madonnanin yagli zencisi 251
profili

  • zencilere ne demek gerekir sorunsalı

  • 26 kasım 2020 soner yalçın'ın covid yazısı

    bati karsitliginin dangalaklikla paralel gittigini bir kez daha gosteren yazi.
    https://twitter.com/…atv/status/1331839845312983041

    --- spoiler ---
    virüs hızla mutasyona uğrarken, yani sıradan nezleye, hadi bilemediniz gribe dönüşecekken, aşının alelacele bulunup, piyasaya sunulması arasında nasıl ilişki var?
    --- spoiler ---

    di mi amk..zaten mutasyon dedigin boyle birsey. covid virusu sak diye evrim gecirip nezleye donusecek.

    bir de zati alileri "asilar neden bu kadar cabuk bulundu" diye yazmis..

    cunku kapitalizm..dunyanin gotunde ayi bagirdigindan asi calismalarinin bir an once tamamlanmasi icin gerek sirketler gerek de devletler ellerinden geleni yapiyor.

  • türkiye'de solun halka ulaşamamasının nedeni

    olmayan sey...aksine sol halka gayet ulasiyor
    (bkz: allahçı komünist parti)
    (bkz: sosyalizmin yaldır yaldır gelmesi/#80398367)

  • 21 eylül 2019 rte'nin sigara yasağı açıklamaları

    oncelikle bu aciklamalari gorur gormez "bunu destekleyecek milyonlarca salak muhalif cikar ha" demistim, sagolsun beni yaniltmadiniz.
    (bkz: türkiye iq ortalamasının 87 olması)

    ancak gerizekali sekuler muhaliflerde ayni islamcilar gibi "ben x eyleminden hazzetmiyorum, o zaman yasaklansin" kafasinda.

    mesele sigara icenler vs sigara icmeyenler degil...devlet vs birey
    libertarian philosophy: smoking bans - banning freedom - learn liberty

  • 4 eylül 2019 erdoğan'ın nükleer füze açıklaması

    turkiye'nin de imza attigi non proliferation treaty diyor ki "her ulke nukleer silah yapmamak kaydiyla bariscil nukleer teknolojilerden faydalanma hakkina sahiptir". yani ulkende nukleer santral olsun istiyorsan nukleer silah yapmama sozu veriyorsun. keza nukleer silah sahibi ulkeler de bu silahlari anlasmaya taraf ulkelere vermeme sozunu veriyor. yani teknik olarak putin, "genc adamsin, al su nukleer fuzeyi yaninda bulunsun" diyemez.

    --- spoiler ---
    under article ı of the npt, nuclear-weapon states pledge not to transfer nuclear weapons or other nuclear explosive devices to any recipient or in any way assist, encourage or induce any non-nuclear-weapon state in the manufacture or acquisition of a nuclear weapon.

    under article ıı of the npt, non-nuclear-weapon states pledge not to acquire or exercise control over nuclear weapons or other nuclear explosive devices and not to seek or receive assistance in the manufacture of such devices. under article ııı of the treaty, non-nuclear-weapon states pledge to accept ıaea safeguards to verify that their nuclear activities serve only peaceful purposes
    --- spoiler ---

    akp'li değilim ama devletimin yanındayım tayfa..haci size laf yetistirmeyi bile kendime zul sayiyorum.

    aslinda muhabbet donup dolasip suna geliyor..
    ulkemizin ciddi bir kesmi amerika-turkiye savasinin kacinilmaz oldugunu dusunuyor. hal boyle olunca entegre edemesek de s-400 alalim, cok da hayalet olmasa da su-57 alalim, nukleer doner bicagiyla dalalim abi modunun ciddi bir alicisi var.

  • 14 haziran 2019 moodys not indirimi

    turkiye'nin kredi notunun iyice "yatirim yapani siksinler" seviyesine indigini gosteren hadise.

    yunanistan, tanzanya ve etiyopya ile ayni nota sahibiz diyeyim.

  • eşcinsellik bir hastalıktır

    düşünen müslüman diye hesap acip amerikan ultra sagcilarinin kirintilariyla ugrasiyorsunuz, valla tuhaf.

    google'a pray the gay away diye yazin..bakalim ne olacak.

    ıs ıt possible to pray the gay away?
    conversion therapy

  • erdoğan'ın dolar krizini de atlatacağı gerçeği

    gayet olası bir sonuçtur..

    türkiye’de zaten iktidarı da muhalefeti de işi “batı’ya karşı dik durma” açısından yorumluyor. sorumlu amerika ise o zaman faturayı niye erdoğan'a keselim değil mi?

    muhalefet partileri “hükümetin yanında falan değiliz, rahip suçsuzsa salıverin..suçluysa da kanıtlarını ortaya koyun” diyebiliyor mu? kimse sormuyor biz bu dayağı niye yiyoruz diye..

    artı muhalefet zaten bu aralar kendi iç meselelerine döndü, hiç birisi (iyi parti de dahil) şu noktada güven vermiyor.

  • abd'ye karşı devletimin yanındayım

    utangac reisci beyani

    yahu ben niye surekli sosyal medyada devletimin yaninda oldugunu belirtmek mecburiyetindeyim. bir kere de devlet "filanca hadisede madonnanin yagli zencisi'nin yanindayiz" diye tweet atsin

    arti bunun ne faydasi var..pentagon'da "madonnanin yagli zencsi devletinin yanindaymis, simdi bittik beyler" mi deniyor?

    aslinda bu "devletimizin yaninda olalim" tayfasi sunu diyor.. "biz bir halt yedik ancak bunun faturasini bize kesmeyin". ya da baska bir siyasi saik var.

    zaten farkindaysaniz "devlet hepimizin devleti" kriz durumlarinda soyleniyor. normal zamanda akp ya da mhp'ye oy vermeyen herkes hain, serefsiz,darbeci, terorist, devlet dusmani, orospu cocugu falan.

    ulan devlet dedigin sey senin benim bazi ihtiyaclarimizi gidermek icin kurdugumuz bir tuzel kisilik, apartman yonetimi gibi birsey. sahibimiz degil.

    (bkz: aynı gemideyiz diyerek hitler'i destekleyen alman)

  • sayın öcalan'ın tecridini kaldıracağız

    gayet normal ifade

    bunu daha önce de yazdım..şu noktada muhalefetin hdp-pkk ilişkisini taktiksel olarak görmezden gelmek zorunda kalması, o ilişkiyi yok etmiyor.

    ayrıca
    seçimlerin ikinci tura kalması durumunda hdp, muhalif adaya desteğini bedava vermeyecek. keza “apo’ya x vermezseniz ya da operasyonları durdurmazsanız meclis’i kilitleriz” demeyeceklerinin garantisi ne?

  • meral akşener

    mitinglerde yaptığı konuşmalardan sıkılmanız normaldir çünkü miting konuşmalarında size hitap etmiyor.

    kadın aslında çok basit birşey yapıyor..konuşmasının içeriğini ve tonunu konuştuğu kitleye göre modifiye ediyor. sanki akşener bilmiyor 7/24 her ortamda mevzu ne olursa olsun saray, tek adam, demokrasi, adalet, ver izmir marşını diye konuşmasını

    sen “demirel’in çırağıyım dedi amına kodumun sağcısı, endüstri 4.0 dururken gülden konuşuyor” diye sövüyorsun da kadın ısparta mitinginde elbette ıspartalılara hitap edecek. zaten gelen kitleye bakın. saçı fönlü chp kadın kolu kitlesi pek yok. teyzem gibi anneannem gibi tülbentli kadınlar var, bizim köydeki mehmet abi gibi eskiden akp-mhp arasında gidip gelen abiler var. artı miting dediğin şey zaten 30-45 dk. her konuya uzun uzun giremezsin.

    halk tv’de ya da krt’ye çıktığı zaman çok daha başka bir tonda konuşuyor. çünkü o kanalları izleyen kitle farklı. zaman daha bol.
    o zaman daha spesifik takılıyor. sağlık konusunda “fetö gitti menzilciler geldi”’nin ötesinde rutin sağlık hizmetleri konusunda iyileşme olmakla birlikte daha kompleks hastalıkların tedavisinde şu sıkıntılar var, şehir hastaneleri filanca açıdan oldukça sorunlu, biz bu konuya böyle böyle hazırlanacağız diyor. yayın bittiğinde birşeyler öğrenip kalkıyorsun

    (bkz: all politics is local)

  • meral akşener'in borçları silme vaadi

    meselenin finansal maliyeti olmayan şey..8 milyar tl'den bahsediliyor ki çok da büyük bir para değil.

    anladığım kadarıyla bankanın vatandaştan tahsil edemediği ve sonrasında komik fiyatlara varlık yönetim şirketlerine sattığı alacakların satın alınması söz konusu.

    yani senin bankaya 100 bin tl borcun var ancak banka bu parayı senden tahsil edemiyor (çünkü üzerinde hiçbir şey yok), bunu 5 bin liraya varlık yönetim şirketine satıyor. o da senden ne koparabilirse kar ediyor. bunlar satın alınacak

    yalnız ben işin daha çok ahlaki tehlike kismindayim...niye durduk yerde böyle bir kıyak geçiyoruz?

    bir de devletin görevi tahsilatcilik mi?

  • küt böreği mi kürt böreği mi sorunsalı

    (bkz: bölge insanı böreği)

  • barack obama'nın yeni imajı

  • 21 ocak 2018 devlet bahçeli açıklaması

    (bkz: devlet bahçeli gibi konuşma rehberi)

    --- spoiler ---
    üç adımda özetlenebilecek olan rehberdir.

    birinci adımda asla aktif cümle kulllanmıyoruz, pasif cümleler kullanıyoruz.
    örnek: anayasa değişikliğini halka sunduk demiyoruz, halka sunulmuştur diyoruz.

    ikinci adımda özne-kürt-yüklem-yüklem-yüklem cümle yapısıyla konuşuyoruz ve son yüklemde sağ kolu yukarı doğru kaldırıyoruz.
    örnek: chp, referandumda hayır cephesine katılmış, pkk'nin davulcusu, basçısı, (kolu kaldır) davlumbazı olmuştur

    üçüncü adımda hafiften karacaoğlan'a bağlıyoruz. derdi anlatmadan önce iki dize alakasız şeylerden bahsediyoruz. ve yine son dizede kolu kaldırıyoruz
    örnek: armut dalda, kız balkonda, (kolu kaldır) teröristler darağacında sallanmalıdır.
    --- spoiler ---

  • petrol bitince arapların ne yapacağı sorunsalı

    aslinda bunun olmasi icin petrolun bitmesine gerek yoktur...hatta petrol uretiminin coklugu da ayni etkiyi yaratir.

    soyle ki..piyasa zaten petrol fiyatlari yukseldigi zaman (talep arzdan fazla oldugu zaman) sistemi dengeliyor. ya uretimi artiriyor ya da talebi kistiriyor. mesela petrol fiyatlari zamaninda 120 dolarlari bulmasaydi elektrikli arabalar bu kadar populer olur muydu ya da bu kadar cok enerji tasarrufu hakkinda yatirim olur muydu?

    gunumuze gelirsek..her ne kadar son donemlerde jeopolitik risklerle petrol fiyatlari yukselse de petrol fiyatlari son 3 yilda inanilmaz geriledi. petrole bagimli ulkeler, ki bunu sadece arap ulkeleri olarak da dusunmeyin, genelde kamu maliyesine kisinti, dis borclanma ve rezerv yakma uclemesiyle idare etmeye gitti.

    burada bir ekstrem venezuela. venezuela'nin petrol bollugu baslamadan once 15 milyar dolar civarinda doviz rezervi vardi. kendi salakliklari da eklenince bu yeni doneme cok kici acikta yakalandilar ve su anda borclarini odeyemiyorlar, enflasyon yillik bazda 4 hanelerde falan.

    bir baska ornek suudi arabistan. suudi arabistan'in petrol bollugundan once 700-750 milyar dolar civarinda rezervi vardi, simdi 450-500 milyar dolar arasinda rezervi var. onlar daha cok dis borclanma ve rezerv yakma secenegini tercih etti. keza rusya da az rezerv yakmadi. rusya'nin ne kadar yeni nesil silah uretme projesi varsa neredeyse iptal konumuna geldi, para yok cunku.

    muhtemelen su olur...ufak ulkeler bir sekilde idare eder. katar'dir, birlesik arap emirlikleri'dir bunlar zaten nufusu cucuk kadar olan ve o nufusunun cogu da yabanci olan ulkeler (katar'in sadece %10'u katarli..gerisi yabanci ulke vatandaslari). ancak daha iri ulkelerin yavas yavas mevcut "herkesi devlet memuru yapalim, nasilsa petrolden para geliyor amk" sisteminden cikmalari lazim.

  • metin hara'nın tedx konuşması

    ted talks zamaninda ciddi birseydi, hangi ara metin hara'ya dustu amk.

  • 5 devlet yıkılıp 14 devlet kurulacak

  • akşener'in tepki gösteren adama mikrofonu vermesi

    “bunu yapan justin trudeau olsa hepiniz beğenirdiniz ama bu meral akşener

  • ahmet hakan'ın taşınması gereken yer

    kendisi de bilmiyormus
    nereye taşınayım, bana bir semt önerin komşular

    --- spoiler ---
    20 yıldır “nişantaşı... nişantaşı...” diye bik bik edip kafa ütüleyenlerden öyle sıkıldım ki...
    bırakıp gideceğim nişantaşı’nı...
    *
    fakat nereye taşınacağım?
    *
    sultanbeyli’ye taşınsam...
    bir parça artistik bir hareket çekmiş olurum ama fena halde sıkılırım sonuçta.
    *
    fatih çarşamba’ya taşınsam...
    cübbeli ahmet, vaaz kürsüsünden “sana dedik muhterem, gitme oralara, barınamazsın diye, dinlemedin ki” der ve canımı daha da sıkar.
    *
    bebek’e taşınsam...
    bu saatten sonra laikçi abla tepkisine maruz kalmayı hiç çekemem vallaha.
    *
    çengelköy’e taşınsam...
    orada beni kahveye almazlar.
    *
    cihangir’e taşınsam...
    üstüme çıplak heykel atarlar.
    *
    bağcılar’a taşınsam...
    sonradan alıştığım ve tiryakisi olduğum latte’yi nereden bulacağım ki?
    *
    adalar’a moda’lara taşınsam...
    daha emekli olmadık kardeşim.
    *
    kadıköy’e taşınsam...
    izmir marşı ile kovalarlar beni.
    *
    tophane’ye taşınsam...
    dombıra’yla kovalarlar beni.
    *
    medet! imdat!
    yetişin komşular, dardayım.
    ben nereye taşınayım?
    --- spoiler ---

    bence yallah arabistan'a