moyes21
profili

  • kılıçdaroğlu'nun gençlere gitmeyin diye yalvarması

    video koskoca adam bildiğin yalvarmış gençlere, ‘gitmeyin, valla billaha size yapılan haksızlıkları telafi edeceğim’ derken neredeyse ağlıyor. cidden gözlerim doldu izlerken, bu ülkeyi bu hale getirenler utansın.

    not: aşağıda yazılanlara baktım da aktrolleri anlıyorum, kılıçdaroğlu olduğu sürece muhalefet bloku birarada kalacağı için her türlü silahla saldırıyorlar. ama bu muhalif geçinenlere ne diyeyim bilmiyorum, kılıçdaroğlu ne yapsa bunların takdirini kazanamıyor. şöyle bir özetleyelim:

    - parti meclisinin yüzde 90’ı karşıyken mansur yavaş, ekrem imamoğlu, vahap seçer ve muhittin böcek’i belediye başkan adayı yaptı. parti meclisi adayları onaylamadı, kriz çıktı. kılıçdaroğlu kaybederlerse istifa edeceğim sözüyle adayları kabul ettirebildi. adaylar kazanınca biri bile gelip doğru yaptın demedi.

    - haziran 2015’te yüzde 25 oy almış partinin lideri olarak başbakanlık teklif etti, bahçeli akp’ye yanaştı.

    - kendisine karşı 2 kere aday olmuş muharrem ince’yi cumhurbaşkanı adayı yaptı, ince kaybetti üstüne seçim gecesi ortadan kayboldu yetmedi 3. kez aday oldu.

    - balyoz’dan tutuklu mustada balbay’ı cezaevindeyken kendisinin daha ön sırada kontenjan adayı olarak gösterdi, balbay milletvekili seçilerek cezaevinden çıktı, ilk kurultayda genel başkan adayı oldu.

    - haksızlığa uğramış enis berberoğlu’nu kontenjandan milletvekili seçtirdi, cezaevinden çıktı, meclisr geldi, milletvekilliği düşürülüp tekrar cezaevine gitti. 2018’de hapisteki adamıntekrar aday yaptı, milletvekili olarak çıkardı. vefasız diyorlar kemal bey’e.

    - vefasızlık deyince eski genel başkan deniz baykal’ı her seçimde antalya’dan 1. sıra adayı olarak gösteriyor. kumpas kurulmuş haksızlığa uğramış baykal’ı genel başkanlıktan ayrılınca tüm eski yol arkadaşları partide görev verdiği adamlar sattı, kemal bey satmıyor.

    - unutmadan iyi parti seçimlere girmesin diye hazırlanan yargı darbesini 15 vekilini iyi partiye göndererek kırdı, bugünkü millet ittifakının temelini kurdu.

    - emine ülker tarhan’ı genel başkan yardımcısı yaptı, tarhan gidip genel başkan adayı oldu seçilemeyince ayrılıp parti kurdu.

    - kendisini eleştirip partiden ayrılan selin sayek böke’yi genel sekreter, aylin nazlıaka’yı kadın kollarından sorumlu genel başkan yaptı, atatürkçülere yeterince yer vermemekle suçlandı.

    - kurultayda parti meclisi adayı gösterdiği genel başkan yardımcıları tuncay özkan ve ünal çeviköz’ü onlar pm’ye seçilemeyince genel başkan yardımcısı yetkisine sahip başdanışman yaptı, hala parti atatürk’ten uzaklaştı deniyor.

    - kumpas mağduru teğmen mehmetali çelebi’yi kimse yüzüne bakmazken kontenjanını kullanıp milletvekili seçtirdi, teğmen ilk fırsatta partiden istifa etti.

    - musul büyükelçisiyken konsolosluk binasından ışid tarafından kaçırılan bir süre rehin tutulup kurtarılan öztürk yılmaz’ı milletvekili yaptı. adam iki ay içinde istifa edip parti kurdu, şimdilerde yandaş kanallarda muhalefeti iktidar yönetiyor, milletvekili adaylarını erdoğan belirliyor diye konuşuyor.

    - partiye üye olmadan bir gazla gelip genel başkan olmak isteyen merin feyzioğlu ve ümit kocasakal’ın halini görüyorsunuzdur, pek yorum yapmayayım. kılıçdaroğlu partiyi gençlere bıraksın diyenler bu adamları mı kastediyordu? iyi konuşuyorlar, atıp tutuyorlardı televizyonlarda, şimdi en büyük akp destekçileri bunlar.

    - bugünlerde yandaş kanalların yıldızları muhalif görünümlü yandaşlar var. onlardan farkı yok, burada eleştirenlerin. anket yapmayıp kafadan attığı için kendisine anket işi verilmeyen hakan bayrakçı chp’yi eleştiriyor. zeydan’ın 15 puanla kazandığı adana’yı mhp alacak diyordu seçimden önce. programı reyting yapmıyor, 5 saat boyunca kendi konuşuyor diye halktv’de programına son verilen hulki cevizoğlu chp’yi eleştiriyor. hatta imamoğlu arkadan elleri bağladı diye soruşturma açılınca kendi kendini şikayet edecek kadar yandaşları kendine hayran bırakacak performansla. yine halktv’den kovulan şaban sevinç 20 yıllık yandaşlara taş çıkartarak kılıçdaroğlu’nu eleştiriyor. işte aşağıda görülenlerin tanınmış verisyonlarıdan küçük bir seçki.

    - birbiriyle selamlaşmayan bıraksalar birbirini bir kaşık suda boğacak muhalefet partilerini birarada tutan tek şey şu an kılıçdaroğlu’nun stratejik hamleleri. yarın ölse iyi parti deva’ya deva gelecek partisine gelecek partisi hdp’ye saldırır, aradan yine tayyip çıkar. o sebeple tüm güçleriyle kılıçdaroğlu’na saldırıyorlar, siz de buna çanak tutuyorsunuz.

    - partiyi gençlere bıraksın diyenler kimi kast ediyor, bi isim desinler de bizde üzerinde konuşalım. imamoğlu falan demeyin o zaten ilk seçimde olmazsa ikinci seçimde
    başbakan/ cumhurbaşkanı adayı.

    - haberi olmayanlar için söyleyeyim parti üyeliği ve delege sisteminde değişikliğe gidildi. gidin partiye üye olun, mahallenizdeki temsilci seçimine katılın, delegeleri belirleyin ya da delege olun. parti her kurultay dönemine tüm üyelerini oy kullanmaları için çağırıyor. hangi partide böyle bir sistem var. seçimde sandık görevlisi olun, partide çalışın delege olun, il ilçe yöneticisi olun. önünde engel yok. bilgisayar başında değil, sahada olmak isteyen herkese kapı açık. hiç dışarıdan anlatıldığı gibi değil, denemesi bedava. parti üyelik aidatı yıllık 10 lira,

    - on seçim kaybetti diyenlere de en son seçim 31 mart seçimleriydi. yüzde 25 oyla istanbul ankara antalya adana mersin kırşehir bolu bilecik artvin ardahan kazanıldı. türkiye ekonomisinin yüzer 70’i. biz daha aramızda birlik olamazken chp rüyamda görsem inanmayacağım şehirleri kazandı. hala seçimi kaybetti demek için çok fazla akp propagandasına, algı operasyonlarına maruz kalmış olmak lazım. büyükşehirler kaybedildiği için akp dağılıyor, vakıflar üzerinden yürüyen sadaka zinciri koptu. ilk seçimde göreceğiz. aktrollerin bot hesaplardan twitter’da her gece yaptıkları kara propaganda etkili olmuş anlaşılan. farkında değil misiniz, işi gücü bırakmışlar kılıçdaroğlu’na saldırıyorlar. sırf bundan bile işin içinde bit yeniği olduğu anlaşılabilir.

    - uzar gider bu, benim anladığım chp’de bir kesim genel başkanı linçlemeyi seviyor. bu inönü’ye de yapıldı, ecevit’e de kılıçdaroğlu’na da aynısı yapılıyor. bu kafayla akp zihniyeti bu ülkeyi 70 yıl daha yönetir.

  • kur farkı vergisi

    bu bayrak inmeyecek ezan susmayacak vatan bölünmeyecek. pamuk eller cebe, türk vatandaşlığı yan gelip yatma yeri değildir, paraları elden ele uzatalım kardeş.

  • akp'nin regli 10 gün ertelemesi

    şok market
    a101

    şok2

    görsel

    ertesi gün hapı gibi mübarekler. bugün itibarıyla ped satışları 17 mayıs’a kadar yasaklanmış. erbakan hoca devrim kanlı mı olacak kansız mı derken acaba bugünleri mi kast ediyordu? büyük adammış yaşarken kıymetini bilemedik.

    not: twitter’da yüzlerce foto video daha var. aslında genelgede satış yasağı yok ama çalışanlar sadece zorunlu gıda maddeleri satılabilyor diyorlar. bu saçmalığın sorumlusu; herkesin her şeyden korkmasını, inisiyatif alamamasını sağlayanlar olabilir.

  • 10 aralık 2020 tüik işsizlik açıklaması

    öyle bir dönemde yaşıyoruz ki, akp yöneticilerinin yakın çevresinde bile işsizlik oranı 12,7’den yüksektir. gerisini siz düşünün.

  • 24 ekim 2020 ekrem imamoğlu'nun covid-19 olması

    etrafındaki herkese her gün test yaptırsaydı, halkın arasında değil sarayda yaşasaydı, halkla arasına duvar örseydi böyle olmazdı.

  • türkiye 300 cihatçıyı karabağ'a gönderdi

    azerbaycan’ın nüfusu ermeniler’in dört katı. azerbaycan’ın aktif asker sayısı, yedek kuvvet sayısı katbekat fazla. aynı zamanda uçak, tank, iha/siha, füze ve bilimum silah bakımından üstünlüğü tartışılmaz. ermenistan gdp’si 10 milyar dolar civarındayken azerbaycan’ın 50 milyar dolar’ın üstünde.

    silahlanmaya ayırdıkları bütçede ise 600 milyon dolara karşı 2,2 milyar dolar olarak azerbaycan lehine. savaşmak için neden 300 cihatçı getirmeye ihtiyaç duysunlar, anlayamıyorum. halk zaten coşmuş durumda, cepheye gönüllü yazılmak için kadın-erkek uzun kuyruklar oluşturup yönetimi zorluyor.

    ayrıca, büyük çoğunluğu şii olan azerbaycan halkının en sevmediği şey, radikal sünni akımlar. neden yeterince askerleri varken ülkelerine bu cihatçıları davet etsinler, aklım almıyor.

    bana ermeni propagandası olma ihtimalli çok yüksek geliyor. ama eğer gerçekse; azeriler, bu savaşı tamamen türkiye’den gelen kurmaylara bıraktılar. buna paralel olarak; işin tamamen türkler’e bırakılmasına karşı olan azerbaycan genelkurmay başkanı sadıkov’un istifa ettiği dedikoduları dolaşıyor. ve bizimkiler de kendi eğittikleri personelle bu savaşı yürütmek istiyorlar. suriye’de ve libya’da kullandıkları suriyeli gruplarla başarının daha hızlı ve kolay olacağına inanıyorlardır. gerçekse tek ihtimal bu.

  • 30 eylül 2020 devlet bahçeli açıklamaları

    anayasa mahkemesi’nin yerinde olsam; karşı hamle olarak fezleke hazırlatıp mhp’yi kapatırım.

    kurtlar vadisi raconu gibi olur: ‘sen beni kapatamazsın, ama ben seni kapatabilirim.’ imza: angara’nın sefiri zühtü. ardından bisikletin üstünde aym başkanı zühtü’nün pis gülüşüyle görüntüsü. fonda ferdi tayfur’un sabahçı kahvesi çalıyor, batıkent’te bisikletle gezerken sokak köpeği çetesi zühtü’ye saldırıyor falan. thomas shelby körüklediği cıgarasından gökyüzüne bakıp derin bir nefes çekiyor, esra erol saçlarını tarıyor, kim kardasian ermenistan- azerbaycan sınırında twerk yapıyor. tutar bu dizi.

    kafa yine gitti, ne diyordum ben? sonuçta, bahçeli anayasayı çiğniyor, alenen anayasayı yıkmaya, anayasal kurumları ortadan kaldırmaya çalışıyor. anayasa mahkemesi üyelerini suçlayarak hakaret edip hedef gösteriyor. herkesin dediği gibi; ‘bahçeli’nin ülkeye ne faydası var?’

  • 25 eylül 2020 hdp'lilerin gözaltına alınması

    bu ülkede kürtsen ve hdp’nin kapısının önünden geçtiysen maalesef sonun hapisane. bazı tescilli fetöcüler ise abisi mhp’li diye salıveriliyor.

    nerden baksan tutarsızlık
    nerden baksan ahmakça..

    not: işin ilginç tarafı hdp’nin şu ana kadar görevden alınmayan tek belediye başkanı ayhan bilgen, ocak 2017’de kobani olayları soruşturmasında tutuklanmış, 9 ay hapis yatmış, yargılanmış, beraat etmiş ve haksız yere hapis tutulduğu ve hak ihlali yapıldığı için devleti tazminata mahkum etmiş. şimdi aynı soruşturmadan tekrar tutuklanıyor, kars’a kayyum hayırlı olsun diyelim.

    ayrıca bugün gözaltına alınan sırrı süreyya önder kobani olaylarından 5 ay sonra mart 2015’te dolmabahçe’de başbakan yardımcısı yalçın akdoğan, içişleri bakanı efkan ala, akp genel başkan yardımcısı mahir ünal gibi isimlerle birlikte çözüm süreci doğrultusunda dolmabahçe deklarasyonu yapmıştı. olaylardan 5 ay sonra devletin en üst düzey yetkilileriyle açıklamalarda bulunmasında sakınca bulunmayan hdp’liler 6 yıl sonra gözaltına alınıyor.

  • mehmet cengiz'e 953 milyon tl'lik ihalesiz ihale

    milletin a. koyan mehmet cengiz, “trabzon – aşkale yolu zigana tüneli bağlantı yolları ikmal inşaatı” ihalesini, herhangi bir ihale yapılmadan, pazarlık usulüyle 953 milyon 203 bin tl bedelle aldı. sen neymişsin be abi

    işin şık ve güzel tarafı 953 milyonluk ihalenin, ‘ne gerek var, zaten herkes can derdinde, kimse duymaz nasılsa’ denilerek hiçbir ihale yapılmadan teklif alınmadan doğrudan mehmet cengiz ile pazarlık yapılarak verilmesi oldu. neyin pazarlığı yapıldı, merak etmedim değil!

    ihale kanunu’nun “doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21\b maddesi uyarınca bu yola başvurulmuş. giresun’da çay dağıtırken korona yok, ayasofya’ya 350 bin kişi toplarken korona yok, ihaleye 3-5 firma yetkilisi katılacaksa salgın var. diğer firmalarda koronalılar olabilir muhattap almayalım, her gün üç test yaptıran bir tanıdığa verelim mi demişler acep?

    yandaş olmak ne güzel şey di mi ya!

  • astsubay maaşının 8500 lira olması

    astsubayın 8500 alması garip değil öğretmenin, polisin 4000-4500 lira alması garip. maksat hep birlikte insanların emeğinin değerini yükseltmek olmalı.

  • 21 mayıs 2020 ekonomik şahlanmanın başlaması

    (bkz: berat sen misin?)

  • köpektaparın yaşlı bir kadını darp etmesi

    köpektapar yerine köpeği olan biri dense, ve başörtüsü işe karıştırılmasa belki inanacaktım. ama böyle yazınca konunun provokasyon amaçlı olduğu düşünülüyor. alakasız bir konuda mağdur olurken bile siyaset yapılması garip.

  • korona görevini reddeden öğretmene kınama cezası

    saçma sapan uygulama. otogarda kimlik sorgulama nasıl bir görevdir? gerçekte böyle bir görev ve meslek var mıdır? öğretmenin görev tanımı içinde olmayan görevden nasıl ceza verilir? öğretmene bu konuda önceden gerekli eğitim verilmiş midir? kaymakam her istediğine keyfi ceza verme yetkisini nereden almaktadır? sorularla akp türkiye’si...

  • 7 saatte 16.100 ailenin faturasının ödenmesi

    o iyi insanlar atlarına binip komple gitmemişler, hala aramızdalar.

    ekrem imamoğlu’nun başlattığı askıda fatura projesi kapsamında ilk 7 saatte 16 bin 100 ailenin 2 milyon lirayı aşan faturası bağışlarla ödenmiş. halk için belediyecilik bu, böyle devam..

    edit: buradan izleyebilirsiniz yardım eden ve edilen rakamı her dakika artıyor efendim, durdurulacak gibi değil. başlık açıldıktan sonra geçen 2 saat içinde 25 bin 133 aile ve 3 milyon 432 bin tl’ye ulaşmış bağışçıların ödediği fatura miktarı. 30 liralık bile fatura var ödenemeyen.

    iski cari hesap mantığı ile çalıştığı için kısmi ödeme de yapabilirsiniz. herhangi bir faturaya 1 lirada katkı yapabilirsiniz, 10 lirada katkı yapabilirsiniz. şöyle
    yüksek meblağlı faturalar ödenememiş ayların toplamı oluyor, tek fatura değil.

    askıdaki faturalar ödendikçe, faturasını ödeyemeyenler yardım istiyor sayfanın altındaki linkten. şu an 5 bin civarı fatura askıda.

    edit2: ekşi sözlükten destek olan çok sayıda yazar var. inanılmaz. ekşi sözlükteki yazarları hep eleştiriyoruz ama türkiye’nin dört bir yanından farklı siyasi görüşten yazar, kampanyaya destek veriyor. burada gündem olunca ödenen fatura sayısı da patladı. harika dayanışma.

    edit3: ödenen fatura sayısı 28 bin aileyi geçti, miktarı 4 milyon tl’ye yaklaşıyor.

    --- spoiler ---

    veren el, alan eli görmüyor

    ve istanbul çok güzel bir dayanışmaya imza atıyor.

    askıda fatura uygulamamızla 7 saatte ihtiyaç sahibi 16.100 ailenin 2.073.580 liralık faturası ödendi. bu şehirde hiç kimse darda kalmayacak, biz varız ve hep birlikteyiz.
    --- spoiler ---

  • geceye değerli ama kıymeti bilinmeyen şey bırak

    (bkz: ahmet necdet sezer)

  • 26 nisan 2020 fatih tezcan'ın atatürk iddiaları

    (bkz: fatih tezcan tutuklanmalıdır)

    ben değil türkiye cumhuriyeti anayasası ve 25 temmuz 1951’de tbmm’de kabul edilen 5816 nolu kanun maddesi öyle söylüyor. 5816 nolu yasa

    --- spoiler ---

    madde 1 – atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    madde 2 – birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunacak ceza yarı nispetinde artırılır.

    madde 3 – bu kanunda yazılı suçlardan dolayı cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır. madde 4 – bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. (25/7/1951)
    madde 5 – bu kanunu adalet bakanı yürütür.

    --- spoiler ---

    ayrıca (bkz: fatih tezcanin mahkeme karariyla baslik sildirmesi)
    (bkz: sözlükte başlık sansürü rezaleti)

  • 22 nisan 2020 cem yılmaz-ekrem imamoğlu yayını

    başladı linki

    çok keyifli yayın oluyor. hıfzı topuz beyefendi de yayında.

    ekrem imamoğlu ‘türkiye’de bir makam sahibi konuşurken odadaki herkes susar. ben herkesle konuşmak ve fikrini almak isterim. en rahatsız olduğum insan tipi kalabalıkta susup hiç konuşmayanlar. acaba içinde ne gibi sürprizler barındırıyor diye düşünürüm.’

    23 nisan salgın geçince çocukların isteği üzerine kutlanacakmış.

    edit: aktroll kardeş hemen ağlamaya başlamış ‘cem yılmaz cumhurbaşkanıyla yayın yapmalıydı, eleştirilmekten korktuğu için yapamıyor.’ ulan akan sudan bile mağdur oluyor adamlar ahahhahgfsdhl

  • 19 nisan 2020 taksicilerin yardım feryadı

    üstedit: 1. entri ve 3. entri moderasyon tarafından silinmiş. ilk entride taksiciler odasının salgından etkilendik yardım edin açıklaması vardı. bence başlığın ilk entrileri silinmemeli.

    (bkz: su veren itfaiyenin hortumunu)

    reina’da ölümden kaçan insanlardan, atatürk havalimanında işıd katliamından canını kurtarmaya çalışanlardan, inönü’deki bombalardan uzaklaşmak isteyen insanlardan binlerce lira istemeseydiniz belki diğer rutin kalleşliklerinizi unutup bir sahip çıkan olurdu size ama yok dostum açlıktan geberseniz umurumda değilsiniz.

    edit: hatırlamak isteyenlere (bkz: reina saldirisinda 5 bin tl isteyen taksiciler)(bkz: 28 haziran 2016 taksicilerin firsatciligi)
    bi de şöyle bir şey var: #105691263

  • ibb'nin sadece chp'li aileye yardım etmesi

    sarıyer üç dönemdir chp belediyesi. ayrıca ekrem imamoğlu sarıyer’den yüzde 62 civarında oy aldı. bu hesapla neredeyse her 3 haneden ikisi kendisine oy vermiş. 278 haneden nasıl sadece 1 tanesi chp’li oluyor. biraz matematik öğren, araştırma yap, öyle palavra sık.

    edit: sarıyer’de 23 mahalle ve 9 köy var. üşenmedim, mahalle mahalle, köy köy sarıyer sandık sonuçlarına baktım. ekrem imamoğlu sarıyer’deki seçim çevrelerinde 32’de 32 yapmış, hepsini kazanmış. kısaca tüm mahallelerde chp çoğunlukta. sadece 1 chp’linin olduğu bırak mahalleyi sokak bile yok. sizin üfürmenize ben.
    gerçek trollük bu değil

  • 17 nisan 2020 cnn'in kullandığı türkiye fotoğrafı

    tabii ki türkiye’de bu fotoğraftakinden daha medeni ve ilgi çekici binlerce yer var ama anadolu’yu da işin içine katınca türkiye ortalaması ne yazık ki esenler’dir.

    bu fotoğraftan utanıp neden bebek, marmaris veya çankaya fotoğrafı koyulmadı diye kızanlar, bu fotoğrafa değil, türkiye’yi esenler yapmak isteyenlere kızın bi zahmet.