sogan torpuleyen adam12
profili

  • bilecik'te yayaya yol veren araca kamyon çarpması

    dayı bir bak yaralı mı, sana yol verirken canından oluyordu sürücü. insan mısın sen?

  • türkiye'deki ağaçlarda sincap gezmemesi

    şehir içinde gördüm yazanlar var. sanırım hepimiz aynı şehirde olduğumuz için belirtmiyor şehrin adını. siz de mi bayburt'tasınız bizim gibi len?

  • tolgshow

    tam heyecanla izleyeceğim hülya avşar görmemle hayal kırıklığı oldu. bu tip insanlara prim vermeyin arkadaşım. hülya avşar kim?
    edit: 2. bölüm düzeldi format.

  • kişisel gelişim kitapları yasaklansın

    bu konuda yazdığım bir kitap da var:"kişisel gelişim kitaplarını bırak başarıya kendi gücünle ulaş" adinda. 180 sayfada bu kitaplari okumadan nasıl mutlu ve başarılı olabileceginizi anlattım elimden geldiğince. bu para tuzaklarına kanmadan bu tüccarlara para kaptirmadan da mutluluğa ulasabilirsiniz. iddia ediyorum kitabin ilk bölümünde bu tür kitaplardan kurtulacaksiniz. 2. bölümde ise başarıya kitapsız ulaşmanın yöntemlerini anlattım. akıl-fikor yayinevinden çıktı kitap. lütfen destek olalim ki bu soygun bitsin. sadece 25 lira ustelik kitabım.

  • şu anda çalan şarkı

    https://www.youtube.com/watch?v=bmbqhupl32i
    ar galon digor ( version longue ) / annie ebrel feat: gilles le bigot & davy spillane

  • bilim tarihinin en önemli keşfi

    akı kapasitörüdür. emmet brown bizzat bulmuştur.

  • geyikle maymunun seks çabasındayken yakalanması

    https://www.youtube.com/…e_continue=1&v=l8hfdnm7sdw

    http://www.iflscience.com/…g-to-have-sex-with-deer/
    video ve hikayesi linklerde. ama bence türler arası ilişki de serbest olmalı. bir galapagos kaplumbağası (pinta adasındaki) tek kalmıştı hatırlarsanız. soyu tükenmiş. mecburen komodo ejderiyle çidtleşecek, ne olacaktı?
    edit: google araması değil bilim sitesi okurken çıktı olum. ifls okuyoruz.
    edit2: videoyu ve haberini dün okuduydum da başlık açmadıydım. ille bir hıyar açar dediydim, zaten böyle şeylerle uğraşmayı sevmem ama bugün baktım hiç bir hıyar çıkmamış o hıyar neden ben olmayayım dedim.

  • 8 aralık 2016 ilk dinozor tüyünün bulunması

    bugün current biology dergisinde yayınlanan makaleye göre çinli lida xing ve ekibi tarafından kehribarın içinde bulunmuş. 99 milyon yıllıkmış. resim ve haber için: http://news.nationalgeographic.com/…rma-cretaceous/
    editör: kuyruk belki daha doğru olurdu ama tüy daha sansasyonel sanki. haberi ozetlemeye çalışırken dalginligima ve resmin cazibesine binaen oldu sanırım.
    not: yds: 88.75

  • dünya güneş'e 1 mm daha yakın olsaydı yanardık

    edit: daha öncee belki on kez yazılmıştır bu alıntılar ama işte.

    hiçbir şey olmuyor.
    http://www.evrimagaci.org/fotograf/56/5065
    "
    mit: “dünya, güneş’e 1 santim/metre/kilometre bile daha yakın olsa sıcaktan kavrulur, 1 santim/metre/kilometre uzak olsa soğuktan donardı."

    gerçek: dünya güneş'e şu anda olduğundan biraz daha yakın veya daha uzak olsa, dikkate değer herhangi bir değişim yaşanmazdı. zaten dünya, güneş etrafındaki yörüngesi boyunca güneş'e milyonlarca kilometre yaklaşıp uzaklaşmaktadır. iddia tamamen hatalıdır.

    bilgi-1: yaygın kanının aksine, dünya ile güneş arasındaki mesafe sabit değildir. bırakın 1 metre yakınlaşmayı, eliptik yörüngesi nedeniyle yıl içinde dünya güneş’e birkaç milyon kilometre yakınlaşır ve tekrar uzaklaşır. her yıl kış mevsiminin başlangıcında güneş’e uzaklığımız 147.500.000 kilometre iken, yaz başlarken 152.500.000 kilometredir. aradaki fark 5 milyon kilometredir. bu uzaklık iddia edilen 1 metrelik değişimin tam 5.000.000.000 (5 milyar) katıdır!

    bilgi-2: dahası, dünya'nın yörüngesi güneş etrafında kusursuz bir elips de değildir. dünya, eliptik olarak çizilen yörüngesi üzerinde bir o tarafa, bir bu tarafa durmaksızın yalpalar. bu yalpalama hareketi, buradaki yazımızda sunduğumuz hareketli görsellerde net olarak gösterilmektedir. birkaç metreyi bulabilen bu yalpalama, kısa süreli yakınlaşma ve uzaklaşmaların da herhangi bir etkisi olmadığını doğrulamaktadır.

    bilgi-3: bu miti birçok diğer mitten ayıran özellik, aslında kısmen "deneysel" olarak iddianın saçmalığını ispatlayabiliyor olmamızdır. mart 2011'de meydana gelen 9.0 büyüklüğündeki deprem öylesine güçlüydü ki dünya'nın dönüş hızını arttırarak günleri 1.8 mikrosaniye kısaltmakla kalmadı, gezegenimizin kendi etrafında dönerken eksen eğikliği nedeniyle yalpalama miktarına tam 17 santimetre ekleme yaptı! bu da, dünya'nın güneş etrafındaki hareketi sırasında kendi etrafındaki her bir dönüşünde güneş'e fazladan 8.5 santimetre yaklaşıp, fazladan 8.5 santimetre uzaklaşması demektir. hepimiz halen burada olduğumuza göre, iddia uydurmadır. bu kadar basit. üstelik bu, ilk defa da olmuyor. 2004'te hint okyanusu ve sumatra bölgesinde meydana gelen 9.1 büyüklüğündeki deprem gibi diğer birçok deprem dünya'nın yalpalamasına değişen miktarlarda eklemeler yapar (örneğin bu sözünü ettiğimiz son deprem 9 santimetre kadar ekleme yapmıştır).

    bilgi-4: mitin, yukarıda verilen bilgiler ışığında güncellenerek yayılan halinde, dünya'nın genel yörüngesindeki değişimlerin söz konusu yıkıcı etkilere sahip olacağı iddia edilmektedir. yani dünya güneş'e 5 milyon kilometre yaklaşıp uzaklaşabilir. ancak 5 milyon kilometre değil de, 5.000.001 kilometre yaklaşacak olsa yanacağı, benzer şekilde 1 kilometre fazladan uzaklaşacak olsa donacağı iddia edilmektedir. bu da tamamen hatalıdır. her yıldızın kütlesine ve parlaklığına göre değişen, suyun yüzeyde sıvı halde kalmasının mümkün olduğu bir “yaşam kuşağı” bulunur. buna goldilocks bölgeleri adı verilir.

    .........."

    sezar da paylaşmış: http://www.kozmikanafor.com/…sak-olurduk-safsatasi/

  • 23 temmuz 2016 fitch'in türkiye açıklaması

  • bir satır kodun bir şirketi batırması

    https://serverfault.com/…57/recovering-from-a-rm-rf
    adam 1500 müşterinin bulunduğu sunucuyu içinde rm -rf {foo}/{bar} komutu bulunan bir bash scriptiyle çökertmiş. üstelik aynı script yedeklerin bulunduğu diski de mount edip silmiş. şimdi nasıl kurtarırım diye soruyor. cevaplar da komik:

    ıf you really don't have any backups ı am sorry to say but you just nuked your entire company. – andré borie

  • ankara'daki patlama anı görüntüsü

    ruhi su'nun 1 mayıs 77 için yazdığı türkü.
    ellerinde pankartlar
    gidiyor bu çocuklar
    kalkın ayağa kalkın
    gidiyor bu çocuklar

    bu pazar kanlı pazar
    dert yazar derman yazar
    kalkın ayağa kalkın
    gidiyor bu çocuklar

    bu meydan kanlı meydan
    ok fırladı çıktı yaydan
    kalkın ayağa kalkın
    biz şehirden siz köyden