her seyi borc vermis20
profili

  • tam şu anda saat 3 yönündeki şey

    2 lt ayçiçek yağım, 1 kg patatesim, 5 tane makarnam, 1 kg toz şekerim, 2 paket margarinim, 1 teneke salçan, 500gr çayım ve 2 kg unum tatlı tatlı bakışıyoruz. keyfimiz gıcır.

  • 4 mart 2022 zaporijya nükleer santrali yangını

    bu sevimli mavi gezegen bize her şeyi karşılıksız verip, sadece sevilmeyi beklerken, insanoğlu gezegeni toptan yakmaya and içmiş.

    tanım: çok endişe verici ve ağır sonuçları olabilecek bir yangındır.

  • sivrisineğin inanılmaz gelişmiş bir canlı olması

    uzaylı diyebileceğimiz kadar teknolojik canlılar, sivrisineklerin,

    kafasında 100'lerce göz, ağzında
    48 diş var.

    hedef canlıları son derece hassas termal alıcılarıya buluyor.

    ekstra gece görüş sistemi de var.

    ayrıca;
    -hortumunda 6 bıçak,
    -bir kan tahlil cihazı,
    -bir anestezi cihazı,
    -kanı kolayca emebilmek için bir kan sulandırıcı cihazı var.
    - kan alabilmek için, en optimum damarı bulabilen sensörleri var.
    - 9 tane kalbi var.

    çok yüksek ve alçak irtifalarda sorunsuz uçabiliyor,

    anlık çok hızlı ivmelenebiliyor,

    hedef bölgeye giriş için en ufacık güvenlik açığını bulabiliyor.

    oldukça karmaşık bir koklama duyusuna sahip olan sivrisinekler, havadaki kimyasal bileşenleri saptamak için üç adet koku algılayıcı protein ailesinden faydalanmaktadırlar. ır8a molekülünün de dahil olduğu iyonotropik reseptörler adı verilen bu protein grubu diğer bileşenler arasında özellikle asitleri algılamada özelleşmiştir. havadaki kimyasal bileşenlerin ne olduğu bilgisi, atmosfer sıcaklığı, nem ve yenilebilir bir nesnenin görüntüsü gibi hem ısısal hem görsel bilgiler -hepsi bir arada- sivrisineği avına doğru yönlendirmeye yardımcı olur.

    tüm bunların yanında nasıl oluyorsa, gece yatarken vızıltı olur olmaz kalkıp, sineği bulmak için ışığı açtığınızda en sade döşenmiş odada bile ne kadar ararsanız arayın, çoğunlukla bulunmuyorlar. ışık kapanınca saniyesinde tekrar ortaya çıkıyorlar.

    ben tehlike anında, sessiz uçuş moduna geçebilenleriyle bile karşılaştım.

    yılda 750 binin üzerinde insan öldürüyorlar. en teknolojik savaş makinelerinden bile kat kat fazla bu sayı.

    elektron mikroskobunda gözüne bakılan video

    edit: video eklendi.

  • bir gün gelip seni alacağım denilenler listesi

    patlıcan ve hıyar.

    bir gün bolca alıp, yiyeceğim lan sizi.

  • 2 milyar dolarlık pistlerin üstüne hastane yapmak

    bunu yapan vatan hainlerinden hesap sorulduğunu ve şahsi mal varlıklarının tamamına el konulduğunu görmeden ölmek istemiyorum.

  • g.antep bld. kültür daire başkanının kar tweeti

    ben de senin gibi daire başğanının ta amuna goyam.

    kültürünü siktiğimin kültürsüz dağ ayısı, hanzosu.

  • 15bin tl geliri olan aile geçinebilir mi sorunsalı

    evet kulağa hoş geliyor. ama kısaca bakalım isterseniz.

    bu incelemem de her harcamayı minimum olarak tasarlayacağım. aile, anne baba çalışan ve 2 çocuklu olsun. birisi üniversiteye, diğeri liseye gitsin. üniversitedeki çocuğun şehir dışında okuduğunu varsayalım. evleri de kira olsun.

    kira 1500 lira

    faturalar 1000 lira (4 cep telefonu, doğalgaz, elektrik, su v.s)

    meyve-sebze aylık 600

    mutfak giderleri yağ, deterjan, peynir, süt, yumurta, kahvaltılık, makarna v.s 1000 lira (burada da et, pastırma, sucuk, tavuk, balık, alkol, v.s yok)

    çocuğa yollanan 3000 lira. burayı biraz açalım. çocuk 3 kişiyle evde kalıyor. 2000 liraya kiraladıklar evi. çocuğa düşen kira 666 lira, elektrik, internet, su, cep telefonu, doğalgaz v.s aylık 100 lira olsun. öğlenleri yemeği okulda 4 liraya yesin. günlük 5 liralık bilet kullansın. kahvaltı yok ve akşama da çiğ köfte dürüm ayran yesin 15 tl/günlük. sigarası günlük 15 tl olsun. elinde kalan 1050 lira. çocuğun alkolü yok, otu çöpü yok, kız arkadaşı hiç yok. buna da kıyafet, kitap, kırtasiye, arkadaşlarla ayda bir takılmaca v.s anca?

    liseli çocuğun masrafları 1000 lira tutsun.

    kredi taksidi 2000 lira. (bu maaş ile borçsuz yaşamaları imkansız çünkü)

    kıyafet aylık 4 kişi 500 lira (sadece 1 kot en az 100 lira)

    araç varsa vergi, muayene yakıt, sigorta, kasko, lastik, yağ bakımı vs. 1200

    buraya kadar 12000'i geçti. devam etmiyorum harcamalara.

    bu hesap ile

    yurtdışı veya yurtiçi tatil yok bu hesapta, köye bile gitmek yok. piknik yok. kimsenin düğününe, cenazesine, partisine, keyfi ziyaretine gitmedin daha, sağlık gideri yok, bozulan, kırılanınız yok, mobilya hiç değişmiyor, evin reisinde sigara ve alkol yok, liseli de de aynı durum söz konusu, sinema yok, tiyatro yok, konser yok, dışarıda yeme-içme yok.

    arkadaşlar uzun lafın kısası bu hesap batar.

    bu hesap türkiye gerçeği. türkiye'nin ekonomik olarak çok kötü bittiğinin gerçeği. bu hesabın içinden çıkıp, kendisini ve çevresi kandırmaya çalışan biri varsa buyursun.

    batığız yani. hem de çok çok kötü batığız. kendimizi kandırmanın anlamı yok. asgari ücret 5000 olsa ne olur?

    toptan geçmiş olsun. hepimiz hak ettik.

    edit 2: arkadaşın biri "abartmasak mı" yazmış. allah rızası için yukarıda neyi abartmışım söyleyin? proteinli gıda yemiyorlar. sen buna abartma diyorsan, sen aç kal öl olur mu? hakkettiğiniz bu çünkü. sürünün.
    edit 2: salağın biri mesaj yollamış. çocuk kıyafet almasın en az 4 yıl yeter 1 kere alınan diyor. ula gerizekalı 1 mont olmuş 400 lira en az, 1 kot en az 100, 1 kazak en az 100, 1 ayakkabı en az 150. eşofmanı var bunun, t-shirt'ü var, botu var, terliği var, çamaşırı var.hepsinden 5 er tane alsın ve 4 yıl giysin o zaman. sen de hesapla. senin kendine ve yurttaşına saygın yok en baştan.

    edit 3: ben kafamı sikeyim ki böyle başlık açtım. özelden mesaj yağıyor, peynir niye yiyorlar, makarnadan 4 porsiyon çıkar, giyimle ne işleri var diye. günde 3 ekmek yeseler, aylık ekmek giderleri 270 lira. liseli 1000 lirayı napsın diyen var. doğru liseli ölsün direkt. dershanesi yok bu garibin, hiç dürüm yemesin, aç gidip gelsin her yere bu genç köpek.

    sikilin. daha beter olun. bana göre hava hoş. aslında çok iyi yapıyor reis, ben bunu anladım bu gece.

  • nureddin nebati'nin hazine ve maliye bakanı olması

    bakalım ne kadar dayanacak.

    ninja warrior parkuru gibi amk. gelen düşüyor.

  • 8 milyon euroyu yanlışlıkla ödedik geri alamadık

    tek başına bu olay bile hükumet yıkmaya yeter. ama burası muz cumhuriyeti. alenen hırsızlık, dolandırıcılık ama kimse iki satır yazmıyor bile.

  • hakim ve savcıların haksız yere eleştirilmesi

    vicdan sahibi, empati yeteneği, muhakeme kabiliyeti, inisiyatif kullanabilme yeteneği olmayan, en önemlisi cesur ve tarafsız olamayan korkak, yalaka ve liyakatsiz kişileri o koltuklara oturtursan daha çok eleştirilirler.

  • 15 kasım 2020 sağlık sistemimizin tamamen çökmesi

    bankacı kız kardeşim ve üniversite öğrencisi erkek kardeşim birkaç saat önce nefes darlığı, eklem ağrısı, halsizlik ve ateş şikayetleri ile ikisi beraber üniversite hastanesinin aciline gittiler.

    telefonla sürekli iletişim halindeydik. 3 saatte zor muayeneye girmişler. acil aşırı yoğun ve hastalarla doluymuş. testlerini vermeleri, tomografiye girmeleri falan 5 saati buldu. yüzde doksan covidsiniz, tam test sonuçları yarın çıkar demişler. ayrı bir eve gidin ve kendinizi karantinaya alın demişler. ayrıca sakın ola yoğun bakımlar dolu olduğu için yaşlılarınızla temas etmeyin diye sıkı sıkıya uyarılarda bulunmuşlar.

    acilin önünde bekledikleri esnada yoğun bakımda hastalarına yer olmadığı için sıra bekleyen, isyan eden onlarca insan gözlemlemişler. acilde resmen kaos varmış.

    gerçekler halktan gizlense de bu yalan dolarlarla, gerçekleri saklamakla en fazla 1 hafta daha gideriz. boş yatak kalmamış, sağlık çalışanları zaten isyan noktasında. durum hiç iç açıcı değil. acilen ve planlı bir şekilde önlemler hayata geçirilmeli.

  • eşofmanı prada arabası mercedes olan ülkücü vekil

    yozgatlı, eğitimsiz, diplomasız, kurtlar vadisini fazla izlemiş bir ergen gibi kaba ve görgüsüz bir vekildir.

  • spacex dm-2 uzaya çıkarken görülen ufo

    30 defa izleyip, hiçbir şey göremediğim için çok ciddi göz problemlerimin olduğunu düşündüğüm başlıktır.

    edit: yeminle 50 defa daha sardırıp sardırıp izledim. gözümden tiksindim, özgüvenim bitti. allahını seven birisi yavaşlatsın, birşey yapsın, link koysun da, körler olarak fav manyağı yapalım onu.

    edit 2: onlarca link geldi yine göremedim. yeminle çıldırmak üzereyim.

    edit 3: @toxic charger nickli yazara teşekkürü borç bilirim. benim gibi göremeyenler buyrun

  • erdoğan'ın atatürk'ten daha çok sevilme sebebi

    ramazan, kadir gecesi falan dinlemeden sentetik uyuşturucu içen akpli beyanı.

  • 21 nisan 2020 maskelerin ulaşıp ulaşmadığı sorunu

    maskemiz gelmedi ve en sonunda kendi maskemi yaptım. allah devletimize zeval vermesin, hepimiz mucit olduk. görsel

  • karantina bittikten sonra gidilecek ilk mekan

    (bkz: wuhan canlı hayvan pazarı)

  • ptt'nin maskeleri göndermemesi

    dünyadaki en amatör işleri yapan bir devletiz. alınan hiçbir kararda profesyonel davranılmıyor. eğitim sisteminin bu kadar değişmesi ve başarısızlığı da, ülkede üretimin bitmesi de, geçmeden para ödenen köprüler de, hasta garantili hastaneler de hepsi argenin olmaması,bilimden faydalanılmaması, ben dedim olduyla alınan saçma sapan kararlar ve yıkıcı sonuçları...

    ptt'de yaklaşık 40 bin personel var ve bunun da 15000'i de dağıtıcı. bu bilgi benim elimde bile var ve 15000 kişiyle yaklaşık 35 milyon haneye kısa sürede dağıtım yapamazsınız. bir dağıtıcı hiç durmaksızın çalışsa günde en fazla 100 haneye dağıtım yapabilir. bu da, maskelerin dağılmasının, hiç durmadan tam kapasite çalışılsa bile 25 gün süreceği sonucunu çıkarır. kaldı ki bu hesapta, dağıtıcıların maske dağıtma işi haricinde başka hiçbir işi olmadığı varsayılmıştır.

    işte bu adamlar ülke yönetiyor, ekonomiyi, eğitimi, güvenliğimizi yönetiyor. basit bir hesabı yapamayanlar kaderimizi belirliyor. yazıklar olsun, diploma şart!

  • rize valisi'nin makam aracı

    yesinler, halk daha beter olsun. yiyecek ekmeğe muhtaç olup, beka sorunu var diye kendilerini avutsunlar. bu kafa herşeyi hakediyor.

  • lord eddard stark'ın annesi

    rickard stark'ın da karısıdır aynı zamanda. böyle bir çocuk doğurmak için üstün yetenekli bir anne olmalıdır. keza 40 tane kötü kadın biraraya gelse böyle bir piç meydana getiremezlerdi.

    edit: bu nicki kullanan, kendini eddard stark sanan, şizofren bir yazar varmış. beni mahkemeye verecekmiş güya. kendi üzerine alınmış. sen kimsin dangalak dedim gönderdim.

  • esnafı sağlam kazıkçı olan küçük yerleşim yerleri

    kazıkçı yerlere karşı dikkatli olayım diye, erinmedim ve enrtylerin hepsini okudum.

    ortaya çıkan sonuç aslında şaşırtmadı. kısaca türkiye'nin tamamı.

    türk milleti olarak aslında hiç düzgün bir millet değiliz.