damador gujarati34
profili

  • eşini öldürdüğünü facebook'tan duyuran adam

    (bkz: nefret ettiğin biri için bir ömür hapis yatmak)

    mantık bunun neresinde? cinayet falan saçma işler zaten de bir de işin bu boyutu var.

  • selefiler türkiye'de iç savaş hazırlığı yapıyor

    selefilik bizim insanımızın inanç yapısına katiyen uymaz, bu işleri bilenler bu gerçeğin çok iyi farkında. peki bu selefiler kimlerden taraftar toplayacak dersiniz, tabii mültecilerden. mülteciler bu tarz extiremist düşüncelere çok uzak değiller bunu biliyoruz. özelikle camilerde arapça vaaz verilmesinin önüne geçilmesi gerekir. bu arapça vaaz meselesinde güzel bir kılıf bulmuşlar, mülteciler türkçe anlamıyormuş, e biz de arapça bilmediğimizden adam ne anlatıyor bilmiyoruz bile. özellikle sultangazi'deki bazı camilerde selefi kişilerin ki bunların içerisinde kuveytli ve filistinli bazı kişiler var, yaptıkları vaazlarda bu tarz kışkırtma, tekfircilik yaptıklarını söylüyorlar. tabii bunu açıktan yapmıyorlar, zaten hedef benim kalbim temiz ya gibi bir din anlayışına sahip standart türk vatandaşı değil, direkt arapça bilen kişiler. diyanet işleri başkanlığı bu konuda çok dikkatli olması gerekir.

  • türkiye için savaşmam diyen suriyeli

    savaşsa zaten kendi ülkesi için savaşırdı, kendi ülkesinden kaçıp gelen bir insandan türkiye için savaşmasını beklemek de ayrı bir saçmalık.

    t: kendisinden bekleneni yapan suriyeli.

    sanki şey gibi olmuş;

    üö: bak söyle ona göre savaşacağız, savaşacak mısın savaşmayacak mısın?
    suri: savaşmam abi
    üö: tamam o zaman savaş iptal.*

    allah göstermesin, sanki bu kamillere güvenip de savaşacağız, o da bi kasılmalar bi havalar bi bişiler.

    edit: ekleme, imla

  • mikrop teravihte mi bulaşacak

    dilipak'ın doğruları söylediği açıklamaları.

    bırakın kardeşim giden gitsin, doğal seleksiyon denen bişi var. başka türlü kurtulamayacağız bu bilime direnen insanlardan.

    edit: bir takım, dilim varmıyor söylemeye ama insan evladı tarafından, hangi bilim sorularına maruz kalmam nedeni ile o sır olan bilmi açıklıyorum. evet o bilim tıp arkadaşlar daha özelinde ise epidemiyoloji. hani böyle tıp diyip sustuğumuz değil ama diğeri.

  • gardiyanı rehin alan hükümlünün vurulma anı

    kesik namlulu shotgunla talep listesi dinlemeye gelmeyen birkaç adet abd polisi içeren vurulma anı.

    işte profesyonellik budur, bu tarz bir suçluyla sağlıklı iletişim kurmanın imkanı mümkünatı yok, polsiler de bunun farkında, hatta kendiliğinden diz çöken gardiyan da farkında ki gardiyan polislerin nişan almasını kolaylaştırmak için diz çöküyor. ayrıca video'yu, bir holywood filmi tadında paylaşmalarınında bir amacı var; eğer olurda birgün hapse düşerseniz, sakın ha bir gardiyanı rehin almayın, eğer rehin alıp işkence vari eylemler de bulunuyorsanız, o zaman sonrasında yaşamayı düşünmeyin! böyle bir koruma gücünün, anlayışının ve yetkinin olduğu bir toplumda halk kendini güvende hisseder, bizdeki gibi.. neyse biliyorsunuz işte...

    edit: evet, halk kendini güvende hisseder. yargı ve kolluk kuvvetlerinin bu denli net ve adil davranması, suçluya, yaptığının yanına kar kalamayacağının en büyük göstergesi, her yıl 1000 kişi öldürülüyormuş abd'de, böyle adamlar ölsün zaten. bizdeki gibi ölmeyip de topluma karışıp suçlarına kaldıkları yerden devam edemekdikleri için mi dert ediyorsunuz anlamadım ki. 330 milyonluk bir nüfusa sahip bir ülkede bu tarz 1000 tane suç makinesinin öldürülmesi istatistiksel olarak öngörülemez veya mümkün omayan bir öngörü değil. tabii bu düşünce yani polise verilen böylesi yetkilerin halkı tedirgin edeceği düşüncesi, bizim gibi geri kalmış toplumlarda sıkça düşülen bir yanılgı. nedeni ise kolluk kuvvetlerini kapsayan bu grupların sürekli olarak belli kesimler tarafından el değiştirmesi. yani polis halk için değil, örneğin; x için var olması, gibi. kendi sistemimize bakarak böyle düşünmemeye çalışın, evet şuan ülkemizde böyle bir yetki bizim polisimize verilse felaket olur.

  • uğur mumcu

    kaleminin kana düşüşünün 28. yılında sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

    t: kendi ağızından uğur mumcu kimdirin cevabını yine kendisinin verdiği, 1984 tarihinde bbc türkçe radyosunda yayınlanan pek bilinmeyen bir podcastı olan, ileri görüşlü, vatan sever, katledilen gerçek bir gazeteci.
    bazı söylemleri çok düşündürücüdür;

    "cemaatlere, tarikatlara giren çocuklar 30 sene sonra general olacaklar cumhuriyete karşı ayaklanacaklar."

    "gerçekte vicdan özgürlüğü, gerçekte demokrasi laik toplumda meydana gelir. çünkü anti-laik toplumda dince kutsal sayılan kavramlar, siyasal amaçlar için her gün sömürülür. ya da türkiye'de olduğu gibi arap sermayesi tarafından türkiye'de kurulan banka sistemlerinde olduğu gibi mali çıkarlar açısından sömürülür. bu bir sömürüdür. mustafa kemal de dinin gerçek yerine oturtulması, allah ile kul arasında bir kutsal duygu olarak korunması amacıyla laikliği getirmiştir. ingiliz emperyalizminin, arap kapitülasyonunun aracı olmaması ve siyasi sömürü aracı olmaması için. "

    "milliyetçilik, 'vatan, millet, sakarya, kan, ırk, bayrak' edebiyatı mıdır, yoksa ulusun çıkarlarını, onurunu herkese karşı savunmak; yani tam bağımsızlık mıdır? ülkenin onuru ayaklar altında çiğnenirken, 'vatan, millet, bayrak' edebiyatını yani milliyetçiliği sadece kitleleri uyutmak, kandırmak için kullanıp aslında bütün bu değerleri salt kendi siyasal ya da bireysel-sınıfsal çıkarları için kullanmak milliyetçilikse, bunun karşıtı nedir?"

    "biz siyaset bakımından karşıtlarımıza özgürlük tanımazsak birer gizli faşistiz demektir."

    " unutanlar için...! kürd'ü türk'e, türk'ü kürd'e, ermeni'yi türk'e, türk'ü ermeni'ye, alevi'yi sünni'ye, sünni'yi alevi'ye, düşman eden emperyalizm ve emperyalizmin çıkarlarıdır, dün öyleydi, bugün de böyle. bu ülkenin hiçbir zaman 'c' planı olmadı, bu ülkede her zaman a. b. d planları devreye sokuldu. "

    " insanlar sadece konuştukları şeylerden değil, sustukları şeylerden de sorumludurlar. "

    " kimi ölüler bize ne kadar yakın. yaşayanların birçoğu ne kadar da ölü. "

    " hürriyet, iktidarların yaptıklarına muhalefet etme cesaretidir. "

    " 20 yüzyılda türk milliyetçiliği, türk halkının alın terini yabancı çıkarlara karşı korumak demektir. geri kalan boş laf, kuru gürültüdür, kendimizi kandırmayalım."

    " iç başarısızlıklar dış tehlike varsayımları ile unutturulmak istenir "

    " muhafazakârlık, "muhafaza" ve "kâr" hecelerinden oluşuyordu... "

    " koyunlar için değişen bir şey yoktu, nasıl olsa, bu düzende de bir başka düzende de kendi ayaklarından asılacaklardı, ne değişirdi ki? "

    " bir kişiye yapılan haksızlığı her insan yüreğinde ve bilincinde duymalıdır bütün ağırlığınca. bu sorumluluk bilinci kurulmamışsa, her yeni haksızlık bir kader gibi benimsenir bütün toplumda.
    oysa ne yoksulluk, ne de haksızlık kader değildir. yoksulluğun ve haksızlığın nedenleri vardır. "

    " özgürlüklerin kısıldığı bir toplumda, insanlar, bir maskeli balodaymış gibi, kimlerle beraber olduğunu bile bilmiyor. ışıklar açıldıkça, maskeler çıkıyor, ve herkes gerçek yüzleriyle tanınıyor... "

    " bir ulus, ne kadar okuma-yazma, öğrenme, araştırma eğilimde ise, o kadar sağlam, o kadar hoşgörülü ve demokrat yapıda olur. "

    " türkiye geri kalmış değil, geri bırakılmış bir ülkedir."

    " yıllardır türkiye’yi yönetenler kendilerince bir “resmi” devlet görüşü saptamışlardır. bu görüş, özgürlüklerle değil, yasaklarla oluşturulmuştur. üç-beş yazar, beş on öğrenci ve işçi cezaevine kapatılırsa, “milli bütünlük” sağlanmış olur. "

    " her haksızlığa karşı koyanlar, adaletsizliğe boyun eğmeyenler, başkalarının özgürlüğü için savaşanlar; kutlu olsun savaşınız."

    ...

    edit: yukardı belirtilen alıntılar yalnızca bbc podcast'ını içermeyip, diğer röpörtajları, konuşmaları, ve yazılarından(kitap, makale, köşe yazısı...) kesitler sunmaktadır.

  • 24 ocak 2021 e. imamoğlu'nun galatasaray'a bağışı

    galatasaray düşman ülkenin takımı mı? niye hayatının hatasını yapmış olsun ki? fanatizm, cehalettir.

    t: kimseyi ilgilendirmeyendir.

    not: fenevbahçe spov

  • türkiye'nin 61 yıldır ab'ye girememesinin sebebi

    siyasal islamcılara göre hristiyan olmayışımız, gerçekte olan ise hukuk devleti olamayışımızdır.

    din falan kimsenin umrunda değil.

    edit: fakir olmak, insan hakları ihlalleri, güvenlik sorunları gibi nedenler de zaten hukuk devleti olamayışımızın sonuçlarıdır.

  • dünya rap müzik tarihinin en iyi ismi

    marshall mathers diyeyim de tartışılıyormuş gibi olsun.

  • türk donanmasının adalar denizine ilerlemesi

    (bkz: gündem değiştirme is loading)

  • 24 temmuz 2020 sosyal medya teklifinin kabulü

    millet uyurken kabul edilmesine hiç gerek yoktu çünkü bizim millet 7/24 uyuyor zaten.

  • acun'un programlarının ortak özellikleri

    düşük ıq'lulara hitap etmesi.

  • madem ekonomi kötü neden iphone stokları tükeniyor

    öncelikle şu soruların cevapları verilmeli; kaç adet iphone 11 satılmış ve ülkede kaç insan yaşıyor?bunların cevabını öğrendiğinizde aslında iphone 11 satışlarının hiçbir bokun göstergesi ol(a)mayacağını da anlamış olursunuz.

    milyonlarca insan açlık sınırının altında yaşıyor, herifçioğlunun kriz yoktur göstergesine bak; iphone 11 satışları. hahahahha

  • kadın bir yemek olsaydı neye benzerdi sorunsalı

    (bkz: hangi kadın)

    saçma anket. yani bu anket işini abarttınız bak.

  • öğretmenler zevkten kendilerini asıyor

    (bkz: orospu çoçukluğu)

    firavun faresi tipli bir adet sağcı beyanı.

    insanların kendilerini öldürüp ve yine kendilerinin suçlu ilan edildiği ülkenin adıdır yeni türkiye

  • suriyelilerin türklere öğrettiği en önemli şey

    ümmet kavramının ne kadar boş bir şey olduğudur.

  • kenan sofuoğlu'nun ünlülere nankörler demesi

    --- spoiler ---

    yazıklar olsun nankörler ! bu ülkeyi yaklaşık 20 yıldır yöneten recep tayyip erdoğan sayesinde herbiriniz milyoneresiniz, lüx hayatınız, milyonlarca takipciniz var.

    --- spoiler ---

    ulan herkes senin gibi sadece, kendi cebini mi düşünüyor. şu açıklamadaki ikiyüzlülüğe bakın; durumunuz iyi işte yeavv sesinizi çıkartmayın, boşverin halkı malkı, demek istiyor herhalde. iş bulamadığı için, atanamadığı için, çocuğuna pantolon almadığı için, kış günü çocuğunu ıstamadığı için saç kurutma makinasını açıp çoçuğunun eline verip intihar edenler hiç mi aklına gelmiyor...

    (bkz: karakter yetmezliği)

    edit: sabahın bu saatinde küfür edenlere peşin cevabım: sizin paranızla size yol yapana minnet duymanıza gerek yok gençler.

  • uğur mumcu

    katledilişinin 26. yılında özlemle anılan vatan sever gazetecimiz.

    araştırmaları ve çalışmaları nedeni ile sürekli tehditler aldığı bir dönemde şöyle demiştir;

    “ben, atatürkçüyüm.
    ben, cumhuriyetçiyim.
    ben, laikim.
    ben, anti-emperyalistim.
    ben, tam bağımsız türkiye’den yanayım.
    ben, özgürlükçüyüm.
    ben, insan hakları savunucusuyum.
    ben, terörün karşısındayım.
    ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. dün sabaha değin, araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. öyleyse vurun, parçalayın! her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır!”

  • opera kürtlerden çıktı

    - peki kanıtınız var mı?
    - bence öle
    - kanıt, kanıt???
    -...

    bir kürt müzisyenin "bencesi".

  • samsun'da ilahiyat öğrencilerinin dağıttığı broşür

    "kim bir kavme, bir millete benzerse o da onlardandır."
    mesafelerin daraldığı, globalleşen bir dünyada kim kime benzemiyor ki?
    ayrıca bu benzeme olayı niye sadece yılbaşında ortaya çıkıyor anlamış değilim.
    onların ürettiği ürünleri, teknolojileri kullanırken onlara benzemiyor muyuz?