george thomson14
profili

  • 79 yaşında çatıda ölen işçi

    olay türkiye'de yaşanmıştır. zaten başka nerede olacaktı ki...

    avcılar'da 79 yaşında geçimini sağlamak için çalışan hacı bayram kaymak, tamirini yaptığı çatıda kalp krizi geçirerek ölmüş.

    işte bizim gerçekliğimiz budur. biz buyuz. en tepedeki atsın tutsun şöyleyiz böyleyiz diye. biz çatılarında 80'ine merdiven dayayan işçilerin öldüğü bir ülkeyiz.

  • bae emiri'nin depoyu ötv'siz full'lemesi

    türkiye'de yakıt alan ve yurtdışına çıkacağını beyan eden yabancı bandralı teknelerden ötv alınmaması uygulamasından yararlanan birleşik arap emirlikleri emiri şeyh mansur bin zayed el-nahyan, bodrum’da ‘blue’ adlı lüks yatına 25 tanker dolusu, 700 bin litre ötv'siz motorin almış.

    ne kadar zengin bir milletiz ya. para içinde yüzen bae emiri'ne ötv'siz mazot ısmarlıyoruz. kimse türkiye'nin gücünü test etmesin.

  • 19 ocak 2023 bekir bozdağ açıklaması

    adalet bakanı bekir bozdağ'ın koskoca anayasa'ya rağmen yaptığı skandal açıklama.

    yahu sen bir de adalet bakanısın, şu maddenin neresini eğip bükebiliyorsun:

    “cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. bir kimse en fazla iki defa cumhurbaşkanı seçilebilir” (madde 101)

    rezaletin sınırı yok. ilk seçim haksız yere iptal edildiği için 2 kez seçilmiş ibb başkanı "ahmak" dediği için siyasi yasaklı hale getirilecek ama anayasa'nın 3. kez aday olmasını yasakladığı kişi, yeniden aday olabilecek.

    he he, hukuk devletiyiz. aynen.

  • 17 ocak 2023 kadıköy'de scooterların toplanması

    kadıköy'de kaldırımları işgal eden elektrikli scooterlar, belediye tarafından toplanmaya başlamış.

    çok da güzel olmuş. evet, mikro mobilite istanbul gibi bir şehir için ihtiyaç ancak firmalar bu ihtiyacı, kâr hırsı ve aymazlıkla çevreyi kirletme vesilesine dönüştürmemeli.

  • martı ceo'sunun erdoğan pişmanlığı

    akp'li vekil süreyya sadi bilgiç'in kızıyla evlenmeden önce, saray'a giderek recep tayyip erdoğan'dan "hayır duası" alan martı scooter'ın ceso'u oğuz alper öktem, bu ziyareti nedeniyle pişman olmuş.

    şöyle ki, adam birgün'deki haberi kaldırtmaya çalışmış. hatta martı adına çalıştığını söyleyerek gazeteye ulaşan bir hukuk firması avukatları, gazeteden "haber maber kaldırmayız" cevabı alınca, bu kez de bir ali cengiz oyunu yapıp mahkemeden usulsüz bir karar çıkartmışlar.

    kaldırılmak istenen haber de bu.

    bu arada martı'nın ceo'suyla akp'li vekilin kızının nikah şahitleri arasında süleyman soylu'nun olduğunu da belirteyim.

    ulan adamlardaki utanmazlığa bak ya. hem iktidarın nimetlerinden faydalanmak için ellerinden geleni yapıyorlar hem de bunlar duyulmasın diye basın özgürlüğünü ve halkın haber alma hakkını engellemeye çalışıyorlar.

    bunlardan tonla para alan sözde hukuk firmaları da mahkemeden usulsuz kararlar aldırıp haberleri engellemek için ahlak dışı yollara başvuruyor.

    ama rezil oldunuz. okunmasın diye götünüzü yırttığınız haber, şimdi daha büyük bir sansasyona yol açtı. bu da size ders olsun. olmayan aklınızla insanları kandırmaya çalışma çabanızın sonucuyla yüzleşin şimdi.

  • cengiz holding'in kamuoyunun takdirine sığınması

    tema'nın bağışını kabul etmediği cengiz holding, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "tema'nın bizim bağışımızı kabul etmememizi kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" demiş.

    ulan şaka mısınız? kamuoyunun önce a. koydunuz şimdi de kamuoyunun takdirine mi sığınıyorsunuz?

    eğer gerçekten kamuoyunun takdirine kalsaydı bu ülkede size içecek su yoktu ziktiğimin kıtıpiyosları.

  • 7 temmuz 2021 h. kaplan'ın yazlık saray savunması

    sabah yazarı hilal kaplan'ın yaptığı alkışlanası savunmadır.

    kaplan, 5 yıl önce 15 temmuz'da gerçekleşen darbe girişimini hatırlatarak, bu nedenle erdoğan'a tam teşekküllü ve ultra lüks bir yazlık saray yapıldığını yazmış.

    işte bu kadının da yeteneği bu. kimsenin göremediği o küçük noktaya görebiliyor. mesela biz adam orada sefa sürecek, ejder meyveli smoothielerle ferahlayacak, torunlarıyla deve güreşi yapacak zannediyorduk. iyi ki hilal kaplan'ı okuyoruz da gerçekleri öğrenebiliyoruz.

    bu arada 15 temmuz da hakkikaten erdoğan'ın dediği gibi "allah'ın lütfu" imiş. kamu bütçesinden masalsı bir yazlık saray yapıyorsun, "15 temmuz'dan korunuyorum" diyorsun. kıyak iş.

  • 6 nisan 2021 nevzat aydın'ın tweetleri

    yemeksepeti'nin ceo'su nevzat aydın, kendisine ve şirketine yapılan eleştirilere sitem dolu bir yanıt vermiş.

    adam diyor ki, "fazla mesaiye ücret bile veriyoruz, daha ne istiyorsunuz." patron bey bir de teşekkür edin diye buyurmuş.

    işte patron be. mesaiye ücret veren ve bununla övünen patron, ne kadar göğsünü gere gere açıklama yapsa hakkıdır.

    bu ülkenin nevzat aydın gibi patronlara ihtiyacı var. abi düşünsenize, adam mesaiye ücret veriyor ya. benim aklım havsalam almadı bu durumu. ne kadar ileri görüşlü insanlar var, hayret verici bir şey.

    edit: imla

  • ayasofya baş imamının 8 mart paylaşımı

    geçen ay laikliğin anayasadan kaldırılması gerektiğini savunan hazret, bu kez de "kadın cinayeti demeyin, cinayet cinayettir" diye buyurmuş.

    istanbul sözleşemesi yaşatır, gericilik öldürür. fazla söze gerek yok.

  • iphone'dan xiaomi'ye geçmek

    tl'nin dolar karşısındaki değer kaybı düşünüldüğünde, türkiye'de makul ve mantıklı olan hareket.

    apple ile xiaomi'yi kıyaslamaya gerek yok. şöyle düşünmek gerekir: apple'a vereceğim fiyat, gerçekten bu telefonun getireceği avantajlar için değer mi?

    abd'de yaşıyorsanız vereceğiniz birkaç yüz dolar, apple için değer. ama türkiye'de yaşıyorsanız ve muazzam bir geliriniz yoksa, bir telefona 7-8 bin lira para vermek biraz enayalik. bunu aradaki kalite ve kullanıcıya sağlayacağı konfor farkını da hesaba katarak söylüyorum.

    özetle eskiden apple'a bin tl fazla vermek mantıklıydı. bu farka değiyordu. bugün ise en az 3-4 bin tl fazla vermek hiç ama hiç mantıklı değil. mevcut fiyatlar, apple'ın sağlayacağı avantajın çok ötesinde.

    ha huawei, xiaomi gibi telefonlar çok mu ucuz? elbette değil. onlar da bana göre ederinin üzerinde. çünkü dövizin durumu ortada. ama neticede bir telefon almak zorundayız ve en mantıklı seçenek bu markalar gibi görünüyor.

  • katar'ı türkiye'yi seven bir aile yönetiyor

    hükümet aşığı köşe yazarı halime kökçe hanımefendinin yaptığı süper duygusal tespit.

    vay be, meğer bizi çok seviyorlarmış. ondanmış bu ilgi. amaç kâr etmek, kaynakları sömürmek değilmiş; türkiye'ye beslenen yüce hislermiş.

    ah canım, şimdi anlaşıldı mesele. biz de memleket katar'a peşkeş çekiliyor sanıyorduk. sağol ya halime, her şey kafaya oturdu şimdi.

    demek ki olaylara art niyet aramadan bakmak, sevginin gözüyle gerçekleri görmek gerekirmiş.

  • imamoğlu'nun ingilizcesi tarzanca

    burnuna tereyağı sürerek koronavirüsten kurtulmaya çalıştığını açıklayan sabah yazarı hilal kaplan'ın son tespiti.

    sen yıllarca ingilizcenin i'sini bilmeyen adamın götünü yala, sonra gel ingilizce konuşan belediye başkanını beğenme. götoş.

    edit: link düzeltildi

  • cumhurbaşkanı danışmanının f1 gazoz savunması

    ismail cesur adlı cb danışmanın "ne var canım bahreyn'de de oluyor" şeklindeki skandal cümlesini barındıran savunma.

    bahreyn'de, bae'de oluyorsa sorun yok yani. şu kafaya, şu pişkinliğe, şu cehalete bak. bu adam laik bir devlette cumhurbaşkanı danışmanı. artık çizgilerin ne kadar aşıldığını düşünün.

    bir de şu "nüfusu müslüman olan ülkelerde böyle yapılıyor" lafına fitil oldum. ulan bu ülkede 2005-2011 arasında 7 grand prix koşuldu ve hepsinde şampanya patlatıldı. o zaman ülke müslüman değil miydi?

    rejim değişti lan rejim! ne nüfusu, ne müslümanı!

    edit: imla

  • sedat peker'i anlatan filme isim önerileri

    (bkz: the götfather)