gol d roger9
profili

  • dolar 15 tl olur mu

    çalışkan ahmet'in hababam sınıfına ilk kez girdiği ve sınıfla tanıştığı sahneyi hatırlatan soru.

    ilgili sahnede hababam sınıfındakilerin "buraya giren sigara da içer, kopya da çeker, okuldan da kaçar" demesinin ardından çalışkan ahmet "ben böyle şeyler yapamam" diyordu. bunun üstüne inek şaban, sanki batakhaneye yeni düşen birine konuşurmuş gibi "yaparsın anam, yaparsın yavrucum, yaparsııın" diyordu.

    son 10 senedir falan "bu kadarı da olur mu acaba?" şeklindeki bu tip sorulara, içimden inek şaban edasıyla "olur anam, olur yavrucum, oluuur" derken buluyorum kendimi.

    edit: bazı imlâ ve anlatım hatalarının düzeltilmesi ve ilgili sahne.

  • masaya şeker koymayan ev sahibi tribi

    üstüne bir de şeker hakkında nutuk atıyorsa, misafirperverlikten haberi olmayan sığır tribidir. sanki sigara içilmek istenmiş gibi tepkiler gelmiş bir de; misafir şeker kullanınca ev sahibine ne zararı var? koy bir kenara bulunsun, ne zaman lazım olacağı belli mi olur? en basitinden kız istemeye gelen misafirlere kahve yapılırken "ya şekersiz içeceksiniz yalnız, biz kullanmıyoruz da" diyebilen olur mu hiç?

    sırf şeker yüzünden "biz kullanmıyoruz, başının çaresine bakacaksın artık" gibisinden davranan bir davarın evine de kimsenin bir daha gideceğini sanmıyorum zaten.

    edit: şekeri masaya koymayan ve istendiğinde getirenleri veya bir yerden temin edenleri tenzih ederim. kendileri şeker kullanmadığı için unutulabilir ve ayıp değildir; insanlık hâlidir. ilk başta olayı ben de tam olarak başlıkta yazdığı gibi anladığım için başlığı açanı linç etmeye gelmiştim ama anlatılmak istenen ve isyan edilen olay çok farklıymış.

  • dolar düşünce ekşicilerin ortadan kaybolması

    dolar alma zamanının geldiğini hatırlatan olay.

    geneli akboylardan oluşan ve "ehonomi çoğ eyi" algısı yaratmaya çalışan hangi tip bu ve benzeri bir başlık açtıysa hemen ardından dolar yükselişe geçmiştir. o yüzden dikkate almakta fayda var.

    not: yatırım tavsiyesi değildir.

  • trafik cezasından ihbarcıya komisyon vermek

    yeni bir sektör oluşmasına sebep olabilecek uygulama. trafiğin yoğun olduğu zamanlarda, emniyet şeritlerinin başladığı yerde soteye yatıp dünyalar kazanabilecek bir çok işsiz vatandaş var.

  • lord eddard stark'ın çaylak olması

    açtığı abuk subuk başlıklarla tek başına sözlüğün hit sayısını bir hayli artırdığı için sözlük yönetiminin kısa süre içerisinde geri adım atmasını sağlayacak durumdur.

    bu ve benzeri trolllerin provokatif başlıklarına girip entry döşemeyin ki ileride sözlük yönetimi bunların ipini gerçekten çeksin.

  • istifa ederken arka planda çalan şarkı

    (bkz: killing in the name)

    "now you do what they told ya" kısmından sonra "fuck you i won't do what you tell me!" kısmı istifa sürecine cuk oturmakta olup, istifa etmeye yakın abi bana bi poğça şeklindeki türkçe dönüşü aklınıza geldiği takdirde tüm ciddiyeti kaçıracak olan ve istifa etmenizi başka bir bahara bırakabilecek şarkıdır.

    (bkz: rage against the machine)

  • galatasarayın avrupa maçları için ertelenen maçlar

    takımların karşılıklı anlaşmaları sonucunda yapılan, ülke puanına pozitif etki edeceği düşünülerek yapılan ertelemelerdir. 2001 yılında galatasaray'ın real madrid maçı öncesi yaptığı erteleme isteğine "bana ne bana ne, o maç oynanacak" diye tutturup 2-0'lık skoru eline alan; şan, şeref, haysiyet vb. kavramları ağzından düşürmeyip sadece kendine şerefli olan bir takımın taraftarları anlayamaz, normaldir.

    eminim ki 2013 yılında fenerbahçe finale çıksaydı, fenerbahçe'nin önerisini galatasaray kabul edecek ve uefa finali öncesi olan fenerbahçe-galatasaray derbisi ertelenecekti.

    not: galatasaray'ı veya diğer kulüpleri daha hâla fetö ile bağdaştırmaya çalışan da iyi aile çocuğu değildir.

  • denizli'de ramazan davulcusunun vurulması

    yaratacağınız algıyı öpeyim dedirten haber. belli ki birileriyle husumeti varmış ki evine dönerken ilgili şahıs vurulmuş; cinnet getirtecek kadar birilerini sinirlendirse davul çalarken vurulurdu muhtemelen. lafı başka yerinden anlayabilecekler için de belirteyim; herhangi bir sebeple bir insanı vurmak, gaddarca olduğu kadar saçma bir harekettir.

    ramazan ile ilgisi yoktur ancak çomarland sakinlerinin ileride birini oruç tutmadı veya iftar öncesi orucu bozacak hareketler yaptığı gerekçesiyle dövmelerinden sonra "ama ramazan davulcusunu vurdular" diye sığınacakları yeni bir liman olacaktır.

  • tv8'in nba yayın haklarını satın alması

    (bkz: lebron düştü)