guzellige inancimi sarsan simgeler var14
profili

  • sma hastası ayaz bebeğin 4 ayı kalması

    keşke hiçbir çocuk hastalıktan ölmese ama lütfen artık tek ölen çocuklar sma hastalarıymış gibi davranmayalım, bu paralarla çeşitli hastalıklardan kurtulabilecek binlerce çocuk varken yalnızca bir çocuğun tedavisi için kullanılması daha doğrusu para toplanması bana pek akıl karı gelmiyor, tüm bu ameliyatları devlet yapmalı.

  • toplumun hala çıldırmaması

    yoksulluk aldı başını gitti, ekonomi çökük, her yiyeceğin gramajı düşüyor, kalitesizleşiyor fakat fiyatı artıyor, adalet yok, adalete inanç yok, siyasetçiler halkla bariz bir şekilde dalga geçiyor, depremler oluyor ve devlet hala siyaset yapıyor, askıda ekmek gibi fakirliğin tescili kampanyalar yapılıyor, korona tehlikesinde ülkeye hala turist alınıyor, can sağlığımızın hiçbir önemi yok, kadın ve cinsiyet ayırt etmeksizin tüm canlılara şiddetin önünde durulmuyor, devlet adamları artık aleni şekilde rüşvet yiyor, doğayı para için peşkeş çekiyor, kaz dağları telef ediliyor, tarikatlar bizim vergilerimizle besleniyor, ekonomi battıkça artan şiddet eğilimi artıyor, ekonomi batık ama devlet adamları sefa içinde yaşıyor, senin bir aylık maaşını onlar akşam yemeğinde yiyor, 20 yıllık maaşınla bir çanta alıyor.
    toplum hala çıldırmıyor, tüm bu ahlaksızlıklar sapkınlıklar olurken susuyor. rica ediyorum artık çıldırın, şuan dünyanın en kötü ekonomisine sahibiz, bunun ülkeye ödeteceği bedeller çok ağır. çöken ülkeler başka ülkelerin maşasıdır, anlamıyorum hiç mi vatan sevginiz veya bir aidiyetiniz yok, ülke bitti bitti, eski siyasetçileri çöpe atın, bu adamlar zarar, bu adamlardan zerre umudunuz olmasın. türkiye’nin acil bir değişime, reforma ihtiyacı var. bu zamana kadar yaşamak için çalışıyordun, yine gezip tozamıyordun, avrupalı gibi kendini gerçekleştiremiyordun ama hayatta kalıyordun, böyle giderse onu da yapamayacaksın, git biraz tarih oku demek istediğimi anlayacaksın.

  • davulculara para vermiyoruz kampanyası

    devletin çözüm getirmediği bu faşizme destek olmayalım. gecenin bir vakti yaşlı çocuk kısaca insan hayvan demeden yapılan bu gürültüye destek olmayalım. gelenek diye yutturulan şeyin hiçbir güzel tarafı yok, diktadan başka birşey değil. eğer bu insanlara tek kuruş dahi verilmezse bu faşizm de son bulur.
    bu ülkede kalbi olanlar, anksiyetesi olan insanlar da var ve bu gerekçelere bile gerek yok, insanları rahatsız etmek suçtur ve suç olmalıdır.

  • içki içen insanların ahirette vereceği hesap

    ahiret diye bir yer olmadığı için kafasına takmasına gerek yoktur.

  • çaylak onay listesi

    bol "amk"li entrylerle sözlüğün iyice çöplüğe dönmesine büyük katkıları olacaktır.

  • motorların kaldırımdan gitmesi

    bir tek ben mi görüyorum, motorlar bildiğin kaldırımdan gidiyor. son zamanlarda daha da sıklaştı, hem yayaların hem araçların hayatını tehlikeye atıyor bu vandallar. geçen adam resmen kaldırımda ona yol vermemi istedi. artık şu ülkede araç vandallığına bir son verilmeli.

    edit: başlığın gündemde olmasına çok sevindim, diyorum ki bu konuda farkındalık yaratmak için bir imza kampanyası mı başlatsak.. bu konulardan pek anlamıyorum şöyle bu konuyu izah edip doğru mercilere gönderebileceğimiz bir kampanya hiç fena olmazdı, en azından olayın ciddiyetine vurgu yapabiliriz. mesajları bekliyorum.

  • bir ak partiliyi ikna et

    malum seçim adil bir ortamda yapılmıyor muhalefete medya ambargosu var. oysa bu seçim cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi. bazı gençler apolitiğim diyor, kimi vatandaş oy kullanmayacağım diyor.

    evet bende sizin gibi sıkıldım insanlara laf anlatmaktan, umursamazlıktan, çıkarcılardan, cahillikten, yandaşlardan. lakin bu ülke kolay kazanılmadı. binlerce insan can verdi binlercesi hayatını adadı can hıraş çalışıp onca yokluktan bugünlere getirdi. gençliğe hitabeyi hatırlayın lütfen. işte o zar günler bugünler. en büyük düşman da cehalet. bilgiyi tek kaynaktan aldıkları için farklı düşünüyorlar. gelin onları aydınlatıp kazanalım.vazgeçmez olmaz demek işin kolayı fakat kaybeden biziz. unutmayın aynı gemideyiz onlar içeri su doldururken bırakalım batsınlar diyebilir miyiz? bizde onlarla batmayalım.

    gelin yarım saat, 1 saat belki 1 gün her ne ise ayırın lütfen.

    nasıl yapacağız?

    1- hedefimiz tanıdığımız insanlar olmalı, zaman kısa yalnızca buraya odaklanalım enerjimizi ve vaktimizi boşa harcamayalım.örnek; uzak aile üyeleri. akrabalar, telefon rehberimize kayıtlı olanlar, yakın iş arkadaşları.

    2- öncelikle sandığa gitmeme ihtimali olan özellikle genç kardeşlerimizi arayıp hem hatırlarını soralım hemde sandığa gideceklerinden emin olalım.

    3- en azından yalnızca 1 kişiyi ak partiye oy vermemeye ikna edelim telefon defterimize kayıtlı eşimize dostumuza soralım. hemde bir merhaba demiş oluruz.

    4- dalga geçilecek binlerce başlık varken dalgamızı oralarda geçelim. olmuyor ben yıllardır uğraştım yazıp başkalarının moralini bozmayın. niyetiniz yoksa esprilerinizi kendinize saklayın lütfen. asıl önemli olan ikna etmek için madde madde bir liste hazırlayalım. bir sonraki kişi bu listeyi kopyalasın kendi ekleceği maddeleri eklesin. çıkartılmasını istediği madde varsa onu da sebebiyle belirtsin. böylece büyük ve temiz bir liste de yapalım. isterseniz ben önayak olmak için ufaktan başlayayım.

    5- sonuca ulaşanlar editleyip skorlarını yazsınlar. evet zor ama kolay olacağını söylemedim. bu kadar zeki, okumuş aydın geçinen insanlar daha 1 kişiye içinde bulunduğumuz durumu anlatamayacaksa kusura bakmasınlar ama kimseye faydaları yok demektir. böbürlenmek ötekileştirmekle bu işlerin olmadığını anlayalım kimseye cahil, çomar vs. demeyelim. saygı duyalım, sevgi gösterelim.

    önce şunu sorun. bu hükümetin sana ne faydası var? çıkarı varsa boşuna vaktinizi harcamayın bizim hedef kitlemiz gözü dönmüşler yada fanatikler değil.

    1- eğitimde fırsat eşitliği yok senin çocukların bizim çocuklarımız neden kalitesiz eğitim almaya mahkum? pisa testinde 72 ülkeden 50.sıradayız.

    çocuğun iyi eğitim alamazsa iyi üniversiteleri kazanamaz ve iyi bir işi ve geliri olmaz. fakir fakir kalırken zengin daha da zenginleşir.

    2- gss diye bir sistem var ve işsiz kalandan devlet her ay para istiyor.
    3- ergenekon balyoz diye ordudaki şerefli askerleri içeri attılar. yıllarca feto ile işbirliği yapan akp den 1 tane fetöcü çıkmadı. darbeden fayda sağlayan yine akp oldu.
    4- yol yaptı köprü yaptı. evet ama 1,5 milyar dolara mal olan köprü 8,5 milyar dolara mal oldu. geçmeyen araçların parasını vatandaş ödüyor.
    5- hastane yaptı. e bu da aynı şehrin içindeki eski hastanelerin arsalarına göz dikildi. şehir hastanesinde yine devlet hasta garantisi veriyor.
    6- ota boka vergi. verginin vergisi var artık. bildiklerimizin dışında faturalarda bile zilyon tane bilmediğimiz vergi var. ayrıca kaçak kullananların faturasını da biz ödüyoruz. cep telefonunda telsiz kullanım ücreti diye bir şey bile çıktı. asgari ücret bile vergi dilimi kapsamına giriyor yıl sonuna doğru maaşınızda kesinti oluyor. hal böyleyken yandaşların 425 milyon liralık vergi borcu bir kalemde silinirken en zengiler en az vergiyi öderken en düşük gelir grubu en yüksek vergiyi ödüyor.
    7- adaletsizlik diz boyu. kamu ihale kanunu 180 kez değişmiş her ihaleyi yandaş alıyor devlette her işe yandaş giriyor.
    8- hibe teşvik deniyor şeffaflık yok hangi firmalar teşvik alıyor bakanlıklar bunu açıklamıyor.
    9- dış borç cumhuriyet tarihi boyunca 130 milyar dolarken 16 yılda 450 milyar dolara çıktı peki sen zenginleştin mi?
    10- atatürkün kurduğu fabrikalar teker teker satıldı bu para sana fayda sağladı mı? sanayi endüstri gelişti mi? yapılan yoldan köprüden kaç kez geçtin. bu ülkenin daha çok köprüye mi yoksa sanayiye mi ihtiyacı var?

    11- çiftçi tohum parasına, mazot masrafına yetişemediği için buğday mabarı denilen türkiye buğday hatta samanı dahi ithal eder oldu. fındıkta dünya lideriyiz çiftçiye ödenen rakam 16 yıldır 2 lira olamadı. bu sırada dolar 1.3 liradan 4.9 ları gördü. vatandaş fındık yemek isterse 2 liraya yiyebilir mi elbette hayır.

    12- dünyanın en pahalı benzini, mazotu, en pahalı interneti en pahalı eti neden bizde?

    13- gelecekten umutlu musun?

    ben dün 1 kişiyi ikna ettim 3,5 saatimi aldı ızdırap gibiydi ben bile inancımı yitirmiştim ama oldu. bu kişi çarşaflı ve chp dinsiz diyen birisiydi. dış borç 450 milyar usd oldu diyince nereden biliyorsun bizim kimseye borcumuz yok diyordu. sabırlı olun, sakin kalın, mantıksızlığın dibine vuracaklar buna hazır olun. önceden argümanlarınızı hazırlayın ve size verilecek yol, hastane sorularına vereceğiniz cevapları düşünün. kimseyi zorlamıyoruz elbette yalnızca içinde bulunduğumuz durumu rakamlarla anlatalım yorumlayıp kendileri karar versinler. seni sevdiğim değer verdiğim için bazı gerçekleri görmeni istiyorum deyin. çocuklarımıza daha güzel bir gelecek hazırlayalım deyin.

    bir çaylak arkadaşın ricası üzerine.. katılıyorum.

  • 155'e ulaşılamaması

    diyelim ki odanızda oturuyorsunuz ve o sırada evinizde davetsiz bir misafir var, polisi arıyorsunuz fakat o da ne? telefona kimse bakmıyor. adam evde ne var ne yok götürüyor fakat halen ulaşılabilinmiş değil. bu benim değil bir arkadaşımın başına gelmişti. acı bir gerçek var ki türkiye'de polisi arayabileceğimiz bir numara yok. demin bir kez daha şahit oldum. bir grup andaval bir saattir korna çalıyor ben de şikayetçi olmak istedim ve 15 dk bekledim sonunda biri açtı ve yapabileceği bir şey olmadığını söyledi. dünyanın en fakir ülkesinde bile bu yoktur, polis keyfî bir kurum değildir anında ulaşabilmen ve çözüm bulmaları gerekir. ülke olarak korkunç haldeyiz ve kimse düzeltmek için bir şeyler yapmıyor gibi.

    https://www.change.org/…tr-araç-gürültüsüne-son-ver

    bunu da buraya eklemek istedim. araç gürültüsü için bir şeyler yapılması gerekiyor, özellikle büyük şehirlerde sağlığımıza büyük zararlar veriyor farkında olsanız da olmasanız da.

  • türkiye'de izlenecek kanal olmaması

    belgesel kanallarını katmazsak bir tane düzgün kanal olmaması durumu. düzgün bir eğlence programı yok, düzgün bir dizi yok, haberler desen izlemeye vicdanın el vermiyor. aptal siyasetçilerin propagandası ve acıdan başka bir şey yok. eğlence programları desen yine orayı da aptallar ele geçirmiş vaziyette. şu tiyatro sahnesinde şive yaparak mizah yaptığını sanan tiplerden başka bi şey bulunmuyor. yine dizimsiler aynı şekilde ülkeye tv girdiğinden beri aynı aptal aşk hikayesi işleniyor, bi de son zamanlarda şiddet duygularını tatmin etmeye çalışan bol silahlı diziler, vatan millet ajitasyonu. bir tane sanat konuşulan, çevre problemlerinin tartışıldığı, kısaca gerçek dünyaya dair hiçbir şey yok. her şey daha da aptallaştırmaya yönelik. düşünmek demek misyonlarını gerçekleştirememeleri demek. unutmuşum; bir de son zamanlarda artan suçlu bulma programları. devletin yapması gereken şeyleri sunucular yapıyor, evet kitlelere ulaşmak için gerekli fakat olay artık bu denli acı içinde bir toplumun rahatlamaya, bilinçlenmeye ihtiyacı var, zaten problemlerin en önemli kaynağı bu; mantıklı düşünememek.

    edit: tv izlemiyorum, tek izlediğim kanal discovery id'di. bi sebepten digiturk'ü iptal ettik.

  • sosyalizm bu kadar iyiyse neden herkes ona karşı

    bir gün zengin olma hayali.

  • amk'sız cümleye hasret kalmak

    türkiye'de çığ gibi artarak büyüyen yozlaşmayla beraber sözlükte adeta ritüele dönmüş bu seksist, gereksiz ve okuyucuya fazlasıyla saygısız kelimeyi görmek istememe durumu. sosyal medyada adeta nokta görevi gören bu kelimeyi ben karşı tarafa salt saygısızlık olarak görüyorum. başka paylaşım sitelerinde bu konuda engelleyici bir unsur yok ama sözlük gibi bir yerin buna göz yumması o hep bahsedilen kaliteye en büyük darbe. hiçbir küfür bu denli fütursuzca kullanılmamalı. dejenere edilmiş bir dil o ülkede yanlış giden bir şeyler olduğuna işarettir, bunun bir parçası olmak ise destek çıkmaktır. kadını bilerek veya bilmeyerek aşağılamak ve bunu sıradanlaştırmak ise ayrı bir mevzu. kibarlık bu ülkede çok mu zor?

  • sokaktaki kedi köpeği iğrenmeden seven insan

    niye iğreniyim ayol her gün otobüse binen insanım.

  • türkiye'nin ateist rejime geçme zorunluluğu

    şaka falan yapmıyorum, eğer türkiye ateist bir rejimle yönetilirse yani bu ilime, bilime, kültüre, sanata, hoşgörüye, çevreye yeterince değer vermek demek; en az bir yıl içinde israil'in seviyesine ulaşacaktır. her yıl kendimizi eğitimde ve iyi olan ne varsa listenin son sıralarında görmek yerine en iyi ilk 10'un içinde göreceğimizi de garantiler. tabi elalade kişiler tarafından yönetilmek değil, aklı başında kişiler yönetimi devralacak. bak ozaman cihatçı teröristler yaklaşabiliyor mu.. bu adamlar kandırabilecekleri ülkelere dadanıyorlar, güçsüz gördükleri ülkelere dadanıyorlar hala bunu anlayamayan var mı? bizim silahlanmamız değil herkesin kitap okuması onları korkutur ve geri püskürtür. yine aynı şekilde pkk gibi bir oluşumun hala var olabilmesi de zamanında bilgiye kültüre sanata yeterince değer verilmemesinden kaynaklanıyor. geçmiş 20 yıl boyunca aklı başında kişilerce ateist bir rejimle yönetilseydik sizce şuan terörle uğraşır mıydık? dini saplantılarımızdan feragat edip ülkenin istikbalini düşünsek böyle olur muydu? saplantılı kişiler biraz üzülecek ama cevap hayır. bu ülkenin bu hale gelmesinin sebebi hükümet değil esasında, hükümet bir talep. talep edenler öyle de mutlu böyle de çünkü hükümeti yaratanlar onlar. hani koyun dedikleriniz, onlar koyun değil bilakis onlar çoban, gelinen raddenin sebebi. halk nasıl istiyorsa öyle yönetilir, bizim acil ateist bir rejime geçmemiz gerek çünkü acil bir şekilde toparlanmamız gerek öyle yavaş yavaş olmaz.

  • prezervatif reklamları yasaklansın

    inci sözlüğü hiç sevmesem de buraya çok güzel ayarlar döşerlerdi şimdi. birisi kesin derdi ki keşke baban ananı sikecekken o reklamlardan birini izleseymiş:))

    dipnot: sekste korunmanın önemini anlayamamış bir davar cümlesi. sen bilmiyorsun bari çoluğun çocuğun öğrensin.