ceka16
profili

  • mustafa kemal atatürk

    yedi düvelin birleşip başkentinde padişahını esir ettiği osmanlının yerine bağımsız laik cumhuriyeti kurmuş lider. osmanlının son padişahı ise ülkesini işgal eden yedi düvelin zırhlısına binip malta'ya kaçtı.

  • fetö soruşturması akp'ye uzanmamalı

    tam olarak "ülkenin selameti için fetö soruşturması akp'ye uzanmamalı" şeklinde bir akit yazarı yumurtası.

    --- spoiler ---

    yeni akit yazarı sinan burhan, cemaat operasyonlarının akp'ye uzanmaması gerektiğini savunarak, "filanca belediye başkanı, filanca bakan, filanca vekil paralele destek verdi” deniliyor. bu insanlar ile cumhurbaşkanımızın arası açılmak isteniyor. kardeşim bu partide geçmişte gülen ile ilişkisi olmayan kimse var mı? bakanlar belediye başkanları gülen’e destek olmadılar mı?" dedi.

    --- spoiler ---

    http://ilerihaber.org/…-akpye-uzanmamali-60169.html

    merdi kıpti secaat arzederken sirkatini söylermiş. adamlar açık açık itiraf ediyor, üstüne de bu pisliğin örtbas edilmesi gerektiğini söylüyor. ülkenin selameti dediği, akp'nin selameti.

    bunlar kadar suça batmış, ama bunlar kadar arsız yüzsüzünü göremeyiz muhtemelen.

  • 657'nin tarih olması

    657 ya da genel olarak memuriyette iş güvencesi, bir devletin değişen her iktidarda yazboza dönmemesi için, devlet memurları siyasi partilerin elinde oyuncak olmasın diye, tarafsızlıklarını korusun diye yapılmış bir yasadır, sayın amınoğlu.

    sen şimdi memuriyette iş güvencesi kalkıyor, memur artık yatmayacak diye götün trampet çalıyor da, o yatan memur iktidar partisinin borusunu çalıyorsa zaten yatmaya devam eder, kimse de bir şey yapamaz. ama maliyeciye iş güvencesi verirsen, hangi parti iktidara gelirse gelsin seni işinden edemez garantisi verirsen, işte o memur kimseden korkmadan vergi denetlemesi yapabilir, o polis hiçbir milletvekilinden korkmadan alkol denetlemesi yapabilir vs vs...

    ama sen mal gelip mal gidecek olduğundan "devlet memurları yatıyor yae.." demeye devam edeceksin.

  • kıdemli aktrol

    islamcı utanmazlığına level atlatmış ünvan. lan adamlar açık açık şerefsizliklerine rütbe vermişler, gözümüze seriyorlar.

  • marilyn'e söven yazarların savcılık ifadeleri

    totodan uydurma ifadeler. ben hayatımda, nickine küfür edildiği için dava açıp ta dava kazananı duymadım. gerçek hayatta da ismin marilyn değilse, mantıken de dava sonucunda babayı alman lazım. ki bu konuda gezi sürecinde açılıp kaybedilmiş davalar var. savcı, "gerçek kişi değilsin, suçtan zarar görmen mümkün değil" dedi, çıktı işin içinden.

  • başkomutan benim ama genelkurmay hükümete bağlı

    ülkede bir gün de şu adamın egosu, kaprisi, hırsı gündem olmadan geçsin. pazarda her gördüğünü isteyen çocuk gibi yahu. götümüzde ayı bağırıyor adamın derdi ne ya...

  • kadından alacağımız eğitime ihtiyacımız yok

    trabzon il müftülüğü görevlisi ayşe yılmaz’ın konuşmasına müdahale ederek mikrofonu kapattıran akpli of belediye başkan vekili halil alireisoğlu'nun beyanı.

    http://www.cumhuriyet.com.tr/…_ihtiyacimiz_yok.html

    --- spoiler ---

    olayla ilgili açıklama yapan akp'li alireisoğlu, müftülük görevlisini “kadın olduğu için konuşturmadığını” kabul etti ve şöyle dedi: “tepki göstermemin sebebi ortadadır. başbakana olayı taşıyacağım. bayanın konuşmasından rahatsız oldum. temelde bayan olduğu için tepki gösterdim. bayanların konuşacağı yer vardır, erkeklerin konuşacağı yer vardır. bu telefonla konuşulacak iş değil. aklınla o konuyu tartabilirsin.”

    --- spoiler ---

    normalde akp ile müftülük görevlisi arasındaki dalaşta "yeyin birbirinizi ete para vermeyin ...", "su veren itfaiyenin hortumu ..." derdim ama, olayın içeriğindeki kadın düşmanlığının bu kadar bariz dillendirilmesi vahim bir durum.

  • hepimiz ensar'ız

    hükümete yakın 150 vakfın ensar vakfına destek bildirgesinin özeti. hükümetin doğrudan desteği yetmemiş, şimdi beslemesi "sivil kurumlar"ı seferber etmiş.

    http://www.cumhuriyet.com.tr/…hepimiz_ensariz_.html

    bizce de hepiniz ensar'sınız, hepiniz kapatılmalısınız.

  • abd'nin yanımızda olduğunu düşünmek istiyoruz

    "reyiz amariga'ya israyil'e gafa dutuyo" - by çomar.

  • 15 mart 2016 üç akademisyenin tutuklanması

    adam oradan hedef gösteriyor "öyle bırakmam onu" diyor; can dündar tutuklanıyor. dün akademisyenleri, üniversite hocalarını hedef gösterdi; "ya benden yanasın ya da teröristsin" dedi, bu gece 3 tane akademisyen tutuklandı.

    hadi bir taraf ülkeyi babasının çiftliği sanıyor da, buna biat eden hakim - savcı hiç mi utanmıyor ? nasıl bir emir komuta zinciri var sizin aranızda ? emir kulu musunuz, hukukçu mu ?

    barış demek teröre hizmet ediyormuş, terör örgütü propagandasıymış. ifade özgürlüğü falan hak getire, hepimiz akp'nin iç savaş konseptinin arkasında hizaya girmek zorundayız.

    nazi almanyası ettiniz lan ülkeyi; arkanızda milyonlarca ümmetçi - milliyetçi sığır var ya nasıl olsa.

  • hüseyin üzmez ilişkisi yüzünden linç edildi

    bir mehmet şevket eygi beyanı.

    başlık sığmadığı için asıl vurucu kısmı ekleyemedim. tam olarak şöyle:

    " geçtiğimiz yıllarda, küçük bir kızla ilişkisi yüzünden mü’min ve müslim bir gazeteci maalesef müslüman kesim yüzünden linç edilmiş, bitirilmiş, yerin yedi kat dibine sokulmuştur. bu, adaletsizlik, insafsızlık ve aşırılık olmuştur. "

    http://t24.com.tr/…lmistir-bu-insafsizliktir,330087

    bunlar hakikaten ahlaksız ve utanmaz adamlar. siyasal islamcı kadar yüzsüz, insanlıktan çıkmış bir güruh bu dünyaya gelmedi, muhtemelen gelmeyecek.

  • paris katliamında eşi ölen adamın ışid'e mektubu

    antoine leiris tarafından yazılmış mektup. bilmem doğru bilmem yalan:

    ‘cuma akşamı harika bir insanın, hayatımın aşkının, oğlumun annesinin hayatını çaldınız ancak benim nefretimi kazanamayacaksınız. kim olduğunuzu bilmiyorum, bilmek de istemiyorum, ölü ruhlarsınız siz. eğer sizin uğruna gözünü kırpmadan öldürdüğünüz tanrı bizi yaratmışsa, eşimin vücudundaki her kurşun onun kalbinde bir yaradır.

    o yüzden, hayır. size sizden nefret etmemin vereceği tatmin duygusunu yaşatmayacağım. bunu istiyorsunuz ancak nefrete öfkeyle karşılık vermek sizi bu hale getiren cehaletle aynı şey olur.

    benim korkmamı, etrafıma şüpheyle yaklaşmamı, güvenliğim için özgürlüğümü tehlikeye atmamı istiyorsunuz. kaybettiniz.

    günlerce ve gecelerce beklemeden sonra onu bu sabah gördüm. cuma günü evden çıkarken olduğu kadar, 12 sene önce ona aşık olduğum günkü kadar güzeldi.

    elbette mahvoldum, bu küçük zafer de sizin olsun, ancak kısa süreceğini bilin. o her gün bizimle olacak ve biz sizin hiçbir zaman sahip olamayacağınız özgür ruhlarla birbirimizi cennette bulacağız.

    biz ikimiz, oğlum ve ben dünyadaki tüm ordulardan daha güçlü olacağız. size daha fazla zaman ayırmayacağım çünkü uykudan kalkan oğlumun yanına gitmek zorundayım. yalnızca 17 aylık, her gün yaptığı gibi yemeğini yiyecek, her gün yaptığımız gibi oyunlar oynacağız ve bu küçük çocuk tüm hayatı boyunca mutlu ve özgür olacak. onun nefretini de kazanamayacaksınız.'

  • sırrı süreyya'nın lan çekil demesi

    97 insanın öldürüldüğü bir günde polisine "lan" denilmesine içerlemiş vatansever öküzün derdi.

  • selahattin demirtaş

    akp kongresini 9 saat veren devlet televizyonunda ve diğer daha "bağımsız" medyada yer bulamıyorsa, bu kendisinin başarısızlığı değildir; devlet televizyonunun çiftlik haline gelmesinin ve sözde ondan farklı penguen medyasının omurgasızlığının kanıtıdır ancak. zira selahattin demirtaş, partisi ve kürtler, eşit koşullarda bir seçimde değil, birazcık eşit koşullarda bir seçimde ne yapacaklarını, o baraj çıtasını egemenlerin neresine sokacaklarını çok güzel gösterdi.

    bugün doğan medyası kendisine daha az ilgi gösteriyorsa, demirtaş bir yerlerde hata yaptığından, çizgisinden bir sapma olduğundan değil, iktidar - sermaye bloğunun aralarındaki dalaşta fazla ileri giderek demokrasi güçlerine ekranda fazla yer verdiklerini farketmelerindendir. o yüzden artık devletleşmiş ve devletin bütün olanaklarını tıka basa kullanan akp çetesi doğan medyasına hırlayarak, "teröristlik" sopasını sallayarak hizaya getirdi ki, demirtaş ve partisini seçim haberlerinde çok fazla göremiyoruz.

    lakin, cin şişeden çıktı. bu ülkede bir değişim olacaksa, bu partisinin ve kendisinin eseri olacak. ol sebeple, ak-itlerin havlamalarını anlıyorum da, 13 yıldır yobaz ve hırsız bir tek parti iktidarından sızlananların kendisine ve partisine bikbiklemesine anlam veremiyorum. çok basit bir gerçeği hatırlatalım; bugün anayasa değiştirilip bir tek adam diktatörlüğüne, başkanlık sistemine gidilmediyse kendisinin sayesindendir. ha, "bize 3 fil daha gerek" diyorsanız, hiç chp, mhp uğraşmayın ilk seçimde direkt akp'ye oy verin, o sizin ilacınızı biliyor. tedavinize kaldığınız yerden devam eder.

  • kürt olmadığı halde hdp'ye oy veren insan

    benim. leş milliyetçiliğinizden, yobazlığınızdan o derece tiksindirdiniz ki, bundan sonra da başka bir partiye oy vermem muhtemelen.

  • sponsoruyla özdeşleşen kulüpler

    (bkz: psv eindhoven)