yillarca okudum artik bi yazdirin be9
profili

  • 14 şubat 2017 paris saint germain barcelona maçı

    başlama saati sebebiyle can sıkan maç. göğsüm daralıyor.

    hayatta bazı şeyler vardır, hiç bir zaman değişmesini istemezsiniz. mesela milli takım forması turkuaz değil düz kırmızı üzerine beyaz şerit veya beyaz üzerine kırmızı şerit olmalıdır. şampiyonlar ligi müziği olarak bildiğimiz o eserin değişmesi, maçlar başlamadan önce artık başka bir müziğin çalınması kabul edilemez. bir gün gazeteye baktığımda izzet altınmeşe'nin yüzünde et beni olmadığını görürsem bu bana ağır gelir. inception'daki topaç gibidir bazı şeyler. onlara bakarak gerçekten hayatta olduğunuzu hissedersiniz. şampiyonlar ligi maçları 21.45'te başlar. bu maçın 22.45'te başlamasını kaldıramıyorum. dengemi bozuyor.

    sabahları karanlıkta yollara düşmeye alıştık, saat 8'den önce hava aydınlanmıyor. tamam, bizi yendiniz, işe gitmek zorundayız, okula gitmek zorundayız, karanlıkta gidelim tamam. ama şampiyonlar ligi maçları 21.45'te başlar. kabul edemiyorum bunu. çok ağır geliyor.

  • şenol güneş

    ben bu adamın her şeye ağlamasından bıktım. çok fena bıktım. suratını görünce midem bulanmaya başlıyor artık. mağduriyette 1 numara malum kişi, 2 numara bu adam.

    fikstür dengesizliğini bir kez daha vurgulamak istiyormuş beyefendi. sakat oyuncular varmış, pazar oynayabilirlermiş ama cumartesi oynamışlar. sen çarşamba - cumartesi oynadın, haftaya rakibin olacak fenerbahçe de perşembe - pazar oynuyor, aynı süre. var mı onlarda ağlayan? üstelik perşembe maç yapmış diğer takımlar osmanlı-konya pazartesi oynuyorlar.

    önümüzdeki salı günü kupa maçın var, başakşehir'le pazar oynasaydın bu sefer kupa maçında ağlayacaktın. hadi kupayı da ertelettin diyelim çarşamba'ya, bu sefer cumartesi fener maçı var, bu hafta olduğu gibi çarşamba - cumartesi oynadığın için yine ağlayacaktın. hadi fener maçını da pazar'a alalım, bu sefer salı günü kiev maçın var. ne istiyorsun abi sen? ne zaman susacaksın, ne zaman bırakacaksın bu mağdur edebiyatını ya? maçlara çıkma sen zahmet etme al direkt 3 puan mı densin sana? hakem yetmiyor artık anladık, tam olarak nasıl bir ayrıcalık istiyorsun?

  • tv 8.5

    acun'a izleyici olarak bir kaç öneride bulunmak istiyorum.

    1) m. kosova - k. kural - m. murathanoğlu'lu nba stüdyo ekibini yeniden topla, nba sende zaten.
    2) yayın hakkı meselesini bilmiyorum ama şampiyonlar ligi özel programının aynısından yap.
    3)real football factories'in türkiye versiyonunu çek. sen seversin yurt dışından apartmayı.
    4) sporla ilgili filmler yayınla. örn: invictus, we are marshall, any given sunday vs.
    5) snooker maçları yayınla. tamam izlenmez biliyorum ama izlenme oranının en düşük olduğu saatlere koy bari (02.00 - 04.00 mesela), o saatlere kalite katsın en azından.
    6) ligtv'deki quiz tarzı bir program yap. sadece futbolcularla değil ama.

    daha da çoğaltılabilir. 1 ve 2 numara gerçekleşirse çok büyük bir kitle sadece kaliteli programlar izlemekle kalmayacak, "eskiden ne güzeldi be" diye iç geçirmeleri de son bulacak ve dolayısıyla çok mutlu olacak. a spor dediğin kanal kahvehane, ntvspor iyiydi ama kalite çok düştü, lig tv herkeste yok, şu önerdiklerimi yapan bir kanal olsa evde olduğum her an açık olur.

  • zlatan ibrahimoviç

    "manchester united beni istedi ama onlara perşembe günü maç yapmayı sevmediğimi söyledim."

    ne çeşit bir manyak olduğunu 10 yıldır çözemediğim futbolcu.

  • robin van persie

    bir örnek vereyim. didier drogba galatasaray formasıyla ligde çıktığı 37 maçta 15 gol atmış. robin van persie ligde çıktığı 31 maçta 16 gol atmış. drogba ligde 3000 dakika oynamış, rvp 1850 dakika oynamış. arada 1150 dakika, yani neredeyse 13 tane 90 dakikalık fark var ama rvp drogba'dan daha fazla gol atmış. şimdi ben rvp, drogba'dan daha iyi bir golcüdür dersem haklı mı olurum? hayır. çünkü ikisi de top class forvetler, kariyerleri belli.

    mario gomez, ligde rvp'den yaklaşık 900 dakika, yani 10 tane 90 dakikalık süre daha fazla oynamış, fazladan 10 tane gol atmış. oynadıkları süreye göre attıkları gol sayısı, yani dakika başına gol ortalamaları hemen hemen aynı. gomez kadar oynasa ve sezon başında olduğu gibi kanatlarda değil hep forvet oynasa belki rvp de kötü oynadığı sezonda 23-24 gol atabilirdi. gomez de, rvp de çok iyi golcüler. gomez bu sezon iyi oynadı, rvp oynayamadı. bunlar oynadıkları takımla çok alakalı şeyler. birinin arkasında sosa-oğuzhan vardı, öbürünün arkasında diego-josef vardı. fenerbahçe az gol atan bir takım, beşiktaş çok atan bir takım. lütfen artık 7. sınıfa gidiyormuşsunuz gibi kıyaslamalar yapmayın nolur.

  • ercan güven

    "hani milli forma kutsal bir vatan göreviydi? kardeşim, sen küfür yedin diye milli görevini bırakırken kurşun yedikleri halde görevini aksatmayan vatan evlatlarına ne diyeceğiz sonra? yarasını sardırıp askerlerinin başına koşan ve şehit olan yüzbaşı halil özdemir hakkını helal eder mi mesela?"

    şeklindeki satırlarıyla ucuz milliyetçiliğin ve hamasetin kitabını yazmış olan kişi. bir eğlence aracı olan futbolda türkiye'yi temsil eden takımın kalesinde bulunup bulunmamakla 80 milyonluk bir ülkenin en temel ihtiyacı olan güvenlik için canını kaybetmiş bir askeri karşılaştırıp, futbolcuyu vatan haini ilan etmek güzel bi kafaymış.

  • 25 şubat 2016 lokomotiv moskova fenerbahçe maçı

    hasan ali'nin ötürmesinden sonra mehmet topal gapıcının dayanmadığı köşeden gol vurub hesabı dengleştirir 1-1. indi lokomotiv'in 3 gol vurması lazımdır ama mümkün olmayır. baş zelvesiyle gol vuran mehmet topal allah'a teşekkür edir.

    afedersiniz bok gibi maçtı. turu geçtik, bi de azericem gelişti biraz, o kadar. başka bi kazanç yok.

  • robin van persie

    dünya'da yılın golü bildiğimiz ilhan cavcav'ın takımı gençlerbirliği'ne karşı miroslav stoch tarafından atılmıştı arkadaşlar. bütün dünya o gün o golü izledi, herkes takdir etti. van persie'nin güzel gol attığı takım giresunspor olduğu için gol değerinden bir şey kaybetmiyor. insanların taşaklarını yeme sebebi de giresunspor'a karşı iyi oynuyor olması değil, çok yetenekli olmasından ve attığı golle de bunun bir kısmını fenerbahçe forması altında sergilemiş olmasından. iyi akşamlar.

  • emmanuel emenike

    hakkında "beşiktaş'a transfer olursa gol kralı bile olur" şeklinde yorumlar okuduğum düşük iq'lu futbolcu. beyler bayanlar yapmayın etmeyin. bu adamın birincil problemi fenere uymaması ve başka takımda oynamaya ihtiyaç duyması değil, gerizekalı olmasıdır. altıpastan gol kaçıran adam oynadığı takımdan bağımsız olarak gerizekalıdır. karşı karşıya pozisyonları bitiremeyen, "hangi köşeye vursam acaba, ya da direkt kalecinin ayağının dibine mi vursam" falan diye düşünmeden "sikerim amına koyarım vuruyom ben abanıyom olursa olur" der gibi zekadan tamamen yoksun bir şekilde sağa sola abanılmaz.

    şimdi diyelim ki beşiktaş bunu aldı (ihtimal vermiyorum), şenol güneş de tam buna uygun sistem kurdu, takımı bütünüyle emenike'yi besleme üzerine inşa etti ve her maç emenike'yi bir sürü pozisyona soktu. beşiktaş kanseri dediğiniz şey var ya, biz bugüne kadar kanser görmemişiz dersiniz. dost uyarısı olarak alın.