kibritsuyu11
profili

  • kışın tüketilmesi daha zevkli gıdalar

    okuduğu tek cümleyi bile anlamayan adamlarla aynı yerde yazmak, bu insanlara laf anlatmaya çalışmak benim canımı çok acıtıyor ya

    başlık: kışın tüketilmesi daha zevkli gıdalar

    tek bir cümle. diyor ki "bu bir gıda. her mevsim tüketilebilir bir gıda, ama kışın tüketmesi daha zevkli oluyor"

    adam çıkıyor kestane diyor. mandalina diyor, bir kamyon manyak da beğeniyor. ulan bu gıdalar zaten sadece bakın buraya dikkat edin, sadece kışın çıkıyor. yani istesen de yazın tüketemiyorsun, çünkü mevsimi değil. çünkü yok anasını satayım. (özellikle gezip ararsan belki normal fiyatının 50 katına özel amaçlı marketlerde falan bulursun, bunu da yazayım da yine ne demek istediğimi anlamayıp "istersen yazın da bulunuyor"cular gelip sabote etmesin).

    dese ki "tüketmek için kışın gelmesi istenen gıdalar", yaz istediğin kadar mandalina yaz, kestane yaz.

    ama her mevsim tüketilebilir, ama kışın tüketilince daha zevkli olan gıda mandalina olamaz, kestane olamaz, çünkü bunları istesen de yazın tüketemezsin.

    çorba yaz, patlamış mısır yaz, sahlep yaz, boza yaz. ama mandalina yazma, kestane yazma yahu. o kadarını da anla be abi.

  • yerli üretim logosu

    şunun suyu mu çıktıydı ben anlamadım. bin yıldır vardı zaten bunun bir logosu?

  • vatanım sensin

    ben bu dizide bir şeyi anlamadım. şimdi herkes tevfik'in arkasından sövüyor, şerefsiz hain orospu çocuğu namussuz diye.

    lan tevfik dediğin vatan millet umurunda olmayan, kimsenin tarafını tutmayan, sadece kendi işine geldiği gibi davranıp, sadece kendi çıkarlarını düşünen kaypağın teki. ne yapıyorsa ya cebini doldurmak için, ya makam mevki sahibi olmak için yapıyor. "al şu üç kuruşu s.ktir git bi daha gözükme" desen hakikaten s.ktirip gidecek bir yavşak. kimse de bu tevfik'in değişmiş olabileceğine inanmıyor. değiştim, efe oldum yunanla savaştım diyor, ne azize inanıyor, ne cevdet inanıyor. inanmasınlar da zaten, hakları var.

    peki bu charles hamilton ne ara bu kadar bizden oldu lan? para pul makam mevki için şerefsizlik yapan tevfik'i yerden yere vururken, sadece baldızı öldü diye taraf değiştiren charles'ı nasıl bu kadar benimsediniz? geçen sene kordon'da bomba patlatan, türk obasının çoluk çocuk diri diri yakılmasına sebep olan, hatta tevfik'e mustafa kemal'e suikast düzenlesin diye bombayı veren charles'ın ta kendisi değil miydi oğlum ben mi yanlış hatırlıyorum? hadi baldızı öldü diye taraf değiştirdiğine inandın, hee hee de geç. nasıl oluyor da cevdet'in gizli görevini söyleyecek, yakup'u deşifre edecek, bütün gizli planları yanında konuşacak kadar içine alabiliyorsun lan bu ne saçma iş? daha geçen sezon köstekli saatten şifreli mesaj aşırırken şimdi paldır küldür her boku anlatıyorsun lan herife.

    ha sevgilisi olur, karısı olur, cevdet ile azize'nin aşkı gibi dillere destan bir mevzu olur, dünyayı tanımaz, ölünce taraf değiştirdi dersin, azıcık mantıklı olur. altı üstü baldızı. neymiş, emanetmiş, çok değer veriyormuş. kusura bakma da geçen sezon hiç de sikliyor gibi değildin lucy'yi. türk obası yanınca lucy üzülüp hüngür hüngür ağlarken, sen kurtulan çocuğu elma şekeriyle zehirlemeye çalışıyordun. "vay benim kıymetlim lusim üzüldü, ağladı, ben bu çocuğa ellemeyeyim daha çok üzülür" falan demiyordun. lucy mucy dinlemeden görevin neyse çatır çutur yapıyordun.

    ha baldızı öldü diye geçen sene yemediği bok kalmayan ingiliz ajanını götünün dibine sokacak kadar güveniyorsan, bu kadar osuruk bi sebepten taraf değiştirdiğine bu kadar kolay inanıyorsan tevfik'in günahı ne oğlum? o da değiştim, efe oldum yunan'ı sikerttim diyince "he öyle mi gel o zaman kardeşim" diyebilmen lazım.

    haksız mıyım, biri bana bu çelişkiyi anlatabilir mi?

    charles'ın taraf değiştirme hikayesi çok havada kalmış değil mi?

  • küçük çapraz çanta taşıyan erkek

    ulan evet allah kahretsin. feminen görünüyor, çirkin görünüyor, yarrak gibi görünüyor. ama mecburum ulan bunu kullanmaya, ne yapayım?

    kışın iyi, kışın güzel. pantolon giyiyorum, önce iki, arkada iki dört cebi var. hatta kaban da giyiyorum, onun da iki yanda, iki içte en az dört tane daha cebi var.

    ama yaz ulan, şortla geziyorum. dünyalarım yok. bir tane cep telefonu, bir tane cüzdan, bir de anahtarlarım var. ama amk şortunun en küçük akıllı telefonun bile yarısının dışarıda kaldığı iki tane çük kadar cebi var yanlarında.

    ne yapayım ulan ben bu üç parça eşyayı? gün teyzesi gibi bez eczane poşetine mi koyayım? freebag mi takayım? elimde mi gezdireyim? üç parça şey için bomboş sırt çantasıyla mı gezeyim?

    mecburum ulan, ibne gibi de desen, orospu çocuğu gibi de desen takmak zorundayım, var mı alternatifi onu söyle sen.

  • opet'in cinsiyetçi kadınlar günü reklamı

    lan oha artık nereden kulp takacağınızı şaşırdınız be.

    adam "kadının elinin değdiği her şey güzel olur" diye mis gibi slogan yapıyor, değneğin biri de çıkıp buna "cinsiyetçi hede hödö" diyor. yok artık lan.

    ona bakarsan "dünya kadınlar günü" diye kadınlara ayrı gün kutlamak da kadınları ötekileştirmek değil de nedir, hadi bakalım.

  • parkta spor yapan hamile kadına saldırı

    spor yaparken saldırıya uğrayan bir kadının saldırıyı anlatırken "üzerimde kapüşonlu mont vardı ve her yerim kapalıydı" şeklinde bir açıklama yapması, daha doğrusu kendini böyle bir açıklama yapmak zorunda hissetmesi ne kadar acı verici bir şey lan. allah belanızı versin, memleketi getirdiğiniz hale bak.

  • uvuvwevwevwe onyetenyevwe ugwemubwem ossas

    lise çağındaki bir çocuk okula kayıt olmak için gider.
    müdür sorar, "oğlum adın ne?"
    çocuk: memehmet yayayayakut
    müdür : oğlum kekeme misin sen?
    çocuk : hayır hocam, babam kekemeydi, nüfus memuru da orospu çocuğuymuş.

  • istenmeyen damat adayının bayılması

    lan istemek zorunda değil, beğenmek zorunda değil elbet. ama istememenin de bir adabı var allahın görmemiş kaşarı. elektrik alamadım de, anlaşabileceğimizi düşünmüyorum de. reddedeceksen de insan gibi reddet.

    "hayır asla asla, asla hayır, sen kızına kabul eder misin böyle bir şeyi" denir mi lan, bir insanın yüzüne böyle bir şey denir mi öküzün doğurduğu ha?

  • adana'da satılan tertemiz ağır hasarlı araç

    lan valla yalan dolan ilanlara inanmaya müstehaksınız yemin ediyorum. biri dövmek istiyor, biri "zaten hepsi böyle, %70 yalan" diyor.

    şu ilandaki yalan nerede bir söyler misiniz? istiyorsunuz ki ağır hasar alıp tamir edilmiş aracı olan biri aracını hiç satmasın, alsın götüne soksun öyle mi?

    lan adam dürüstçe aracım ağır hasarlı demiş, 3 parça hariç komple de boyalı demiş. ama tertemiz yaptırdım, bir kusuru yok demiş.

    daha ne desin ulan, yemin ediyorum keşke kandırsaydı. "değişeni yok, keyfekeder boyadım, tampon çizilmişti ama ağır hasarlı diye kaydetmişler" falan deseydi de rahatlasaydınız.

  • bülent ersoy'un inanılmaz güzel bir kadın olması

    vay anasını sayın seyirciler. sözlükteki kaypaklığa, ikiyüzlülüğe bakar mısın cano?

    çıkıp herhangi bir lgbt hakkında en ufak bir kötü söz söylesen lince uğrayacağın, ne homofobikliğinin, ne cahilliğinin, ne yobazlığının kalmayacağı, daha birkaç ay önce abd eşcinsel evliliği serbest bıraktığında eşcinsel olmadığı halde bayram yapan onca adamın, eleştirenleri ölesiye kınadığı, hatta linç ettiği bir mecrada trans bir birey olan bülent ersoy hakkında söylenenlere bak lan.

    damacana ile kıyaslamak mı dersin, yokluktan dem vurmak mı dersin, turgay şeren'in ali sami alkış'a ettiği meşhur lafa göndermeler mi dersin, votka esprisi yapan mı dersin.

    hayır güzel veya çirkin neyse de, daha birkaç ay önce bir transa çirkin desen, azıcık tipini eleştirsen öldürüyorlardı adamı burada. muhtemelen hala da öyledir. denemesi bedava. herhangi bir lgbt muhabbeti dönen bir başlığa gidin, bir trans için "aslında erkek oldukları için çok çirkin oluyorlar" diyin. sadece bunu diyin. bakın ne cevaplar geliyor. ne homofobikliğin kalıyor, ne yobazlığın. sözkonusu kişi bülent ersoy olunca ne değişiyor lan bir anlatın bakayım.

  • 6 eylül doğan medya algı operasyonu

    tamam ulan algı operasyonu olsun. aynen sizin dediğiniz gibi olsun.

    - 400 milletvekili sözleriniz çok eleştirildi. ne diyorsunuz?
    - 400 milletvekili verilseydi ve anayasayı değiştirecek bir hükümet kurulsaydı bunlar olmazdı.

    sonuç değişiyor mu yani? "bunlar" ne? ne olmazdı? letonya ile berabere mi kalmazdık? onu mu demek istiyor? "bunlar" ne "bunlar"?