ne yaptigini ne istedigini bilmez9
profili

  • bay meral

    ezbere konusmanin insani getirebilecegi komik nokta.

  • kılıçdaroğlu'nun kadir mısıroğlu'na hakaret etmesi

    başlığın "kemal kılıçdaroğlu'nun soytarılara hakaret etmesi" olarak değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. zira, adı geçen canlıyı herhangi bir insana ya da meslek grubuna benzetmek insanlığa hakarettir.

  • düğün öncesi damadı iflas ettirmek

    kezbanları "erkek dediğin sorumluluk alır, borç da o sorumluluklardan biridir" gibi sözlerle ortaya dökmüş gerçektir. adam evleniyor mu köpek mi sahipleniyor belli değil, yoksa kadın salatalık mı da bütün sorumluluğu adam alıyor?

    bazıları insan olarak yetiştirilmemiş gerçekten, hayret verici.

  • nevşin mengü'nün twitter'da verdiği ayar

    şuradan görülebilecek ayardır. çok iyi vermiş, aferin. bu ayarı ben yesem, tüm sosyal medya hesaplarımı kapatır, internetle tüm ilişkimi kesip dağda çobanlık yapardım.

    twitter linki

    nevşin arada buraya bakıyorsun biliyoruz: cnn turk'ün ufaktan yandaş medya saflarına katıldığının sen de farkındasındır. dışarıda (hapse girmemiş) kalan gerçek televizyoncular/gazeteciler olarak bağımsız bir kanal kursanız da youtube'dan takip etsek ne güzel olur. size tv lisansı vermezler o yüzden youtube dedim. reklamlar falan gül gibi geçinirsiniz sanki? tartışma programlarına davet edilen isimleri gördükçe içimiz daralıyor, artık ülkede izleyecek kanal kalmadı.

    edit: göz önünde olan insanların trollerden gelen baskılara boyun eğip yazacaklarını, çizeceklerini onlara göre şekillendirdiğini hemen her yerde görüyoruz. bu tiplere boyun eğmeyip (en azından şimdilik) bildiğini okuyabilmesi bile bu ayarı beğenmem için yeterli. ayrıca sataşanın seviyesine inip, oradan verilmiş olması ayarı kötü yapmaz.

  • saray'a 650 milyon tl'ye opera ve kütüphane yapımı

    devlet zenginleştikçe, binaları büyüdükçe halk fakirleşir. bence harika oluyor, yiyin beyler daha çok yiyin. sizi destekleyenler de ölsün açlıktan. sizi desteklemeyecek kadar zekası olanlar aç kalmamanın yolunu bir şekilde bulur ne de olsa.

  • tim cook'un fbi'a güvenlik ayarı vermesi

    şu linkten ulaşılabilecek mektuptur. apple'ın abd hükümetini karşısına alarak iphone'lara arka kapı yapmayı reddetmesi ve nedenlerini içerir. fbi iphone'ların ışid teröristlerince haberleşmede kullanıldığını tespit etmiş ve ios cihazlarını kırmaya çalışmış. belirtilene göre de bunu beceremeyince apple'a gidip, bir arka kapı yapmalarını istemiş. apple da bunu "bu kapı bir kez yapılırsa içeri kimlerin gireceğini bilemeyiz ve kullanıcılarımızın gizliliğini bile bile tehlikeye atamayız." diyerek reddetmiş. mevzunun altında büyük bir pr organizasyonu olsa da takdir etmemek elde değil.

    vay anasını sayın seyirciler.

    düşünsenize, apple eğer bir türk şirketi olsaydı anında terörist ilan edilmişti, hemen arkasından şirket yönetimine kayyum atanır ve devlet tarafından el koyulurdu. ceo'su dahil tüm yöneticileri teröristlere yardım ve yataklıktan tutuklanır ve haklarında dava açılırdı. muhtemelen ikinci bir paralel davasına kadar da dışarı çıkamazlardı.

    türkiye büyük ülke tabi, apple'ı da dize getirirdi. abd zayıf, aciz, güçsüz. hülöğ.

  • yanlışlıkla eşini pompalı tüfekle öldüren adam

    - evde tufek bulundurmak
    - bir kadinin o tufegi alarak esine saka yapmak istemesi
    - bir kadinin bir tufegi siradan bir esya gibi koltuga koyup gitmesi
    - bir adamin tufegi eline alip esine ayni mal sakayi yapma geregi duymasi
    - bir adamin tufegi esine dogrultup tetige basmasi
    - evde bulunan tufegin dolu olmasi, ya da saka icin doldurulmasi

    bir nefeste sayilabilecek 7 salak hareket. tanim: toplumun ortalama zekasini yansitan olay.

  • benbircevizagciyim'ın çala çala entry kasması

    arkadaş çevremde gördüğüm en büyük hırsızlıktır, karaktersizliktir. geçen ay benbircevizagciyim isimli vatandaşın facebook, twitter gibi sosyal medya ağlarında tanıdıklarının paylaştığı ya da yorum yaptığı içeriği ekşisözlük'e gelip kendininmiş gibi paylaştığını tesadüfen fark ettik. farkına vardığım bir entry'nin arkasından marieke sağolsun bunun sistematik bir iş olduğunu söyledi ve biz de facebook'taki gizlilik ayarları sayesinde paylaşımlarımızı belli insanlardan saklama usulü ile araştırdık, kısaca ufak bir hafiyelik sonucu bu hırsızlığı kimin yaptığını öğrendik. işin ilginç tarafı girdiği 700 entry'nin 200 tanesi kadarı sadece bizim arkadaş çevremizce paylaşılan şeylerin kopyası olduğuydu, bizim tanımadığımız ve diğer arkadaşlarından neler kopyaladı, yapıştırdı bilemiyoruz. bu geçen bir aylık sürede kendi adının bulunduğu akrostişli paylaşımlarımızla ona fark ettirmeden trolledik, eğlendik.

    aradan geçen süre zarfında canımız sıkıldı ve şikayet ettik. ancak sağolsun ekşi'deki süper zeki modlar ekran görüntüleri ile kanıtlanan sistematik hırsızlığa, sadece ekran görüntüsü iletilen entry'leri silerek cevap verdi. biz de yüzlerce entry'yi tek tek aratıp, ekran görüntüsü alıp sildirmekle uğraşamayacağımız için kendisini deşifre etmeye karar verdik. entry'leri uçurulunca facebook, twitter gibi hesaplarını kapattı ve düşünmeye başladı.

    "ruhunu saran" bu hırsızlıkla seni başbaşa bırakıyoruz.

    modlar tarafından uçurulan bazı entry'ler ve çalındığı kaynakların görüntülerinin linkleri aşağıda, dahası gelecek.

    http://prntscr.com/8t3ga6
    http://prntscr.com/8t3d4g
    http://prntscr.com/8t3dxw
    http://prntscr.com/8t3e3m
    http://prntscr.com/8t3e83
    http://prntscr.com/8t3eby
    http://prntscr.com/8t3efx
    http://prntscr.com/8t3elh
    http://prntscr.com/8t3ex5
    http://prntscr.com/8t3f1e
    http://prntscr.com/8t3f51
    http://prntscr.com/8t3f93
    http://prntscr.com/8t3fbp
    http://prntscr.com/8t3fe8
    http://prntscr.com/8t3fh4
    http://prntscr.com/8t3fmc
    http://prntscr.com/8t3fqk
    http://prntscr.com/8t3fue
    http://prntscr.com/8t3fz4
    http://prntscr.com/8t3g2h
    http://prntscr.com/8t3g5o

  • konya'da pkklı zannedip asker dövmek

    olayın olduğu şehirden, insan profilinden dolayı şaşırmadığımız harekettir.