korganov20
profili

  • zafer partisi'ne oy vereceklerin temel motivasyonu

    ülkesine doldurulan 13 milyon sığınmacının göz göre göre başlattığı sessiz istilaya hayır demek.

    atatürk'ün kurduğu laik cumhuriyetin tarikatlar, dervişler, müritler ve meczuplar devleti olmasını istememek.

    ülkeyi bölme fikrini buldukları her fırsatta açıkça dile getiren terör örgütünün uzantısı siyasi partiyle ve seçim kazanmak için onunla iş tutanlarla aynı safta yer almamak.

    rant ve talan siyasetiyle ülkenin bütün kaynaklarını sömürenlere “yeter artık!” diyebilmek.

    bir tarafta şehitlere kelle diyenlerin ve açılım süreci yapanların, diğer tarafta ise demirtaş ile kavala'ya selam gönderenlerin başkanı olduğu siyasi partilere ve onların adaylarına oy vermemek.

    tc ibaresinin kaldırıldığı, andımızın yasaklandığı, her türlü azınlık hakkını savunmanın “demokratiklik”, türk olmanın ise “faşistlik, kafatasçılık” olarak görüldüğü ülkemde gururla “ne mutlu türküm diyene!” diye haykırmak.

    ve son olarak terör, irtica ve mülteciler tarafından tarihinde hiç olmadığı kadar büyük bir saldırı altında olan güzide ülkemde, ulu önder mustafa kemal atatürk'ün gençliğe seslendiği şu mısraları aklından hiç çıkartmamak:

    “memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

    ey türk istikbalinin evladı! işte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.”

  • ryan kent

    1 tane magnum alması gerekirken 11 tane meybuz alan ali koç'un yeni hezeyanı.

  • erkeklerin saçının yağ kokması

    başlığı açan ablanın hayatındaki erkekler:

    görsel

  • kılıçdaroğlu'nun bir daha aday olmaması

    2028'de cb adayı olmayacağından bahsediyor. zaten kemal kılıçdaroğlu'ndan beklenen cb adayı olmaması değil, kurultay'da chp başkan adayı olmaması.

    ama otokrat dede kurultayı yerel seçim sonrasına bırakacak. neden? çünkü son bir görevi daha kaldı. istanbul ve ankara'yı akp'ye bırakmadan istifa etmez.*

    edit: özelden “ankara nasıl kaybedilecek, ankara'da kk çıktı” diye mesajlar geliyor. sevgili suserlar, paylaştığım oy haritasına iyice bakın. ankara sadece çankaya'dan ibaret değil. kk, erdoğan karşısında tek adayken 90.000 oy gibi ufak bir farkla kazandı. belediye seçimlerinde 30 ayrı parti seçime girecek. o zaman ne yapacaksınız? “yine kimse aday çıkartmasın, chp adayını destekleyin” mi diyeceksiniz? az mantıklı olun.

  • google'ın türkiye'ye ortadoğu ülkesi demesi

    türkiye'nin en büyük üniversitesinin ismini düşününce şaşırtmayan olaydır.

    (bkz: orta doğu teknik üniversitesi)

    (bkz: odtü)

    edit: bebeksi halk kitleleri :d

  • kemal kılıçdaroğlu'na bir mesaj bırak

    chp'nin başına 2010'da geçtin. o günden beri değişen bir şey yok. kemal kılıçdaroğlu hala chp'nin başında. ama yeter! hep sustuk. şimdi konuşma zamanı:

    1- 2009 yerel seçimlerinde istanbul belediye başkanı adayı olarak kadir topbaş'ın karşısına çıktın. yenildin. istifa etmedin.

    2010 yılında kaset kumpasıyla deniz baykal'a komplo kuruldu. ibb seçiminden sonra bitmek üzere olan siyasi hayatında şans bir kez daha sana güldü. chp'nin başına geldin.

    2- chp'nin başındaki ilk sınavın 12 eylül 2010 referandumuydu. şaka bir olay yaşandı. 2009 seçimlerinde ibb adayı olmak için istanbul kağıthane'ye aldırdığın ikametini ankaraya taşıtmayı unuttun. oy kullanamadın. başında bulunduğun chp, referandumda “hayır” demişti. sonuç %58-%42 “evet” çıktı. yenildin. istifa etmedin.

    3- 2011 genel seçimlerinde chp'nin başındaydın. akp %48 ile rekor kırdı. sen çıktın “2007 seçimlerine göre chp'nin oyu %4 arttı, başarılıyız” dedin. halk bunu yemedi, bence sen de yemedin. yine yenildin. istifa etmedin.

    4- 2014 yerel seçiminde akp %42,87 oy ile birçok büyükşehir belediyesini aldı. senin yönetimindeki chp ise %26,34'te kaldı. yenildin. istifa etmedin.

    5- 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminde kendin aday olmadın. kimsenin tanımadığı bir aday getirip, şaka gibi bir sloganla ekmek için ekmeleddin garabetine imza attın. desteklediğin ekmeleddin ihsanoğlu %38 oy aldı. yenildin. istifa etmedin.

    6- 7 haziran 2015 türkiye genel seçimlerinde chp'nin oyu yerel seçimlere göre düştü. %24,95 aldın. yenildin. istifa etmedin.

    7- akp tek başına hükümet kuramadı. 1 kasım 2015'te tekrar sandığa gidildi. chp %25,32 oy alabildi. akp %49,50 ile rekor kırdı. tek başına hükümet kurdu. yenildin. istifa etmedin.

    8- 16 nisan 2017'de anayasa değişikliği referandumu oldu. chp “hayır” seçeceğini destekledi. akp'nin desteklediği “evet” seçeneği %51,41 oy aldı. başkanlık sistemi geldi. sen ise yenildin. istifa etmedin.

    9- 24 haziran 2018 seçimlerinde aday olarak chp içindeki en büyük rakibin muharrem ince'yi seçtin. onu da gel bakalım muharrem diyerek halka duyurdun. muharrem ince %30,64 oy aldı. erdoğan %52,59 oy alarak cumhurbaşkanı seçildi. chp'nin oyları da bir önceki seçime göre %2,67 azaldı. yenildin. istifa etmedin.

    10- 31 mart 2019 yerel seçimlerinde büyük şehirleri chp kazandı. lakin darbe, ekonomik kriz, terör saldırıları atlatan akp hükümeti yine de %44,33 oy aldı. büyük şehirler alınmıştı belki, ama genele bakınca akp yine birinci partiydi. yenildin. istifa etmedin.

    11- 14 mayıs 2023 genel seçimlerinde anketlerde en düşük oy oranına sahip aday sendin. sosyoloji bilimsel bir gerçektir. anketler de bilimsel veridir. seçilebilecek adayı göster dedik. dinlemedin. 3 mart'ta “ben adayım” diye bir anda ortaya çıkınca meral akşener masayı devirdi. masadaki en büyük ortağına “ya imzala ya da 5 parti ortak ortak imzalarız” diyerek şantaj yaptın. binbir hakaretle geri döndürdünüz. aday olarak seni desteklemeleri karşılığında 4 siyasal islamcı partiye chp listelerinden 38 vekil verdin. chp'nin oyu sabit kaldı. senin yüzünden chp seçmenleri eski akp artıklarına oy verdi. erdoğan %49,52 sen ise %44.88 oy aldın. seçim ikinci tura kaldı ama sen yenildin. istifa etmedin.

    12- geldik bugüne… 28 mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu. göz göre yenilgiye sürüklendin. 75 yaşında emekli olup torun sevmen gereken zamanda bir anda, bir de beni deneyin diyerek büyük bir hezeyana imza attın. megalomanca hislerle hırsa kapıldın. en yüksek oyu alan adaylar yerine ben aday olacağım diye tutturdun. bizim geleceğimizi deneme tahtası olarak gördün. ve yine yenildin. hala istifa etmedin. ama artık yeter. artık o koltukta seni görmek istemiyoruz.

    (bkz: istifa et kemal kılıçdaroğlu)

  • 10. yıl nutku temalı recep tayyip erdoğan videosu

    iki ayyaş'tan sonra geldiğimiz yere bakınca insan hayret ediyor. eyy seçim sen nelere kadirsin. bir oy uğruna yarab, ne videolar yapılıyor. ancak atatürk'ün nutkunun en önemli cümlesinin kesildiği videodur. unutturmaya çalışsanız da unutmayacağız. şimdi daha da güçlü haykırıyoruz:

    (bkz: ne mutlu türküm diyene)

  • e. ardıç'ın öldükten sonra arkasından söylenenler

    siktir oldu gitti. iyi bilmezdik. ergenekon kumpas davası yüzünden beylik tabancasıyla intihar eden şerefli türk subaylarının arkasından “mermiye kafa attı” diyebilecek kadar kansız ve hain biriydi.

    edit: özelden “ölenin arkasından niye sövüyorsun?” mesajları geldi. gerekli cevabı kazak abdal dizeleriyle veriyorum:

    derince kazın kuyusun
    inim inim inilesin
    kefenin diken iğnesin
    dikenin de avradını…

    münkir münafığın soyu
    yaktı harap etti köyü
    ölüsüne bir tas suyu
    dökenin de avradını…

  • kadınlar tuvaletinde suçüstü yakalanan afgan

    yıllardır bas bas bağırıyoruz. dünyanın en çukur kültürlerinden 20-40 yaş milyonlarca sapık erkek bu ülkeye dolduruldu. bacha bazi, taharrush, pedofili ve zoofili gibi iğrençliklerin normal görüldüğü ülkelerden gelen sapıklar türkiye'de kol geziyor. yapılacak şey belli:

    -kadınlarımız, çocuklarımız, hatta hayvanlarımız sokakta özgürce dolaşabilsin diye,

    -“turkish boy, turkish girl, turkish child” gibi google aramaları yapan sapıklar engellensin diye,

    -gebze'de bir afgan'ın tecavüzüne 2 saat direndiği için kafası taşla ezilerek öldürülen ayşegül aydın'ın babasının feryatları dinsin diye,

    kaçak ve sığınmacıları göndereceğini söyleyen tarafa oy verin. merak etmeyin, kanla alınan bu topraklar sessiz istila ile bu kansızlara teslim edilmeyecek. hepsini göndereceğiz!

    (bkz: geldikleri gibi giderler)
    (bkz: gerekirse zorla/@korganov)

  • 25 mayıs 2023 hdp ve yeşil sol parti açıklaması

    pervin buldan, "sandığa eksiksiz gideceğiz ve tek adam rejiminden kurtulacağız." diyerek boykot yapılmayacağını bildirmiştir. seçmenin iradesinin sandığa yansıması açısından mantıklı bulduğum bir karar.

    zamanında “mansur yavaş aday olursa kürtler oy vermez” diyerek sosyolojik tespit kasan yazarların da dikkatlice okuması gereken açıklamadır aynı zamanda:

    --- spoiler ---

    14 mayıs seçimlerinde demokratik değişim güçlü bir şekilde sahiplenilmiştir. bugünkü sistem karşısında birleşen oy daha çok özgürlük, demokrasi içindir. erdoğan rejiminin taleplerin hayata geçmesindeki en büyük engel bu rejimin ta kendisidir. erdoğan bizler açısında bir seçenek değildir, tek seçenek onu ve iktidarını değiştirmektir.

    kürt halkının ve bir bütün olarak türkiye'nin demokrasi, hukuk, adalet, eşitlik beklentisini demokratik sandık iradesini tanımak önemli ve önceliklidir. 28 mayıs'ta başarabileceğimize, tarihin akışını çevirebileceğimize dair umudu büyütüyoruz. sandığa eksiksiz gideceğiz ve tek adam rejimini değiştireceğiz."

    --- spoiler ---

    kaynak

  • 38 milletvekilini hangi stratejiyle verdiniz

    cevabı basit. hiçbir stratejiyle. kk aday olabilsin diye siyasal islamcı partilere rüşvet olarak verildi o vekillikler. 3 mart'ta meral akşener “aday olma, seçilebilecek adayı göster” diyerek masayı devirmesinden sonra “ya imzala ya da 5 parti ortak imzalarız” diyerek meral'e şantaj yaparken güvendiği şey buydu zaten.

    1 seneyi aşkın süredir “aday olma kılıçdaroğlu” derken kastettiğimiz şey de tam olarak buydu. önce bu durumu eleştiren akşener'e, ince'ye, oğan'a, iyip'e, memleket'e, zafer'e ve sonrasında da ben dahil olmak üzere sözlükteki herkese ana avrat sövdünüz, nick altlarımıza ak troll yazdınız. ne oldu şimdi? “hangi stratejiyle verdi” diye kara kara düşünüyorsunuz.

    saadet, deva ve gelecek kendi logoları olmadan, chp listelerinden seçime girerek 38 vekil kazandılar. seçim sonrası ayrı bir grup kuracakları muhakkak. bu tablonun en büyük suçlusu kemal kılıçdaroğlu ve buna ses çıkartmadan şakşakçılık yapan sizlersiniz. her halk layık olduğu biçimde yönetilir. 20 senelik muhalefette çıkarttığınız “lider” buysa siz de bu düzene layıksınız demektir. haydi geçmiş olsun…

  • motor işi sakat abi

    bir üstteki yazarın entrysine cevaben: motor işi sakattır. a2 ehliyetli ve zamanında motosiklet kullanmış biri olarak söylüyorum bunu. ne kadar tecrübenizin olduğunun, ekipmanlarınızın, motorunuzun markasının ve hacminin hiçbir önemi yoktur. siz kendi yolunuzda sakince giderken açılan bir araba kapısı sizi hayattan koparır.

    (bkz: altın elbiseli adam (motosiklet programcısı))

  • batman'da kız çocuğunu kaçırmaya çalışan yabancı

    yabancı uyruklu değil suriyeli mülteci bir orta doğu pisliğidir diye yazacaksınız. dünyanın en çukur kültürlerinden milyonlarca sapık, terörist, potansiyel katil kaçak yollardan bu ülkeye sokuldu. “mültecileri göndermeyelim, yazık” diyen ne kadar 'hümanist' varsa konya'da suriyeliler tarafından yüzüne kezzap atılan yusuf'un ve babasının gözlerinin içine bakarak söylesin:

    görsel

  • 31 ekim 2022 nagehan alçı tweet'i

    korkma nagehan, titre. “asker eşleri soyunsun” diyerek türk silahlı kuvvetlerinin şerefli gazilerinin ve şehitlerinin eşlerine yaptığın hakareti, “kürdistan yollarında, haburdayım” diyerek bölücülük yaptığın tweetleri, “gülen hareketi çok önemli bir hakarettir” diye fetöyü övdüğün konuşmalarını, unutmadık.

    sen de o rezil kocan da yargılanacaksınız…

  • domuz eti yiyebilen insan

    domuz eti yemek bu milletin genlerinde vardır. islamiyet öncesi türk toplulukları, domuz eti yiyorlardı. ama yalnızca kendi avladıkları yaban domuzunu yiyorlardı. çiftlikte yetişen tüysüz pembe domuz, uzun mesafe yürümeye engel olan kısa bacakları ve ihtiyaç duyduğu bataklık yaşam alanı sebebiyle konar-göçer türk kültürüne uygun değildi.

    daha şaşırtıcı bir bilgi vereyim, eski türkler (çinlilerden takas yoluyla aldıkları hariç) tavuk yemiyorlardı. kümes hayvanları, göçebe yaşantıya uyumlu değildir. islamiyetten sonra boylar halinde yerleşik hayata geçen türk kavimleri, menülerinden domuzu çıkarak tavuk, kaz, hindi gibi kümes hayvanlarına yer verdiler.

    edit: mesaj yoluyla kaynak soran birçok suser oldu. onlar için lisans yıllarımda orta asya türk tarihi dersini aldığım doğu türkistanlı doç. dr. erkin ekrem hocamın çince birincil kaynakları türkçeye tercüme ederek hazırladığı master ve doktora tezini kaynak olarak bırakıyorum. bu konuyla ilgilenenler için orada bolca bilgi mevcut. bilimle kalın.

    kaynak
    linki açamayanlar için görsel

  • ömründe son kez sevilen tavuk

    insan böyle garip bir canlı. sinir sistemi ve organları olduğu için (belki de kendine benzettiği için) hayvanlarla empati kurabiliyor. ancak bitkilerin de canlı olduğunu kabul etmek istemiyor. fotosentez yapanlar hariç, bir canlı yaşamak için başka bir canlıyı öldürmek zorundadır. bitkilerin canı, hayvanlarınkinden daha kıymetsiz değildir.

  • rishi sunak'ın yaz partisindeki dans videosu

    rishi sunak: hint kökenli ingiltere başbakanı.

    sadiq khan: pakistan kökenli londra belediye başkanı.

    lutfur rahman: bangladeş kökenli tower hamlets belediye başkanı.

    birazdan bu başlık altında “ingiliz vatandaşı olan herkes ingilizdir, ırkçılık yapmayın” tarzında yorumlar göreceksiniz. ne ironiktir ki aynı kişiler “türkiye cumhuriyeti vatadandaşı olan herkes türktür” dediğimizde bizi ırkçılıkla suçlarlar.

  • arda güler

    ailenizden çok sevdiğiniz birini zamansız kaybedersiniz ya bazen. yaşanacak pek çok şey varmış ama yarım kalmış gibi gelir. bazen bir kardeş, bazen baba…. üzülürsünüz ama bir süre sonra içinize atarsınız üzüntünüzü. hayatınıza devam etmeye çalışırsınız. fakat sonra bir mucize olur. aileye yeni bir birey katılır. yeni doğan bir çocukta kaybettiğiniz o yakınınızı görürsünüz. gülüşünde, sesinde, mimiklerinde. daha da bir bağlanırsınız o küçük çocuğa…

    bugün fenerbahçeliler eminim ki bunu hissettiler iliklerine kadar. yarım kalan bir hikayeyi, biraz hüznü, çokça özlemi, ama en çok da o eski güzel günleri yaşatan büyük efsaneyi hatırladılar bu kısacık zaman diliminde. evet çocuk… topu sol ayağına çekip aniden ara pas verişinde, serbest atış öncesi elini beline koyup bekleyişinde, rakibin belini kırar gibi çalım atışında bize o'nu hatırlattın. büyük kaptanı. alex de souza'yı…

  • filistin düğününde ukraynalı kadın şarkısı

    osmanlılar tarafından kavm-i necip (soylu ırk) diye adlandırılan halk ve onların zihniyeti işte bu. sorsalar filistinlilerin kendileri de savaş mağduru. ama akılları hala tek bir yere çalışıyor. son on yılda 6 milyondan fazla arap mülteci bu topraklara dolduruldu. demografinin ve ekonominin bozulmasını geçtim, bu sapık zihniyetli insanlar başta türk kadınları olmak üzere ülkedeki herkes için tehlike oluşturmaktadır. ne zaman bu tarz bir görüntüye şahit olsam aklıma atatürk'ün şu sözü gelir:

    ''orduya ilk katıldığım günlerde, bir arap binbaşısının 'kavm-i necip evladına sen nasıl kötü muamele yaparsın' diye tokatladığı bir anadolu çocuğunun iki damla gözyaşında türklük şuuruna erdim. onda gördüm ve kuvvetle duydum. ondan sonra türklük benim derin kaynağım, en derin övünç membaım oldu. benim hayatta yegane fahrim, servetim, türklükten başka bir şey değildir.''

  • ukrayna'nın daha fazla tb2 istemesi

    yıllarca pkk'ya bilumum rus yapımı silah sağlayan rusya'nın sesini çıkartmaya hakkı olmadığı olaydır. 2015 yılında rus uçağını düşürmemizin hemen akabinde rus savaş gemisi boğazdan geçerken bir rus asker elinde strela-2 karadan havaya füze ile şöyle bir görüntü vermişti: görsel

    basınımız bu olayı anlamamış, dışişleri bakanlığı da olaya tepki göstermişti. bu hadiseden çok kısa bir süre sonra pkk'nın kendi yayın organında bu silah ile vurulan tsk'ya ait cobra tipi helikopter ve şehit olan 2 askerimizin görüntüleri paylaşıldı: görsel (sinir bozan videoyu paylaşmıyorum, tavsiyem siz de izlemeyin)

    demem o ki rusya 1984 yılındaki ilk pkk saldırısından bu yana aralıksız olarak bu terörist organizasyona silah sağlamaya devam etmektedir. pkk'ya verdiği doçka, pks (biksi), ak-47, dragunov ve diğer birçok silah yüzünden binlerce anadolu evladı yaşamdan koparılmıştır. unutmayın!