stpetersburg18
profili

  • karabük valisinin suçu örtbas etmesi

    fatih altaylı'nın bugünkü yazısında bahsettiği rezillik. mobese görüntüleri

    --- spoiler ---
    bu anlatacağım gerçekten bir utanç hikayesidir. bir kamu görevlisinin, kamu görevinin verdiği gücü kötüye kullanmasıyla yaşanmış bir rezalettir.

    bundan 1 yıl kadar önce, 30.06.2022 günü karabük’te bir kaza meydana geldi.

    ali emre gürel isimli bir kişinin kullandığı ford marka bir araç, bir kavşakta toyota marka bir otomobile büyük bir şiddetle çarptı ve otomobilde bulunan öğretmen bir çift, behiye portakal ve salih portakal kaza sonucu hayatlarını kaybettiler.

    gece 01:15’te meydana gelen kazanın iki de görgü tanığı vardı. görgü tanıkları ifadelerinde ford marka aracın saatte en az 150-180 kilometre saatlik bir süratle kendilerini solladığını ve hızla kavşağa dalarak kazaya sebebiyet verdiğini anlattılar.

    ancak bu ifadeye rağmen olay örtbas edildi.

    kazayı gösteren mobese kayıtları yok oldu.

    ve tanık ifadelerine rağmen tanıkların “en az 150 kilometre” ile kavşağa girdiğini söyledikleri ali emre gürel değil, kendi yollarında giderken cinayet gibi bir kaza ile hayatlarını kaybeden portakal çifti suçlu bulundu.
    olay bununla da bitmedi.

    ford marka aracı sigorta eden şirket, hayatını kaybeden portakal çiftinin çocuklarına ford marka aracın tamir masraflarını içeren bir fatura yolladı ve üzerine bir de icra takibi yaptırdı.

    anasız babasız kalan çocuklar bir de icra takibi ile karşı karşıya kaldılar.

    peki niye böyle oldu biliyor musunuz!

    çok basit.

    kazayı yapıp, iki kişinin ölümüne neden olan ali emre gürel’in babası fuat gürel karabük valisi idi. ancak son valiler kararnamesi ile fuat gürel valilikten alınıp, mülkiye müfettişliğine atanınca 1 yıldır bulunamayan mobese kayıtları bulundu ve kazanın tam da görgü tanıklarının anlattığı gibi meydana geldiği ortaya çıktı.

    şimdi umuyorum ki, bu dava yeni delillerin ışığında yeniden görülür.

    umuyorum ki, vicdanlı biri olduğu söylenen adalet bakanı bu konuda inisiyatif kullanır.
    --- spoiler ---

    mobese görüntüleri vali görevden alındıktan 1 sene sonra ortaya çıkıyor. vali 1 sene boyunca olayı örtbas etmiş. haberi yapan yerel gazeteciyi gözaltına aldırmış.

    bu adam hala vali-mülkiye başmüfettişi. 2 kişinin ölümüne sebep olan oğlu ise bir yıldır serbest.

  • 27 şubat 2023 erdoğan'ın yine helallik istemesi

    haram zıkkım olsun.

    --- spoiler ---

    cumhurbaşkanı erdoğan, depremde yaşanan gecikme nedeniyle helallik istedi.

    “adıyaman'da depremin ardından ilk birkaç gün istediğimiz çalışmaları yapamadık.

    bu yüzden sizden helallik istiyorum. gereğini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."
    --- spoiler ---

  • rte'nin muhalefet belediyelerini aramaması

    kendisinde bir gram vicdan kırıntısı olmadığının göstergesidir. ilgili haber

    cumhurbaşkanı böyle bir günde muhalefet partilerinde olduğu için adana,hatay, mersin belediye başkanları ile görüşmemiş.

    edit1: sosyal medyada tepki oluştuktan sonra 3 saat sonunda belediye başkanları arandı. ilk atılan bilgilendirme tweetinden anlaşılacağı üzere ilk etapta muhalefet belediyeleri aranmadı.

    edit2: satılmış aktroller talimatla başlığa hücüm etmiş durumda. (bkz: #148674058) (bkz: #148674548)(bkz: #148669646) (bkz: #148675008) savcılıkla tehdit ediyorlar. sizden korkan sizin gibi olsun. beter olun.

  • ben ümit erdim sorularınızı yanıtlıyorum

    akpli misin?

    galerici muscar ve hakkı alkan’la aranda su dökülmüyor. onlar malum bu devrin ekmeğini yiyenler.

  • 26 haziran 2021 binali yıldırım açıklamaları

    binali yıldırım: “türkiye'de hep böyle oluyor. yapılıncaya kadar karşı çıkarlar ama sonunda da en önce onlar kullanırlar.”

    evet venezuelaya giden gemilerim olmadığı için ben kullanamam maalesef.

  • cihangir'deki mavi tişörtlü emniyet müdürü

    görüntülerden sonra sinirimden kelimeleri bir araya getiremiyorum. lütfen başlığa destek verin ki sesimiz daha güçlü çıksın.

    video 1 cihangir'de bir emniyet müdürü mekanda kendi haline oturan vatandaşın üzerine yürüyor, sonra önündeki sandalyeyi yere vurarak gözdağı veriyor ve kız arkadaşının yanında yere yatırıp gözaltına aldırıyor. görüntü alana sataşıyor, işletmeciye bağırıyor!

    video 2 'çocuğumuz uyuyor gürültü yapmayın' tepkisi gösteren vatandaşa aynı emniyet müdürü polislere “çıkın alın, çıkın alın abi” talimatı veriyor. başka bir emniyet görevlisi "lan kes sesini yavşak gir içeri" diyor.

    vatandaş evinden gözaltına alınıyor.

    şimdi soruyorum. sen devletin memuru musun şehir eşkiyası mısın?! bu vatandaşa muamele nedir?! o üniformayı giyiyorsan haddini bileceksin.

    al bide buradan yak; başka bir emniyet rütbelisi; “ağzını açanı alıyorsunuz.”

  • cüneyt özdemir

    ''diyo diyo diyo diyo '' diye diye 1.5 saat program yapan gazeteci.

    0 analiz

    0 yorum

  • 12 nisan 2021 rusya'nın charterları yasaklaması

    edit: resmî açıklama geldi.

    edit2: yıllarca rusya’da yaşamış biri olarak söylüyorum bu karar tamamen siyasidir. erdoğan’nın dün kırım üzerinden rusya’ya gözdağı vermesi, ukrayna krizine müdahil olması rusya’yı rahatsız etti. putin rus turistler üzerinden erdoğan’ın üzerine oynayacak. türkiye’nin ukrayna politikasını dengeleyecek. gelecek günler bir başka krizlere gebe. benden söylemesi. ayrıca dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu’nun müthiş başarısına da değinmeden edemeyeceğim. adam moskova’dayken uçuş yasağı getirdiler. bravo.

  • tatlıses'in 25 yaşındaki sevgilisi ile evlenmesi

    (bkz: isot daddy)

  • 17 şubat 2021 rte açıklamaları

    adam resmen ana muhalefet liderine “terbiyesiz herif” dedi.

    maşallah beyefendi ülke mi yönetiyor zeytinburnu’nda esnaflık mı yapıyor belli değil. üslup rezalet.

  • keşke riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi

    devlet bahçeli açıklaması.

    delireceğim. biz ölümü mü tercih ediyoruz? keyfimizden mi 40 yıllık binalarda oturuyoruz? asgari ücrete bakın, ''risksiz'' binaların kiralarına bakın. insanlar sizin yarattığınız yokluktan mezara giriyor. kim istemez sizin gibi villalarda, saraylarda oturmayı? insanlar aç.

    tanım: deprem araştırma önergesine hayır oyu veren parti başkanının açıklaması.

    edit: al birini vur ötekine akp’li belediye başkanının skandal açıklaması (bkz: her şeyi devletten beklemeyin 0 ev alın)

  • fransa'nın ülkü ocaklarını kapatması

    darısı bizim memleketin başına. ayrıca milliyetçi adamın ne işi var fransa’da gelsin akp mhp’nin yönettiği türkiye’ye.

    fransa’da bulunan ülkücülerin amacı sorulmuş. tabii ki onlar fransa’da islamı ve türkçülüğü yayıyorlardı. aksi düşünülemez yoksa biliyorsunuz vatan millet sakarya.

    edit: fransa’ya gidemiyorsun diye kıskanıyorsun galiba demişler. ben finlandiya’da yaşıyorum kardeş. burada çok şükür keyfim yerinde. finlandiya’dan selamlar.

  • cumhurbaşkanımızın talimatıyla izmir'e gidiyoruz

    çevre ve şehircilik bakanının açıklamasıdır.

    çevre ve şehircilik bakanı kurum: "cumhurbaşkanımızın talimatıyla tarım ve orman bakanımız bekir pakdemirli ile hemen izmir’e geçiyoruz."

    cumhurbaşkanı talimat vermeseydi gidemeyecek miydiniz?!! bir gün de talimat almadan göreviniz icabı gidin be kardeşim.

    bakanlar maşallah birbiriyle yarışıyorlar (bkz: orman bakanının enkaz üstündeki şovu)

  • esenyurt'ta keyfi ceza yazan polis memuru

    öncelikle başlık konusu ceza yazılan kadın değil. başlık konusu 2:06'da başlıyor. lütfen dikkatli okuyalım.

    esenyurt'ta polis memurları kadına maske takmadığı için cezai işlem uyguluyor. burada bir sorun yok. fakat polis kendisine başka maske takmayan vatandaşların da olduğunu belirtip itiraz eden başka bir kişiye keyfi olarak sosyal mesafeye uymadığı için cezai işlem uyguluyor.

    2:06'da başka maske takmayan insanlar olduğunu belirten vatandaşa, sırf polise karşı çıktığı için polis memuru sosyal mesafeye uymuyorsun diyerek (3bin 150 tl) cezai işlem uyguluyor. ceza yazma amacını da ''bize müdahale ediyorsun'' diyerek belirtiyor.

    vatandaş sesini çıkarmasa, arkadaşıyla yakın oturması hiç bir sorun teşkil etmeyecekti. görüntülerde aynı şekilde görevli polislerin zaman zaman yan yana durdukları sosyal mesafeye uymadıkları görülmekte.

    şimdi soruyorum.. polislerin kendisini uyaran vatandaşlara bu şekilde keyfi ceza yazıp sindirme çalışması ne zaman son bulacaktır? bugün bu vatandaşa yarın sana bana...

    vatandaşa sosyal mesafeden ceza yazan polisler aynı şekilde kendilerine de sosyal mesafeye uymadıkları için ceza yazmışlar mıdır?

  • kalyon ajans

    devletin neredeyse tüm kurumlarının organizasyon işlerini alan rakipsiz firma kalyon ajans ve sahipleri olan 25 yaşlarındaki gençlerin inanılmaz yaşam öyküleri...

    iyi seyirler türkiye...

    (bkz: akp çocukları)

  • star tv'de şampiyonlar ligi izlemiş efsane nesil

    90'lı nesil çok iyi bilirdi, özellikle soğuk kış akşamları, 21:45 star tv ve şifresiz şampiyonlar ligi heyecanını. o zamanlar bu kadar ayrışmadığımızdan tuttuğun takımın bir önemi de yoktu. 4-5 gün önceden maçların tanıtımı yapılırdı ve o tanıtımı bile hiç bıkmadan ne zaman rast gelinse izlenirdi.

    şimdi maça 9 saat kalmış hala maçı hangi kanalın vereceği bile net değil. ülkede her şey boka sarıyor. eskiye dair, iyiye dair, güzele dair ne varsa bizden aldılar. çaldılar.

  • tecavüzü engellediği için işinden olan genç

    üst üst edit:
    --- spoiler ---
    olay araştırıldı, ince detayına kadar soruşturuldu, iki genç işten kovuldukları için böyle bir iftirada bulunuyorlar, tecavüze dair hiçbir somut kanıt istenmesine rağmen yok, istasyon sahibi olay günü yakınlarında orada da bulunmamış, editlersiniz veya editlemezsiniz fakat konunun bu şekilde olduğunu bilgilerinize sunarım.

    çocukların geri çekilme sebebi attıkları iftiradan dolayı haklarında suç duyurusunda bulunmaları, istasyon sahibi kesinlikle kendilerini bu nedenle işten kovmadı, aslında böyle bir olay hiç olmadı, bilgi kesin.

    --- spoiler ---

    üst edit: bir suser'dan olayla ilgili mesaj aldım;
    --- spoiler ---
    konu opet üst yönetim ve sn. ali şafak öztürk'e iletildi, olayın teyit edilmesinin ardından gerekli yaptırımlar uygulanacak, duyarlılığınız için teşekkür ederiz.
    --- spoiler ---

    ayrıca arkadaş bahsi geçen tweetlerini kaldırmış şu paylaşımda bulunmuş;

    --- spoiler ---
    değerli arkadaşlar desteğiniz için çok teşekkür ederim. var olan sorunu çözdük. daha da uzatmanın her iki tarafada zarar verecegini düşündüğümden gönderiyi kaldırdım. sonsuz teşekkürler. *
    --- spoiler ---

    nasıl bir çözüme ulaştıklarını gerçekten merak ediyorum. beklemedeyiz. ayrıca olayla ilgili opet de harekete geçmiş durumda.

    az önce twitter'da denk geldiğim olay. bursa'da opet çalışanları iki genç, tecavüz edilmekte olan bir yabancı kadına yardım ettikleri için patronları tarafından, ''burası benim mekanım benden habersiz nasıl yardım edersiniz'' denilerek, kadına yardımcı oldukları için işten çıkartılmışlar. bir sonraki gün patronları gençleri çağırıp tazminat vermeyeceklerini söylemişler.

    işten çıkartılan arkadaş tweet atıp olay yayıldığı için patronları arayıp postun silinmesini istemişler. o patronlara inat bu başlığı açıyorum. umarım olay ülke gündemine oturur. opet olayı araştırır ve yargıya taşınmasına yardımcı olur. hem kadına tecavüze kalkışıp yola atan o aşağılık yaratıklar bir an önce yakalanır. hem de kadına yardımcı olduğu için çalışanlarını işten atan bayi patronuna umarım opet de bir güzellik yapar! pırtlanta gibi bu iki arkadaş ta çok daha güzel bir iş bulur! haydi sözlük başlığı gündemde tutalım!

    --- spoiler ---

    tecavüz edilmekte olan bir yabancı bayana yardım ettigimiz için için işimize son verildi. yine olsa yine yaparım. pişman değilim #opet

    olay bursada opette oldu 14 aydır çalıştığım işyerinde patronun "burası benim mekanim benden habersiz nasıl yardım edersiniz" deyip bizi işten çıkarmasıyla son buldu.

    onu ankaradan almaya gelecek olan arkadaşlarını gece saat 4'e kadar bekledik ve teslim ettik.

    arkadaşlar hepinize verdiğiniz bu destekten dolayı çok çok teşekkür ederim. gerçekten kim bizim yerimizde olsa aynı şeyi yapar. ben ve arkadaşım işimizden olduk ama hiç pişman değiliz. ben değilde arkadaşım gerçektende mağdur oldu. işe ihtiyacı var.

    olay 27.08.18 tarihinde oldu. polisi aramak istedik fakat ısrarla istemedi. güvenli bir yere götürdük orda 4 e kadar bekleyip teslim ettik. ayin 28 de bizi işten çıkardılar. bu sonraki gün bizi çağırıp tazminat vermeyeceklerini soylediler.

    biz polisi aramak istedik ama kadın izin vermedi. çok korkuyordu bizde arayamadik. o korkuya bir korku daha ekleyemedik. tazminat davası ise daha beklemedeyiz. bize ödemeyeceklerini söylediler. eğer ödemezlerse açmayı düşünüyorduk.
    bana ulaştılar benden bu postun silinmesini istediler.

    tweetler

    --- spoiler ---

  • 23 temmuz 2018 ahmet şık'ın meclis konuşması

    konuşmanın tamamını buradan izleyebilirsiniz.

    ''kanlı bir kalkışmaya ve hemen sonrasında yaratılan hukuksuzluklara karşı, ilelebet sizin aklınızla düşünelim, sizin dilinizle konuşalım istiyorsunuz.
    çünkü darbeci güruhla suç ortaklığınızı ortaya koyacak hakikatin, sonsuza kadar sır olarak kalmasını istiyorsunuz.

    yağma ve talan üzerine inşa ettiğiniz suç düzeninize yönelik en küçük bir itiraza dahi katlanmak istemiyorsunuz.
    aksine davrananları önce medyanızla hedef gösterip, trollerinize linç ettiriyor, yargınızla da rehin alıyorsunuz.

    karşınızda diz çökmeyenlere salmak istediğiniz bu ibret ve korku dalgası yetersiz kaldığındaysa, sokakları milislerinizle dolduruyorsunuz.

    türkiye artık sadece kâğıt üstünde bir cumhuriyet. yani, yurttaşı güdülmesi, yeri geldiğinde dövülmesi icap eden bir sürü gibi gören, hukukun rafa kaldırıldığı sözde bir cumhuriyet. ''