alezengi26
profili

  • 16 eylül 2023 galatasaray samsunspor maçı

    maçın yıldızı şu ana kadar ne 2 gol atan kerem ne de 2 asist yapan mertens.

    maçın yıldızı kerem demirbay. inanılmaz bir top oynuyor. tam bir maestro. uzun paslar, kısa paslar, ara paslar efsane. ikili mücadelede yıkılmıyor. pas arası yapıyor alıyor veriyor, üstüne bir de gelip defansta top kesiyor.

    “ topu kesmeden içinden ne çıkar bilemem kardeşşşş “ :d

  • 6 şubat 2023 depremlerinde gerçek ölü sayısı

    iki depremi de yaşayan, evi yıkılmış birisi olarak 39 bin olmadığına adım, soyadım gibi eminim...

    edit: evi soranlar oluyor, evin durumu bu.

    görsel
    görsel

    edit 2: güzel dilekler için teşekkür ederim. eski bir köy eviydi bizimki ama ne yapalımz yetiyordu bize. ailem hayatta ona şükrediyorum. köyde başka bir eski ev var ona taşındılar, 1 odasına halı falan serdiler orda kalıyorlar. devlet ne zaman ev yapar bilmiyorum. o zamana kadar idare edeceğiz bir şekilde. çanak çömlek birkaç bir şey çıkarıldı enkazdan. idare ediyoruz şükür.

    görsel

    edit 3: ilk 3 gün yollar kapalıydı ama 4. gün gıda ve diğer yardımlar ulaştı teşekkür ederiz. maddi olarak özelden yardım sağlayan 1-2 yazar oldu, allah razı olsun.

  • nureddin nebati'nin memura fakir fukara demesi

    haklı valla fakirim ben. öğretmenim ama fakirim. markete gidince puan falan kovalıyorum. bir şey alırken üç kez düşünüyorum.

    ne istediğim telefonu ne istediğim arabayı alabiliyorum. ne istediğim tatili yapabiliyorum. okula gidip geliyorum. okul kantininde tost çay bile 25 lira. alamıyorum amk.

    geçen ay sözlük bir öğretmen maaşı konuşmuştu ya hah işte o bendim.

    (bkz: 15 kasım 2022 öğretmen maaşı rezaleti)

  • 2023 evlilik maliyeti

    açılın taze nişanlı geldi.

    öncelikle bu iş, nerede evleneceğinize göre kesinlikle değişiyor. istanbul, ankara, izmir, antalya gibi büyük bir şehirdeyseniz boku yediniz. sadece düğün salonuna 3 saat için 30-40 bin lira gömeceksiniz.

    ama biraz öncesine gidelim. evlenme teklifi ile başlayalım. ortalama bir yüzük 10 bin lira. 2 bin de organizasyona verseniz 12 bin. kabul edildi.

    geçtik söze. arkadaşlar söz aile arasında olduğundan bir adet yüzük, baklava, çiçek, çikolata, içecekten oluşuyor. yaklaşık maliyet 5000 lira.

    nişana geldik. nişan farklı yerlerde farklı şekillerde yapılıyor. bu kez aile arasında değil. eş dost da geliyor. haliyle bir salon kiralayacaksınız. ama bulabilirseniz bir bahçe, ev, açık alan mutlaka orda yapın salon tutmayın nişan için. şöyle bir 10 bin de buraya diyelim.

    düğüne geçtik. düğün için gelinlik damatlık 15 bin direkt. foto çekimi 5 bin. salon 35 bin desek etti 55 bin.

    eşya alalım:
    tv 7 bin
    bulaşık makinesi 7 bin
    çamaşır 10 bin
    buzdolabı 17 bin
    ankastre seti 15 bin
    süpürgesi, mutfak elektroinikleri 20 bin.
    çanak çömlekçatal bıçak kase vs takımı 10 bin
    halı perde 20 bin
    mobilya toplam 70 bin ( oturma grubu, yemek ve yatak odası )
    bunun battaniyesi, örtüsü vs 10 bin
    araç süsleme, gelin alma, cart cırt maliyeti 10 bin.

    tamamız. toplam 320 bin lira. 30 bin de unuttuğum vardır. 350 bin lira.

    takıya hiç girmedim. bileziğin tanesi 20 bin lira. karşı taraf 3 bilezik 1 kolye istese 70 bin lira yapar varın siz hesaplayın onu da.

    sallıyor diyen varsa tam bugün evet vallahi bugün saat 15.30'da bosch'tan 3 adet beyaz eşyaya 42 bin lira ödedim. varın siz düşünün.

  • 24 kasım öğretmenler günü

    adını vermek istemiyorum, şehit bir öğretmenin okulunda görev yaptım 2 yıl kadar. tüm şehit öğretmenler arasında en çok bilineni desem anlarsınız.

    gördüklerim, yaşadıklarım bana bir kez daha gösterdi ki ne yazık ki olan ölene oluyor... sadece şunu söyleyeyim, bir gün baktık okulun bahçesinde birisi foto çekiyor. dikkatli bakınca bir milletvekili olduğunu anladık. biz daha dışarı çıkmadan adam çıktı gitti. akşam sosyal medya hesabında paylaştı, reklam yaptı. çok üzücü.

    sözde kolay özde zor. her sınıfta 2 tane kaynaştırma öğrencisi var. sınıflar suriyeli öğrenci dolu, her sınıfta anne babası olmayan ya da ayrı olan en az 3 öğrenci var. yani bir sınıfın %30'u saydığım durumlar. geriye kalanların büyük kısmı sefalet içersinde. ayakkabısı yırtılır, ayakkabı alamaz. geçen derste oyun hamuru yapacaz normal un getirin demiş öğretmen, annesi demiş ki hocam evde ne un ne yağ var.

    hemen bir hocamız allah razı olsun aileye 2000 nakdi yardım, çocuğa da aylık 100 lira burs bağladı. sanıyorsunuz ki öğretmenler yatıyor. şu ülkede bu şartlar altında yatan öğretmen vicdansızdır. hak isteyince de bizden nefret ediyorsunuz. 10 kasım'da oratoryo çıkardım, tüm masraflar cebimden; 24 kasım'da tiyatro hazırladım yine aynı. yaza düğün var para biriktirmem gerek, kirama %150 zam yapıldı.

    insan yerine konulmuyoruz resmen. muhalefete bakıyorum yine aynı. bilmiyorum, çok zor...

    başta şehit öğretmenlerimiz ve başöğretmenimiz olmak üzere tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun. yılda 1 kez hatırlanmaya devam.

  • 15 kasım 2022 öğretmen maaşı rezaleti

    öncelikle sözlükte öğretmen nefreti olan arkadaşlara seslenmek istiyorum. yeter artık, birbirimize nefret kusmayı ne zaman bırakacağız ? daha ne kadar birbirimize düşüp ayrı ayrı sömürüleceğiz ?

    yarın itibarıyla tarafıma ödenecek olan maaş şu şekildedir.

    görsel

    şimdi soruyorum size bu rezalet değildir de nedir ? bir öğretmen nasıl olur da bu maaş ile verimli olabilir ? kira, market, ısınma, giyinme, mutfak hangisine yetecek bu para ?

    edit: lütfen ek ders muhabbeti açmayın 19 saat dersim var.

  • euro 2020'nin en kötü takımının türkiye olması

    tüm maçları izleyen biri olarak söyleyebilirim ki net en kötü takım biziz

  • dark (dizi)

    ulrich al bütün amlar senin olsun amk al hepsini sen sik ne doymaz bi orospu çocuğuymuşsun aq

    tanım: 3.sezonu bugün yayınlanan alman dizisi.

  • yedi numara

    bugün ( cumartesi ) saat 14:15'te trt 1'de yeniden yayınlanacak olan canım dizim. karantimizi şenlendirecektir. gelmiş geçmiş en iyi türk dizisidir.

    recep: "abim küçükken beni, haydar'ı, satılmış'ı falan toplar, film çevirmecilik oynardık."
    haydar: "o kadir inanır ya da yılmaz güney olurdu."
    recep: "ya da burslü".
    zeliha yenge: "o da kimmiş?"
    recep: "burslü burslü. hani şu çinli karetacı. işte o olurdu, film icabı önüne çıkanı döverdi."
    zeliha yenge: "nası filmmiş bu böyle, her önüne çıkanı dövmek? siz napıyordunuz peki?"
    haydar: "önüne çıkıyorduk."

    tavsiye: ilk 13 bölüm şu anki evde çekilmiştir. ev yıkılmak üzere, gidip görmek isteyen acele etsin. kapı önden kilitli ama arkadan girebiliyorsunuz. öyle ki balkona çıkıp aşağıya bakıp zelühaaaa diye bağırmıştım hahahah

  • muhtemel covid-19 bitiş tarihi

    nisan artış
    mayıs patlama
    haziranda duraklama dönemi
    temmuz vaka ve ölü sayılarında azalma
    ağustos çok az sayıda ölü
    eylül hayat normale dönecek
    ekim normal
    kasım 2.dalga başlayacak ama aşı geliştirilecek.

    tahminlerimi çin'deki gidişatı takip ederek yazdım.

  • 1 şubat 2020 rizespor beşiktaş maçı

    bir galatasaraylı olarak beşiktaş'ı hayretle izlemekteyim. yıllardır forvet sıkıntısı çekmeyen bu takımın yıllardır kaleci sıkıntısı çekmesi çok ilginç.

    kendimi bildim bileli takip ederim beşiktaş'ı. severim de şimdi yalan söylemeyeyim.

    yani iyi forvetlerini yazayım hatırladığım: ilk anda aklıma gelen delgado, bobo, almeida, demba ba, mario gomez, cenk, ayıboğan, burak ve şimde de genç yetenek umut.

    şimdi de iyi kalecileri yazıyorum: cordoba amk.

    yemin ederim başka hatırladığım yok. sanırsam scout ekibiniz halı sahada " ben golcüyüm aga kaleye geçmem " diyen tayfadan oluşuyor. dldkkdkdjd

  • 24 kasım 2019 lecce cagliari maçı

    sırf bu maç için bugün polonya'dan italya'ya geldim. akşam saatlerinde lecce'ye ulaştım. muhteşem bir şehir, bizim sinop gibi ama daha güzel. her tarafı deniz.

    maçtan kimsenin haberi yok gibi şehirde. via del mare stadyumu'nu görmeye gittim çevresi bomboş. bizim ülkede daha çok ilgi görüyor yemin ederim.

    bilet çok pahalı geldi. est tribünü dneı bölümü 17 numaradayım. yani kulübenin karşısındaki bölümün ortaları. istediğim yerin bilet parası internette 32 € ama ilginç bir şekilde gişede 41 € ödedim. kazık yedim sanırsam ama çok koymadı.

    bugün otelde kalacağım yarın maçı izleyip gece uçakla polonya'ya dönmem gerek. çünkü geç kalırsam patron lecce-cagliari maçı için geç kaldığıma inanmaz amk ahahshha

    edit 2: yarın tüm gün gezmeyi planlıyorum. lecce'de olan suserler varsa - ki zor bir ihtimal - ya da yakın olan diyeyim, birer pizza yiyip güzel bir yerde italyan kahvesi içebiliriz.

    edit: arkadaşlar yine trolledim sizi ahhaha ulan her seferinde kanıyorsunuz ben bıktım siz doymadınız ahahsjjdjsjsjs ben işsizim amk ne polonya'sı ne italya'sı. kahve alacak param bile yok ajasjaj

    neyse bi link yollayın da izleyek sjajajjd

  • arda kardeşler

    (bkz: bildiri)
    (bkz: ahhaahhaahha)

  • recep tayyip erdoğan'ın macron'a verdiği ayar

    muhalifim ama kahkahayı bastım amk reis sikip atmış resmen ahahahhahahaha

  • maaşım 50 bin değil 30 ile 50 bin arası

    oha amk 50 dediğine göre 46-47.000 alıyordur ayda. vay kafamı sikiyim yıllarca boşuna okumuşum lan.

    ulan göt yalayıcı falan diye dalga geçiyoruz ama hayat bunlara güzel amk. fıstık gibi evlerde oturuyorlar, fıstık gibi arabalara biniyorlar, istekdiklerini yiyorlar, istediklerini giyiyorlar, çocuklarını en güzel okullara yolluyorlar, hayvan gibi torpilleri var, istedikleri an yurt dışına çıkıyorlar, sıkıntıdan, stresten, gelecek kaygısından, geçim zorluğundan haberleri dahi yok.

    50 bin lan 50 bin amına koyim. bir öğretmenin bir yıllık maaşı nerdeyse anasını sikiyim bu düzenin ben. bir hemşire ile bir öğretmen evlense yılda en fazla 120 kazanırlar. bu adam 3 ayda 150.000 kazanıyor.

    ben bu düzenin amına koyayım.

    bazen diyorum ki escobar, pacho, gilberto en iyisini yapıyorlarmış. o adamların en azından paralarının kaynağını tüm dünya biliyor. peki bunlar ?

  • imei kayıt ücretinin 1838 lira olması

    anasının amı diyoruz.

  • canan kaftancıoğlu

    bugünün kahramanı olacaktır.

    istanbul'u kazandıran kadındır. yine kazandıracaktır. milyonlarca insanın oyuna sahip çıkan, oylarımızı kurda yedirmeyen kadındır.

    oldu bu iş videosundaki gülüşün kurtaracak bu ülkeyi. belki zaman zaman sevmiyoruz açıklamalarını ama sezar'ın hakkı sezar'a.

    eğer imamoğlu meydanlarda rahat rahat gezip televizyonlarda gönül rahatlığıyla konuşabiliyorsa canan kaftancıoğlu'nun arka planda tüm düzenlemeleri, tüm hazırlıkları, hesapları, ildeki teşkilatlanmayı yaptığını bildiği içindir.

    oylarımızı çaldırmadığın için, oylarımıza sahip çıktığın için teşekkürler canan kaftancıoğlu.

  • binali'nin yaptığı yolu kullanıp oy vermeye gitmek

    (bkz: atatürk'ün kurduğu ülkede yaşayıp orospu çocukluğu yapmak)

  • 19 mayıs 2019 liderlerin birlik pozu

    tuhaf oldum fotoğrafa bakınca. hepsi türkiye'nin en rahat, en zengin insanları.

    en güzel yemekleri yiyorlar, en güzel arabalara biniyorlar, en güzel evlerde oturuyorlar, üst seviyede güvende yaşıyorlar, istedikleri an yurt dışına çıkabiliyorlar, istedikleri açıklamayı yapıyorlar, hepimizden çok saygı ve sevgi görüyorlar, ünlüler, hepsinin çocukları çok rahat, en güzel okullarda okuyorlar ve gelecek kaygıları yok, hesapları para dolu.

    bizler ise tüm stresi, fakirliği, adaletsizliği, pisliği çektiğimiz halde bu adamları savunuyoruz. domates alırken 5 yer gezdiğimiz halde bu adamlar için ailelerimizle, en yakın arkadaşlarımızla tartışıyoruz. küsüyoruz, kırıyoruz, kırılıyoruz..

    bizde hiç akıl yok sözlük. gerçekten kafamızı sikiyim.

  • 22 nisan 2019 sivasspor beşiktaş maçı

    şimdi galatasaraylılar olarak maçı heyecanla takip ediyoruz bunu bi' belirteyim.

    dün sizinle birlikte fener maçını takip ettik mesela. ondan önceki gün siz ikiniz bizim maçı takip ettiniz. adam gelmiş diyor ki galatasaraylılar, fenerliler başlıkta ne geziyor ?

    kardeşim süper lig 18 takımla oynanıyor. herkes birbirini takip ediyor. biz istiyoruz ki siz puan kaybedin, siz istiyorsunuz ki biz kaybedelim. şampiyon olabilecek 4-5 takım var tabi ki takip edeceğiz, kızacağız, kızdıracağız.

    o yüzden soyutlanacağınızı düşünmeyi bırakın. her maç başlığında illa bir takımın taraftarı yazıyor şu takip mevzusunu. yok fener 15.sıradaymış korkudan takip ediyorsunuz. yav fener dediğin takım 100 yıllık rakibim seni takip etmeyip oklahama city'i mi takip edicem amk ? beşiktaş'ı takip etmeyip torino'yu mu takip edicem ?