toronega11
profili

  • evlilikte eğitim farkı problem olur mu

    mesele eğitim farkı değil o bir şekilde aşılır ancak eğitimsizlikten daha tehlikeli bir şey varsa o da nerde nasıl davranacağını bilememek yani görgüsüzlüktür. adab-ı muaşereti bilen, toplumda hem kendini hem eşini taşıyabilen, merhametli, sabırlı bir eş ile bir ömür geçer.

    bu vasıfları bin tane üniversite bitirseniz de kazanamazsınız ve dahi parayla satın alamazsınız. kişi görgüsüz oldu mu sokayım diplomasına der geçersin.

  • hadi özışık'ın veyis ateş'e mesleği bırak demesi

    https://twitter.com/…tatus/1405150337355354116?s=21

    bu ülkede gerçekten her şey olabilirsin ama rezil olamazsın. demezler mi adama; ‘tencere dibin kara, seninki benden kara.’

  • ilk aşkın şu an ne yapıyor

    evlenmiş. bir de dünya tatlısı, kendisi gibi güzel bir kızı olmuş. yolu da bahtı da açık olsun. bana bu hayatta gerçek aşkın ne olduğunu öğretmişti. her şeyin en güzeline layık.

  • türklerin ingilizce konuşamamasının sebebi

    çünkü hata yapınca gülünç duruma düşmemek için konuşmaya korkuyorlar.

    bir türkün ingilizcesi ile dalga geçen bir yabancı göremezsiniz. yine başka bir türk gömer onu. bu yüzden sadece belli kalıplar içinde listening'i gelişir ve speaking'i kolay kolay oturmaz.

  • deprem yardımını alıp parayla satan adam

    şu linkte görülecek olan kansızdır. depremzedeler için gönderilen yardımları poşet poşet toplayıp lokantaya satıyormuş.

    99 depreminde kadının kolundaki bilezik için elini kesenler, patlamada fazla ücret talep eden taksiciler ne ise bu kansız da odur.

  • demet akalın'ın programına konuk bulamaması

    sabah programı yapan demet akalın ve alişan, canlı yayında konuk bulmakta zorlandıklarını itiraf etti: “insanları programa çağırıyoruz ama katılmamak için bize yalan söylüyorlar, ‘müziği bıraktım’ diyorlar. bunu dedikten bir hafta sonra şarkı çıkaranlar var. ayıp.”

    link

    artık kimse tarafından sevilmediğinizi ne zaman kabul edeceksiniz?

    not: normalde bu gibi insanları sözlüğe taşımamak gerek ancak herkesin hakettiğini yaşadığına güzel bir örnek olduğu için başlık açtım.

  • 24 temmuz 2020 kadın makinistin saldırıya uğraması

    camii açılışına gidip allah’ın huzuruna çıkacak olan halkın evvela kadını linç edip aradan çıkarmak istemesi gerçekten yorumsuz.

    müslümanlık bilmem ama galiba göklerdedir.

  • 30 haziran 2020 ahmet davutoğlu açıklamaları

    canlı yayında “şehir üniversitesi'ne el koyan, siyasi hırsı ve kini için engel tanımayan erdoğan'dır.” cümlesi ağzından dökülmüştür.

    çok geç kaldınız. hala lafın etrafından dolanıyorsunuz. azıcık yüreğiniz varsa çıkıp bütün bildiklerinizi anlatırsınız.

  • sürüş esnasında ölümle sonuçlanabilecek hatalar

    çift yönlü trafiğin aktığı yolda, karşı yolu görmek imkansız iken sollama yapmaya çalışmak. bundan daha ölümcül bir hata yoktur.

  • metroya maskesiz binmek isteyen kadın

    güvenlik görevlisinin alnından öpüyorum. adamda çelik gibi sinir varmış. nasıl da öfkesini kontrol ediyor cazgır cahil karşısında. kim olsa ittirip siktiri çekmişti kadına.
    1 liralık maskeyi takmamakta ısrar etmek nasıl bir cahilliktir. kendisi bas bas bağırmasına rağmen adama ‘bana sesini yükseltme’ diyor üstüne.

  • hamza yerlikaya'nın 4 maaş alması

    geçtiğimiz günlerde hamza yerlikaya’nın vakıfbank yönetim kuruluna atanmasıyla beraber, aldığı toplam maaş sayısı 4’e yükseldi.

    hamza yerlikaya, bakan yardımcısı maaşı, cumhurbaşkanı başdanışmanı maaşı ve sporcu şeref aylığının yanı sıra 4’üncü maaşını vakıfbank’tan alacak.

    üstün meziyetleri dolayısıyla türkiye’de parmakla gösterilen bir kişidir kendisi. bırakın türkiye’yi dünya coğrafyası üzerinde bu derece başarılı bir insanı mumla arasak bulamayız. keşke ben de yerlikaya gibi liyakat ve fazilet sahibi mübarek bir güreşçi olsaydım.

    kaynak

    edit: bazı yazar arkadaşlar kendisinin 23. dönem milletvekili olduğunu da söylediler. bu durumda maaş sayısı 5’e yükseliyor.