sentenza18
profili

  • hatırlatalım ekşi sözlüğüde zamanında kapatmıştık

    başlıkta bilinçsizce yapılan bir yazım yanlışı yok, olduğu gibi aktarıyorum.
    modlar da düzeltmezse iyi olur.

    koskoca digitürk tarafından şu tweet'te kullanılan ifade. silinirse diye ss

    game of thrones çevirmeni eşekherifi tehdit ediyorlar.

    1. dahi anlamındaki "de" ayrı yazılır.
    2. digitürk'ün herhangi bir siteyi kapatma yetkisi yok. "kapatmıştık" nasıl bir kafanın ürünü acaba? digitürk, türkiye cumhuriyeti'nin bir yargı organı mı? "kapattırmıştık" olmasın o?

    gemi iyice azıya alan bu şirket için artık ses çıkartmak lazım. piyasada tekel konumunda olması ve bu sayede uyguladığı fahiş fiyat politikasıyla, insanları yolunacak kaz gibi gören bu şirkete bir ders vermenin zamanı gelmiş olmalı.

    (bkz: digiturk aboneliği iptal kampanyası)

    ekleme: söz konusu hesap digitürk'e ait.

    http://prntscr.com/nmzplv

    edit: @digiantifraud hesabı tweet'ini silmiş. zaten ss almıştım ancak şunlar da kenarda dursun:

    ehti nickli yazardan gelen arşiv kaydı: http://arweave.net/…q8grawjfkirtetzlvrjjgsqggzo7diu
    sene 1986 nickli yazardan gelen video kaydı: https://vimeo.com/335568704

  • en karizmatik dizi repliği

    (bkz: i am not in danger i am the danger)

  • kalben'in soru cevap etkinliğindeki artistliği

    ne kadar boş bir insan olduğunu ifşa etmiş artistliktir.

    bu nedir ya bu nedir?

    + o kıyafet ne ya, banyodan mı sorularımızı cevaplıyorsun? :d
    kalben: yüzdüm de geldim. spor yapıyorum bu aralar. siz de arada yıkanmayı unutmayın, sözlük başında çürümeyin.

    yavrum sen kim olduğunu sanıyorsun, hayırdır? bokum bokum şarkı yapıp bir taraflarınız kalkıyor niyeyse. adam espriyle karışık bir şey sormuş, zekadan yoksun bu hakaret ne? bu insanlar seni dinlemese kim dinleyecek? aklın başında mı, kime hakaret ediyorsun sen ya?

    sözlük de iyice yere çekti seviyeyi. kalben kim? yorekok kim ulan? danla bilic ne birader? adam mı kalmadı ya koca memlekette? güzel olan her şeyi mahvettiniz be. tiksiniyorum artık şu ortamdan.

  • fenerbahçe'nin büyük takım olduğu yıllar

    bu yıl itibariyle 111 olmuştur.

  • beşiktaş'a karşı başlatılan sistematik savaş

    ameriga'nın oyunudur. tillerson da zaten bu yüzden geldi. onun geldiği gün bjk'nin berabere kalması tesadüf mü?

  • danla bilic'ten özür diliyorum

    bir meriç haykırışı.

    adam bu başlığı açarak hatun düşürmeye çalışıyor amk. ciddi ciddi yazmış lan bir de. ne olacak şimdi, sırayla mesaj mı atacak sözlük kezbanları?

    sozom ono ontol... siktir git buradan.

  • arda turan ekşi sözlük yazarı olsa alacağı nick

    (bkz: ar da)*

  • ekşi sözlük android & ios uygulaması

    türkiye'nin açık ara en dandik uygulaması. o kadar reklam parası nereye gidiyor anlamıyorum.

  • fransa 98'i hatırlamayanlar yazar yapılmasın

    uruguay 30'u hatırlamayan adamdan sayılmasın diyerek bir level daha ileri götürdüğüm istek.

  • samsung'un akıl almaz garanti rezaleti

    samsung'la yaşamakta olduğum garip maceranın beni delirme noktasına getirmesi durumu.

    anlatacaklarım oldukça uzun, çünkü geniş bir zaman diliminde yaşanan olayları kapsıyor. o yüzden okuyamayacaklar için kısa bir özet geçeyim.

    özet: samsung marka galaxy note 4 cihazımı ekrandaki gölgelenmeler nedeniyle servise verdim. bana verdikleri cevap: cihazda oyun oynanmış, onun izleri kalmış ve bu oyun üçüncü parti yazılım olduğu için cihazınız bu sebeple garanti dışı bırakıldı. ancak üçüncü parti yazılım dedikleri oyun google play üzerinden yüklenen bir oyun. ve ekrandaki izler sadece oyuna ait değil, cihazın kendi klavyesine ait izler bile çok belirgin durumda. ancak samsung, ekranı değişmemekte diretiyor. birkaç ay öncesine kadar bu tür sorunları olan ekranları garanti kapsamında değiştiriyorlarmış, ama artık garanti şartları değişmiş. yani ben cihazı alırken garanti prosedürleri farklıymış, ben cihazı servise verdiğimde farklıymış.

    samsung marka telefonu olanların mutlaka okumasını dileyerek olayı aktarayım:

    --- rezalet ---

    n11.com internet sitesi üzerinden, 2015 yılında samsung mobile akmerkez mağazasından satın aldığım samsung galaxy note 4 cihazımın ekranında gölgelenmeler oluştu. geçen süre içinde cihazın şarjı çok çabuk bitmeye ve sinyal çekim gücünde azalmalar olmaya başladı. bu şikayetlerle cihazımı 04/10/2017 tarihinde ankara necatibey caddesi’ndeki samsung yetkili servisi destek bilişim’e teslim ettim.

    13/10/2017 tarihinde, yetkili servisin internet sitesinde cihazımın durumunu kontrol ettiğimde 1525,82 tl tamir ücreti çıkarıldığını gördüm. (telefonun fatura tutarı ise 1849 tl.)

    bunun üzerine servisi arayıp bu ücretin sebebini sordum. cihazın ekranı, anakartı ve bataryasının değişmesi gerektiği bilgisini aldım. ancak cihaza üçüncü parti yazılım yüklendiği, bu yazılımın ekranda gölgelenmelere sebep olduğu ve bunun cihazı garanti dışı bıraktığı söylendi. ekrandaki izlerin cihazı garanti dışı bırakması sebebiyle, anakart ve bataryanın da ücretsiz olarak değiştirilemeyeceği belirtildi.

    üçüncü parti yazılımdan kasıtlarının ne olduğunu sorduğumda, “cihazda oyun oynanmış ve onun izleri kalmış” gibi enteresan bir cevap verildi. yani cihaza oyun indirilip oynanması ve bunun da ekranda gölgelenmelere sebep olması nedeniyle cihazım garanti dışı bırakılmış. kendi ifadelerine göre, cihazı aldığımda yüklü olan uygulamalar bu hataya sebep olsaymış cihaz garanti kapsamında ücretsiz olarak tamir edilecekmiş. mesela, facebook uygulaması cihazda önyüklü bulunduğu için, bu hatalara sebep olsaymış, cihaz garanti dışı kalmayacakmış. ancak, ekranda gölgelenmelere sebep olan uygulama daha sonra yüklendiği için samsung bunu garanti kapsamında değerlendirmiyormuş. fakat ekranda yer alan izler farklı uygulamalara ait ve klavye izleri bile çok belirgin durumda. sadece bir oyuna ait izler değil yani. ekranda basbaya klavye izleri cirit atıyor. bu izleri niyeyse görmezden gelmişler, sadece oyun izlerine odaklanmışlar. işlerine öyle gelmiş de, böyle iş mi olur?

    bu arada destek bilişim'in tavrı sonrasında cihazı satın aldığım samsung mobile akmerkez mağazasını aradım. olayı anlattım ve bana söyledikleri şu: "öyle şey mi olur? bu tür sorunlarda ekran garanti kapsamında değiştiriliyor. "
    peki cihazı size göndereyim, siz garantiye verin dedim. öyle bir uygulamamız yok dediler. ilginç.

    neyse, konuya dönelim. ekrandaki izlerin sebebi sadece oyundan kaynaklı olsa bile böyle garanti prosedürü mü olur? insanlar oyun indirmesin mi? oyun oynamasınlar mı telefonda? ayrıca bahsettikleri oyunun adı da clash royale ve bu oyun cihazda yüklü olan google play üzerinden cihaza yüklendi. samsung tarafından zararlı üçüncü parti yazılım olarak nitelendirilen bu oyun, yayında olduğu yaklaşık bir buçuk yıl boyunca google play üzerinden 100 milyon üzeri indirilme sayısına ulaşmış. oyunu yapan firma, her sene rekor cirolar açıklayan supercell firması. samsung eğer bu oyunun cihaza zarar verdiğini ve cihazı garanti dışı bıraktığını düşünüyorsa, neden buna yönelik herhangi bir önlem almadı? neden kullanıcılarını bu konuda bilgilendirmedi? neden bu oyunun cihazlarına yüklenmesine izin verdi?

    diğer yandan, cihazda önyüklü uygulamaların da bu hataya sebep olabildiği ve bu sebeple yetkili servise getirilen cihaz ekranlarının ücretsiz olarak değiştirildiği, hem yetkili servis hem de samsung müşteri hizmetleri tarafından ifade edildi. yani anlaşılacağı üzere buradaki sorunun kaynağı uygulama değil, ekranın ta kendisi. yoğun kullanılan herhangi bir uygulama bu hataya sebep olabilir.

    (burada yeri gelmişken, ekranda oluşan gölgelerin ne olduğunu açıklamakta fayda var. söz konusu “gölgeler ya da izler” aslında “amoled” ekran kullanan cihazlarda kronik bir sorun haline gelmiş “amoled yanığı ” sorunudur. yani, bir uygulamanın yoğun şekilde kullanılmasından dolayı, o uygulamaya ait görüntülerin bazıları ekranda gölgelenmeye sebep olmakta. bu sorun kullanıcıdan değil, amoled ekranın kendisinden kaynaklanan bir sorundur. örneğin mağazalarda amoled ekran kullanan ve uzun süre açık kalan teşhir ürünlerinde de bu soruna rastlamak pek tabii mümkün. işte bu yüzden sakın ola teşhir ürün alayım demeyin.)

    şimdi asıl bomba çelişkiye bakalım. samsung servisi ve müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşmelerde, bu sorunun birkaç ay öncesine kadar garanti kapsamında ele alındığı, ancak garanti şartlarının birkaç ay önce kendileri tarafından değiştirildiği söylendi. bu ifadeleri servis raporuna da özellikle yazdırdım.

    bir ürünün garanti koşulları tüketicisine haber verilmeksizin nasıl değiştirilebilir? bu garanti şartlarının tam olarak ne zaman değiştirildiğini sorduğumda net bir tarih veremediklerini söylediler. hem servis yetkilisi, hem de samsung müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşmelerde garanti şartlarının ne zaman değiştirildiği net bir şekilde tarafıma aktarılmadı. bu değişiklikle ilgili ne resmi bir belge, ne de kamuya açık bir bildiri gösterebildiler. yani bana söyledikleri şeyler aslında, samsung’un müşteriyi başından savma politikasının ürünüdür ve gerçeği yansıtmamaktadır.

    yani bu tür cihazlarda kronik sorun haline gelmiş “amoled yanığı“ sorunu birkaç ay önce garanti kapsamında ücretsiz olarak giderilebilen bir sorun iken, artık “kullanıcı hatası” kapsamında değerlendirilmeye ve ücret karşılığında giderilmeye başlanmış. birkaç ay önce kullanıcıdan kaynaklanmayan bir sorun, birkaç ayda nasıl kullanıcı hatası kapsamında değerlendirilebilir? kaldı ki, garanti yönetmeliğinin 10. maddesinde “`tüketicinin malı tanıtma ve kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı olarak kullanmasından kaynaklanan arızalar`” kullanım hatası olarak tanımlanmıştır. bu durumda, samsung firmasının haklı çıkabilmesi için, cihazın kullanma kılavuzunda bu durumu açıkça belirtmesi lazım. ancak kullanım kılavuzunda ve de ürünün reklamlarında böyle bir bilgi yer almıyor. kullanım kılavuzunda yer almayan bilgilerden dolayı tüketici nasıl sorumlu tutulabilir? bu sorulara hiçbir şekilde yanıt alamadım! ve nihayetinde destek bilişim’den cihazı tamir edilmemiş bir şekilde teslim aldım.

    (bu yaşananların üzerine olayı tüketici hakem heyetine taşıdım. bugün itibariyle tam 1 aydır samsung’dan konuya ilişkin herhangi bir savunma gelmedi.)

    ama şimdi anlatacağım şeyler daha da garip. tüketici hakem heyeti’ne başvurduktan sonra, şehir dışında olduğum için bir arkadaşım cihazı bu kez sakarya caddesi’nde bulunan samsung yetkili servisi başarı elektronik’e götürdü. cihazla ilgili aynı şikayetleri onlara da ilettik. ve sonuç:

    burada garanti kapsamında cihazın anakartı, bataryası, şarj soketi bilmem neyi tamamen değiştirildi. ekran hariç cihazın neredeyse tüm parçaları değiştirildi. ekranı da değiştireceklermiş fakat samsung tarafından buna onay verilmemiş. çünkü daha önce cihazı inceleyen destek bilişim, ekrandaki izlerin oyundan yani kendi tabirleriyle üçüncü parti yazılımdan kaynaklandığına dair rapor tutmuş ve başarı servisi bu rapor yüzünden samsung’un ekran değişimine izin vermediğini söyledi. yani başarı servisi diyor ki: “biz bu tür sorunlarda ekranı garanti kapsamında değiştiriyoruz. ekranda klavye izleri bile çok belirgin durumda. değişmesi lazım ancak samsung buna onay vermiyor.”

    evet, iki farklı yetkili servis ve iki farklı garanti prosedürü. biri cihazımın garanti dışı kaldığını söylüyor, diğeri garanti kapsamında ekran hariç tüm parçaları değiştiriyor. ekranı değiştirememe sebebi de samsung’un buna onay vermemesi. yani resmen inatlaşıyor samsung. çıldırmamak elde değil.

    şu an ekrandaki izler daha belirgin durumda ve kötüye gidiyor. 10 gündür samsung müşteri hizmetlerini arıyorum, aynı şeyleri tekrar tekrar anlatıyorum ve elde var sıfır. hiçbir şekilde yardımcı olmuyorlar.

    ayrıca sözlük’te daha önce buna benzer bir olay yaşanmış:
    (bkz: samsung garanti rezaleti)arkadaşın sorunu benim sorunumla aynı. bana söylenen farklı, ona söylenen farklı.

    samsung’un servislerinde neden bir standart prosedür yok?
    neden kafalarına göre tamir masrafı çıkartıyorlar?
    samsung neden buna müdahele etmiyor?

    aklım almıyor. dünya çapında koskoca bir firmanın, söz konusu türkiye olunca bakkal gibi davranmasını aklım almıyor. bu rahatlıklarının tek sebebi de insanların tüketici hakem heyeti’ne gitmeye üşenmesi. çünkü o süreç aylar sürüyor. ben üşenmedim gittim. üşenmedim sözlük’e taşıdım. umarım google bu başlığı indekslediğinde insanları samsung almaktan vazgeçirmeye yardımcı olurum. ben bıktım, siz düşmeyin bu hataya.

    --- rezalet ---

    edit:

    destek bilişim servis raporu

    başarı servis raporu

  • e-sigaranın dumanlı sigaradan hiçbir farkı yok

    az önce okuduğum haberde denk geldiğim ifade.

    bunu söyleyen de gazi üniversitesi tıp fakültesi dekanı prof. dr. sadık demirsoy beyefendi. acaba bir araştırma yapmış da sonucunu mu paylaşmış diye baktım, hayır. böyle dümdüz bir cümle sarf etmiş.
    isminin başına prof. dr. ünvanı alınca insanların "ha öyle mi, doğrudur" demesini bekleyen bir zihniyetin yansıması bu.

    peki ben neden bu cümleye muhalifim? anlatayım.

    son 1 haftadır e-sigara kullanıyorum. öncesinde günde 2 pakete yakın sigara içiyordum. son 1 haftada toplam 10 dal bile sigara içmedim. son 3 gündür tek dal içmedim. yaşadığım rahatlamanın tarifi imkansız. sanki göğsümde oturan öküze 7 kişi girmiş de kurban bayramında hiç etmiş gibi. yapacağım betimlemeyi sikeyim ama durum tam olarak bu.

    sigara içerken ve e-sigara içerken yaptığım sporu kıyasladım. şu son bir haftada performansım resmen 3 katına çıktı. içimden rocky balboa fırlamış gibi amk. sigara resmen felç ediyordu performansı. e-sigara kullanarak sigara illetinden 1 haftadır uzağım ve bir daha sigara içersem cümle alem beni ...
    burayı muallak bırakıyorum, ne olur olmaz diye. ama iddialıyım.

    şimdi soruyorum prof. dr. sadık demirsoy beyefendiye. sen mi biliyorsun yoksa ben mi? bizzat test edip onayladım. sen bu cümleyi neye dayanarak kurdun? hangi araştırmaya dayanarak bu cümleyi sarf edebiliyorsun?

    mesela şu belgeseli izledim, yapılan araştırmaları gördüm. elin oğlu böyle iddialı bir cümle sarf etmeden önce kendini lablara kapatıyor da öyle konuşuyor. söyledikleri kısaca şu: e-sigaranın zararları kesinlikle sigaraya kıyaslanmayacak derecede daha az. sigarayı bıraktırmaya yardımcı oluyor. sigaranın yerine başka bir şey koyamadığınızda bırakması çok zor.

    sadık demirsoy ne diyor? e-sigaranın normal sigaradan hiçbir farkı yok. kaynak ne?

    hızını alamama editi: 20 yıldır günde 1 paketten az olmamak üzere sigara kullanıyordum. bu geçen 20 yılda sadece 1 defa sigarayı bırakmayı denedim, o da 1 gün sürdü. ben 3 gündür tek dal sigara içmediysem bunun tek sebebi e-sigara. evet, o da zararlı. ama sigara kadar zararlı olmadığını vücudumun verdiği tepkiler sayesinde anlayabiliyorum.
    ve araştırma yapmaya üşenip, kaynak göstermeden tvlere gazetelere beylik laflar eden akademisyenlere ciddi manada uyuz oluyorum.

  • d-smart

    film paketini beğenmeyenlere dava açan firmaymış.
    zorla mı beğendireceksiniz, hayırdır?

    digitürk aboneliğim bitince d-smart alayım diyordum, bu olayın yaşanması iyi oldu. dünyanın en iyi paketlerini en uygun fiyata verseniz de size şu saatten sonra tek kuruş çıkmaz benden.

  • yaran whatsapp grup isimleri

    çok komik isimlerdir. hele 2 evli 1 nişanlı isimli grubu gördüğümde yarım yarım yarıldım, kaç parçaya ayrıldım sayamadım. lan nolur bu kadar komik olmayın yaa mideme ağrı giriyor sonra:))

    şapşikler sizi, 2 evli 1 nişanlı ne ya bak hala gülüyorum:)) bir an önce çoğalın da sevgili dünyada bu komiklikler devam etsin, nesilden nesile aktarılsın lütfen.

  • japon başbakanı'nın araç konvoyu

    tamamı toyota'dan oluşan konvoydur. elalemin zikiyle gerdeğe girmiyorlar bizim gibi.

  • dolar'a türkçe isim önerileri

  • kerimcan durmaz'a saldıranların haykırdığı cümle

    ibneliğe kılıf arama haykırışıdır.
    gören de kerimcan durmaz bunları zorla domalttı zannedecek. ne oldu şimdi iki yumruk sallayınca geçti mi ibnelik?
    işsiz güçsüz ve cahil kayıp nesil olmalarını sorun etmeyenlerin ibneliği sorun etmesi garip.

  • donald trump

    ilk icraat olarak tüm seçmenleri adına madonna'nın ağzına vermesini bekliyorum.

  • donald trump kazandı diye sevinen türkiyeli

    (bkz: ağlama heval)