hocanerdebe21
profili

  • 10 ağustos 2023 gss prim borçlarının silinmesi

    e-devlette gss prim borçları ile alakalı herhangi bir işlem (indirim, zam vs..) yaptıklarında, bütün veriyi kapatıyorlar ve borçlar "0 tl" olarak görünüyor. büyük ihtimalle buna benzer bir durumdur ve borçlar birkaç gün içinde geri gelir.

    böyle bir şeyi akp özellikle şu dönemde sessiz sedasız yapmaz.

  • ibrahim karagül'ün imparatorluk kuracağız demesi

    (bkz: ibocum seni kim paşa yaptı)

  • 28 kasım 2022 tevfik göksu'yu bitiren konuşma

    tevfik için değişen bir şey yok. istediğin kadar adamın yalan söylediğini ispatla onun için farketmez çünkü adamın tek amacı sadece lağım medyası için poz vermek. o "ibb borç batağında" iddiası bütün yandaş basında yer aldı ve o haberi görenlerin %99'u doğan subaşı'nın söylediklerini duymayacak bile.

  • 6 eylül 2022 demirtaş'ın öcalan açıklaması

    doğru şeyler diyor ama apo adı geçtiği an diğer söylediklerinin pek anlamı kalmıyor. abdullah öcalan, herhangi legal bir konuda hak veya söz sahibi olamaz. hani olmaz ya, hdp tek başına iktidar olsa bile öyle bir şey olamaz. yıllardır şu apo ve pkk ısrarı yüzünden kürtlerin söz hakkı olmuyor, legal siyaset yapamıyorlar. zararın en büyüğünü kürtlere veriyorsunuz.

    seni haksız yere muhalefet yaptığın içeri attılar (gerçi o zamanlar bile apo diye tutturuyordun ya), muhalefet ve halk sana destek vermek istiyor ama hemen bir apo güzellemesi yapıyorsunuz. pkk sempatizanı kürtler hariç şimdi halk sana nasıl destek versin? sana destek vermiş herkesi bir anda pkk destekçisine çeviriyorsunuz.

  • fethullah gülen'in hastaneye kaldırılması

    akp'lileri yasa boğacak haberdir.

  • buket aydın'ın rolex saati

    belki patronu iyi performans gösterdiği için hediye etmiştir.

  • chp'nin oyunun hala %25 olması rezaleti

    sorun chp'de değil, 20 senedir bütün ülkeyi tek bir kişinin tapulu malı yapan seçmende. sorun karadeniz ve iç anadoluda, sağ seçmende, muhafazakârlarda.

  • 29 mayıs 2022 jahrein iddiaları

    ya allahın vasıfsız ergeni nasıl sürekli gündem olabiliyor. takip etmiyoruz, görmek istemiyoruz ama her yerde karşımıza çıkıyor.

  • canan kaftancıoğlu'na hapis cezası

    birazdan kendine muhalif diyen "iyi olmuş" diyen tipler gelir. sorsanız tüm suçlular "yetmez ama evet"çiler, solcular, aktroller, kk, imamoğlu, canan, hatta bütün muhalefet ama akp ne zaman işinize gelen bir şey yapınca çomarlardan daha çok rte'ci oluyorsunuz. sürekli vatan millet edebiyatı yaparsınız ama ülkenin içinden geçilirken tek derdiniz yüzeysel şeyler olur. balyoz ve ergenekon için yıllardır neler dersiniz (ki haklı olarak hepimiz diyoruz) ama aynısını sizin gibi düşünmeyen birisine yapınca "iyi olmuş" dersiniz. hukuk, adalet, liyakat gibi kavramlar ağzınızdan düşmez ama "sadece benim gibi düşünenlere olsun" diye istersiniz. hatta "benim gibi düşünmeyen, benim inandıklarıma inanmayan herkes gebersin" diyen bir çomarlar var bir de siz ama sorunca sizden daha medenisi yoktur. "dinci ve tarikatçi" dediğiniz alparslan kuytul (sevmediğim bir tip) bile sizden daha omurgalıymış ya onu gördük.

    neyse, seçim yaklaşırken mansur başkan ile ilgili bir kaç ülkücü kaseti çıkarıp, abb ile alakalı 3-5 dava ile adamın başını yakınca "iyi olmuş" dersiniz. ümit hocanızla işi bitiip onu da bi kenara atınca o zaman "iyi olmuş" dersiniz. seneye rte seçimi kazanınca gene kendiniz hariç herkesi suçlu çıkarıp "iyi olmuş" diyebilirsiniz.

  • imamoğlu'nun geldiği günden beri istanbula katkısı

    https://www.ibb.istanbul/arsiv/40207/ibb-icraatler
    https://twitter.com/imamogluicraat

    al bak, bu da imamoğlu'na karşı çıkarılan engellerden bazıları: https://onedio.com/…sina-cikarilan-38-engel-1002774

  • 11 nisan 2022 kemal kılıçdaroğlu açıklamaları

    abuk subuk popülizm yapmıyor, adam çıkıp hesap soruyor.

  • havaalanında we need hotel sloganı atılması

    şu rezalete bakar mısın ya? dünyaya ülkece rezil oluyoruz. sosyal medyada imamoğlu algısı yapmaya çalışmalarının sebebi bu işte.

  • evcil hayvanlara oğlum kızım diye hitap etmek

    bize evlenmeyi ve çocuk yapmayı hala marifet sanan denyoları gösteren davranıştır. asıl marifet çocuk yapmak değil, o çocuğu sizin gibi bir evlat yerine topluma yararlı, iyi bir birey olarak yetiştirmektir. ayrıca bu ezikler, hayvan, aile hatta insan sevgisini hayatı boyunca hiç tatmadığı için tepkilerini genelde kafasında yarattığı (ve kazandığı) diyaloglarla belirtme ihtiyacı duyarlar.

    şahsen hem kendi evcil hayvanlarıma hem de sokakta beslediğim kedilerin hepsine oğlum/kızım diye hitap ederim. sahipsiz ve korumasız canlıların tümüne bu şekilde yaklaşmanın kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum.

  • jahrein

    hayatında bir belediyenin nasıl çalıştığına dair iki satır okumadığından eminim. "her şeyi sorguluyorum ben" ayağına diye popülizmin kralını yapıyor. abb kendi yetiştirdiği bitkileri öğretmenlere dağıtmış "bizim paramızla neler yapıyorsunuz, niye yapıyorsunuz" demiş.

    bu arada detayları bilmeden yaptı bunları. yani bitkileri abb'nin yetiştirdiğini falan bilmiyordu. paşam sanıyor ki mansur başkan çiçekçiye gidip abb'nin kredi kartı ile ödeme yapıyor. bir şeyi eleştirmek için önce bilgi sahibi olmak gerekir, araştırmak gerekir. bilmeden eleştirirsen, daha dinlemeden karar vermişsen amacın farklıdır.

    edit: nedense gelen mesajlar peş peşe geliyor, birisi bu başlığı gördü genç arkadaşlara haber verdi sanırım. her neyse, laf sokacağım diye gelen abuk subuk mesajlardan çıkardığım bir soru var "abb beleşe mi yetiştiriyor bitkileri, çalışanlar var maaş nerden geliyor eh?". tabiki hayır fakat her belediyenin bütçesi vardır, belirli bir oranda harcaması ve kazancı vardır, yatırımı vardır. büyük belediyeler devasa birer şirket gibidir fakat kamuya ait olduklarından harcama ve gelirde daha rahattır, sadece kar etmek, bütçe fazla verince kenara atalım ceo'lara yedirelim gibi bir durum söz konusu değildir.

    mesela o bitkileri yetiştiren insanların çoğu işe ihtiyacı olan kadınlar, abb'nin yaptığı da kendi vatandaşına istihdam sağlaması, yani başlı başına bir hizmet. peki o bitkileri neden yetiştiriyor abb? çünkü kendi ihtiyacı olunca (parklara vs..) kendisinden alarak çok büyük tasarruf sağlıyor. oradan sağladığı tasarruf tek başına yeter ki dışarı satış yapıyorlarsa abb kar bile ediyordur.

    edit2: bak bi üstte ne yazmışım? şimdi bitkilerin üretildiği anfa bitki evine neymiş bakalım (https://www.anfa.com.tr/genel/bitki-evi/):

    "çiçeği, yeşili seven halkımıza; yıl boyu mevsimsel değişime göre; dış mekân ve iç mekâna uygun ev, balkon ve bahçeye dair her türlü bitki, toprak ,saksı ve aksesuar satışı , bakım-danışmanlık ve uygulama çalışmalarını, ankara büyükşehir belediyesi adına anfa ankara altınpark işletmeleri ltd. şti. teknik personeli ile yürütmektedir"

    abb'nin kendi şirketi. ben sadece abb bünyesinde hizmet veriyor sanıyordum ama adamlar satış ve danışmanlık yapıyormuş. bak ben de eksik biliyormuşum ama bu arkadaş gibi atıp tutmadan önce 20 saniyemi ayırıp araştırabiliyorum. bir de "eleman çalıştırıyorlar maaşlarını biz vergilerimizle ödüyoruz!!!!!!!!!" diyen arkadaş bak tekrar oku. orası kendi parasını çıkarıp abb'ye ekstra gelir bile oluyormuş.

  • kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanabileceğini zannetmek

    kazanır, hemde rahat kazanır. ama sen durumu önce rte'ye oy verenlere bir anlat yavrum, kılıçdaroğlu'na oy vermeyenlere sonra anlatırsın.

  • 31 ekim 2021 beşiktaş'ın tweet'i

    ne yalan söyleyeyim, ağlamak en çok tinercilere yakışıyor.

  • 25 ekim 2021 bjk-gs maçının 20 pozisyonluk özeti

    allah muhafaza şu başlıkta bi çakmak çaksak sözlük havaya uçacak.

  • 9 ekim 2021 kemal kılıçdaroğlu profil fotoğrafı

    aday olursa sorun değil, şahsen hiç düşünmeden oy veririm. keşke imamoğlu veya yavaş aday olsa diyorum ama özellikle istanbul'u ibb meclisine teslim etmek ihanet gibi bir şey olur. bu iki başkan o kadar yoklukta neler yaptılar neler. akp olmadan bu şehirler türkiye'nin yeniden kalkınmasında başrol oynayacaklar.

    kızmayın bu adama, 20 senedir rte peşinde koşturanlarındır tüm suç.

  • aziz sancar'ın gençlere verdiği yurtdışı tavsiyesi

    üniversite bitince abd'ye geçip abd'li üni arkadaşı ile evlenip orada yaşayan, oranın sunduğu tüm eğitimsel, sosyal, maddi ve manevi imkanları sonuna kadar kullanıp 75 yaşında arada memlekete gelip giden adam, sizin memlekete borcunuz var diyor. kime borçları var o gençlerin? tayyip erdoğan'a mı? 20 yıldır göz göre göre akp'ye oy veren çomarlara mı?

    böyle insanları profesyonel meslekleri dışında sakın dinlemeyin. yurtdışında yaşayan insanlarda memleket ve kimlik özlemi çok baskın olur, sağlıklı tavsiye veremezler.

  • fahrettin koca'nın torununu bakan yapması

    ulan şunda bile torpil yapmışlar ya, daha ne diyeyim.