illuminatinin basindaki adam11
profili

  • aşık olduğun kişiye bir şarkı bırak

    kalbin yok mu senin?

    nokta atışla "muhtaçken sana, kimleri okşuyor elin?
    gerçeksen başka kalpte, bana kaldı hayalin." kısmı.

    beni halâ takip edip etmediğini, bunu görüp görmeyeceğini bilmiyorum ama görünce anlar(sın)...

  • okan bayülgen'in ortadan kaybolması

    havalar soğuk olduğundandır. havalar ısınsın da stres atmak için sokaklara iner merak etmeyin.

  • ekşi itiraf

    ciddi ciddi ilgiye muhtaç olduğumu düşünüyorum. bu yüzden de bana azcık ilgi gösteren herkese bağlanıyor, ilgim karşılık görmezse de mahvoluyorum.

  • ingilizcede q dan sonra u gelmeyen kelime olmaması

    ilginc bir hadise. hatta bunun kendine ait wikipedia sayfası bile var. qwerty de dahil bunlara bu arada.

  • josef stalin

    tum dunyaya esitlik getirmek icin bikac milyoncuk insan olduren, tum rus halkini surunduren melek gibi lider. ama olur canim bunlar esitlik getirmek icinse. ne olmus yani insanlari calisma kamplarinda kolelestirmisse? herkes kolelestiriyordu o zaman, mesela bak hitler'e... lan dur bu olmadi.

    yani efendim esitlik yolunda muhalifler oldurululebilir, kamplara gonderilebilir, cezalandirilabilir. onu da herkes yapiyodu, bak mussolini'ye, bak franco'ya, bak hitler'e... ay yine olmadi.

    amac esitlikse fikir ve ifade hurriyeti tamamen yok edilebilir. kim yapmiyodu ki? bak mao'ya, bak hitler'e... yav hatlar hep karisiyor, o son ornegi silin aklinizdan.

    yav herkes emperyalistlik yapiyordu ama stalin zaten yapsa da hos karsilamamiz lazim cunku esitlik. simdi bakinca mesela hitler de polonya'yi paylasti churchille. yok lan o oyle degildi ama bu versiyon daha guzel.

  • yaşanabilir 7 yeni gezegen keşfedilmesi

    bunu sadece said nursi değil, cin ali okula başlıyor kitabının yazarı rasim kaygusuz da önceden haber vermiştir:

    [c. sinan sağıroğlu sesiyle okuyalım]

    "git ali git." ve "ali haftada yedi gün var." cümlelerindeki derin manaya bakalım. öncelikle ali'nin tam ismi, cin ali'dir. yani insan olmayan ali. bu uzaylı olduğunu gösterir. şimdi ikinci cümleye bakalım: "ali haftada yedi gün var"

    gün neye göre belirlenir? güneş'in konumuna göre. yani güneş'e göre. güneş ne güneş? gezegen. güneş gezegendir. cümlede 7 tane günün olduğu söyleniyor, yani yedi güneş, yedi gezegen demek.

    son cümle: "ali okula git. git ali git."

    yani diyor ki, geldiğin yere dön cin ali, yani uzaylı ali. senin diyor gezegenin diyor burası değil diyor. yedi tane yaşanabilir gezegen var, bunlardan birine git diyor. işte bu da böyle bir kanıttır. çerçeve belli.

    şüphesiz ki bunda niçe kanıtlar var.

  • evrenler arası aşk yaşamanın mümkün olması

    okuduğum en şahane makalelerden birinde savunulan durum. argüman kısaca şu; eğer dawid lewis'in mümkün dünyalar teorisi (ve modal mantık) doğruysa, mümkün evrenler arasında uzak mesafe aşk ilişkisi de yaşamak mümkündür, çünkü bu mümkün evrenlerin birinde tam sizin kafanızdaki kişi varken, aynı şekilde tam olarak sizin özelliklerinizi düşleyen bir mümkün kişi de vardır. hatta onunla iletişime geçmek bile mümkündür, siz ona bir mektup yazarsanız -o kişi tam olarak sizin yazacaklarınızı bilecedüşüneceğinden dolayı- sizin mektubunuzu okuyabilir, dahası size aynı yöntemle cevap da verebilir.

    yani diyor ki yazar: yalnızlık zorunlu değil, yeter ki evrenler mümkün olsun.

    edit: bunu uzaylı diye anlayanın kafasına uzaylı kadar taş düşsün...

  • hiç orijinal bir fikre sahip olamamak

    insanı ezik hissetiren şey. yani tamam bolca okuyorum ediyorum ama bunların arasına kendi orijinal fikrimi koyamıyorum, varsa yoksa sağda solda beğendiğim insanların fikirlerini paraphrase etmeç. inanır mısınız benim bu şikayetim bile orijinal değil, reddit'te gezerken gördüm "harbi lan ben de böyleyim" dedim o yüzden açtım bu başlığı. ya...

  • ülke alev alev yanarken basket maçı izleyen yumoş

    başkalarının ne zaman ne yapacağına karar verme ve bunu yargılama cüretini kendinde bulan dalyaraklara göre daha çekilebilir bir kişidir.

    debe'ye girer mi bilmiyorum ama girerse diye edit düşeyim girmezse de millet rastgelir belki önediti:

    (bkz: okunması gereken kitaplar/@illuminatinin basindaki adam)

    ayrıca mark lilla'nın reckless mind/pervasız dahiler e-kitabını (türkçe ya da ingilizce fark etmez) bulabilen olursa çok iyi olur çok iyi çok güzel olur.

  • türküyle kürdüyle lazıyla çerkeziyle ermenisiyle

    hepinizin amına koyim" diye devam ettirdiğim cümle.

  • 12 temmuz 2015 pkk'nın hdp'li öldürmesi

    (bkz: friendly fire)