atesikus16
profili

  • iphone'da yapılıp da xiaomi'de yapılamayan şey

    "gizlilik ve güvenlik konusunda icloud'a yaklaşabilen bile yok"

    evet zaten jennifer lawrence da videolarını şenkardeşler bulutçuluk ve resim saklamacılık turizm inşaat sanayi danışmanlık ve gıda hizmetleri ltd şti'de saklıyordu. bekçi kapıyı açık unutunca hackerlar girip disketleri çaldı.

  • 21 eylül 2022 silivri trafik kazası

    sadece tır şoförü değil, o şeritteki tüm araçların şoförleri hatalı.

    olması gereken en sağ şeritteki tüm araçların adam kaçırdığı sapağa dönene kadar konvoy halinde geri geri gitmesi, adam sapağından dönünce de arkasından tatlı bir tebessümle el sallamasıydı. sonra da devam ederlerdi yollarına.

  • flörtün instaya story atıp sana mesaj atmaması

    flört aşağı flört yukarı her hareketten anlam çıkarma çabaları bilmem ne hem kendi kendinizi delirttiniz hem milleti yordunuz. aşko kuşkonun flört yorumları yüzünden twitter falan bile eskisi kadar eğlenceli gelmiyor.

    güzel kardeşim, sene 2022. mesaj atmak isteyen her türlü atar. çok yoğunum yazamadım diyen insan o gün en az 50 kere telefonun tuş kilidini açıp ne var ne yok diye göz atıyor. radio silence yapıp operasyona çıkan özel kuvvet değilse, senle görüşmek istiyorsa on dakika kahvesini alıp hava almaya çıkar sana da bir telefon açıp sesini duyar. yapmıyorsa onun için o kadar da önemli değilsin demektir.

  • 24 kasım 2021 akaryakıt kuyruklarında kavga

    bunlar varlık kavgası. paraları olmasa birbirinden önce harcamak için kavga edebilirler miydi?

  • size vuran bir kadına ne yapılmalı sorunsalı

    türkiye'de yaşayan erkekler için söylüyorum, eğer evli değilseniz dönün arkanızı gidin. her yerden engelleyin. bir daha iletişim kurmayın. bir tokatla yumrukla kimse ölmez kolay kolay. o iletişim kurmak için uğraşırsa da savcılığa tacizden şikayet edin.

    evliyseniz, hemen o anda 155'i arayıp polis çağırın, yardım isteyin. ama kesinlikle karşılık vermeyin. bekleyin, gerekirse kaçıp sokağın başında bekleyin, ama karşılık vermeyin. çünkü o kadın ve siz erkeksiniz. o şikayetçi olur olmaz hayatınız kararır.

    aksi bir davranışta bulunursanız hapis sizi bekliyor.

  • sen de ekrem imamoğlu'na bir iftira at

    tiki olan vatandaşın karşısında göbek attı

  • recep tayyip erdoğan'ın müjdesi hakkında tahminler

    "her akplinin propaganda malzemesini bizzat vereceğim"

    - ak kardeş bu suriyeliler bizden daha fazla hakka ve rahata sahipler
    + dur bakalım cumhurbaşkanımız bir sürpriz yapacak

    - ak kardeş bana oturduğum yerden üç bin lira gss borcu çıkarmışlar
    + sen bir cumhurbaşkanımızın sürprizini bekle bakalım

    - ak kardeş kırk yıllık atatürkçü dayımı khk ile öğretmenlikten çıkardılar
    + cumhurbaşkanımız o konuda çalışıyor, zaten 17 nisan'da bir sürprizi olacak

    - ak kardeş yarım milyona yakın bakaya nolacak
    + sürpriz için askerlikle ilgili olabilir dediler ama bekleyelim bakalım

    yani şu son hafta her yere uyacak bir sürpriz bu.

    (bkz: yekpare ek yeri yok nereye sokarsan sok)

  • 0 faktöriyelin 1'e eşit olması

    bunun garipsenmesi, matematiğin soyut kavramlarının somut izdüşümlerinin eğitim sistemimizde yer almamasının bir sonucu. lise 1'de hoca bize deftere "pe ise kiüüü", "madem ki aaa, demek ki beee" yazdırırken hoca da dahil kimsenin aklına bunun olasılık üzerine senaryo kurma algoritmasının ilk ilkesi olduğu hakkında konuşmak gelmiyordu. sınavda da ezberden değilse ab değildir cd diye yardırıp gidiyorduk.

    faktöryelin amacı olası kombinasyon sayısını hesaplamaktır. örneğin elimizde mavi, kırmızı ve sarı üç boncuk var ve elimizdeki ipe dizeceğiz. kaç farklı şekilde dizebiliriz? parmakla sayın, altı. işte parmakla saymamak için 3!=3*2*1=6 işlemi var.

    peki elimizde hiç boncuk yok. fonksiyonu açmamıza gerek yok. hiç boncuk yoksa kaç farklı ipe dizilim kombinasyonu olabilir? 1. ipin hiç boncuk dizilmemiş hali.

    hiç boncuk vermeden "olmayan boncuğu kaç farklı şekilde dizebilirsin?" diye bir soru somut bir şekilde karşımıza çıkmaz, doğrudur. ancak mantığa uygun olduğu için matematikte bu da soyutlanmış ve bu istisnai ve saçma durumdan doğan saçma sorunun doğalında ortaya çıkan cevabı da 0!=1 olmuştur.

  • 17 ocak 2017 reina saldırganının yakalanması

    mit: uzun süredir peşindeydik ve başarılı bir operasyonla ele geçirdik.
    kuruyemiçi: biz adamları ihbar ettik gelin alın deyip durduk anca bugün geldiler aldılar.

    (espri falan değil %100 gerçeklerdir).

    (çok fazla kaynak soruldu. kaynak ahaber. tamamen tesadüfen kanalları dolaşırken "reina saldırganı yakalandı" altmanşetini görünce kanalda durdum, bu cümlelere şahit oldum. muhabir bunu diyen adamın yanından resmen koşa koşa kaçtı ve "işte bakın bu ev. yanında yabancı uyruklu başka kadınlarla beraber bu evde kalıyordu..." diye devam etti.)

  • pizzagate

    clinton'lara bağlanması gereğinden erken veya afaki falan değil tam olarak kurulan ilk bağ şu şekilde:

    clinton'ların yakın dostu ve danışmanları podesta'lar ve alefantis sürekli olarak "haiti'den gelecek yeni peynirlerin makarnada çok güzel gideceğinden" bahsediyor.

    o esnada haiti'de 10 misyoner 33 çocuğu kayıt dışı olarak dominik cumhuriyetine götürmeye çalışırken yakalanıyor. bu misyonerlerden işi koordine eden kişi laura silsby. çocuk kaçakçılığından tutuklanıp haiti'de hapse tıkılıyor.

    bunu haber alan hillary clinton gelişmeleri yakından takibe başlıyor, sürekli güncellemeleri alıyor. ve clinton vakfı laura silsby için bir avukat bulup haiti hapishanesinden kurtarıyor.

    bulduğu avukat da daha önce de fuhuş amaçlı insan kaçakçılığından hüküm giymiş jorge puello torres.

    yani clinton'ların adının geçmesi öylece uca iliştirilmemiş, olayın içinde olmalarından kaynaklanıyor.

  • preet bharara

    ben de kendisine bir şiir yazdım

    bharara yoktu
    düşman çoktu
    bharara geldi
    düşman şok

  • turizm eylem paketi

  • sahibinden.com devletin 9 kurumuna şikayet edildi

    azıcık hesaplayan adamlık yapıp ortalama bir orospu çocuğu emlakçının sahibinden.com masrafını ve kazancını hesaplayalım.

    senelik 200 ilan 20 bin lira.

    emlakçılar her kiraladığı evden tam olarak 1,44 aylık kira bedeli komisyon, sattığı her evden satış bedelinin %6'sı kadar komisyon alıyor. şimdi "kira komisyonu 1 kiradır" diyecek olan çıkabilir elbet. tarife altında faturasız olarak düşük komisyon alıp vergi ödenmediğini de düşünürsek, yine bunu 1,44 kira kayıtlı, beyan edilmiş komisyon geliri olarak görmekte sakınca yok. üstelik bunlar şu açıdan da iyimser rakamlar, zira zaten 1,44 kira komisyon alanlar da fatura ödemiyor.

    bir emlakçı 200 ilanla neler yapabilir? ortalama 1200 liradan yılda 150 ev kiralayıp ortalama 150 bin liradan yılda 50 ev satan orospu çocuğu emlakçı, (150*1200*1,44) + (150.000*50*0,06) = 259.200 + 450.000 = 709.200 liralık ciro elde edebilir.

    yani sahibinden.com'a yılda 20.000 lira ödeyip bu kapasitesini sonuna kadar kullanırsa, 700 bin liranın üzerinde bir iş hacmine ulaşıyor.

    peki orospu çocuğu emlakçılar neden yakınıyor? yıllık 200 ilan yetmiyorsa nasıl bir işlem hacminiz var da o 20 bin lira size çok geliyor?

    orospu çocuğu emlakçının derdi şu. sağda solda gördüğü emlak ilanlarının fotoğraflarını kendi galerisine ekleyecek, 350 bin liralık evi sahibinden portföyüne 380 bin liraya bir de o satmaya çalışacak.

    dün koyduğu ilan bugün arama sonuçlarında 6. sayfaya düşünce hemen silecek aynı ilanı noktasına virgülüne dokunmadan geri koyacak. kendi evini "kimseyi emlakçılarla muhatap etmeyeyim birilerine hayrım dokunsun" diye 1000 liraya kendisi kiralamak isteyen adamın ilanını 1100 - 1300 - 1500 şeklinde üç farklı ilana kopyalayıp kendi iletişim bilgileriyle kiralamaya çalışacak, ev sahibinin ilanı birkaç saat içinde sitenin derinlerinde kaybolurken sadece bu orospu çocuğu ve meslektaşları adamı arayıp "senin eve 1300'e kiracı buldum ne zaman gelip görelim" diyecekler.

    beter ol orospu çocuğu emlakçı. beter ol.

  • 21 yılda 112 milyon tl biriktiren medyum

    anasının ak sütü gibi helal parası çalınan medyumdur.

    ticari faaliyetlerini gerçekleştirdiği ülkenin halkı cin denen göremediği, duyamadığı çeşitli varlıklarla bir arada yaşadığına inanıyor. bunların gelecekten haber getirmesi için bu kadın gibilere para ödemesi gerektiğine inanıyor. 25 yaşında ilk defa iki meme gören oğlu kendisine karşı gelip memesini gördüğü kadınla evlenmeye kalkışınca "aman da oğluma büyü yapmışlar" deyip malı mülkü satıp bu kadına koşuyor avucuna sayıyor varını yokunu.

    vicdanı nasıl rahatmış da geceleri uyuyabiliyormuş. bu kerizlerin 100 milyon lirasını ellerinden almasa asıl o zaman vicdanı rahatsız olurdu bence.

  • kanzuk abi ve ssg abi'ye selamlar gönderiyorum

    (bkz: beatbox yapıcam acun abi)

  • alparslan'ın savaşta verdiği efsane cevap

    sonra çinli de demiş ki allahım ne kadar da telaşsız bir alparslan.