, bankadır vs. ev alan adam evinde oturuyorsa kar sayabilir. ama alıp satarak, bi de kredi ödeyerek kar etmez. aksi fikirdeki olan ve başaranlara saygı duyuyorum

    edit 2: 2 nolu entryi keşke haklı olsaymış, ( bu arada bu entryi yazan kardeşimizin nasıl bir mantığı var, benim girdiğim entryden 1 dakka sonra kimse yazdığım entyri dinlemiyor diye entry girmiş , çok güzel bir kafa. madde kullanımının zararlarını görün, kullanmayın.eroin dostunuz değildir, çünkü alkol kullanan adam bu kadar salakça bişey yazamaz, kesin kimyasal kullanıyor)
    ama maalesef mesaj kutum doldu. açıklamak istediğim maddeleri özetleyeceğim:

    1: özette anlattığım da yetmedi. salağa anlatır gibi anlatayım. size 500 bin tlye ev aldım 900 bin tlye sattım diyen adam doğru söylemiyor. teorik olarak doğru söylüyor ama işin rengi o değil, zarar ediyor. ben ettim. özellikle işi gücü olan, evli barklı , burayı okuyan arkadaşlarımız için yazdım. ev yatırımı o kadar da güzel bir yatırım değil. zarar ediyorsunuz. görün, hesaplayın. ben ettim, siz etmeyin.

    2. en çok gelen mesajlardan "düşüyor mu böyle". kardeş ne biçim ahlaksız adamlarsınız siz ya. 900 bin tlsi olana sözlükteki kadınlar düşecek yani? ne pislik iğrenç bir muhabbet. o kadar mesaj geldi ki mecbur kaldım. senin gibi ahlaksız zihniyete düşmesin amk. ben evli ve barklıyım, bu mesajlara cevap vermek zorunda kalıyor. düşmesin senin anan bacın , uyar onlaru evliyim, söyle onlara ben evliyim, senin anan bacın bana mesaj yollamasın. boşa kürek çekmesin anan bacın

  • haydarpaşa numune hastanesi doktor rezaleti

    insanlar, sevdiği kişilerin hasta olmasını asla istemez. o zamanlar hassas olur. o kişilere de hassas yaklaşmak lazım.

    fakat, elinde telefon varsa, direk oyun oynuyor demek cidden tuhaf ve ciddiyetsiz olmuş. konsültasyonlar, cep telefonuna mesaj olarak geliyor artık, çünkü konsültasyon zamanlarının hızlandırılması için bakanlığın bir çalışması var.

    politikacılar ne düşünür ne yapar bilemem ama, çalışan doktorlar insanları nasıl sikeriz diye düşünmüyor. cep telefonu ve whatsapp vasıtasıyla bilgi alış verişi, özellikle de nöbetlerde çok yoğun yapılıyor.

    acil asistanı sanırım bu kişi, genel cerrah, kardiyoloji, dahiliye vs. uzmanlarına mesaj atmış, görüntü göndermiş, ve cevap bekliyor da olabilir.olabilir dediğime de bakmayın genelde de bu yüzden nöbette kullanılır telefon.

    hasta hemşire tarafından karşılanmış, yatağa alınmış. hemşireler de doktorlar gibi sağlık personelidir, illa doktor karşılamasına gerek yoktur hastayı. ayrıca, genel olarak acil servis kırmızı alan değerlendirmesi yaparsak, 4 hemşire 1 doktor çalışıyordur. doktor nöbeti sırasında (24 veya 36 ama şu aralar acilde 24 saat tutuluyor acil asistanları) nöbetini paylaşamaz. hemşireler de teorik olarak paylaşamaz ama pratikte sayının doktora göre fazla olmasından dolayı arada birbirlerini dinlendirirler. zaten olması gereken budur bana kalırsa.

    nöbetçi şef konusuna gelirsek. nöbetçi şef dediğimiz kişi, sırası ona geldiği için zorla nöbet tutan çoğu zaman düz uzmandır. büyük krizlerde, (arkadaşımızın durumunu küçümsemiyorum ama aşiret savaşları , mafya hesaplaşmları da oluyor) sorumluluk mecburen alır. arkadaşımızı dinlese iyi olurdu ama ondan yapılması istenen nöbet devam ederken görevli doktoru ordan atması. yani gerçekçi olun, o doktora o saniye kesin olmayan durumlardan dolayı müdahale etmek, diğer hastaları mağdur etmektir.

    doktorun polis çağırması konusuna gelirsek. bu arkadaşımız temiz arkadaşımız olabilir ama acil servise mafya, aşiret, pkklı yaralanmaları çokça gelmekte, acil servisler basılmaktadır. doktor polis çağırmakta bana kalırsa haklıdır.

  • 16 haziran 2016 cleveland cavs gs warriors maçı

    bu seriden veya hatta maçtan da önce diyelim, ekşi sözlükteki genel kanaat:

    golden state: nba'in gelmiş geçmiş en iyi takımı. gelmiş geçmiş.
    curry: nba'in gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu. jordan da iyi. barkley falan geçtik. shaq kim. adam jordandan iyi.tartışmasız, tartışsak küfür yiyoruz.

    cleveland: amk torpilli takımı. ezik. sahte. torpille buraya geldi. dandik takım. bizim botaş konyapor fark atar buna.
    lebron james: torpille buraya kadar geldi. bi tek smaç basabiliyor. onu da trambolinle ancak basar. yetenek fakiri.

    seri 3-3'e geliyor. yani bi dakka abi, ekşi sözlükteki yorumlara göre, cleveland ve lebron acaip bişey başarmamış mı oluyor hacı? birazcık adam olun lütfen ya. bu kadar ergenlik de olmaz. adamlar sizin söylediklerinize göre, nba'in en gelmiş geçmiş en iyi takımıyla başabaş. 3-3 oluyor.

    şampiyon kim olur bilmiyorum.golden state olsun. fark etmez. ama lebron james acaip bir iş başardı hacı. adam savunmada mükemmel , hücumdan bahsetmeyecem. biraz adam olun.

    ben zevkine izliyorum maçları. cleveland şehrine gitmedim hiç. lebron lise arkadaşım değil. ama bu golden state manyanklığını anlamış değilim. adam golden state yenildi diye küfürler saçıyor. anlamak mümkün değil

    edit: bu arada lebron denen torpilli hakemler sayesinde 41 sayı, 11 asist, 8 rebound yapmış. yaptığı en az bir bloku ben çok iyi hatırlıyorum.çünkü nba'in gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu curry'e yaptı. 2 de olabilir. hakemler sayesinde olduğunu da belirteyim.

  • 2016 turizm krizi

    burdaki turizmci tayfanın en komik argümanı da şu: arap turist gelir bak! vah vahhh

    arap turist mi gelecek. olum arap turistin gelmesi yetmez bi de siksin lan sizi. bize ne lan? arap turist gelirse, ki inşallah gelir, sizi daha rahat sikmesi için vazelin bizden.

    ikinci argümanları da, bizi korkutmak için, islami otellere dönüşürmüş. dönüşsün amk. bize ne?

    mına koduklarıma bak, para kazanacağı adamı beğenmiyor. abi hakkaten batın ya siz. biz batın abi aç kalın. şımarıklığa bak. türk turisti zaten beğenmiyorlarmış. para kazanan orta ve orta-üst sınıf artık gelmez kardeşim sizin işletmenize. gelmeyecek de. alışın artık.

    meyve ve sebze üreten köylüler aç kalacakmış....zaten simsarlar para kazanıyor, köylülerin öyle büyük paralar kazandığı yok. simsarlar da kazanmasın kardeş.

    tercihim, orta dünyadan geçit açılıp orc'ların gelmesi turizm için ama arap da gelirse olumlu.

  • yozgat'ta gördüğüm orta boylu türbanlı güzel kız

    (bkz: yozgat metro)
    (bkz: uyuşturucunun kötü etkileri)