tecpatl ixcuahua22
profili

  • the office

    muhtemelen defalarca söylenmiştir ama yine de biraz detaylı olarak açıklayayım: the office'in amerikan versiyonunun ilk sezonu size tırt geliyorsa bunu görmezden gelmenizi tavsiye ederim çünkü ilk sezon tamamen ingiliz versiyonundan uyarlamadır.

    michael scott'ın ingiliz karşılığı olan david brent'i oynayan ricky gervais; işinde kötü olan, çalışanlarına da kötü davranan, başkasının yerine utanma isteği doğuracak espriler ve hareketler yapan birini çok iyi canlandırmış olsa da nedense bu konseptteki bir insanı ya steve carell iyi oynayamadı ya da bir ingiliz üzerinde doğal duran bu rol bir amerikalı üzerinde eğreti durdu.

    neyse dizinin berbat geçen ilk sezonunun ardından steve carell, the 40 year old virgin filmi ile sempatik bir salağı çok iyi oynadığı için ve film de amerikada o dönemde iyi anlamda patladığı için dizinin yazarlarından olan greg daniels, michael scott'ı da ikinci sezonda uyuz olunan bir tipten sempatik bir salağa dönüştürme kararı alıyor. ki bu kararına diğer senaristler karşı çıksa da son söz greg abimizde olduğu için diğerleri de paşa paşa bu karara uymak zorunda kalmışlar.

    işte bu karar sayesinde the office'i ilk kez izleyen çoğu kişi "ilk sezonu izledim ama beğenmedim" diyerek diziyi bırakıp bir efsaneden mahrum kalıyor. birinci sezonda diziyi bırakan birilerine denk geldiğinizde onlara şefkat gösterin.

    edit: "ilk sezonu izlemeden ikinci sezona başlayayım mı?" gibilerinden neredeyse yirmiden fazla mesaj aldım. 1 bölümü 20 dakika olan 6 bölümlük ilk sezonu izleyemeyecek kadar vaktiniz değerliyse zaten hiç başlamayın. anime fillerı izlemiyorsunuz sonuçta, size "bu bölümleri atlayın" diyecek halimiz yok. bu yüzden artık "ilk sezonu izlemesem olar mığ?" gibilerinden komik sorular sormayın, tşk. kaldı ki ilk sezon da iyidir ama dizinin reyting olarak istenen seviyeye gelmediği ve neredeyse iptal aşamasına gelindiği için "berbat" ve "tırt" terimlerini kullandım.

  • the office

    yıllardır her platformda "that's what she said" cümlesi nasıl çevriliyor diye bakardım. divxplanet'teki çevirilerden tut, dandirik dizi sitelerinin çevirileri de dahil olmak üzere birçok yerde kötü bir şekilde çevriliyordu bu cümle. sırf bunu merak ettiğim için direkt olarak 2. sezon 3. bölümde michael'ın bunu ilk kez söylediği bölümü açtım.

    amazon prime video'da bile "o da öyle diyordu" şeklinde çevrilmişti that's what she said. netfilikşte sonunda komik olabilecek bir şekilde çevrilmiş gibi dursa da "meh" diyebileceğimiz bir şekilde düzenlenmiş: "hatun da öyle diyordu".

    amaaaaa bir de dublajına bakayım dedim ve her ne kadar dublaj sanatçılarının sesi karakterlere ne kadar uymuş henüz bilmesem de gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim ki açın dublajlı izleyin. sonunda birisi bunu "annen de öyle derdi" diye çevirmiş.

    sonunda dwight "force it in as deep as you can" dediğinde michael ona dönüp "annen de öyle derdi" diyebilecek ve türk halkı bu şakayı hakkı verilmiş bir şekilde anlayabilecek.

    teşekkürler netfilikş dublajının çevirisini yapan arkadaş. sana puanım 9 ama altyazıyı çeviren arkadaşa da en azından "o da öyle diyordu" diye çevirmediği için yarım artı veriyorum.

    edit: "anan da öyle diyordu" daha iyi dururdu diye mesaj atan birkaç kişi oldu. arkadaşlar bir üçüküncü olarak elbette ben de biliyorum "anan"lı şeylerin daha komik duracağını. "annen"e şükretmemiz lazım bence*

  • 15 aralık 2021 ab'nin türkiye kararı

    (bkz: ya ne olacağıdı?)

    lan daha dün görmedik mi suriyeli mi afgan mı ne olduğu belli olmayan bir oç, bir kıza asansörde tecavüz etmeye çalıştı. sınırımız yol geçen hanına dönmüş, bu adamlar kaçak girdikleri ülkemde yarın bir gün vatandaşlık alacak bir şekilde.

    bakın biz türkler bile avrupa için eğreti duruyoruz. aydınlık kesimden bahsetmiyorum, genelden bahsediyorum. "türk" olarak avrupa'daki imajımız berbatken bir de 5 sene sonra vatandaşlık alacak olan deve sidiği içen, duvardaki deliğe bile hallenen ortadoğu artıkları ile dolu olan ülkeme vize serbestisi tanıyacak avrupa he?

    elin avrupalısı, kadınının/çocuğunun sokakta rahatça gezme hakkını elinden alır mı? hiç sanmıyorum.

  • 23 nisan 2021 vaka sayısının 49.438 olması

    fahrettin eğrisi mayısı bulmadan 10 bine düşer. zira rus turist çağırmak için artık dota 2 falan oynamaya başlayacak hükümet.

  • the office

    burada bazen "daha izlemedim, izleyeceğim" yazanları okuyunca kıskanıyorum.

    dwight'ın jim'e arabanın arka koltuğunda oturmanın kendisine sağlayacağı avantajları anlattığı sahnede yaşananlar gibi bir sürü sahnede sanki 6. kez tekrar yapmamışım gibi gülüyor olsam da, şu diziye yeni başlamış olmak daha önce hiç girilmemiş bi ormana girmek, daha önce adım atılmamış bi toprağa basmak gibi hissettirirdi. bunun kıymetini bilin. şanslısınız.

  • devlet bahçeli'nin mümtaz'er türköne çıkışı

    vatansever askerlerimiz hapse atılırken ağzı kulaklarına varan ve bi göbek atmadığı kalan birini savunsa savunsa stepnenin biri savunabilirdi anca.

  • cüneyt özdemir

    burada cüneyt özdemir'e verilen tepkiyi anlamayıp "adam gayet objektif, bozma kendini cüneyt" diye gazlayanlar ya trollük yapıyor ya da cüneyt özdemir'in sorununu anlamıyorlar. ben bir gazetecilik mezunu olarak ve onun çalıştığı doğan medya'da bir zamanlar çalışmış ve dinlere inanmadığım anlaşılınca için dincilerden mobbing yiyerek medyada çalışmayı bırakmış biri olarak onun neyi doğru ve neyi yanlış yaptığını kısaca açıklayayım.

    1- kendisine "gazeteciyim" demesi

    direkt olarak bizim bölümden mezun olmasa bile birand gibi bir duayenin yanında yetişmesi onu alaylı yapardı ve yeterli olurdu. benim takıldığım nokta, daha bugünkü yayınında bile "biz gazeteciler olarak loser deriz o tayfaya" dedi. hayır. gazeteci dediğin türkçeyi çok iyi kullanır. "loser" demez. plaza ağzı ile konuşabilir kendisi, hiç sorun yok. ama olayı gazeteciliğe mal etmesin. gazeteci adam türkçeye çok çok iyi hakimdir. burada yazdıklarında da bazı yazım yanlışları var ama olur öyle. herkes hata yapar.

    2- objektif habercilik yapmaya çalışması

    maalesef yapamıyor. gazeteci dediğin adam hiçbir şeyden korkmadan çat çat lafı geçiren kişi olmalıdır. ülkemizde cesur gazetecileri ana akım medyadan maalesef uzaklaştırdılar. aç kalacağını bilerek gerçekleri yansıtmaya çalışanlar susturuldu bir şekilde. ben bu devirde ailemi düşünüp sessiz kalanlardan olurdum, yalan yok. cesur değilim. ailem her şeyden önce gelir. böyle düşünceye sahip olan biri olarak cüneyt özdemir'i de bu konuda aşırı eleştirmeye hakkım yoktu aslında ama kendisi "objektifim objektifim" diye dolaşıyor. hayır, objektif değil.

    mesela dün hdp'den birini çıkardı yayına ve "pkk terör örgütü mü sizce" diye sordu. çok güzel de sordu. bir de adamı eleştirmiş biri "soykırım gören milletten birine bu sorulur mu" diye. işte böyle salakça savunursanız, cüneyt özdemir de golü atar. sorulur tabii amk. çok da iyi yaptı sormakla. herkese her soru sorulabilir. chp'li birisi yanlış yaparsa ağzına sıçsın onun yayında. itin götüne soksun. gazetecinin yapması gereken de bu zaten. sıkıştırmak ve gerçeği öğrenmek istemek, buna yönelik sorular sormak. ama zaten zurnanın zırt dediği yer de tam burası.

    ismail küçükkaya, binali yıldırım ve ekrem imamoğlu'nu yüz yüze getirdiğinde imamoğlu'na "feto ile bir bağınız oldu mu hiç" diye sormuştu. aynı soruyu binali'ye soramadı. reklam arasında gelen tepkiler yüzünden lütfederek binali'ye bu soruyu sordu. ilk başta sormaması korkaklıktı. başka bir açıklaması yok. aynı korkaklığa cüneyt özdemir de sahip. gücü yettiğini ısırmaya çalışıyor. mesela geçenlerde "50'sini indiririz aşağı" diyen türbanlı gacıya çok güzel yasladı* soruları. iyi sıkıştırdı. ama aynı performansı şu an akp'de faal olarak görev alan birine yapabilir mi? bu soruya cevap versin, ondan sonra objektifim desin.

    bize 5n1k'yı öğrettiler gazetecilik okurken. ve cüneyt özdemir de 5n1k diye program yapıyordu cnn türk'te. hamza yerlikaya olayında bile "yaau bu yöneticiler ne işe yarıyor?" sorusu o 5n içindeki en gerekli soruydu değil mi duayen ve objektif abimiz?

    3- suçlamalarda bulunması

    (#108999289) mesela burada kendisine karşı chpli belediyelerin sistematik olarak yüklendiğinden bahsediyor ve direkt olarak bir ekşi sözlük yazarını trol ilan ediyor. bunda bir sorun yok. beni de ilan edebilir isterse. ben kendimi bildikten sonra umrumda değil ne düşündüğü açıkçası.

    ama bir (tırnak içerisinde) gazeteci böyle bir suçlama yapıyorsa ve elinde de sosyal medya kanalı varsa, böyle bir olayı ucu açık bırakmaz değil mi? çağır hangi belediyeyi suçluyorsan, sor bakalım yüzüne karşı "beni karalamaları için ekşiden yazar mı tutuyorsunuz?" diye. muhtemelen kendini çok fazla ciddiye aldığını düşündükleri için bu soru karşısında cüneyt abimize güleceklerdir ama sonuçta bir suçlama yaptı ve bunun peşini bırakmamalı.

    4- yazarlara takışması

    bak cüneyt abiciğim, beni bu medyadan soğuttular. hem senin gibi tatlı su gazetecileri hem de medyayı parsalleyen yandaşlar sayesinde çok sevdiğim çocukluk hayalim olan mesleği toplasan 3-4 sene yapabildim. "simit sat onurlu yaşa" derlerdi ya hani, her ne kadar artık kendi işim olsa da, buna ek olarak boş zamanımda esnaf olan babama da yardımcı oluyorum. benim gibi bu şansa sahip olmayan milyonlarca kişinin sesi olabilirdin ama sen gelip burada nicklerimizin ardına saklanmış olan bizlere sataşıyorsun. "la oğlum bilmem ne" diye başlık açıyorsun. hakikaten bütün derdin bu mu? youtube kanalın var, gündem belirleyebilecek gücün var ama sen ekşi yazarlarıyla uğraşmaya vakit buluyorsun. tebrikler. güzel kafaymış. neyse, bitti maddelendirmem.

    kendisini severdim. doğan medya'da çalışıyorken hiç denk gelemedim kendisi ile ama gıpta ettiğim insanlardan biriydi. benim derdim asla benim görüşüm olan sol kesime "neden böyle sorular soruyorsun?" değil. akp'li biri için bunu yapamayacak olması ve bunu bilmesine rağmen "gazeteciyim", "objektifim" diye takılması benim derdim.

    çok örnek sunmaya gerek yok. şu videosuna bakmanız yeterli. başlık hamza yerlikaya. video 57 dakika 25 saniye. videoya girişte bartu mudur nedir onlar var, kuşum aydın bile girmiş olaya bi ara. derken 24. dakika 30. saniyeden asıl konu açılıyor ve 33. dakika 40 saniye ile, sadece bir konuk alarak ve o konuğa da tırt sorular sorularak 2-3 gündür gündemi meşgul eden konu "objektif gazeteci" cüneyt özdemir tarafından kapatılıyor. yani gündemi belirleyen konu hem senin başlığın olacak hem de 1 saatlik videoda buna 9 dakika yer vermişsin.

    bir önceki mesajımda kendisi ile alakalı "akp borazanı olmuşsun" demiştim. bunu mehmet metiner gibi radikal bir şekilde gerçekleştirmeye gerek yok. cüneyt özdemir gibi "hükümeti eleştirirken -mış gibi yapmak" ve burada kendini eleştiren yazarları "belediye'nin tuttuğu troller" olarak etiketleyerek de bir borazan olabilirsiniz.

    şimdi ben de belediye trollü oldum galiba di mi yutubır cüneyt abimiz? 20 dakikadır şu entryi yazıyorum. artık üç beş bir şey atar bana belediye. tşk.

    edit: yazım yanlışı*

  • j. r. r. tolkien'in abartılmış bir yazar olması

  • 14 şubat 2018 florida eyaletinde okula saldırı

    böyle olaylarda "daha geçen gün oradaydım"cılarla dalga geçenlere sesleniyorum:

    onlardan daha fazla baydınız. teşekkürler.

  • sait faik'in abasıyanık kitabı

    linç edilmemesi veya ağır bir şekilde dalga geçilmemesi gereken kız. videoyu izlediğimde gülümsedim elbette ama onun yaş grubundakiler genelde sıtaaabakslarda ellerinde tablet ya da son model telefonlarla takılırken bu hanım kızımızın kitap tutkusu takdir edilesi bence.

    kısacası o yaşlarda kitap okuyan, kitap okumayı seven -vetpeddeki skindirik vampirli şeyler hariç tabii- birilerini görürseniz onları sevin ve saygı gösterin. cidden kitap okuyan ve edebiyatla ilgilenen biriyse bu hatasını görüp kendine gülecektir zaten.

    edit: şu kızla dalga geçecem diye ne gaddar da yaratıcı espiriler dönmüş burada yiea. bu ekşiciler çok zeki yieea. sandalyemden düştüm yieea. kesinlikle çok zekisiniz yieeaa.

    mına koduğumunun denyoları.

  • 3 ocak 2018 hakan atilla'nın suçlu bulunması

    aktroller için hatırlatayım: reza en son hayırsever bir vatan haini, cia ajanı bir yurtsever, ülkemizi dünyaya rezil eden cari açığımızın 3'te birini kapayan bir vatandaşımızdır.

    kafanız karışmasın diye hatırlatayım dedim.

    hakan atilla'nın ise ne olduğunu bilmiyorum. ama amerika suçlu bulduysa kesin vatanını seven bir yurttaşımızdır!!!

    di mi?

  • akit tv'nin kudüs için savaş çağrısı

    hadi furki hazır çaylakken ve ekşi sözlükte yaladığın insanlar için algı yapamıyorken kudüse git.

    anan izin vermez mi yoksa la :(

  • furkan bölükbaşı

    öncelikle outdoor'u tebrik ediyorum.

    sonralıkla söyleyeceğim şey ise şu: zaten korunduğu kollandığı belliydi. yalancı bir korkak olduğu ise "yazdıklarımı avukatlara danışarak, emniyet müdürü argadaşımla gözden geçirerek, bir suç unsuru olmadığı kanaatine varılarak atıyorum" dedikten sonra götüm götüm mesajlarını silmesinden belliydi.

    feto bağlantıları gün gün ortaya çıkıyor falan. yine de korunması kollanması onun son zamanlarda %98 rahat bir ruh halinde olmasını sağlıyordu. bu yüzden zaten pişkin pişkin buralara gelip mahallenin takım elbise giyen delisi modunda yazılar yazmaya başladı yine. takım elbise giymesinden kastım ise %2'lik korkudan kaynaklanıyor.

    aslında ben furki'deki rahatlığı %99 olarak görüyordum. %1'lik korkusu çok önemli benim adıma. onun detayına gireceğim birazdan. korkusunu %1 daha arttıran olay ise geçen günlerde furki gibi başka bir atatürk düşmanı vatan haininin 1 yıl cezaya çarptırılması olmuştu.

    o hep içinde baki kalan %1'lik korkuya gelince: o korkusu belirsizlik ve satılma ihtimali. güvendiği dalların kırılma ihtimali.

    onun gibi başka bir dolu çomar "nasıl olsa bana bir şey olmaz" diyerek salladıkça sallıyor. ama etrafa hoş gözükmek için, kamuoyunun bir kısmının gazını almak için akplilerin yandaşlarını nasıl sattığını ve satacaklarını adım gibi biliyorlar.

    furkan'ın içinde hiçbir zaman geçmeyeceği korku bu işte. yargılanacağı mahkemedeki hakim kripto mu? bilebilir misin furkicim? gerçi sen bilebilirsin la. nasıl olsa senin ve ailenin de feto bağlantıları ortaya çıkıyor. ya savcı fetocu olabilir mi? ya da bizim gazımızı almak için seni kurban etmesinler ya furki?

    işte bu korku sende hep baki kalacak furkicim. ta ki adaletin karşısına çıkacağın zamana kadar. ne kadar rahat takılırsan takıl, burada ne kadar efendi efendi tespit sıçarsan sıç, o korkuyla kuyruğunu titrettiğini biliyoruz ya, biraz rahat ediyoruz be furkicim.

    ama tabii seni demir parmaklıkların arkasında görene kadar durmak yok.

    titre la tırrrrrrrrrrek.

  • 7 kasım 2017 suudi prensin öldürülmesi

    bakıyorum da burada arap yarım adasında prensliğin nasıl verildiğini bilmeyen cahiller var.

    bir prens olmak için öncelikle üniversite mezunu olmanız gerekiyor. bu yüzden sadece bir kral varken birçok prens var piyasada. ayrıca bununla bitmiyor. tamam, babadan para geliyor olabilir ama kendiniz bir işletme kurmalı ve bu işletmeyi en az 3 sene boyunca kâr ettirmelisiniz.

    öyle "açık öğretim yazayım da üni mezunu gözükeyim" kafası da yok bu araplarda. denetim mevcut. prensler her 2 senede bir sınava giriyorlar. ales gibi yani. buna rağmen çok katı değiller. yani sınavı geçemeyen bir uyarı alıyor. öbür sınavda da kalırsa prenslik unvanı alınıyor elinden.

    okumak ve bilim üstün tutuluyor.

    herhalde son cümlemden anlamışsınızdır yukarıdaki paragrafları götümden salladığıma ama aramızda arapsevici asalaklar olduğu için ben yine de götümden salladığımı 2 kere yazayım dedim.

  • beşiktaş galatasaray rekabeti

    sene 2003. liverpool, lig kupası finalinde manchester united'ın eline veriyor. maç sonrası oyuncular soyunma odasına girmeden roy keane ile röportaj yapılıyor. roy keane'in dediği şey şu:

    "liverpool istediği kadar kupa kazanıp, sevinebilir. umursamıyoruz çünkü bizim rakibimiz arsenal."

    futbol muhabbetlerinde sivri konuşmayı sevmem ama bu başlığı görünce ister istemez bu muhabbet geldi. yani gs'nin müzesindeki bütün kupaları alsanız da, her sene 30 puan fark taksanız da, bizim rakibimiz fenerbahçe.

  • 16 nisan 2017 referandum sonucu tahminleri

    olay yerel veya genel seçimlerde %45 alacak olmaları değil koçum.

    olay, ona her istediğini yapamayacağını göstermek.

    olay, 7 haziran seçimlerinden sonraki gibi tutuşmasını görmek.

    olay, türkiye cumhuriyeti'nin babadan oğula yönetilmeyeceği gerçeğini yüzüne vurmak.

    ha şöyle bir şey var, varsın biz göt olalım. ama seçimde istediğini alamayınca "türkiye kaosu seçti" deyip etrafta bomba patlatmaca yok, tamam mı?

  • bilim adamı olamamaya bahaneler

    türkiye'de yaşamak.

    national geo türkiye feyste reklam vermiş, "açıkta bırakılan su kabındaki su karbondioksite maruz kalacağı için bayatlar" gibilerinden bir bilimsel bilgi paylaşmışlar. en çok beğenilen yorum:

    "bunu peygamberimiz zamanında söylemiş zaten, bilim geriden geliyor" diyerek alakasız bir ayet yazmış eleman.

    işte bu en çok beğenilen yorumdu. bu kadar uğraştıktan sonra karşısınıza bi sığırın gelip "bak peygamber de böyle yapmış" deyip, alakasız bir şeyi sunduğunu ve bunun da çevrediklerden sizin bulgunuzdan daha fazla takdir gördüğünü düşünün.

    takdir çok da umrumda olmaz derseniz ne mutlu size.

  • friends'e gülen insan

    bunu ciddiye alıp cevap verenin kendisine phoebe şarkı söylesin, joey bacısına yürüsün, erkek ise sevgilisi janice, kızsa ross gibi olsun da "we were on a break" diye ağlasın.

    tanım: joey annene "how you doin" dedi de mi bu başlığı açtın be oğçe.

  • said nursi

    üstadın kıymetine kurşunlar bile son verememiş. siz mi son vereceksiniz la?

    https://pbs.twimg.com/media/bqvgdr0cyaeyzpc.jpg

    her aklıma geldiğinde beni güldüren adamdır. bunun gibi dinciler kendilerine inanaları sikmek için elinden geleni yapmışlar ve ilginçtir ki teknoloji-bilim çağında bu tür şeylere hala inanan denyolar var.

    kıymetini siktiğiminin.

  • atatürk'ün halka seçme hakkı tanımaması

    paralı köpeklerin elinden geldiğinde gündemi değiştirmeye çalışması sonucu çıkan - 7 iq değerindeki fikirlerden biridir.

    gündemdeki asıl olayları hatırlatayım ben de bu troll oç'yi feedlemişken hazır:

    - rte'nin diplomasının sahte olması

    - 7 haziran 2016 vezneciler patlaması

    - 8 haziran 2016 mardin midyat patlaması (ki bugün oldu ama oç'nin derdine bak)

    - rte'nin m.ali'nin cenazesinde konuşamayacak olması

    - 2016 turizm krizi