alienist11
profili

  • kadınların 29 yaşından sonra patatese dönmesi

    ben de kendi kendime "dokundugum yer niye nişastaya bulanıyor? bu nişasta da neyin nesi" diye sormaya basladiydim. 29 yaşımı geceli 2ay oldu yaaa meğer benden bulaşıyormuş, meğer ben kocaman bir patatese evrilmişim. güneşe çıkınca kızartma, duşa girince de haşlama olurum artık, metamorfoz gibi metamorfoz. çok aydinlandin şuvan.
    teşekkürler ekşi sözlük suserleri, teşekkürler.

  • yaşından küçük göstermek

    evli değilim, çocuğum yok, spor yaparım, sağlıklı beslenirim. enerjik ve atik biriyim ki zaten enerjik ve atik hal büyük etken biraz da genetik faktor olunca haliyle genç gosteriyorsun. güzel bir duygu vesselam. 8-9 yaş küçük gosterdigimi iddia ediyorlar ve asla inanmıyorlar yaşıma.

    iş hayatında dezavantajli bir durum çünkü bizim milletimize
    "en nitelikli kişi her zaman en yaşlı kişi değildir" bilgisi henüz gelmediğinden meslekte toy algısı yaratıyor genç gosterme hali. işi bitirdiğini gorduklerinde de löpçük gibi kalıyorlar orası da ayrı bir zevk tabii.

  • yarım kalıp ziyan olan diziler

    (bkz: mindhunter)

    ne istediniz bu diziden, netflikste onca çöp yapımları sezonlarca devam ettirirken allah bu dizinin durdurulmasina sebep olanların evlerine ateşler salsın, ebu leheb rüyalarına girsin, ebabil kuşları kafalarına sıçsın, tırnaksız kalıp uyuz olsun.

  • hayatımızdan yavaş yavaş çıkan şeyler

    umut
    yaşama hevesi
    neşe

  • günün rap sözü

    spekulatif duşlerin spazmi var.
    stagflasyon onlemliydi,
    sozumu kesme girişiminde bulunan herkeseydi radikal argolar.
    soyle ne zaman bitti aşka dair tangolar?
    her işte bir racon var.

  • ümit özdağ süleyman soylu devir teslim töreni

    soylu'yu gördüğü yerde döveceğini söylemişti özdağ, devir teslim töreninde böyle şeyler olur mu? hiç sanmam ama düşünmesi bile güzel.

  • dünyayı cennete çevirmek için öneriler

    insanların üremelerini engellemek.

    takribi 60-70 yılda dünya kendini toplar, 100-150 yıla kadar da cennete dönüşmüş olur.

  • insanın enerjisini hızla yükselten şeyler

    koşu yapmak.

    kendimi bildim bileli düzensiz düzenli bir şekilde koşarım, kalbim artık “yeter artık beni patlatacaksın.” dediği anda bulunduğum yer de müsaitse olduğum yere yığılır, leonardo da vinci'nin vitruvian man'i gibi kollarımı ve bacaklarımı açıp gökyüzüne bakarım. her nefes alışımda gökyüzü ciğerlerime dolar, sakinleşirim, sakinleştike kalbimden tüm bedenime bir enerji yayılır, işte o yayılan enerjiye bağımlıyım.

    sandığımdan daha güçlü ve dirayetli bu bedene ve zihne sahip olmak bana kendimi iyi hissettiriyor.

  • bilgisizliğinizden yararlanıp kazıklayan meslekler

    (bkz: kuyumculuk)

    özellikle yeşil altın olarak bilinen ve fantezi sınıfına giren 14 ayar altın ile pırlantalı herhangi bir takı.

    hazır bahsini geçirmişken biraz bilgilendireyim sizi. 14 ayar altının kodu 585'tir. yani 1 kilo 14 ayar altınınız varsa bunun 585 gramı saf altın kalanı başka bir malzemedir.

    takı işçiliği milyem olarak geçer ve her gram hesabı olarak 585'in üzerine eklenir. diyelim ki 1 kg dorica zincir alacaksınız, işçiliği 150 milyem olsun.

    oldu mu size gramında 0,735 milyem.

    ee bir de kuyumcunun alacağı kâr var, 150 milyem de ona ekleyelim. etti size gramda 0,885 milyem. bu da demektir ki;

    satın almanız halinde 1 kg işlenmiş 14 ayar altın için 885 gram has altın parası ödeyeceksiniz.

    diyelim ki aldığınız anda satmak istediniz, işte o zaman dananın kuyruğu kopar çünkü artık satın alınan altın hurda olur, kuyumcu sizden 885 gram parası aldığı takınızı gramında 0,575 veya 0,570 milyem olarak geri alır, çünkü işçilik yanar, satış ücreti yanar, siz de 1 kg'da 315 gram zarara girerken kuyumcu 165 gramlık kâr eder.

    kim bir seferde 1 kg 14 ayar satın altın alır ki değil mi? ama misal 3, 4, 10 gramlık takıyı alırlar. dolayısıyla 1 gram 14 ayar altın fiyatı size 1 gram 24 ayar altından da daha pahalıya gelir. sizin satın aldığınız ya da geri sattığınız düşük gramlar da kuyumcuda birikir kg'ye dönüşür. yüksek gram satışlarında kuyumcu kârını düşük tutar çünkü düşük tutsa bile altını fazla bağlayacağı için gününü de kendisini de kurtarır. sonuçta siz bu hesabı bilmiyorsunuz.

    takıda renkli taşlar, mine olayına hiç girmiyorum çünkü onlar da altın hesabına dahil edililiyor. siz taşlı takınızı kuyumcuya satmak istediğinizde ise taşları söküldükten sonraki kısmın gramına göre ödeme alıyorsunuz.

    pırlanta için şöyle

    (bkz: #134288281)

    söyleyeceklerim bu kadar, sevgiler, saygılar.

    edit: sevgili insanlar, tüm kuyumcular sarraflar aynı değil tabii ki. her yerde olduğu gibi kuyumcunun da iyisi var kötüsü var, dürüstü var namussuzu var

    14 ayar'dan, 10 ayar'dan, 8 ayar'dan zaten zarar edeceğinizi söylerler, fantezi grubundaki birçok takıdan zarar edersiniz. kendi üretimini yapmayan kuyumcu da ekstra işçilik öder, bu durumda kuyumcu nasıl para kazanacak? kaldı ki kuyumcu sarrafiye, ziynet altınından pek bir şey kazanamaz, onda fiyat politikası var.

  • dans ederek gitmediğiniz işi bırakın

    mesai bitince dans ederek işten çıkıyorum, sayılır mı?

  • ruh eşini bekleyenler kulübü

    keşke ruh eşi diye bir şey olsa da çok geç olmadan herkes ruh eşiyle tanışsa, kimse kimseyi bu kadar harcamasa, kırık dökük bırakmasa, herkes gerçekten sevmenin ve sevilmenin tadını doya doya alsa.
    belki bir nebze de olsa hayat daha yaşanılabilir olurdu.