cekikgozlubiri28
profili

  • 14 kasım 2021 recep tayyip erdoğan açıklamaları

    istediğin kadar debelen, gidicisin reis gidici. bu çırpınmalar boşa.

  • doların yükselişini durdurmanın yolu

    erdoğan'ın istifa etmesi. bunun haricindeki diğer bütün yollar gelip geçici, halkın gazını alma amacıyla yapılacak yöntemlerdir.

  • sigara içmeyenlerin genellikle iyi insan olması

    bir ara mitinglerde milletin gömlek cebinden sigaralarını alıp, sigara içmeyin diye uyaran biri vardı aklıma onu getirdi.

  • erdoğan'ın öğrenci bursu açıklaması

    üst edit: detaylar eklendi.

    kyk bursunun dolar karşısındaki değeri
    yıl kyk kredisi kyk kredisi
    2016: 400 tl 135 $
    2017: 425 tl 120 $
    2018: 470 tl 125 $
    2019: 500 tl 95 $
    2020: 550 tl 93 $
    2021: 650 tl 78 $

    erdoğan: "göreve geldiğimizde '45 liracık' burs vardı."

    2002 yılında 45 tl olan kyk kredisi, 184 tl olan asgari ücretin %24,46'sı idi.

    2021 yılında 650 tl olan kyk kredisi, 2825 tl asgari ücretin %23'ü durumunda.

    2002 yılında ‘45 liracık’ ile 32 tl’ye çeyrek altın ve 13 tl’ye gram altın alınabilirken;

    2021’de kyk ile 1 çeyrek almanın bile hayal olduğunu görüyoruz.

    bu koşullar altında 2016 senesindeki kyk bursunun şu anki burstan neredeyse 2 kat civarı daha değerli olduğunu görüyoruz. alım gücü yerlerde resmen.

    edit: hala mesaj atıp şunları savunanlar var bu millet iflah olmaz. yazdıklarımı cımbızla çekip ama o zaman şöyleydi bu zaman böyle diye kendince haklı çıkmaya çalışanlar var. 2021 yılındayız. seneler geçtikçe halkın alım gücü bariz bir şekilde düşmüş mü? düşmüş. halk ekonomik olarak daha da sıkıntıya girmiş mi? girmiş. bunlara rağmen eskisinden daha iyiyiz diyenler var mı var? işte bu yüzden biz buraya gelip bu entryleri yazıyoruz. sizler aptal yerine konmaktan memnun olabilirsiniz fakat biz değiliz. gidin ötede ağlayın aktroller.

  • bir kadına en çok yakışan şey

    kendi ayakları üzerinde durabilmek. ülkemizde kadının adı silinmeye çalışılırken, kadın dediğin evinde oturur denirken, iş imkanları sürekli daraltılırken: kendini geliştirmiş bir kadın gerçek bir kadındır. güzellik ya da iyi bir fizik de elbette önemlidir. ancak ataerkil bir toplumda bir kadının kendini geliştirebilmesi, ayakları üzerinde durabilmesi kadar kendisine yakışan bir başka şey daha yoktur. selamlar olsun güçlü kadınlara.

  • eve giren korkunç böcek

    kesildiği takdirde item düşme olasılığı yüksek olan bir boss olma ihtimali kafaları karıştırmaktadır.

    ayrıca videonun altındaki diyaloglar yarmıştır.
    + bir peçeteyle alıp dışarı atılabilirdi, öldürdüğünüz yetmediği gibi bir de video’ya almış can çekişmesini izliyorsunuz. her canlının yaşama hakkı var!

    - estağfurullah o beni peçeteyle alsın

  • ankara'nın sınır güvenliği kabil'de başlar

    üst edit: kabil'de şu an askerlerimizin etrafı it sürüleriyle dolu. mesaj atıp demediğini bırakmayanlar umarım bu durumun farkındasınızdır. değil orada şehit vermek, askerlerimizin burnu bile kanamamalı.

    evlat sizin olmayınca ne de kolay oluyor değil mi atıp tutmak? dediğim durum. siz oturun, her ay on binlerce lira maaşınız hesabınıza tıkır tıkır yatsın. çatır çutur yiyin o paraları. olan gariban mehmetçiğe olsun. taliban resmen yönetimi ele geçirdi. oradaki askerlerimize ne olacağı meçhul. neymiş türkiye'nin orada bulunması şartmış. kendi ülkeni korumaktan acizsin, afganistan senin neyine diye sormazlar mı adama? ne kadar kolay ya bir başkasının evladı üzerinden konuşmak. çok delikanlıysanız gidin kendiniz kalın afganistan'da. yer mi? yemez değil mi?

  • mevlüt çavuşoğlu'nun protesto edilmesi

    hiç yalandan methiyeler düzemeyeceğim. linç edilmediği için mutlu olması gereken kişidir. mevlüt çavuşoğlu, türkiye'nin dört bir yanı yanarken, insanlar feryat figan acı çekerken, ölümler varken, hayvanlar yanarak ölürken gittin afganistan'a taziye mesajı gönderdin twitter'dan. bu yazdığım entry yanlış anlaşılmasın. mevlüt çavuşoğlu linç edilmelidir ya da neden linç edilmedi gibi bir anlamda yazılmamıştır. sadece istediğim tek şey artık; hangi alemdesiniz, hangi dünyada yaşıyorsunuz bilmiyorum ama lütfen oradan çıkın artık ve türkiye cumhuriyeti ile ilgilenin. afganistan benim zerre umrumda değil. ben sıradan bir vatandaş halimle bu olanlara içim gidiyor, canım yanıyorken türkiye cumhuriyeti'nin dışişleri bakanı konumundaki kişinin böyle bir davranış sergilemesini artık hazmedemiyorum.

  • sayın cumhurbaşkanım bu sizin eseriniz

    böyle bir durumda bile babanın suçlandığını gördüğümüz başlık. ne yapsın adam? cumhurbaşkanına ana avrat küfür mü etsin? kim bilir ne acılar çekiyor adam. bir de üstüne, söyleyeceği en ufak kötü bir sözde başının belaya gireceği çok açık. bu yüzden akıllıca davranan babadır. ayrıca sonuna kadar da haklıdır.

  • 4 dakika geç kalan gencin sınava alınmaması

    saat 10:15'te gireceğim sınav için saat 7'de kalkıp yola çıktım. üstelik sınava gireceğim okul da evime max yarım saat uzaklıkta olmasına rağmen. bir akıllı sizsiniz anasını satayım. bu kadar önemliyse gerekirse 5 saat erkenden kalkıp gideceksin.

    edit: an itibarıyla kampüsteyim ve sınava daha 1 saat var. isteyince oluyor. çok zor değil evden biraz daha erken çıkmak.

  • türklerdeki alman hayranlığının sebebi

    iki tane dünya savaşı kaybetmelerine rağmen, çoğu ülkeden fersah fersah daha önde olmalarından dolayıdır. adamlar demek ki savaşı kazansa şu an uzayda ayrı bir ülke kuracaklarmış. günümüzde amerika birleşik devletleri en güçlü ülke olarak bilinir. ancak abd'nin bu gücü nasıl elde ettiği de önemli bir husus. ikinci dünya savaşı en çok abd'nin işine yaradı. adamlar ne kadar üst düzey alman bilim adamı varsa hepsini kendi bünyelerinde topladılar. öyle ki, sorgulama tekniklerine kadar almanlardan faydalandılar. günümüzde en güçlü ülke abd'dir evet, ancak abd'yi abd yapan bizzat almanya'dır. almanlar iki tane dünya savaşı kaybettiler, ülke ikiye bölündü. çok uzun yıllar doğu - batı olarak ayrı kaldı bu iki bölge. bir kısmı sovyetler birliği kontrolünde kaldı, öteki taraf ise abd'nin tarafında. bugün mü? şu an o ülke avrupa'yı ayakta tutuyor.
    (bkz: operation paperclip)
    (bkz: hanns scharff)

  • ukrayna'nın nato'ya katılacağını açıklaması

    sovyetler birliği'nden natoya... şu tarih ne garip lan.
    rusya buna izin vermez demişler. rusya kim aq. artık sscb de yok, stalin de yok. stalin mezardan kalksın da ukrayna'ya dalsın bakayım*

    edit: biri de sonu nükleer savaş olur demiş. oğlum siz ciddi ciddi rusya'yı abd ile falan denk mi tutuyorsunuz? işin içine abd girerse öyle çin falan da kurtaramaz.

    edit 2: rusya kim diyebiliyorsak bugün neden nato var hala demiş biri. rusya ekonomik olarak güçlü bir ülke değil, abd gibi bir ülkeye zaten hiçbir anlamda denk değil. rusya'nın caydırıcı ve güçlü bir ülke oluşundan bahsedilmiş. rusya'yı caydırıcı yapan şey nükleer silahlarının fazla olmasıdır. ki, rusya, ukrayna meselesini bahane ederek nükleer savaş başlatması kendisinin haritadan silinmesiyle son bulur. adam ciddi ciddi nato neden hala var demiş ya lan. bir de bunlar alttan alttan rusya'yı desteklemiyorum tarzı şeyler söylerler. söylemlerinizin "akp'li değilim ama..." şeklinde başlayan cümlelerden hiçbir farkı yok.

  • erdoğan'ın seçimleri kaybedeceğini sanan kitle

    onu bunu bilmem ama erdoğan kazansa zerre üzülmem. erdoğan'ı günahım kadar sevmem bu da bilinsin. ama düşünüyorum da bu halk çağdaş olsa, aklıbaşında olsa erdoğan hiçbir zaman bu gücü elde edemezdi. ekonomiden bahsediyoruz, bilimden bahsediyoruz ama bunlar kimin umrunda ki? kim için neyi tartışıyoruz? bu millet aç kalmayı bile hak etmiyor. aç kalmak bile bir lütuf bunlara. bu saatten sonra zerre umrumda değil. venezuela olsak oturup da ağlamam. bu halkla beraber refaha kavuşmaktansa sefalet içinde yaşamayı tercih ederim. hatta mesai sonunda patron elinde 10 euro sallasın, havaya fırlatsın kim kaparsa diye. bu milletin layığı budur. ekonomiymiş, refahmış bunlar halkın neyine? arka planda da çal bir ilahi. ver eline yarım ekmek soğanı oldu bitti bu iş.

  • berat albayrak'ın yerine ekonomi bakanı önerileri

    sokaktan geçen herhangi biri. adam istifa ediyorum dedi piyasalar inmeye başladı lan. boş koltuk daha iyi iş yapıyor yeminle.

  • 7 kasım 2020 joe biden'in abd başkanı olması

    an itibarıyla gerçekleşmiş olan. türkiye için çok kötü olacak diye bir şey yok. binlerce km uzaktaki bir ülkedeki, tek bir adam, ekonomini berbat edebiliyorsa bunun suçlusu trump da değildir, biden da değildir.

    yalnız mükemmel bir algı oluşturuldu ha. dolar, euro, altın fiyatlarının uçması hep biden'a bağlanacak. dış minnaklar denilecek. kısacası yine win win durumu.

  • ziya selçuk öğretmen maaşı açıklaması

    bence öğretmen maaşları tamamen kaldırılsın veya yarısı imamlara verilsin. bir kısmı da okçular vakfına bağış. ohh herkes mutlu olsun. birileri milyonlarla oynarken, garibanın aldığı 3 - 4 bin lira sorun olmuş. ülkede öğretmenlere verilen değer budur. siyasal islam'ın sonuçlarını hepimiz görüyoruz.
    (bkz: coğrafya kaderdir)

    artık dua falan ederek süper güç oluruz. öğretmen maaşı hede hödö diye zırlayan şerefsizler de mutlu olur hem.

    işin garibi, birilerinin hanımı euro bazında çanta alırken, ne idüğü belirsiz tipler boş yere 20 bin+ lira alırken bu beyaz - mavi yakalı kesimin dikkatini yalnızca öğretmenler çekiyor. ülkede büyük bir çomar yığılması var ve maalesef ki bu çomarları eleştiren kesim de çomar. böyle bir paradoksun ortasına gelmişiz.

  • ekşi itiraf

    gelecek kaygısı son zamanlarda canımı aşırı sıkıyor be. elimden gelen her şeyi yaptım. lise birinci sınıfta iki defa kaldım, sonrasında sanayide işe girdim. böyle olmaz dedim ve liseye açıktan yazıldım. 10 senede bitmez diyenlere inat, 2.5 senede diplomamı aldım. geçen sene de 5 sene çalıştığım işten ayrıldım. çeşitli nedenlerden dolayı bu seneki yks sınavına hiç çalışamadım desem yeridir. yine de buna rağmen, demek ki çalışsan neler neler olacak diye düşündüm. matematik hariç, diğer netlerim hiç çalışmamış biri için umut vericiydi. yaş olacak 22. yaşıtlarım mezun oluyor, benden küçük olanlar üniversiteye gidiyor. bütün bu koşuşturmacalar arasında bu yarışta geride kalmış gibi hissediyorum kendimi. seneye benim sonra şansım olacak. kazanamazsam askerlik tecilim bitiyor ve bir tecil hakkım daha yok. bu entry burada bulunsun. her ne kadar beni sinir stres sahibi yapsan da, geceleri uyuyamasam da seni kazanacağım ingilizce öğretmenliği. yaşıtlarım, yazları en fazla garsonluk yaparken, daha 16 yaşında küçük bir çocukken ağır sanayi ile tanıştım ben. artık olmaz, geri dönemem. bu yola çıktım bir kere. zafer benimle olacak. inanıyorum...

  • ekşi itiraf

    üniversite sınavına çalışmak için 2019'un eylül ayında işten ayrıldım. lise birinci sınıfta iki defa kaldıktan sonra sanayide işe girmiş ve 5 sene çalışmıştım. açıkçası bu sınavdan yana pek umudum yok ve seneye tekrar gireceğim. 1 sene boyunca 400 lira para ile her şeyimi karşılamaya çalışacağım. abim evlendi, evdekiler kredi çekti. bana yardım etmek şöyle dursun, işe gir, üniversite falan okuma diye baskı yapıyorlar. kafamda her şeyi netleştirdim gibi. faturalı hattımı iptal etmek, sigarayı bırakmak gibi şeyler var aklımda. önümdeki 1 sene de evden hiç çıkmazsam bu iş olur gibi. bu entryi yazmak bile benim için çok garip bir his. sözlükte 5 senedir bulunuyorum ve çok zaman geçiriyorum. artık yolun sonuna geldim. birkaç gün içinde sözlüğü tamamen kapatıp, bir sonraki sınava kadar açmamayı düşünüyorum. şu 1 sene zor geçecek, sıkıntılı geçecek ama inşallah geçecek. sonrasında kyk kredisi ile idare ederim. yaşadığım hayatı sikeyim. her şeyden, herkesten uzaklaşmak istiyorum artık. hayattan bile.

  • #atatürkünedenseveyim

    siz sevmeyin amına koduklarım. kemal değil, atatürk değil, ulu önder başkomutan mustafa kemal atatürk diyeceksiniz.

    türkler mustafa kemal atatürk'ü çok severler çünkü babalarıdır ama araplar ve arap özentileri mustafa kemal atatürk'ü sevmezler.

    atatürk'ü neden mi sevmelisin?
    işte bu yüzden. bugün ülke sınırlarımız böyle olmadığı için. atatürk olmasa ayasofya'da namazı nasıl kılacaktınız acaba merak ediyorum. bunlara göre zaten atatürk ingiliz ajanıydı, osmanlıyı yıktı falan derler. velev ki atamız sigara içtiği için, alkol içtiği için kötü biri olsun. farz ediyoruz bak atatürk'e kötü dedik mi? dedik şimdi eyvallah. şimdi sizin o namazında niyazında dediğiniz adamlarla atatürk'ü karşılaştırın bir. beyni biraz zorlayın, çok zor değil lan ciddiyim. her türlü yolsuzluk, hukuksuzluk, hırsızlık sizde ama atatürk kötü öyle mi?

    ben din düşmanı biri değilim, hatta ben de müslümanım ama müslümanlık sadece namaz kılıp, oruç tutmakla olmuyor. gözünüzü açın, mal olmayın bu kadar. karşınıza iki kuran okuyup gelene taparsanız daha çok güderler sizi bu kafayla.

    şimdi mustafa kemal atatürk'ü sevmeyenler arabistan'a gidebilir. zira bu ülkeyi hak etmiyorsunuz.

  • ilk buluşmada kızı lahmacuncuya götüren erkek

    samimidir. isterseniz karun gibi zengin olun, karşınızdaki kadın: sırf, lahmacuncu yerine nusret'e götürdüğünüz için sizi daha fazla seviyor veya sevdiğini iddia ediyorsa o kadından hiçbir şey olmaz. öyle anlar vardır ki kimiyle kuş sütü eksik olmayan sofrada rahat edemezsin, kimiyle domates peynir'e doyum olmaz. kendinizi kullandırtmayın.