ramachandran31
profili

  • çocuklukta izlenmiş ve halen unutulamamış haberler

    https://youtu.be/vy0k6wipi5o

    7-8 yaşında canlı olarak izlemiştim. bunu yayınlayanı, arkaya koyduğunuz müziği... dedirten haber.

  • mart 2021 kademeli normalleşmeye geçilmesi

    sonuç:

    1 mart - 1 haziran arası: planlı normalleşme. yavaş yavaş mekanların açılması, yasakların kalkması, yaz mevsimini bekleyiş.

    1 haziran - 1 eylül arası: turizm sezonunun açılışı, turistler, eğlence, para harcama, takılmalar, dolu dolu mekanlar, yıllık izinler, tatiller, faizlerin düşmesi ve bol krediler...

    1 eylül - 1 kasım arası: vakaların kontrol altında olduğunun söylenmesi. dövizde yükselmeler. hastanelerin dolması. alınmamakta ısrar edilen tedbirler.

    1 kasım- 1 mart: vaka artışının kabul edilmesi. tatil bitişiyle online eğitim, yeni yasaklar, sokağa çıkma yasakları, kısıtlamalar, pandemi önlemleri...

    şeklinde devam edecek süreç. geçtiğimiz yıldan tanıdık gelmiş olabilir.

  • 2023'te ilk defa oy kullanacak 7 milyon kişi

    en anlam veremediğim şey de bunların "ama ekonomi kötü, ama arabamız yok, ama iphone alamıyoruz..." varsayımları.

    hadi diyelim ekonomi çok iyi, akp'nin 2003 - 2013 yılları arasındaki gibi mükemmel. döviz şokları yaşanmamış, faizler artmamış, araba ve ev almanın, krediye borca girmenin çok uygun olduğu yıllar. yurt dışına gitmek çok kolay. deli gibi ucuza alkol sigara içebiliyoruz vs.

    ne yapacaktınız akp'ye mührü mü basacaktınız?

    bu liboş kafası yüzünden ülke bu halde. üniversiteyi 4.0 ortalamayla bitirmiş adam, yurt dışında master - doktora yapmış adam, gelip akp'li oluyorsa, akp'yi savunabiliyorsa bu kafa yüzündendir. bakınız bir zamanlar ali babacan. bir zamanların "akp kadrosu". başkanlığa "evet" diyen anayasa profesörleri... "davutoğlu ahmet hoca", yeşil pasaporta tav olan hukukçular vs. .

    sonradan özgürlüğünüz elinizden alınınca, internet siteleri bir bir yasaklanınca, medyaya sansür gelince, bir sürü ülkeden vize kısıtlaması yiyince, aihm kararları ve uluslararası sözleşmelere uyulmayınca ağlamak yok.

    yahu konu zenginlikse, ekonominin iyi olması ise, herkesin lüks içinde yaşaması ise, suudi arabistan da güzel yer, orada yaşasanıza. orada tuvaletler bile altından, taksiler ferrari. gidin orada yaşayın. tutan mı var? dubai'ye de gidebilirsiniz.

    konu para, zenginlik, ekonomi değildir. konu insan hakları, özgürlük, birey olmaktır. bunlar olunca ekonomi de rayına oturur zaten.

    ama bir yerden "para" gelir de "yatırım" gelir de, çin'den, katar'dan destek gelip de ekonomi iyi olursa, dolar düşerse, herkes altına son model araba çekerse akp'ye oy verecek insanlar olduğu sürece türkiye hiçbir zaman ilerlemeyecektir.

    gençler ve z kuşağı, eğer sizin derdiniz son model telefon, araba, zenginlik, lüks yaşam, playstation falan ise atatürkçüyüm diye gezmeyin. atatürk'ün ümidi olamazsınız. sizin derdiniz insan hakları, basın özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ise doğru yoldasınız. ekonomi bok gibi olsa bile sizin için önemli olan konular bunlar olmalı. fare kapanındaki peynir değil.

    siz bir ülkede şirket kurarsınız, büyürsünüz, milyoner olursunuz ama putin gibi bir adam çıkar tüm malınıza çöker. kaçmak zorunda kalırsınız. (bkz: telegram)

    elinize çocuk gibi son model telefonu verirler, ferrari'yi verirler, siz de çocuk gibi o oyalanırken bir gecede türban takmayanlar kırbaçlanmaya başlar. özgürlük mü zenginlik mi?

    ecevit zamanında ambargoyla dik durmak mı, kıbrıs'taki işkence gören türkleri kurtarmak için çıkarma yapmak ve abd ambargosu yemek mi, yoksa para için, çıkarlar için çin'in işkence ettiği, soykırım yaptığı uygur türklerine ses çıkarılmayan başkanlık sisteminde "lüks" bir yaşam mı? milli mücadele mi manda mı?

    orayı burayı satarak araplardan gelen sıcak parayla ekonomiyi döndürmek mi yoksa başkasına satmadığın, %100 "yerli" ve "milli" kamu kurumları ve fabrikalarla kriz yaşamak mı? tekel, şeker fabrikaları, tank palet vs.

  • üretimi robotlar yapınca insanlar ne yapacak

    robot teknisyeni
    robot teknikeri
    robot bakım uzmanı
    robot güvenlik uzmanı
    robot temizlik uzmanı
    robot şefi
    robot kontrol uzmanı
    robot servis operatörü
    150. bölge robot müdürlüğü
    robot bakanlığı
    robotu kontrol eden robotun bakımını yapan robotun birim yöneticisi (insan)

    gibi meslekleri yapacaklar tabi.

    robotların seri üretimi ve bakımı maliyetli olacağından afrika ülkelerine ve bazı fakir ülkelere gelmesi mümkün olmayacak. türkiye'de sadece zenginlerin oyuncağı olarak kalır. biz bu endüstri devriminde rol alamayız. eski sistemle devam edeceğiz. devlette 1 işi 4 kişi yapmaya devam eder. özel sektörde de 4 iş için 1 insan robot gibi çalışmaya devam eder. robotu yine dünyadaki egemen devletler üreteceğinden yine egemen devletler olarak kalır. biz de günde 1 dolara robot parçaları üretiminde çalışırız.

  • türk erkeğindeki tırtlığın sebepleri

    ulan adam 7-8 yaşındayken skini kesiyorlar. 20'li yaşlarında okulu bittiğinde askere gönderiyorlar. bir iki yıl işsiz kaldı diye ezikliyorlar. 20'li yaşlarının sonunda falan bi kezban bulursa 10 yıllık borcu yüklüyorlar sırtına. yıllarını ipotek ettiriyor herif. boşanmazsa tabi. boşanırsa nafakayı da yüklüyorlar. adamın elinde bi oyun bi porno kalmış bırakın da keyfini çıkarsın. ve bunların birini bile yapamazsa hayatta yine çok sıfır geri düşüyor. çevrenin kurbanı oluyor. sen de babanın prensesi olarak yetişip sırtına bineceğin yiğidi bekle. bi de eleştir.

  • 29 nisan 2020 ziya selçuk açıklamaları

    dünyada kendi vatandaşlarımız kadar "okula düşkün" bir toplum yok. virüsün binlerce kişiyi hasta edip can aldığı ortadayken anne babalar çocuklarına bakmak istemedikleri için onları okula göndermeye uğraşıyorlar. çünkü siz gönderin okula, öğretmen peşinden koşsun. neden hala eğitim öğretimi düşünüyoruz?

    2020 yılında teknolojinin zirvesinde yaşıyoruz. youtube'ta bütün derslerle ilgili videolar var, eba'da hem internetten hem televizyondan yayınları izleyebiliyorsunuz. halen sınıf tekrarı yapsınlar diyenler bile var. lisenin bile 4 yıl olmasını fazla buluyorken, son yılı rapor alıp evde üniversite sınavına çalışmakla geçiyorken, okulda tyt-ayt soruları çözerek vakit öldürülüyorken, neden çocukları okula göndermeye çalışıp hayatlarını tehlikeye atıyorsunuz?

    çocukların yakasını bırakın !!

  • 4 ağustos 2019 sigara zammı

    ekrem imamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı hayırlı olsun dedirten zam.

    edit: (bkz: mirac için umut ol) destek verelim arkadaşlar...

    (bkz: kardeşini özel kalem müdürü olarak atayan akp'li)

  • ateistlerin ahlakı temellendirememeleri

    yahu taşşak mı geçiyorsunuz arkadaş? kız kardeşinizi dinde yasak diye mi sikmiyorsunuz siz? ya da islam'da günah diye mi birini öldürmüyorsunuz? sizin ahlakınız bu mu? neden temellendirmeye ihtiyaç duyuyorsunuz? kalbiniz, gönlünüz, vicdanınız size bir şey söylemiyor mu? oraya kitaplık yapıp hadisleri falan mı koydunuz?

  • bir daha sigara içmek istemeyeceksiniz

    adamın kalbini tıkalı damarını kanserli ciğerini eline alıp oynayan cerrahların da sigara içtiğini bildiğimizden etkilemeyecek olanı etkilemez olan görüntülerdir.

  • kafanda silah varken hayır diyebilir misin

    (bkz: ömer halisdemir)

  • sakarya'da patilerine asit dökülen köpek

    yapanın aynı psikopat olduğunu düşünmemek elde değil.

  • recep tayyip erdoğan'a gazi unvanı verilmesi

    zamanında attan düştüğü için verilebilir. adam çok büyük tehlike geçirdi. eziliyordu.

  • depresyondan çıkma yöntemleri

    depresyonun tanımına aykırıdır. çünkü zaten depresyonda olan birisi "x yapın, y deneyin" tavsiyelerini uygulayamadığı için depresyondadır. yani "insanları ciddiye almayın" tavsiyesini yapıyor olsa zaten depresyona girmeyecek. ya da geleceğini düşünmese, ya da geçmişi bıraksa, ya da hayatı ciddiye almasa... bunları beceremediği için depresyonda olamaz mı sence? "kolumu oynatınca acıyor" diyen birine kolunu oynatmazsan acımaz demek gibi bir şey bu.

  • nadir gelen hayat süper lan hissi

    13-15 yaşımdan falan sonra yaşamayı bıraktığım his. kendimi huzurlu hissettiğim sayılı zamanlardan biri olurdu. her şey güzel, her şey düzenli, her şey olması gerektiği gibi giderdi. hayat güzeldi lan. hayata olumlu baktığım sayılı zamanlardandı. çok özlüyorum o duyguyu.

  • yoğun bakımdaki hastaya sigara veren hemşire

    bu mallar da böyle bi işe girip çalışıyorken işsiz hemşirelere, sağlıkçılara o kadar üzülüyorum ki... bu sığırlar bile bu mesleği yapabiliyorsa herkes yapar cidden.

  • vatan şaşmaz'ın cansız görüntülerinin yayınlanması

    ulan adamın biri

    "emin olun bundan 10-12 sene öncesine kadar böyle görüntülerin internette bulunması bu kadar kolay ol(a)mazdı; fotoğraflar gazetecilerin elinde olur, yayınlayıp yayınlamama ikileminde ahlâkî değerler ağır basar ve yayınlanmazdı" demiş.

    2005 doğumlu falan mısın diyesim geliyor. sıcağı sıcağına programında parçalanmış cesetleri, ölüleri, kanıyla göstermedi mi bu türk medyası? rtük kaç yıldır var bu ülkede? şimdi gelmiş neler neler diyorlar ya. şimdi görünce şaşırıyoruz çünkü denetleme kurumu var, yasaklar var. eskiden görünce şaşırmazdık küfürleri de, sigaraları da, çıplak çıplak insanları da, cesetleri de bu ülke televizyonlardan duyup izlerdi. şimdi duyar kasmayın. internetin ne bok olduğu da kaç yıldır belli bi şey. her türlü bok pislik var... doğru mu? değil. ama böyle. daha kaç yıl önce alttan sıcak sohbetler numaralarını görürdü bu ülkenin insanları.

  • yurtiçi kargo için en uygun slogan

    (bkz: yarrrama gelir)
    (bkz: gelirsek ekime gelmezsek sikime)

  • türkiye'deki üniversitelerin yaptığı en iyi şey

    üniversite mezunu işsiz yetiştirmek.

  • umrede evet propagandası yapılması

    (bkz: allah'ım senin yolunda olmaya evet diyoruz)

    adamlar şirkte boyut atlamış lan.

  • 04 19 21 33 37 45

    isabet edeceği yer ankara/yenimahalle olacaktır.