egekuzusu12
profili

  • yaş aldıkça keyif veren şeyler

    kimseyi umursamamak.

    38 yaşındayım, annem de dahil kimseyi takmıyorum. yemin ediyorum bu aklım 20'li yaşlarda olsaydı çok farklı yerlerde olurdum.
    iki çocukla deli gibi dil öğrenmeye çalışıyorum, her fırsatta yurt dışına çıkıyorum. çat pat ingilizcemle alışveriş yapıyorum, öz güven eksikliğimi kırıyorum. iki kızım var, ömrüm yeterse onların ufkunu açmak için elimden geleni yapacağım, gerekirse bulaşık yıkayacağım ama onları medeni bir toplumda, korkmadan yaşatacağım.

  • babanın hayranlık duyulan özellikleri

    çok gururlu, merhametli ve annemi çok severdi. ben çok küçükken öldü ama aklımda hep bunlar ve yeşil gözleri kaldı.

    küçük bir anımı anlatayım hayal meyal hatırlıyorum: annem bulundukları şehirde kalmak istemediği için kavga etmişler ve annem de tüm çocuklarını alıp dedemlere gitmiş. ben 5 veya 6 yaşındayım. ne kadar orada kaldık hiç bilmiyorum ama bir gün kapının önüne kocaman bir kamyon yanaştı ve önünde babamı gördüm.

    tüm evleri satıp eşyaları bile çöpe atmış. komple sıfır eşyalar ile kamyonu doldurmuş ve bizi almaya gelmiş. hatırladıklarım: üzerinde baharatların adı yazılı lila rengi cam kavanozlar, kasetçalar, şimdi markasını hatırlayamadığım bordo kapağı olan elektrik süpürgesi ve sarı saçlı kocaman bir bebek...

    annemin şok olduğunu “ sen ne yaptın!” dediğini hatırlıyorum. sonra babam bir taksi tutup bizi çok uzak ve alakasız olan annemin istediği şehire götürdü. önde taksi arkada kamyon, kucağımda bebeğim... kocaman oldum ama hala o bebeği unutamam.

    gittiğimizden birkaç sene sonra 30’lu yaşlarını bitiremeden, sahte rakıdan zehirlendi ve 6 saat içinde hastanede beş parasız öldü. umarım gittiğin yer güzeldir. güzel adam seni çok özlüyorum, belki rüyama girersin...

  • pazar sabahı erken kalkmak için bir neden

    bu pazar sebebim börek yapıp, kahvaltı hazırlamak değil. bencillik yapıp kendime hediye vermek için yola düşmek. sabah kahvaltımı bulgaristan’da, öğle yemeğimi yunanistan’da, akşam yemeğimi de edirne’de yiyeceğim iki günlük bir rota oluşturdum. kahvaltı hazırlamak dünyanın en keyifli işi benim için ama kendime de bu güzelliği yapmak için söz verdim. fark ettim ki ben iyi olmadığımda etrafımdakiler de iyi olmuyor. biraz reset atmak gerekiyor, güç toplamak için.

    ayrıca kendi kendime verdiğim ilk doğum günü hediyem olarak tarihe geçsin.

  • suriyeli nefretinin asıl sebebi

    acil servisleri istila etmeleri. herhangi bir devlet hastanesi aciline gidin kendi milletimizden çok onlar var. ilaç bedava, muayene bedava.

    az evvel bir tanesi ilaç vermedim diye resmen bana atar yaptı. “ ben suri, para yok” deyip duruyorlar. iyice piştiler, bundan sonra şiddet uygulamaya başlayacaklar, öyle eminler kendilerinden.

    (bkz: 2019 uyuz salgını)
    (bkz: bit salgını)

    zaten bitlenicem, uyuz falan olacağım diye ödüm patlıyor, dezenfektan kullanmaktan fenalık geldi. bir de gelmiş parasız ilaç vermiyorum diye trip atıyor. o kadar rahatlar ki sanki biz sığınmacıyız onlar ev sahibi.

    sabah sabah edit büdüt: gece ne yazdığıma baktım, sabah yine karanlıkta yollara düşmeden bir daha nefret ettim. şimdi bana atar yapan suriyeli kardeşim evde muhtemelen fosur fosur uyuyor ama ben işe gidiyorum. neden? o bedava ilaç alsın, alamayınca da bana kızsın diye. böyle aşkın çok afedersiniz ızdırabını seveyim. biz neden onlara bakıyoruz ya, onlar çalışıp bize baksın. kış saati uygulaması ayrı deli ediyor beni, bir de surilerle uğraşıyorum. üstüme toprak atasım var bu sabah. *

  • dindar bir gençlik istiyorum

    ben bir anne olarak istemiyorum.
    is-te-mi-yo-rum. (bkz: nokta) benim evladımı nasıl yetiştireceğime de karışacaksanız, eyvallah karışın ama benim çocuğuma gerekli olan eğitim, besin, sosyal aktivite gibi zaruri şeyleri de karışlayacak imkanlar da sağlayın.

    350 gr mama olmuş 70 tl. emziremeyen, sütü olmayan anne gelip bebeğine mama alamıyor. içim acıyor, ben utanıyorum, üzülüyorum. bebek sütü ya bildiğin 350 gr toz bebek sütü 70 tl. alternatif başka bir besin yok, anne sütü yoksa mecbur içecek o yavru bu sütü. alamıyor, insanlar a-la-mı-yor.

    din, imandan önce o bebeğe süt alacak imkan tanıyın. insanlar aç, insanlar sefil, insanlar perişan. uyuyamıyorum sözlük, bugün mama alamayan anneyi unutamıyorum, kadının gözlerindeki hüzünü unutamıyorum. sabahı edebilirsem ulaşacağım kendisine ama ya ulaşamadıklarım, onlar en olacak?

    aklımı yitireceğim, bu vicdan beni kahredecek.

  • cumartesi sabahı erken kalkmak için bir neden

    balkan havasını içime çeke çeke şu manzaraya karşı 1.15 leva’lık (3.65 tl) biramı yudumlamak için yollara düşmek. daha iyi bir sebebim yok.*

  • hatunların en güzel oldukları yaş

    30-45 yaş arasıdır.

    aklı başında, ne istediğini bilen, kendini tanıyan, sevmenin ve sevilmenin ne demek olduğunu bildiği yaştadır. zaman şu yaş aralığında dursa ne güzel olurdu.

    birisi “otobüste yer veriyorum teyzeye” demiş.
    yaşlanmıyoruz, yaş alıyoruz. çocukları pistten alalım*

  • gamze özçelik

    en azından su kuyusu açtırmaya gidip birilerine faydası dokunacak. senin bu başlığı açarak kime ne faydan olacak? dediğim başlık.

    (bkz: geri zekalı olunmaz doğulur.)

  • ertesi gün hapı

    66.53 tl fiyatı olan, gebeliği önleyici hap. regl düzenini bozar.

    aklıma bir anım geldi, anlatayım.

    nöbetçiyim, gece 3 civarı bir adam geldi 30 yaşlarında. ella istedi verdim ve bir bardak su istedi, onu da verdim. baktım ilacı içmeye teşebbüs ediyor. ne yapıyorsun demeye kalmadı gözümün önünde içti ilacı.

    meğer sevgilisi demiş ki buna ilacı sen içeceksin, bu da sorgulama gereği bile duymadan inanmış kadına.*

  • aldatıldığını 21 yıl sonra öğrenen adam

    kafa ütülemeyin editi: bana gelip " senin gibi kadın olmaz olsun, sen kadın değilsin" demeyin.

    "yemeğe tuz koymadın diye öldürülürsün" demeyin.

    " hemcins değilsin senin de başına gelsin" demeyin

    kızlarımın üzerinden hiç yürümeyin.

    daha nice ağzıma alamadığım küfürleri de etmeyin.

    bakın yarın başka başlık da şiddet gören kadını birlikte savunuruz, erkek olsun onu da savunuruz. anlatmak istediğim şeyi anlamıyorsunuz ısrarla ya da işinize gelmiyor. olay ne kadar vahim farkında mısınız? adam muhtemelen bundan sonra babasına bile güvenemeyecek, akşam yatıyor sabah kalkıyor aile de onun değil çocuklar da. ne büyük acı.

    bana beddua etmeyin boşuna, inanmıyorum.

    akşam eşim eve gelse ve ona desem ki bu çocuklar senden değil, adam kafayı yer. normal mi şu durumu savunmanız?

    hele bir tanesi bana ruh hastası demiş, sen sin o. ben doğruyu savunuyorum, cinsiyeti değil. nokta.

    sonra adamlar neden katil oluyor. kendi çocuğun sanıyorsun, büyütüyorsun sonra senden olmadığını öğreniyorsun. düşüncesi bile ne kadar ürkütücü.

    (bkz: kadına şiddete hayır ama bu kadın hak ediyor)

    edit: mesaj atıyor bana '' şu düşünce yapından dolayı ölsen keşke'' diye. profile bakıyorum yazar ama bu başlığa entry girip düşüncesini yazmak yerine bana özelden giydirmeyi uygun görmüş, öyle de korkak.

    ben kadına şiddeti savunmuyorum, ben de bir kadınım. ben de 21 yıl kocamı aldatmış ve başkasının çocuğunu kendi çocuğu gibi adama inandırmışsam şahsen adam beni öldürsün isterim, yaşamam bile israf olur.

    adam öğrendiğinde cinnet geçirse ne yapacak, gül mü verecek kadına? haksız mı adam cinnet geçirmekte?
    siz ölmeyi bayılmak mı sanıyorsunuz? ciddi şeyler böyle olaylar.

    ben mini etek giydi yok gece dışarı çıktı öldürün kadınları mı diyorum? okuduğunuzu anlayın önce.

    çok cesursan öyle özelden giydirmek yerine entry gir kadını savun.

    hemcins editi: gelip bana özelden giydiriyorsunuz ve ben anlayamıyorum. 1.sınıf seviyesiyle örnekleyeyim belki anlarsınız. mesele erkek ve ya kadın meselesi değil. diyelim ki çocuğunuz var ya da evli değilseniz kardeşiniz olsun diyelim. biri geldi ve kardeşinize ya da çocuğunuza tecavüz etti, fiziksel zarar verdi ve siz bu olayı gerçekleştiren kişi ile karşı karşıya geldiniz olayın olduğu an. ne yaparsınız? o anlık öfkeyle üzerine atlarsınız değil mi? aa canım gel seninle medeni medeni yasal yollarla hesaplaşalım demezsiniz. cinnet anı bir anlıktır ve erkekler biz kadınlara göre daha anlık tepkiler verirler. ahlaki boyutu zaten hiç söylemiyorum.

    tamam kadınları savunalım da şu durumda kadını savunmak net söylüyorum geri zekalılıktır.

    şu ekşi sözlük de üye olduğunu bile kocasından saklayan, şurada iki erkekle mesajlaşmayı bile ahlaksızlık gören, kadınlar gelmiş bana atar yapıyor. burası türkiye uyanın. hayallerde yaşamayın.

    kadın, erkek eşit olsun ama ben on gün evli kalayım bir ömür bana nafaka versin kafalarında olan ablalarım bana bulaşmayın kalp kırarım hemde tatlı tatlı.

    kadın adamı 21 yıl bak 21 gün değil 21 yıl aldatmış bu ne ne demek biliyor musun ? bir ömür neredeyse.

    azcık empati yapın, az vicdanınıza danışın. hobi olarak yine feminist olun ben bir şey demiyorum.

  • arkadaşının kız kardeşi kaçırılan sözlük yazarı

    merhaba, konuya nasıl başlayacağımı bilmiyorum. çok üzgün ve çaresiziz. lütfen hatam olursa bağışlayın. benim kardeşim değil ama kardeşim diyebilecek bir arkadaşımın ikizi kaçırıldı. ne yapacağımızı bilmiyoruz.

    özet: gülcan 22 yaşında bir genç kız ve 24 yaşında ki evli, bir çocuk babası ve uyuşturucu bağımlısı vedat atalay tarafından salı günü saat 14:00'da maltepe, gül suyu yakınlarında kaçırıldı.

    gülcan, annesine kırtasiyeye gidiyorum diyerek evden çıkıyor ve kendisinden bir daha haber alınamıyor. telefonu kapalı. kamera görüntülerinde kırtasiye yolu üzerinde görünüyor ama kör bir noktadan sonra görüntülerden yok oluyor. aynı görüntülerde 3 kez tur atan bir araç da var, bilgileri karakola verilmiş durumda. aile karakola kayıp başvurusu yapmış durumda fakat bir sonuç alamıyorlar. sadece bekleyin o kendisi gelir ya da arar diyorlarmış. bu bugün bir kız bulunduğu haberi geliyor aile gidip bakıyor gülcan değil. sonra kızı bulduk başka karakola gidip ifade vermiş ve adamla ayrıldı demişler, reşit kız bir şey yapamayız demişler. aile karakol bilgilerini istemiş, bu bilgiyi sizinle paylaşamayız denmiş. az evvel annesi karakoldan geldi şimdide yok öyle bir ifade, kız bulunmadı demişler. inanılır gibi değil.

    müge anlı'ya da baş vurdular, onlarda arıyor.

    kaçıran vedat atalay'ın evine gittiler ama bizimde haberimiz yok diyormuş ailesi. adam, kız kaybolmadan 20 dakika önce evdeki karısını dövüp altınlarını da alıp sırra kadem basmış. bağımlı bir psikopat. şahsın resmi var ama yükleyip yüklememek de kararsız kaldım.

    sözlüğün gücüne inanıyorum lütfen yardım edin, kızın annesi perişan. aile perişan.

    adamın resmi
    resim 2

    edit: arkadaşlar kız öldü mü, kaldı mı belli değil. ne bir haber ne bir ses var. bu manyak kaçırıp tecavüz etmiş, öldürmüş olabilir. bana özelden mesaj ataıp ''ahahahha kaçmış kız yeahh'' diyen ergenler sizi allaha havale ediyorum. allah aşkına şu konuda dalga geçmek nasıl bir ruh halidir? yardım edip yol gösteren arkadaşlara çok teşekkür ederim.

    edit 2: kızın kaçması söz konusu bile değil, adam kıza takmış. annesinin tuhafiye dükkanı var, aynı zamanda komşuları bu adam ve ailesi.
    görüntülerdeki aracın plakası kiralık çıkmış ve kiralayan da bu vedat atalay denen şahış. görgü tanıkları bir doblo ya bindirilip gittiğini söylüyor.

    facebook adresi

    merak edip soranlar için edit : hiç bir gelişme yok ne yazık ki. kızın ailesi perişan, anne karakol, ev arası mekik dokuyor. gencecik bir kızın hayatı söz konusu ama merve taşkın'nın bekareti kadar gündem olmadı koskoca sözlükte... üzülüyorum, iki kız annesi olarak kahroluyorum bazı yorumları okurken. yapmayın arkadaşlar, bu kadar kötü olmayın. insanız başımıza her şey gelebilir. yapmayın...

    profesyonelotobusyolcusu adlı yazar mesaj atmış ''anadolu adliyesinde hakimlik stajımı yaparken bu eleman 10. ağır ceza mahkemesinde hasan ferit gedik davasından yargılanmaktaydı.''

  • insanı yavaş yavaş delirten şeyler

    insanların yavşaklığı
    insanların iki yüzlülüğü
    insanların arsızlığı
    insanların yalan konuşması
    insanların hatalarını kabul etmemesi üstüne zeytin yağı gibi üste çıkması
    insanların cahil olması ve bunu kabul etmemesi
    insanların iyi olanı ezmesi
    insanların iyi niyeti suistimal etmesi
    (bkz: kahrolası insanlar)