kimeniyet16
profili

  • 2023 britanya gp

    rb19 daniel ricciardo bey'e opsiyonlanmıştır. hayırlı olsun.

  • şaka maka piknik kültürünün tarihe karışması

    et olmuş 400-500, tavuk olmuş 100, mazotun litresi 25, rakıyı birayı saymıyorum bile. bugün dört kişilik bir aile pikniğe gitse minimum 1000'lik olur. en fukarası için bile sıradan olan bir sosyal aktivite ülke insanı için artık lüks.

    avrupalı gibi elimizde sandviç ile piknik yaparız diyorsanız o ayrı. o zaman da derim ki zevkinize sokayım.

  • müge anlı ile tatlı sert

    muhabir müge, açık dünya rpg karakteri gibi. dağda bayırda dolaşıp garip görevler tamamlıyor. son görevi de türbede 3 kulfu 1 elham okumak oldu. bir kaç hafta içinde skillerini geliştirip ejderha öldürme kıvamına gelir.

  • müge anlı ile tatlı sert

    köylüler sinan'ı niye öldürmemiş diyenler neyin kafasını yaşıyor merak ediyorum?

    sinan gibi mental sağlığı yerinde olmayan biri için, kim cinayet işleyip de hapis yatsın? sırf rüzgarsınız ya, kaçınız hapse girmenin ne demek olduğunu biliyorsunuz? ulan covid yüzünden iki gün eve kapandınız diye delirdiniz, hapis yatmak kolay mı sanıyorsun?

    ben tam tersi köylülerin doğrusunu yaptığını düşünüyorum. yapmaları gerekeni yapmışlar, şikayetçi olmuşlar, polise gitmişler, mahkemeye gitmişler. burada eleştirilmesi gereken bizim adalet sisteminiz. bu adamın hapiste veya tedavi için hastanede olması gerekiyor. toplumdan izole edilmesi gerekiyor.

  • gidilen avm'nin tercih sebebi

    avm'yi iyi bilmek. otoparkına, mağazaların yerine vs. hakim olmak en büyük önceliğim.

    forum istanbul: kurulduğunda liseye gidiyordum. okuluma çok yakındı. evime de yakın sayılır. hiç gitmediysem 200-300 kere gitmişimdir. avucumun içi gibi bilirim. genelde ilk tercihimdir. ikea'nın olması da ekstra avantaj sağlıyor.

    marmara park: 2011-2014 arasında aşağı yukarı her haftasonu giderdim. imax salonun olması en büyük artısıydı. ayrıca manitacılık işlerinde aktif olduğum bir dönemdi. yakınında lüks ve ucuz otel çoktu.

    istinye park: imax salonları. ama aynı zamanda gitmeyi de pek sevmiyorum. hem kalabalık, hem trafik yoğun hem de kendimi fakir hissettiriyor :)

    istanbul sapphire: ofise yakın sayılır. köfteci yusuf'a öğle yemeği için giderim bazen.

    vadi istanbul : ofise çok yakın. içinde migros var. bir şey lazım olunca ayağımın dibinde. kolay oluyor.

    viaport venezia: müşteri profilinden nefret etmeme rağmen, evime çok yakın olması sebebiyle sıkça uğrarım. outlet olması sebebiyle giyim alışverişi için ideal. ama işimi hemen halleder çıkarım, asla zaman geçirmeyi sevmem.

  • bakıcı fiyatları

    köle olarak satın almıyorsanız eğer, "bakıcı ücretleri"'dir o.

  • masterchef türkiye

    6 ay haftada 5 gün yarışmanın karşılığı egea olmamalıydı. tamam oradaki şef adayları için popülerlik, iş kapılarının açılması gibi çok daha değerli getirileri var yarışmanın ama yine de sembolik de olsa daha düzgün bir hediye verilmeliydi.

    eskiden mehmet ali erbil, bu arabalardan her akşam verirdi bir tane. hey gidi günler.

  • 150 kwh altı elektrik tüketmek için öneriler

    ampulü söndürün.

  • türk telekom'un 1 yıldır evime altyapı getirmemesi

    evet sevgili suserler bu ayın sonunda tam 1 yıl olacak internet başvurumu yapalı fakat hala evime altyapı getirilemedi.

    yaklaşık 1 yıl önce ailemin yanından ayrılıp kendi evime taşındım. istanbul'un biraz varoş ama merkezi bir semtinde ev tuttum. artık herkesin olduğu gibi benimde tüm hayatım internet üstüne kurulu. evi tutarken de çevre binalarda internet olduğunu bildiğim için sorun yaşamayacağımı düşündüm. kira kontratını yaptığım gün internet başvurumu ve ön satış dedikleri işlemi yaptırdım. bana telekom'dan en geç 2 ay içerisinde internet geleceğini söylediler. 1. ayın sonunda da apartmanın içine kablo çektiler. bunun üstünden tam 10 ay geçti her akşam eve geldiğimde bir ümit kabloya bakıyorum acaba işlem yaptılar mı diye.

    telekom'un ilçe müdürlüğüne bizzat başvurdum, apartman olarak dilekçe ve imza ile toplu başvuru yaptık. twitter'dan defalarca şikayette bulundım. en son ceo'nun mailini bulup mail de attım ama hiçbir sonuç alamadım. söyledikleri tek şey 24 ay içerisinde tamamlanacağı. 1 senedir evimde internetsiz yaşıyorum ve bu benim için ölüm gibi bir şey. kurtulduğum depresyon illeti bile bu yüzden geri geldi. 6 aydır ilaç manyağı oldum yine. oyun oynamak için playstation veya pc'min harddiskini babamlara götürüp oyun indiriyorum. açık öğretim sınavlarıma ofiste girdim. netflix, amazon prime, blu tv ,youtube ve ssport+ a her ay para ödüyorum ama filmleri ve dizileri torrentten ofiste indirip, maçları da telefondan izlemeye çalışıyorum. f1 olduğu hafta sonları ise babamlara gidiyorum. bu sürdürebilir ve kabul edilir değil artık. koca 1 senede bir kablo işlemini yaptırmayı başaramadım. delirmeme az kaldı.

    edit: gerek entry gerek yeşillendirerek destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. bir kaç sık gelen soruya cevap vereyim.

    * başka hiç bir alternatif şirket yok. kablonet, superonline, vodafone gibi firmaların da burada altyapısı yok. adsl veya vdsl için kablo döşemeye yetkili tek firma telekom. yani başka alternatifim yok.
    * evi taşıma lüksüm yok. kiracıyım ama ev taşımak ciddi bir masraf şu an öyle bir bütçem yok maalesef.

  • emre akbaba

    biz bir averajın peşine düşmüşken kullandığı penaltıya bak. lan zaten adam dünyanın en ezik, en loser, en sorumluluk almaktan uzak adamı, niye penaltı kullanmak buna kaldı. babel, arda, donk gibi buz kalıbı adamlar dururken niye??

    deliricem en sonunda.

  • cruise control yakıt tüketimini arttırır

    ilk defa kullanmıyorsa eğer, cruise control ile daha çok yakıt sarfiyatı yapmayı başaran hemen bıraksın araba kullanmayı. adam 180'e sabitliyor, "çok yakıyor bu amuğğa" diyor. stabil bir yolda sabitlersin 120 civarına mis gibi gidersin. yakıtı da minimumda tutarsın. çok yokuş vardır, sürekli sollama yapman gerekir, tek şerit yoldur sıkça kamyon vs nin arkasında takılıyorsundur, o zaman zaten kullanmayacaksın bunu.

  • emre aydın'ın da dediği gibi

    bin bıçak var sırtımda. biniyle de adaşsın.

    onlarcası yazılır daha. emre aydın gerçekten büyük söz yazarı.

  • 20 mart 2020 covid-19 vakasının 670'e yükselmesi

    arkadaşlar şimdi hastaneden geliyorum. yüksek ateş şikayeti ile acile gittim. hastane girişinde bir görevli giren herkesin ateşini ölçüyor. elindeki aletle ateşimi ölçtü 36.2 çıktı. şikayetiniz ne dedi. yüksek ateş dedim. ateşiniz normal dedi. sonra kayıt açtılar dedim ateşim yüksek. bu sefer kulaktan ölçüm yaptılar 38.3 çıktı. o kapıdaki ölçüm cihazları fasa fiso. onu bi bilin her şeyden önce.

    nabzımı ölçtüler 155 çıktı. neyse sarı kısma gönderdiler. akciğer filmi çekildi. tomografi çekildi. serum verildi. bir saatin sonunda ateşim 37.5 nabzım da 144 oldu.

    en son doktor bana yurtdışı ziyaretin veya umre yapan biriyle görüşmüşlüğün var mı dedi. ben de hayır ama işim gereği bir çok insanla muhatap oluyorum. onların durumunu bilemem dedim. o zaman covid testine yönlendiremiyoruz dedi. ameliyat ve kronik hastalıklarımı da anlattım. parol yazdı gönderdi.

    demem o ki, sen acile 38.5 derece ile gelmiş ve risk grubunda kronik rahatsızlığı olan adama bile test yapmıyorsan, halin italya dan beter olacaktır. ilk günler ben de devletin, süreci iyi yönettiğini düşünüyordum. şimdi kendime götümle gülüyorum.

    edit:

    geçmiş olsun dileyen, hal hatır soran tüm suserlere teşekkür ederim.

    bir kaç kişi özele git test ol yazmış. bildiğim kadarıyla böyle bir imkan yok. eğer var ise hangi hastanede yapılabiliyor öğrenmek isterim. öğrenirsem de tekrar edit geçerim.

    ayrıca bir tavsiyem var. doğru mu yanlış mı kendi içinizde karar verin. benzer şikayetlerle giderseniz hastaneye, yurtdışı veya umre sorusu sorulduğunda umreye giden biri ile sarıldık öpüştük diyin. mecbur test yapacaklar. ben o ateş ve endişe ile akıl edemedim. dürüst olmak bir boka yaramıyor.

  • ruud van nistelrooy vs thierry henry vs shevchenko

    kanatlarında ryan giggs ve david beckham varsa; van nistelrooy

    ortasahanda clarence seedorf ve ricardo kaka varsa; shevchenko

    hiç kimsen yoksa, beşinci günün şafağında doğuya bak. orada thierry henry vardır.

  • bugün yarın abd'yi vurucaz kesinleşti

    videonun altındaki bu yorumu biri tercüme edebilir mi?

    " he tayyip baba o dediğiniz kişi gücünüz yetiyorsa bükebilin bileğini bu dünyayı dar ederler öteki dünyayı cehennemin dibi ederler gelmedi gelmez diyenlere ırma kasırgası delili mikail şahlandı cebrail nara attı o dediğiniz kişi çoktan başa geçti onun orduları melek gelmedi gelmez diyen dalga geçenlere yazıklar olsun?"

    füze kodları olmasından şüpheleniyorum.

  • tuttuğun takımı söylemeden anlat

    "maksadımız ingilizler gibi toplu bir halde oynamak, bir renge ve bir isme malik olmak ve türk olmayan takımları yenmek."