patryn14
profili

  • abd'nin her 1 dolarına karşılık 4.8 tl'miz var

    tespit sahibi istanbulda elit bir üniversitede yüzde 75 bursla okuyormuş. hijyene önem verirken beynini de klozete atmış galiba.

  • 26 ağustos 2018 cumhurbaşkanlığı seçimi

    bakın erdoğan seçilir seçilmez ya da başka şeyler olur neyse de, bıktık kardeşim. sürekli seçim; sürekli erdoğan posterleri, kafasının üzerinde bir evet. zangır zangır miting arabaları kılıçdaroğlu'nun boydan yururken fotoğrafları... yüzde bir iki alan partilerin yer yer karşılıklı apartmanlara astıkları bayraklar, her akşam ana haberlerde atışma görüntüleri...

    ülke koalisyonlar döneminde bile bu kadar seçime gitmiyordu. bu ne yangından mal kaçırma hevesi. tamam yüzde 45 var, bir 5 puan daha bulursunuz alın ne yaparsınız yapın. zaten alamasaniz bile aldı gösteriyorsunuz.

    yeter artık seçim seçim...

  • kemal kılıçdaroğlu'nu 3 kelime ile anlatmak

    ana muhalefet diktatörü.

  • ekşide yazar olmanın insana kazandırdıkları

    çok değerli insanlar var. hepsinden güzel şeyler katıyorsun kendine. instagram gibi görsel gösteriş bombardımanı yerine, salt kelimelerin raksı söz konusu.

    burada zengin olan değil, bilen adam kıymetli oluyor.

  • 2. dünya savaşına girmemenin bedeli

    (bkz: ekmeksiz bıraktım ama babasız bırakmadım)
    (bkz: ismet inönü)

    paşanın bu sözünü dünyayı age of empires oyunu zannedenlerin değil, babasını yoğun bakımda iki eli başının üstünde bekleyenlerin, şehit tabutuna gözlü yaşlı sarılanların, ana haberlerde her duyulan şehit sonrası lokmaları boğazında kalanların anlayacağını düşünüyorum.

    tanım: 1. dünya savaşında toprağımız olmayan galiçya'da bile savaştırılan askerlerin torunu olarak, iyi ki girmedik dediğim savaştır.

  • 1 mart 2018 istanbul kar yağışı

    mecidiyeköyde karın bile trafiği var arkadaş. daha varamadılar yere.

  • mikrofonla koca arayan türk kızı

    kız şaka yapmış. bir gırgır döndürmüş mahallede, ne var yani? hemen niye küfür edip de, saçma sapan tespitlerle insanları sosyal mecralarda küçük düşürüyorsunuz?

    umarım ileride güzel kardeşimizin kısmeti de kendi gibi güzel olur.

    tanım: izlerken son derece güldüğüm videodur.

  • 7 şubat 2018 takip ve taciz edilmem rezaleti

    'bana neden baktın? 'sebebinden kavga çıkartıp, cinayete götürebilecek potansiyelde insanların 20 dakika takip ve göz hapsi ile yapılan ahlaksızlığı 'bundan bir şey olmaz' diyerek savunmaya çalıştıkları başlık haline gelmiş.

    sözlüğün geldiği durum, ülkenin de geldiği durumu gösteriyor. yazık.

  • 04.00 - 07.00

    börekçiden sıcacık poğaça almak için en güzel saatlerdir.
    (bkz: bekar evinin öğrettikleri)

  • ped reklamları ahlaki çöküntüye sebep oluyor

    sağlık bu sağlık. nedir acaba ahlaki çöküşe sebep olmayan? pedofili içeren yayınların ilkokullarda dağıtılması ya da kadınını bir eşya gibi malzeme eden reklamlar mı yoksa evlenme programı adı altında özel duyguların yozlaştırılması mı ahlaki çöküşe sebep olmayan (!)

    tanım: her şeye otları karıştırıp iksir misali çare ürettigini sanan modern zamanın çakma severus snape'nin saçmalıklarla dolu bir beyanatıdır.

  • sol el ile yemek yemenin dinen sakıncası var mı

    "efendiler, biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğumuz için değil, bilakis bu gibi yapılar din ve devlet düşmanı oldukları , selçuklu ve osmanlı'yı bu yüzden batırdığı için yasakladık."

    (bkz: mustafa kemal atatürk)

  • bir ebeveynin çocuğuna yapacağı en büyük iyilik

    yazları çalıştırmaktır.

    şımarık büyümez. paranın kıymetini anlar , insan ilişkilerinde zayıf kalmaz. muhtemel kötü arkadaş çevresinden de uzak kalır. ders çalışmazsa da bu çalışma hayatının böyle devam edeceğini düşünerek öğrenciliğinin değerini anlar.

    ömür kısa, yarına çıkacağımızın garantisi yok. küçük lokumların yokluğumuzda da ayakta kalabilmesi için onları güçlü tutmak zorundayız.

    düzeltme:açıklama

  • kuzen ile evlenmek

    dünyada başkası kalmadı mı dedirten durumdur. çekinik kalan o kadar genetik hastalığı daha doğmamış bebeğin üzerine yıkma durumudur.

    yasalarca evlenmeleri mümkün demişler. evet yasalar ihtimalleri göz önüne almaz. ancak bizler her şeyi düşünerek önlem almalıyız.
    yasalar bilimle çelişirse , ben bilimi seçerim.

    düzeltme:imla

  • koç sabancı bilkent boğaziçi atılım

    atılım turnuvada ev sahibi galiba.