elleminati37
profili

  • sokak hayvanlarıyla yaşamak istemiyorum

    sokak hayvanı yoktur. başıboş kedi köpek sorunu vardır. sokak hayvanı demek ipe un sermektir. yoksa karınca, kertenkele, güvercin, serçe, karga, martı ve hatta fare bile sokak hayvanı sayılabilir. ancak bunların hiçbiri sokak hayvanı statüsünde görülmez. çünkü sokak hayvanı denilince aklımıza üzerinden rant devşirilen, üzerinden maddi ve manevi istismar yapılan kedi ve köpekler anlaşılır. diğerleri ise her ne kadar kent hayatına uyum sağlamış olsalar da vahşi hayvan statüsündedir ve maddi manevi hayvan istismarcılarına bir şey kazandırmazlar.

    size bir diyeyim mi? bu ülke çivisi çıkmış bir ülkedir. devlet ve vatandaş elele ülkenin mezarını kazmaktadır. kendi mezarını bu kadar hızlı kazan dünyada tek ülkedir.. kendiniz için iyi bir ülke bulun ve gidin. belki yaşam süreniz uzar.

  • 17 kasım 2023 erdoğan scholz basın açıklaması

    reyizin konuşmasının etkili olabilmesi için "geri kabul anlaşmasını da iptal ediyorum. milyonlarca göçmeni alın, nerenize sokarsanız sokun" demesi gerekirdi. yaptığı haliyle konuşma yalnızca iç kamuoyuna dönük olmuş.

  • ysp'yi de hüda-par'ı da düşmanlaştıramazsınız

    seyit rızacı ve sex saitçi kardeşliği şaşmaz. bu çemberin dışında olan tek parti zafer partisi.

  • ak partililerin yavaş yavaş uyanması

    o zaman hemen piromuza sahip çıkıp, 2028 seçimlerinde de onu aday gösterelim. bu sefer kesin kazanacağız. (kalp kalp kalp)

  • sinan oğan

    "sığınmacıların seyahat özgürlüğünü kısıtlamayacağım. avrupa'ya gitmek isteyen gidebilir. beni hiç ilgilendirmez. geri kabul anlaşmasından da çekiliyorum. burası hariç istedikleri yere gidebilirler. ama öncelik, sığınmacı kampları ve kendi vatanları..." diyen ata ittifakı cumhurbaşkanı adayı.

    yukarıdaki sözleri okuduktan nasılsın neden gerek iktidar gerek muhalefet medyasının ambargo uyguladığını anlayabilirsiniz.

    https://twitter.com/…tatus/1648784250345340940?s=20

  • deva partisi'nin ergenekon açıklaması

    chp'den milletvekili adayı olan ve chplilerin oylarıyla meclise girecek olan şahıs tarafından dile getirilen açıklamalar.

    chp listelerinden seçime girenlere bakılırsa anlaşılan yeni dönemde kılıçdaroğlu ergenekonun savcısı olacak. bakalım avukat kim olacak?

  • altılı masanın adayı %99.9 kemal kılıçdaroğlu

    yeni bir masa kurulur ve yeni bir cumhurbaşkanı adayı o masada yerini alır. 75 yaşındaki kılıçdaroğlu'nun ergen kaprisleriyle kimsenin uğraşacak hali yok.

  • chp'de tsk kimyasal silah kullandı gerilimi

    tanju başkanı, kadına hakaret etti diye ihraç etmeyi biliyorsunuz. tsk'ya iftira gibi gayet önemli bir konuda sanki düşmanmışçasına demeçler veren xezgin ve xanan'ı da ihraç edin de sözlerinizde samimi olup olmadığınızı görelim.

  • ulusalcıların dincilerden daha cahil olması

    ulusalcılıkla, avrasyacılığı karıştırırak manipülasyon yapma amacı güden mayın eşşeği başlıklarında bugün.

  • antalya'da sokak köpeklerinin zehirlenmesi

    dünyaya gelmiş canlıları o kadar umursuyor olsaydınız, onları sokaklara terketmez, evinize alır beraber yaşardınız. siz kimsenin sizi sevmediği dünyanızda, sizden daha sefil yaratıklar görmek için sokaklarda başıboş hayvanlar istiyorsunuz. onları sokaklarda bir avuç mama için korku içinde gördükçe, dünyada sizden daha sefil canlılar var diye mutlu oluyorsunuz. sokaklar insanlar içindir. hayvanların yeri sahiplerinin yanında mutlu ve huzurlu bir biçimde yaşamaktır.

  • halk tv'nin ümit özdağ sansürü

    halk tv'nin kadrolarına, şeriat mı ümit özdağ mı deseniz şeriat derler. hele ayşenur hanım, selahattin demirtaş hapse atıldığında karalar bağlayıp, tv programı sunmayı bırakmıştı. ümit özdağ'ı görmek, haç gören vampir olmak gibi bir şey.

  • avukatlığın doktorluktan daha zor olduğu gerçeği

    olaya şu şekilde bakın. türkiye'deki avukatların yarısı, mesleği bıraksa kimsenin ruhu bile duymayacakken, doktorların %10'u mesleği bıraksa, yandım anam diye bağırırsınız. üstelik daha şimdiden bağırıyorsunuz. türk doktorların yerine, ne eğitimi aldığı bile belli olmayan, insanlar doktor adı altında hastanelerde türk doktorların yerini alıyor. sizde hiç mi vicdan yok? hiç mi ülke sevgisi yok? hiç mi millet sevgisi yok? siz ne biçim insanlarsınız? sürekli doktorları hedef tahtasına oturtuyorsunuz? yarın türk doktor bulamayıp derdinizi anlatamayınca geberip gidersiniz umarım.

  • ümit özdağ

    kılıçdaroğlu'nun yaptığını, akp yaptığında 7/24 rizeli ve trabzonlulara küfür edip duruyorsunuz. e devlette aile kayıtlarıma göre 200 yıldır trabzonluyum ben. bir kez olsun, trabzonlular hakkında yazılan kötü bir şeye tepki vermedim. ama ben sizin rizeli ve trabzonlular için yazdığınız leş entrylerinizin çok daha hafifini yıllar önce suriyeliler hakkında yazdım diye sözlük kaç yıllık hesabımı uçurdu. siz hala aynı hesaplarla buradasınız.

    şu memlekette en korunaklı gruplar, kürt kökenli ve alevi kökenli vatandaşlar. aman yanlış anlama olmasın, aman birisi söylediklerimizi başka yere çekmesin diye diye, yazdıklarımızı 10 kere okuyor, öyle yazıyoruz. ümit özdağ mezhepçilik yapma, bölge taassubu yapma. senin yaptığın ilkel mezhepçiliği saddam yapardı diyor. sünni bir insan üzerinden örnek veriyor. istese baba esat üzerinden de örnek verirdi. mezhep taassubu olmasın diye vermedi. 15 milyon seçmen de sana mezhepçilik yap diye oy vermiyor. laik atatürkçü çizgide bir türkiye arzuladıkları için oy veriyor. çünkü senin öyle olduğunu zannediyor.

    memur emeklisi mezhepçi, bir de millete ırkçı diyor. cesaretin varsa fantastik delege yapının illere göre aslen nereli olduklarını açıkla. tayyip erdoğan'ı sürekli televizyona çağırıyorsun ya cesaretin varsa çık ümit özdağ'ın karşısına. ümit özdağ'ın tayyip'in projesi olduğunu tv karşısında ispatla. rezil et ümit özdağ'ı. hadi çıksana bağımsız gazetecilerin karşısına. erdoğan'ı bağımsız gazetecilerin karşısına çıkamaz diye eleştiriyorsun. sen çık bakalım önce bağımsız gazetecilerin karşısına. tv'lerde karşına çıkmıyor diye tayyip erdoğan'ı eleştiriyorsun. sen çık bakalım başkalarının karşısına. erdoğan'dan aldığın izinle, erdoğan'ın verdiği alanda muhalefet yapıyor, trollerini de halkın üzerine salıyorsun. hadi oradan! hadi oradan!

  • köpektapar diyenlerin genelde akp'li olması

    köpektapar adı verilenlerin başıboş köpek istismarından para kazanma ihtimali, köpektapar diyenlerin akpli olma ihtimalinden daha fazladır.

  • millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı haşim kılıç

    ortaya atılan hiçbir isme şaşırmam. yaşasaydı, bu kılıçdaroğlu sayesinde kadir mısıroğlu'nun bile millet ittifakı cumhurbaşkanı adayı olarak şansı olabilirdi. allahtan öldü de bu risk sıfıra indi. biri şu dedeye dur desin artık.

  • mansur yavaş'ın cb seçilebiceğine inanan güruh

    mansur yavaş'ın alacağı oyla 2 ülkeye cumhurbaşkanı seçilir. erdoğansız bir seçim olsa mansur yavaş %90 oyla seçilir. erdoğanlı bir seçimde amasız, şartsız, mühürsüz oylar dahil net %55 oyu var.

    başlık sahibi edit yapıp, millete laf yetiştirip duracağına, önce beş harften büyük sözcükleri doğru yazmayı öğrensin. hala başlıktaki yanlışın düzeltilmesini talep etmemiş.

  • bir laptopu 7 yıl kullanabilen insan

    adamlar 20 bin liralık macbooklarla, 7 bin liralık ucuz bilgisayarları karşılaştırıyor ve macbook 10 yıl gidiyor diyor. essah mı?

  • yemen'de 85 bin çocuğun açlıktan ölmesi

    sanki yemen huzur dolu bir bölgeydi de batılılar gelip karıştırdı gibi algı kasılmasına gerek yok.

    osmanlı yemen'in kıçını portekizlilerden kurtardıktan hemen sonra bu adamlar osmanlıya isyan etti. 16. yüzyıldan itibaren bu adamlar osmanlı'ya sürekli isyan etti. sürekli isyan etti. yüzlerce yıl boyunca isyan etti. her isyanı bizi zora soktu.

    sanırım kazım karabekir olacak anılarında 1. meşrutiyetten, dünya savaşına kadar 1.5 milyon anadolu çocuğunun yemen çöllerinde şehit olduğunu söyler. aynı duruma atatürk de sayı vermeden işaret eder.

    anadolu'nun nüfusunun 10 - 15 milyon olduğu devirlerde ben yemen çöllerinde 1.5 milyon genç anadolu evladını şehit vermişim. yemen ağıtlara konu olmuş. anadolu'nun fakirliğinin, erkeksiz kalmış yuvaların sebebi olmuş.

    yemen'de çocukların ölmesinin yegane sebebi yemenlilerdir. güncel olduğu için yazıyorum. örneğin ukrayna'da 300 bin çocuk ölse, nüfus planları sekteye uğrar. yemen'in böyle bir sıkıntısı var mı? yok. adamların umurunda mı? yok. demek ki orada sistem bu. sorun olsa "biz ne yapıyoruz amq? barışalım çocuklar ölmesin" derlerdi.

    suudiler bile medeni hayata adapte olmaya çalışıyor. bunların umurunda değil. kimse bunlara karışmasa birbirlerini kesiyorlar. o yüzden görmezlikten gelin, uzak durun. kendisine yardım etmeyene kimse yardım edemez.

  • 5 şubat 2022 hakkari elektrik zammı eylemi

    türk halkının siyasi bilinci kürtlerin yarısı kadar olabilseydi, demokrasi olarak fransa, ekonomi olarak en az italya ayarında olurduk.

  • atatürk neden ingilizceyi getirmedi

    la saçmalıyorsun, bari en azından dönemi bil. dönemin geçerli dili ingilizce değil fransızca. o dönemde dünya fransızca anlaşıyor.

    ek: başlığı açan araplardan kalmaymış. ingilizceyi kraliçeleriyle daha rahat anlaşmak için istiyor anlaşılan. o da haklı.

    son ek: başlığı açan ifşa olunca, mı6 yanına aldı galiba. ilk entry gitmiş.