azuma29
profili

  • galatasaray

    mevcut yönetim gs'nin potansiyeline güvenerek dünyanın en iyi 10 kulübü arasına sokmak istiyoruz diye olur veya olmaz bir vizyon koydu. teknik direktörü hakederek takımın başına geldiği gibi bu işin bir ekip işi olduğunu kanıksayıp avrupa standartlarında bir teknik ekip kurmuş. gs taraftarlarının ve türk basınının bir kısmı hala bu yeni model galatasaray'ı anlamış değil. geçen sezonki şampiyonluk hikayenin giriş bölümüydü.

    ilk önce teknik ekibe bakalım, orda neler yapılıyor. mesela okan hocanın yardımcılarından biri moritz volz diye bir alman. leipzig'te ve arsenal'de çalışmış birisi, gs'ye çok katkısı olduğunu düşünüyorum. avrupa futbolunda yardımcıların çok önemli, tek adamlı teknik ekip devri bitti. yanına sözünden çıkmayan eski futbolcuları alıp süs bitkisi gibi koymakla bu iş olmuyor. scout ekibine de en son francis cagigao diye bir adamı getirdiler. bu adam uzun bir süre arsenal'de scout şefliği yapmış, güney amerika'yı çok iyi bilen, avrupa'nın büyük kulüplerinden gs'ye oyuncu getirebilecek birisi. galatasaray'a gelmesi çok sağlam bir hamledir. galatasaray'ın koyduğu vizyonu gösterir.

    oyuncu işlerine gelirsek, galatasaray transferde avrupa kupası hayallerini gerçeğe dönüşterecek üst seviyeden oyuncuları almaya çalışıyor. transfer politikası buna odaklı. bunu da transferlerden anlaşılacağı gibi transfer etmek istediği yüksek seviye oyunculara iyi anlatabildiğini düşünüyorum. üstelik satma konusunda şampiyonlar liginde oynattığın oyuncunun piyasasıyla, şampiyonlar liginde oynamamış oyuncunun piyasası bir değil. gs yönetimi istese 15'e nelsson'u satar ama şampiyonlar ligi görmüş nelsson'u 25'e satabileceğini bildiği için satma konusunda kadroyu kolay kolay bozmak istemiyor, bu konuda doğrusunu yapıyor. sözün özü, ortada gs'nin potansiyelinin farkına varmış bir yönetim ve teknik ekibin vizyonlarının birbiriyle uyuştuğu, avrupa kupası hedefinin yanında avrupa'nın en iyileri arasına girmek isteyen bir galatasaray var.

  • 10 nisan 2022 fenerbahçe safiport sopron maçı

    rus takımları yok, diğer favori avenida elenmiş. üstüne final istanbul'da oynanıyor. bir camia bu kadar loser olur. sezon içinde oynasa 10-15 sayı fark atacağı sıradan bir takıma verdiler şampiyonluğu.

  • ballon d'or 2021

    saçma salak adamların girdiği en iyi 30 oyuncu listesinde lewandowski dışında bayernli yok. messi'ye verilen ödüle bir şey demiyorum ama bayern'in oyuncuları bu kadar görmezden gelinemez. sahada kazanan almanları yine masada doğradılar.

    kimmich, müller ve neuer fena gaza gelmiştir. umarım şampiyonlar liginde bayern-psg eşleşmesi görürüz.

  • 3 kasım 2021 sporting cp beşiktaş maçı

    şampiyonlar ligi zevkinin de içine ettiler. maç çarşamba günü başlayıp perşembe günü bitecek. beşiktaşlılar da kırılmasın ama şampiyonlar liginde malmö'den sonra en kötü takım beşiktaş. şu grupta 3 maçta beyaz bayrak çekilmez. üstelik 2 tanesini inönü'de oynadın. maalesef bu sezon şampiyonlar liginde türk futbol tarihinin en heyecansız türk takımı performansına tanık oluyoruz. üçüncülükte bile iddalı olmayan sonunculuğu kabullenmiş bir beşiktaş var. 12.haftada oynananacak bir sürü telafisi olan ts maçı daha önemli diyen taraftarlar var. dünyanın en kaliteli liginde şampiyonlar ligindesin, ne rotasyonu, bu kafaya ne ara geldik.

  • 14 eylül 2021 young boys manchester united maçı

    şike mike yok. bizim ülkede son dönemde öyle bir özgüvensiz hava oluştu ki avrupadaki her takımı şişirip bayern gibi oynuyor zannediyoruz. al işte mücadele edip savaşırsan bir şeyler yapıyorsun. salzburg da sevilla'ya kök söktürüyor.

  • leyla ile mecnun

    dizide 8 yılda zenginleşen tek karakter yılların hırsızı yavuz. yaptığı iş de inşaat, ihracat. kara komedi tam olarak budur. güldürürken üzen dizi.

  • bekir pakdemirli

    son 3-4 yıldaki icraatlarına bakarsanız bugün yaptığı açıklamalara anlam verebilirdiniz. mesela 2-3 yıl önce 25 ilde patates ekimini yasaklayarak çamura atsan yetişecek patatesi dışardan almaya başlamıştık. bu olaydan sonra kendisinin kanadalı dondurulmuş ürünler satan gıda şirketine zamanında danışmanlık yaptığı ortaya çıkmıştı. yani kanadalı gıda şirketine danışmanlık yapan adam senin tarım bakanın oluyor. fındık işinde italyan ferreroya boyun eğip fiskobirliği aradan çıkartan kişidir. brezilya'dan gemiyle gelen sığır leşini millete yediren kendisidir. işin en büyüğü kendisinin dünyanın en büyük 10 şirketinden biri olan türkiye'de tarımı bitiren cargillle olan bağları çok eskiye dayanıyor. fetocu abisinin cargill dostu olması, cargillin fruktoz şurubuna rakip olan şeker fabrikalarının kapatılması, cargille özel vergi muafı, zamanında cargill'in iznik gölünün kenarında fabrika kurmasına izin veren savcıların fetodan tutuklanması filan her şey ortada. bu adamın istifa etmeyi geçtim, yargılanması lazım.

  • 18 haziran 2021 ingiltere iskoçya maçı

    ingiltere'nin en büyük sorunu ingiliz oyuncuların çoğu dünyanın en iyi oyuncuları ve teknik direktörlerinin yanında yan parça olarak kullanıldıklarında verimli oluyorlar. bu yüzden ingiliz oyuncuların çoğu olduğundan daha fazla değer biçilen bir duruma geliyor. ancak iş milli takıma geldiğinde o yan parça olmaya alışmış, olduğundan daha fazla değer biçilen oyunculardan sağlam bir milli takım çıkmıyor. şu an kane ve grealish dışında hangi ingiliz oyuncu takımının lider oyuncusu. işte burda fransa, portekiz, italya ve belçika ingiltere'den ayrılıyor. ingiltere'nin bu kadroyla şampiyon olması mucize.

  • şenol güneş

    bugün roberto mancini'den teknik direktörlük dersi almış hocamız. koskoca italya dersine çalışıp senin takımının zaafına göre kadro çıkarmış. sen turnuva öncesi yabancı sınırı diye car car konuştun. ezbere, rakibi hiç analiz etmeden moldova'ya çıkardığın kadroyla italya karşısına takım çıkarıyorsun. yusuf ve ozan'la olmayacağı 20.dakika gözükmesine rağmen gol gelene kadar izledin.

    elin fransız, italyan, ingiliz teknik direktörleri oyuncularımızdan nasıl verim alıyor. bizim türk hocalar burak kariyerini bitirecek hala adamı nasıl kullanacağını çözemediler. hakan milan'ın en iyi oyuncusu seçiliyor, çağlar premier ligde en iyi 11'lere giriyor milli takımda oynayamıyorlar. türk futbolunun artık şenol güneş ve fatih terim gibi çağın gerisinde kalmış hocalardan kurtulması lazım. yazık lan şu kadronun oynadığı futbola. isviçre bizim yüzümüzden çok iyi gözüken italya'dan aşağı takım değil. yazık olacak.

  • elden ring

    son 10 yılın en baba oyun yönetmeni hidetaka miyazaki'nin en büyük oyunu olacak from software'in souls-like temalı 6.oyunu. miyazaki ve kojima gibi adamların oyunlarını trailer üzerinden değerlendirmemek lazım. ama sağdan soldan okuduklarımdan sonra bu oyunla ilgili iki tane endişem oluştu. birincisi oyunun büyük bir açık dünyaya sahip olması, harita tasarımıyla ders veren bir serinin ruhunu bozar mı. özelikle ds1'in harita tasarımı muazzamdı. ikincisi de george martin'in hikaye işinde yer alması, hikayeyi bizim keşfetmemizi isteyen kapalı bir anlatımın yakıştığı bir oyun tarzına daha açık bir bir hikaye tarzı uyar mı. tüm bunların cevabını oyun çıktıktan öğreneceğiz ama zamanında sekiro için de bu kadar atlamalı zıplamalı souls oyunu mu olur, serinin ruhuna aykırı diyordum. adamlar kendi yarattıkları türde devrimsel nitelikte bir oyun yapıp ağzımın payını vermişti.

    işin özeti miyazaki işin başında olduğu sürece from software'den kötü oyun çıkmaz. en son böyle bir güveni 90'ların sonundan 2010'lara kadar efsane oyunlar çıkartan bioware'e karşı duyuyordum. bu yüzden souls oyunlarının yapısına uymayan bir yapıyla nasıl başarılı bir souls oyunu yaptıklarını gerçekten çok merak ediyorum. hani artık çoğu oyundan uzun zamandır oyun oynadığım için eski tadı alamıyorum. oyunların çoğunda ben bunu daha önce oynadım hissi oluyor. muhtemelen elden ring bunu kıracak, belki de iliklerine kadar sömüreceğim son oyunum olacak.

  • nişasta bazlı şeker kotasının % 5'e çıkartılması

    resmen 2023 seçimi öncesi market fiyatları ucuzlasın diye milleti zehirlemeyi göze alıyorlar. adam onun içine yüksek fruktozlu mısır şurubunu basacak. bu şekilde ürünün maliyeti azalırken üstüne raf ömrü artacak. yani 10 liralık ürün bu şekilde 5 lira olacak. diğer taraftan günümüzün gençleri şehirlerdeki betonlaşma ve internet çağında olduğumuzdan dolayı daha hareketsiz yaşadıkları için obez olmaya çok yatkınlar. üstüne türkiye'de 40 yaş üstünde düzenli spor yapan insan sayısı çok az. sen böyle bir ülkede kotayı düşürmen gerekirken artırıyorsun. hani ilaç üreten bir ülke de değilsin bunlar ülke için hep sıkıntı.

    son olarak beni üzen başka bir konu da sözlükte bile şu konu gündem olmuyor. halbuki büyük bir skandal bu. halkımızın bu bilinçsizliği yüzünden maalesef türkiye'de hastalıklar artmaya devam edecek. galiba günümüzde savaşlar bu şekilde oluyor. bizler içinde olduğumuz farkına varamıyoruz.

  • fatih terim'in şl'de maç başına puan ortalaması

    arkadaşım orası şampiyonlar ligi, 50 küsür maç oynayıp puan ortalamasını 2 yapsa zaten gs'nin şampiyonlar ligi kupası olurdu. 3 tane kupa kazanmış zidane'ın bile ortalaması 2. ancelotti 1.7, klopp 1.76, wenger 1.6, allegri 1.5, lucescu 1.2. üstelik elemeli maçlar da varken burdan bok atmak tam bir aptallık. pirlo'nun ortalaması 2.2 ama adam juventus'un başına gelmiş en kötü teknik direktör.

    yani siz puan ortalamasına değil, fatih terim'in avrupa'da türk kulüpleri için koyduğu çıtaya bakın. senin kulübün "biz bu formayla uefa'da çeyrek final oynadık" diye reklam yaparken adam o kupayı kaldırdı.

  • ahmet nur çebi

    2 cümlesiyle göztepe'yi de motive etti. bu adam gs'yi şampiyon yapmak için m.cengiz ve abdurrahim'den daha çok çalışıyor. konuş başkan devam böyle.

  • avrupa süper ligi

    1994------galatasaray-manu eşleşmesi sonrası, gs'nin ön elemede son 2 yılın ingiliz şampiyonunu elemesi, bir sonraki sezon şampiyonlar liginin statüsünü değiştirip büyük liglerin şampiyonlarının direkt katıldığı 16 takımlı turnuvaya geçilmişti.

    2004------ tarihin en düşük reytingli şampiyonlar ligi finali olan porto-monaco maçı sonrası uefa yayın ihalesinde değişiklik yapılıp 4 büyük liglerin takımlarına daha fazla gelir sağlayan bir sisteme geçti. bu düzen yüzünden 2013'te juventus'u gruplarda eleyen gs, juventus'tan daha az gelir elde etmişti. ünal aysal, uefa'nın adaletsiz sistemi yüzünden büyük kulüplerin ilerde ayrı bir lig kurabileceğini o yıllarda söylemişti. ayrıca 2004'den sonra 5 büyük lig dışından hiçbir takım final göremedi.

    2017----- ağustos ayında 5 büyük ligin üçüncü ve dördüncüleri ön elemelerde elenmeye başlayınca, 2017 yılında 5 büyük ligde ilk 4 ve 3 yapan 19 takım şampiyonlar ligine direkt alınmaya başladı. bu şekilde ortadaki paranın %70'i 5 büyük lig takımları arasında paylaşıldı. bu süreçten sonra 5 büyük ligin dışında çeyrek final görebilen takımlar sadece porto ve ajax.

    yukarda görmüş olduğunuz gibi uefa'nın 30 yıldır aldığı kararlar futbolu yozlaştırarak bu ligin kurulmasına sebep olacak ortamı oluşturdu. sen ortadaki paranın büyük bir kısmını 5 büyük lige akıtırsan, ffp konusunda city gibi paralı kulüplerin cezasını geri alıp gelişmeye çalışan kulüpleri engelleyip çifte standart uygularsan, tek derdi para olan multi milyoner iş adamlarının kulüplere çökmesine göz yumarsan, sponsorlara göre kura çekersen bir gün gelir o vahşi kapitalizm seni de yutar.

    bu ligdeki takımların arkasında abd ve çin sermayesi var. 5 milyar dolarlık yayın gelirine sahip olacak bir lig kuracaklar. uefa'nın bunu engellemek için yapacağı hamleler de pek futbolun hayrına olmayacaktır. sonuç olarak, kısa vade de belki engellenir ama uzun vade de bu ligin kurulmama durumu yok. bizler bugün futbolun içine edildiğini düşünsek de z kuşağı ve ondan sonraki kuşaklar için yeni futbol düzeni artık budur.

  • 13 nisan 2021 psg bayern münih maçı

    andorra'ya karşı lewandowski'yi oynatan polonya teknik direktörü yüzünden bayern şampiyonlar liginden oldu. şu maçtan sonra alman ordusu polonya'ya dalsa, kim ne diyebilir. bayern'e çok yazık oldu.

  • caner erkin

    tecrübeli diye oynatıyorsun, duran toptan başka silahı olmaya letonya'ya karşı arkası dönük adama fauller yaparak duran top fırsatı veriyor, yarım metre ofsaytı bozup gol yediriyor. yani bu caner böyle hatalar yapıp oynayacağına 19 yaşındaki rıdvan oynayıp hata yapsın da en azından gelecekte onu kazanalım. bir de çıkarken iyi oynuyormuş gibi tavır yapıyor, almayın böyle papazları milli takıma.

  • 31 ekim 2020 çin'de görülen cisim

    görsel

  • marcos do nascimento teixeira

    milli takım şartını karşılamayan oyuncuların ingiltere'de çalışma izni alabilmesi için yeni kurallara göre bonservisi en az 15 milyon sterlin(yaklaşık 16 milyon euro) olmalı, önceki kulübünün lig maçlarının %30'unda oynamalı ve son 12 ay içinde önceki kulübünün avrupa kupası maçlarının %30'unda oynamış olması gerekiyor. şu an ingiltere'de lig bizimle aynı şekilde 2 hafta sonra başlıyor. newcastle'ın elindeki as stoperlerden fabian schar omuz sakatlığından dolayı ocak ayına kadar yokmuş. yani stoper arıyorlar. üstelik newcastle'ın stoperlerine bakarsanız, marcao'dan daha iyi bir stoperleri yok. bu transfer bence olacak.

    ayrıca yabancı kuralı geldiğinden beri 15-25 arası bir sürü yerli yabancı oyuncu satıldı. hala muriç 15 etmez, marcao şu kadar etmez. adamlar senin davar yöneticilerin gibi menajer kucağında transfer yapmıyor ki kim bilir muriç ve marcao'nun kaç maçını izlediler. 2 senedir şampiyonlar ligi oynayan, şampiyonluklar görmüş, arkadan oyun kurabilen, bir stopere göre son derece hızlı olan, sol ayaklı, 24 yaşında bir gs stoperi bu piyasada 16 milyon euro eder.

  • eskisi kadar popüler olmayan internet siteleri

    (bkz: bobiler.org)

  • 3 nisan 2020 mansur yavaş'ın maske dağıtma kararı

    atatürk'ün "vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" sözünü benimsemiş gerçek bir devlet adamı. hayırlısıyla bu işin sonu cumhurbaşkanlığı olacak.