bahves16
profili

  • uçağa su sokmanın yasak olmasının mantığı

    yaşı ufakların veya kısıtlı deneyimleri ile dünyayı anlamaya çalışanların anlamadığı konu. 11 eylül sonrası abd'nin çıkardığı bir güvenlik önlemidir. 8 el kaide elemanı uçaklara sıvı patlayıcı sokarken yakalanmıştır 11 eylül sonrası. 11 eylül unutulmaya başladıktan sonra yavaş yavaş güvenlik önlemleri normalleşmeye başlamıştır ülkeden-ülkeye değişmek üzere. örneğin bir ara notebook, fotoğraf makinesi bile kabine sokulamıyordu.uçağa binerken görevlilere teslim edilmek zorundaydı.

  • apple ürünlerinden şarj aleti çıkmaması

    iphone 12 çıkmadan aylar önce tasarım ve özelliklerini tam olarak bilen gizli haberciler, samsung vb firmalarda en üst modellerde bile 5g yok, 5g içeren ayrı model satılırken, apple tüm ürün yelpazesine 5g koyacak ama bu maliyeti sarj cihazını kutudan çıkartarak yapacak demişti.

    yani ne karbonu. apple karbon izini azaltmak istiyorsa, tamir edilemez ürünler üretmek için ar-ge yapmasın. bir ürün 3-4 defa tamir edilip uzun yıllar kullanıldığı zaman mı karbon izi azalır veya ufak bir kaza sonrası arızalanıp tamir edilemediği için atıldığında mı?
    macbook'u düşük ram ile alan 2 sene sonra ram'i arttıramasın diye lehimleyen firma karbon izini düşünüyor ha
    saf olmayın

  • ev sahibinin kiraya %40 zam yapması

    --- spoiler ---

    evde oturduğu 3 yılın sonunda kiracının ödediği kira, mevcut piyasanın %40 altında kalmışsa gayet güzel yapar. sen de beğenmiyorsan siktir olup gidersin.
    --- spoiler ---

    ülkedeki insan kalitesini ortaya koyan bir başlık daha. bu ülke insanı hangi ara tüm ahlaki ve insani değerlerini yitirdi anlamak zor.
    hak, hukuk boş kavramlar.
    tanım: kanunen uygun olmayan ve ev sahibinin karakterini gösteren durum. benimde kiracılarım oldu, kiracı oldum ama ne böyle yaptım ne bana böyle yapıldı. en son daha iki ay önce kirama zam yapmak için ev sahibimi aradım -ki kira ile geçinen emekli- oğlum sen ne uygun görürsen kabulüm dedi. helal süt emmiş insan var birde haram süte kaşık atmışlar var. hiç bir olurmu.

    insanlıktan çok uzak temel insanı olayları anlamakta bile zorlanan davarlara not:
    örneğin abd ‘de aynı binada 700$ kira verende olabilir 2500$’da. çünkü evi ilk kiraya vermeye başladığı an ki piyasa değeri ile kiraya verilir kiracı çıksa bile keyfi zam yapamaz, örneğin evi onardı diyelim, gmyd eve gelir bakar şu kadar zam yapabilirsiniz der. bu böyle gittiği için aynı yerdeki kiralar arasında uçurum olabilir. bu sebep ile rant için ev alınmaz. ev rant değil oturum ihtiyacı içindir

    edit: üslubunu açık bir şekilde ortaya koyan kişi uzun uzun ekleme yapıp sıvamaya çalışmış. ne alakası var. bu ülke anormal olayları normalleştirenler yüzünden bu hallere geldi - yok ironi, yok şaka, bir basın gidin.

    edit 2: abd de örnek verdiğim uygulama rent control diye geçer. her eyalette yok. ama new york'ta var örneğin. pek çok ülkede zaten benzer düzenlemeler var. ayrıca 2001 krizi sonrası bu yapının türkiyede kurulmasını istedi ımf, ilk etapta gmyd için yönetmelikler çıkarıldı ve sertifikasyona geçildi, ilk etapta bankalar aracılığı ile yapılan kredili satışlarda bu uygulandı. normal satışlarda ise bir süre sonra uygulanacak denildi ama uygulanmadı -rant ekonomisi ile ülke ayakta tutulmaya çalışıldığı için.

    ayrıca örneğin banliyöde bir ev aldınız. oraya metro geldi. evin değeri %40 arttı. siz para kazanmıyorsunuz. devlet sizden onu vergi ile alıyor. bir ara kadir topbaş dile getirmeye çalışmıştı. sebebi çok açık, halkın vergisi ile yapılan yatırımlar birilerine gelir kapısı olamaz. ne adil, ne güzel dimi? birde bizdeki düzene bakın sözde müslümanız. bu sebep ile almancı türkler falan almanyadan 3-4 ev almak yerine ülkemizden almayı tercih ediyor.

  • renault clio

    clio kullanıcısı değilim, ancak yiğidi öldür hakkını ver, vw grubu gibi insanların kanser olmasına sebep olacak şekilde zehirli gazları limit dışı salınım yaparak değil, düşük salınımlar ile düşük yakıt tüketimi sağlayabilmiş bir markanın aracı. vw ne gık demeyen yavşak gelmiş sert plastik lab lab diyor, yahu diğeri insanları, toplumların kansere yakalanma riskini misli misli arttırdı, arttırıyor, ülkemizde geri çağrılan vw 1 tane yok, sert plastiği pamuk diye bir tarafınıza tıkasınlar

  • şehit abisine çomar diyen zihniyet

    kardeşinin cenazesinde kürt-terörist açılım politikasını eleştirdiği için şehit abisine terörist denilmesine ses çıkarmayanların rahatsız olduğu zihniyet.
    -ki bu abi daha sonra ordudan atılmıştı, neden ona kardeşinin acısını yaşıyor vb laflar demedinizde hükümeti eleştiriyor diye terörist dediniz? evet abdullah öcalana kanaat önderi, şehit abisi askere terörist dediniz! kanla beslenen dediniz!

    bu ülkede biri çocuk katiline kanaat önderidir diyor bir anda o teröristte terörist diyenler kanla beslenen oluyor,
    sonra işler değişiyor yine tü kaka oluyorlar
    la olum bunun bi ayarı yok mu
    esas rezil olan ne, bir şehit abisi haklı bir tepki cenazede gösterdi diye - ki onun dediklerini bugün aynen sizlerde söylüyorsunuz-açılım bir hataydı- adam bunu dedi diye koca askeri terörist yaptınız uydurma iftiralarınız ile, bugün bir şehit abisi muhalefeti eleştirince kahraman oluyor ha. rezilliğinizden kokuşmuşluğunuzdan insanlık adına uyanıyorum, kuranda bahsedilen helak olan insanlara ne çok benziyorsunuz,aynen onlarda sizler gibi böbürleniyordu

  • furkan bölükbaşı'nın tehdit edilmesi

    “suç unsuru içermeyen”
    az karakter, az onur, az seref, az iman var ise bu suç unsuru içermeyen söylevleri lütfen cumhurbaşkanımız erdoğan için de söyleyin, hadi atatürkçülere gerçek demokrasiyi, düşünce özgürlüğünü gösterin, az delikanlılık, yürek, onur, şeref var ise hadi gösterin.

    tanım : sözlüğün ikiyüzlü yazarlarından gelen saçma savunma.

  • 15 mart 2017 dolar kuru

    merkez bankası brüt döviz rezervi 89milyar $'dır. (mart verisi) bu 2002 yılından beri olan en düşük seviyedir.

    merkez bankası net döviz rezervi 30milyar $'dan düşüktür. şeffaflık sorunları sebebi ile tahminlere göre 30-20milyar dolar net döviz rezervi olduğu düşünülmektedir.

    satılık olmayanların öngörüleri tl ve türkiye için oldukça karamsar malesef.

  • mumyadan medet uman muhalif laik

    cahil çomar uydurması
    kuldan, beşerden medet umma çomarın genel felsefesidir, koyun gibi takılır bir beşerin peşine sürü misali gider.
    aynı aynda bu çomar sürüsü dün sorgusuz taptığı beşere bugün küfredede bilir, bu onların doğan davranış biçimidir. fikirlerin bir önemi yoktur önemli olan tapındıkları beşerdir,
    tapındıkları beşerlerin feodal mantık gereği güç ve iktidarları için dillerinde kemik yoktur ama bunun çomarlar için bir önemlide yoktur, örneğin dün hakimiyet allah'ındır diyen, hakimiyet milletindir diyene kötü gözle bakan çomar bugün hakimiyet milletindir diye bağıra bilir, bu omurgasızlık bu türün doğal bir özelliğidir.

    çağdaş laik kesim ise kimseden medet ummaz, ama nankör değildir, ülkesine katkıda bulunmuş insanlara saygı duymaktan erinmez.
    beşere tapınmak çağdaş laik kesimin işi değildir,
    çağdaş kesim insanlık tarihinin kazanımları ile fikirlerin, temel hak ve hürriyetlerin peşinden gider.
    bu ilkeler bireysel menfaatlerden uzak olduğu için slogan ve görüşleri zaman ile değişmez, örneğin ne atatürk'ün nede onun felsefelerini benimsemiş bireylerin zamana göre değişen görüşleri yoktur

  • istanbul'un 1931 yılına ait görüntüleri

    --- spoiler ---

    yazik lan.. ankarada birisi oturup herkes sapka takacak diye kanun yazmis. koca bi millet sapka takmis.
    tayyip diktatorse, bunu yapan neydi acaba?
    --- spoiler ---

    "koca bir millet" ha, işte cumhuriyeti kuranların derdi buydu be kardeşim, din tüccarlarına tapan, cennetten arazi alacam diye din tüccarlarının maskarası olan cahil halkı, din tüccarlarının, aşiretlerin elinden kurtarabilmek, onu bir birey yapabilmek, millet yapabilmekti amaçları.

    bunu yaparken birde içte ve dışta türkler kendini yönetemez manda himayesine girmeli diyenler ile uğraşıyorlardı, unutmamalı ki abd lozan'ı tanımamış türkler barbar işgalcilerdir anadoluda rum ve ermeni devletleri kurulmalı demiştir. cumhuriyeti kuranlar biz barbar değiliz modern bir toplumuz diyebilmek için ne kadar çaba harcamışlardır...
    tarihi dününü bilme gel 100 sene sonra ukela ukela buralarda ahkam kes,
    gıcık oluyorum bu dallamalara

    unutma ki cumhuriyeti kuranların en büyük hayali çok partili yaşama geçmekti, çıkardıkları kanunlar ve anayasa topluma veriler haklar iken, avrupanın en modern anayasalarından biriyken, tayyip verilen hakları geri almak ile uğraşmaktadır.

  • merkez ajans'ın cinsiyetçi iş ilanı

    piyasanın iğrenç bir gerçeğini kıvırmadan ortaya koymuşlar...
    evet iğrenç, ama satış-pazarlama pek çok sektörde bu şekilde ilerlemiyor mu?
    yeni mi farkediyorsunuz?

    piyasa-müşteri marslılar değil biziz...

    yolda yürürken çok güzel ve şık giyimli bir genç kadın size anket yapmak istediğinde ne cevap verirsiniz, sıradan bir genç istediğinde...

    bankalarda çalışanlar kredi kartı-bireysel emeklilik için kapı kapı gezerken yine çok güzel ve şık giyimli bayan kotasını çok daha evvel doldurmakta...

    bunu sırf sulanmak-abazalık diye yorumlamayın, gerçekten karısına çok aşık, başka kimseye bakmayan insanlarda biliyorum, şık giyimli güzel bayan personellerine bağıramaz çok fazla tolerans gösterirken, erkek personellerini tabiri caizse sikiyorlar. -ki adamın gerçekten bayan personeline sulanma gibi hiçbir durumu yok.

    yani durum bu, dürüst olun,
    ticari firmalarda bu durumu doğal olarak kullanıyor..

    sorunun üstünümü kapıyoruz,
    yoksa amaç sorunu ortaya çıkarıp çözümlemek mi?

    dürtülerimiz mantığımızın önüne geçtikçe böyle olacaktır, bunu düzeltecek olan biziz!

  • atatürk kaldırılcak diyin 50 kişi geliyoz yıkmaya

    edit : başlığı açan kaçmış caps: (bkz: #55080774)

    @barisunver uyarı geldi aynen yayınlıyorum

    --- spoiler ---

    tahminimce yeni türkiye digital ofisi'nden birileri bu tarz bir başlık açmış/açtırmış, daha sonra da "akp'ye haksız saldırı" gibi bir haber yaptıracak veya direkt dava açtıracaklar.

    "facebook grubuna yazıldığı" iddia edilen yorumlar yeni akit haberine yazılmış: http://m.yeniakit.com.tr/…guru-konulacak-94445.html

    ulan akp'nin ne olduğu zaten belli, yalan ve iftiralarla suçlamaya gerek yok, zaten battıkları kadar batmışlar. bu tarz bir dezenformasyonun amacı nedir? amacı ben söyleyeyim: ya "ekşi sözlük'te bize iftira atiyürler" diye bir karalama kampanyası başlatmak, ya da direkt ekşi sözlük'e iftira konulu bir dava açmak. komplo teorisi diyen desin, ama bu tarz bir yalanı ortaya atmanın ben başka bir açıklamasını görmüyorum. ilk entry'de özellikle link verilmemesinden anlamak gerekirdi, ama bizde de biraz suç var çünkü kolayca gaza geliyoruz, bir haberin teyidine pek ihtiyaç duymuyoruz. bu yüzden bu başlığa yazan herkese tek tek bulgumu yazacağım, herkesten şimdiden özür dilerim. not: beyhude bir istek olacak, biliyorum ama lütfen başlığa başka entry girilmesin.
    --- spoiler ---

    bilgi 0,
    kültür 0,
    din bilgileri 0,
    insanlıkları 0,
    alıp karşına iki cümle konuşamazsın -kendine ait iki cümle kuramaz, ama klavye başında kendini kanuni sanır şapşal

    maymunların zeka seviyesi bunları geçmiştir
    işte örnek seçmen
    bunlar ezelden beridir şakşakçı göt yalama zihniyeti ile evrilmişler,
    gün gelmiş aşiretlerin, gün gelmiş din tüccarlarının, gün gelmiş firavun'ların götlerini yalamışlar, ama asla birey olamamışlar

    bu halkını çok seven lideri sevmeyenleri, aşiret-biat sisteminin itlerini anlamak için
    bu resimlere tekrar bakmakta fayda var,

    "köy enstitüleri komünistlerin, dinsizlerin yetiştiği fuhuş yuvalarıdır"

    mustafa kemal neden sevilmez

  • chp'nin % 53.5 oy alması

    (bkz: nerede eski troller)
    (bkz: eskiden en azından yüzde ufak bir tebessüm oluşurdu)

    chp demokrasinin son kalesi görüldüğünden azınlıkların sığınma noktası olmuştur,
    bu sebep ile yıllarca kin tohumları ekilen bu topraklarda farklılıklara teamül kalmadığı için azınlıkların yer bulabildiği partinin yüksek oy alması teknik olarak imkansızdır.

    malesef durum budur.
    türkiye de sağ sunni bir parti ancak yüksek oy alabilir. çünkü iğrenç insanlar yıllarca solcuları ve sunni olmayanları dinsiz ve düşman lanse etti topluma.

    bilinçli şekilde şekillendirilen bu muhafazakar toplum, devlete ait arazilere yerleşip, ağaçları kesip çirkin 4-5 katlı gecekondular yaptılar, rüşvet ile işlerini hallettiler, esnaflık adı altında para kazanmada her yolu mübah saydılar, ama mahallelerine minaresi kocaman cami yapıp iyi birer müslüman olduklarını düşündüler hep... işte bu toprakların insanları böyle gariptir.

    edit: başlığı açan troll her zaman ki gibi kaçmış

  • 40 yaşından sonra çocuk doğurmak

    (bkz: herkes kendi işine baksın)

    iki yüzlü bencil insanlar, geçim sıkıntısı koşuşturmaları, tüm bu yalan içinde güvenebileceği birine denk gelemeyen insanların sergilediği davranış. kimse keyiften bu şekil davranmaz, sizin için heşey yolunda olabilir, ama insanların hayatı yolunda gitmiyor arkadaşlar, bu sebep ile insanları yargılamayı bırakın
    nineler, teyzeler, amcalar bitti ekşi sözlük ergenleri başladı

  • akp'nin oy oranının %43.4'e yükselmesi

    belediyeler büyük inşaatlar için ruhsat vermeyi durdurdu,
    ödemeler yapılmıyor veya çok geriden veriliyor,
    pek çok taşeron firma borçlarını ödeyemez durumda,
    bilinçli şekilde piyasanın gırtlağına basılıyor
    bunu bizzat yapan akp'nin kendisi
    belediye yetkilileri alenen söylemekten çekinmiyor, oy kaybedildiği için bu şekilde davranıldığını,
    herkes safını belli etsin para mı, açlık mı diyorlar

    kendilerine ufacıcıkta olsa bir menfati olacaksa her türlü pisliği, kalleşliği yapan baş pislikler
    pis haram paranızı kıvırıp sokun bir tarafınıza

    mesele vicdan, onur meselesi...
    ben onurum için para ve işimi kaybetmeyi göze aldım ve kaybettim
    yine olsun yine aynı şekilde davranırım
    önemli olan bu

    yoksa onurumuz, haysiyetimiz, değerlerimiz olmayıp
    tek amacımız hayatta kalmak ve yemek bulmak olduktan sonra
    hayvanlardan geriye ne farkımız kalır!

    zaten çoğunluk onurunu, değerlerini yitirdiği için hayvanlar gibi güçlünün güçsüzü yok ettiği acımasız bir ülkede yaşıyoruz ya

  • sömürge franchise'lar karşısında yerel işletmeler

    cevap basit,
    yerel işletmelerin iç denetim mekanizmaları yok,
    kendi içlerinde güvenilir denetim mekanızmaları kurulmadıkça batmaya mahkumlar, içlerinden ancak çok azı kalitesi ile ayakta kalabilecektir
    meslek odalarının esas kurumla amaçları budur ama,
    kalitesiz üründen dolayı meslek odasının geri aldığı bir yetki belgesi var mı, yok?

    starbucks'a giderim 3 saat oturur toplantımı yaparım, kimse beni rahatsız etmez, ama bu sebep ile evet her gün kahvemi ordan alırım, sevmediğim kahveye verdiğim o paraya acımam, çünkü ne zaman işim düşşe starbucks’a sığınırım

    kanyon tıkabasa dolu ama giderim numnum’da bir bira içer 3 saat konuşurum kimse rahatsız etmez, bu sebep ilede hep yemeğimi numnum’da yerim. bu karşılıklı.. geçen gün bir çay bahçesine gittim adam beş dakikada bir masaya gelip çay isteyen diyordu, gerçekten inanılmaz rahatsız oldum adamın zırt pırt sohbetimizi bozmasına, bu sebep ile batacaklar…

  • ramazan ayında içki içen insan

    yıllar önce staj yaptığım lüks site inşaatında ciddi miktarda musevi kökenli ailelerin aldığı daireler vardı.
    ev daire sahibi kendi tuttuğu mimar ile ince inşaatı yaptığı için çok sık daire ziyaretine gelirlerdi,
    ama ramazanda museviler hiç daire ziyaretine gelmez, kimseye haber vermeden kendi aralarında anlaşıp ramazanın her günü işçilere iftar yemeği göndertirken,
    müslüman müşteriler iftar saati dairesini görmeye gelip işçiyi, mühendisi sofrasından kaldırırdı...

    diyeceğim saygı, insanlar insanların özeline saygılı olur,
    herkes kendine yakışan şekilde davranır