butundunyaaskolsun16
profili

  • çirkin bir kadın olmak

    yalnizliktir. birakin sevilmeyi, erkeklerin cogu cirkin bir kadinin sevmesine dahi izin vermez.

  • erkeklerin zeki kadın sevmemesi

    turk erkeklerinin cogu kendilerine ayakta uyutabilecekleri ve her istediklerini yapabilecek kadin istedigi icin her zaman gecerli onerme.

    toplum da onlara sadece erkek olduklari icin ustun olduklarini dikte ediyor. kendilerinden zeki ve egitimli birisini bulduklarinda isik hizinda kaciyorlar ezik hissettikleri icin. tecrube ile sabit.

  • ekşi itiraf

    20'li yaslarimda yasitlarim asktan aska kosarken, ben en buyuk hayalim olan yurtdisinda doktora yapmak icin gece gunduz ugrasiyor, bir yandan da hasta olan babam icin endiseleniyor ve uzuluyordum. simdi 30'larimdayim. o asktan aska kosan arkadaslarimin bircogu evlenip cocuklarinin ardinda kosarken, ben ne yurtdisinda doktora hayalimi gerceklestirebildim ne de artik babam artik hayatta. o aradaki 10 yil nerede bilmiyorum bile, yasi artinca illa ki eksiliyor insan.

  • şeriatın gelmesi gerekliliği

    gelmisi var.

    (bkz: yallah arabistan'a)

  • evleneceklere 55 bin lira devlet katkısı

    kesinlikle desteklemeyeceğim şey.

    sanki nüfusumuz az da devlet evliliği teşvik ediyor. evlenen evleniyor zaten. asıl eğitim almak isteyenlere katkı versinler.

  • devlet tiyatrolarının kapatılması müjdesi

    okur okurmaz nefes alamadigimi hissettiren sacmalik.

    en cok sevdigim sahne sanati tiyatro. izmir ve ankara'da takip etmeye calisirim. devlet tiyatrosu ile buyudum ben. cogu pazar cocuk oyunlarina gotururdu babam. oyle alistim. luks diyenlere guluyorum; en dandik kafede cay kahve 4-5 tl iken ogrenci bileti 8 tl falan. sigaraya ona buna para dokenler anlayamaz tabii. tiyatro oyunu izlemek, oyuncularla butunlesmek, icinde kendini kaybetmenin zevki baskadir. opera bale de oyle. avrupa'da 19. yuzyilda yerlesen kultur bizde kendi capinda ilerliyordu ama ona da darbe vuruldu. mujde imis. yerseniz.

    duzeltme: bu yazdigim uzerine hakaret ve kufur icerikli mesajlar aldim. hicbirine yanit vermeye tenezzul etmedim; su sozcuklere bile nefret kusabilecek canlilarla birlikte yasadigimiz gerceginin hepimizin yuzune vurulmasi cok aci.

  • çirkin bir kadın olmak

    facebook'ta fotografinizi gormeden arkadaslik istegi gonderen kisinin fotografinizi gordukten sonra arkadasliktan silmesi.

  • düğün istemeyen hatun

    yerine her zaman en şatafatlısından, en kalabalığından, en pahalısından bir düğün isteyen kadının tercih edileceği kadındır. ama bazı insanlar karakterlerinin gerektiği şekilde davranmaktan başka bir şey yapamazlar ne yazık ki.

    şu hayatta en sevmediğim şeylerden birisi düğün. davetli olarak dahi gitmek istemem ki kendim isteyeceğim. o kadar insana, akrabaya, saçmalığa vs. asla katlanamam.

  • ekşi itiraf

    "neden yakisiklilik senin icin onemli degil, yeme bizi" diyenler cok etrafimda. artik erkeklerde neredeyse tek kriterim hakaret etmememesi, agzina geleni soylememesi, kalp kirmamasi. ben kirilir mi diye titizlenirken surekli kotu soz duymaktan yildim.

  • sapyoseksüel olduğunu iddia eden kadın

    benim. basit şeyler peşinde koşmaktansa; zeka ve kültür gibi edinilip geliştirilebilen manevi değerler arar sapyoseksueller. bu saçma görünse de aslında bir lanettir günümüz dünyasında, çünkü her şey görselliğe endekslidir. türk kadınları için de lükstür sapyoseksuellik. nedeni malum.

  • evinde çiçek yetiştiren erkek

    kendini hiyar olarak yetistirmis bir ton erkegin arasinda isil isil parlayan erkektir.

  • sevgilisiz geçirilen en uzun süre

    29 yıl.

  • hanımlar mecbur kalmadıkça taksiye binmesin

    ''o zaman hepimize birer araba alın" diye yanıtlanası fantastik beyan.

  • evlenmek için geçerli ve güzel nedenler

    evlenmeyi düşünmüyorum ama yaşamın yüklerini paylaşabileceğin, güvenebileceğin ve en önemlisi sevebileceğin birisinin olması, onun yanında huzurlu hissetmek ve hiç sıkılmamak.

  • çirkin bir kadın olmak

    yalnızlıktir.

    sevilmek bir yana, guzel bulunmazsaniz sevmenize bile izin verilmez.

  • sözlük yazarlarının yalnızlık dereceleri

    öyle yalnız görünüyorum ki, annem bile başka arkadaşlarımı kast ederek ''millet internette tanışıyor birileriyle, sen de yaz tanış, ne nasipsizsin'' demeye başladı.