draw8
profili

  • torpilsiz iş bulduğunu sanan tip

    torpil ile avantaj aynı şey değildir.

    iş görüşmesine girersin. diğer adaydan daha kalifiye elemansındır. yeteneklerin daha iyidir. normal şartlarda senin seçilmen gerek. diğer aday şirketteki birinin arkadaşı olduğu için onu seçerler seni seçmezler. bu torpildir.

    rekabete girdiğin kişiden daha iyi olmana rağmen o kişi tanıdıkları vasıtasıyla senin önüne geçiyor ve hakkını yiyorsa torpildir.

    torpil kelimesinin tdk anlamına bakalım. "bir kimseyi kayırma işi".

    zengin bir ailede doğdun diyelim diğer rakiplerine göre avantajlısın. zeki birisi olarak doğdun diyelim diğer rakiplerine göre avantajlısın. bunların hiçbirine sahip olmayan birisi şirket müdürünü tanıyor diye senin yerine geçti diyelim rakibin avantajlı değil. rakibin torpilli.

  • 700 bin liraya alınacak en mantıklı otomobil

    araba önerisinde biraz ihtiyaçlar biraz detaylandırılmalı. geniş bir aile iseniz geniş arabalar bakılmalı. suv mi istiyorsunuz yoksa sedan mı yoksa hb bir araba mı? manuel kullanabilir misiniz? çünkü manuel daha ucuz oluyor. ama o fiyatlarda ben kesinlikle otomatik tercih ederdim.

    ufak bir hb önerilir bebeğiniz vardır rahat edemezsiniz. veya zaten 2 kişilik ailesinizdir. geniş sedan önerilir gereksiz olur.

    ekşi sözlük çok değişmiş. düzgün cevapların gelmemesi gerekirdi*.

    normalde verilen cevaplar:
    -650-700 bin tl para mı?
    -o paraya anca el arabası alırsın
    -külüstür alınıyor o paraya anca.

  • android'in belli bir zaman sonra kasmaya başlaması

    android telefonlar kasıyor muhabbeti 10 sene öncesinde kaldı. xiaomi note 6 pro kullanıyorum. fotoğraf çeken bir insan değilim. android veya ios tabanlı daha pahalı telefonları tercih etmiyorum. kişisel tercih meselesi. standart kullanıcıyım işte. twitter-instagram-web kullanıyorum bir tek. 4 senedir de kullanıyorum. kasma donma vs yok.

    ios almak istiyorum diyin ve ios alın. android kasıyor demek çok komik. şimdi gidip 50 dolarlık android telefon ile 800 dolarlık ios telefonu kıyaslamayın. ios telefonlar zaten üst segment cihazlar. 200 dolarlık xioami telefonumda sorun yaşamıyorum. çevremde başka android kullanan arkadaşlarımda da kasma sorunu görmedim.

    ekleme : bilgisayar örneği vermiş. bilgisayarda parasını verdiğin parçanın farkını görürsün. gerek fps artışı gerek build alma render alma da hız olsun farkı görürsün. herkesi teknoloji cahili sanıyor. bilgisayar ile telefon bir mi dedim? telefon kullanıcılarının %95 i sadece twitter-instagram-google üçgeninde geziyor. sanırsın ios'a uygulama çıkartıyor herkes. ıos görmedik değil. abim iphone kullanıyor. amerika'da iken çıkan son modeli alıp gelmişti. ben xiaomi kullanıyorum. dediğim gibi ben fotoğraf çekmiyorum. aramızdaki fark ne şimdi? ikimiz de instagram'dan reels izliyoruz. ikimiz de twitter'a giriyoruz. ikimiz de mobil taracıyıdan internetten bir şey okuyoruz. ikimiz de standart kullanıcıyız. ikimizin de telefonu kasmıyor. bilgisayar ile aynı örnek mi bu durum şimdi? telefonda yaptığın tek şey iphone kamera ayarlarına girerek renk-filtre ayarı yapmak.

    ekleme 2: hırsımı alamadım. alıyorlar iphone kasmıyor diye 10 senelik iphone telefonu kullanıyor. senelerdir güncelleme atmıyorlar. sorsan iphone güncel.
    +güncellemeleri açtın mı?
    -yok açmadım.
    +neden?
    -yeni sürümlerde kasıyor.

    (bkz: apple'ın telefonları yavaşlattığını kabul etmesi)

  • 26 eylül 2021 fb düşmanlarının algı çalışması

    üstteki mantığa göre kaleci gibi topa uçabiliriz. düşerken de ellerimizi yere doğru götürürüz. sonuçta destek eli oluyor o zaman.

  • 2008 yılındaymış gibi yazmak

    dolar 1.20 olmuş. bilgisayar alacaklar beklesin. bu fiyatlar ile elektronik eşya alınmaz.

  • emniyet kemeri takmama özgürlüğü

    bir yere çarptığın zaman arabanın ön camından uçup diğer insanlar için tehlike oluşturursun.

  • mi shop'un xiaomi mi 8'i 5399 tl'den satması

    hesaplayalım. 500€ 3600tl ediyor. :)
    5400 tl ye satılması saçma. %50 fazla fiyata telefon satılması abartı sanki.
    not : arkadaş yukarıda yazmış. avrupa'da vergiler dahil 500€. yani avrupa'ya giriş fiyatı 500 den ucuz. avrupa'da vergi,bayi karı dahil 500€ ya satılabiliyor.
    herkes yazmış. evet arkadaşlar türkiye'de vergi yüksek biliyoruz. sadece siz bilmiyorsunuz emin olun. bakın aşağıda 3800 4000tl gibi fiyatlara aynı telefonun satıldığı linkler var. onlar da aynı vergiyi veriyor.
    kendi telefonumu da internetten almıştım. büyük firmalara göre 300 400 tl ucuza aldım. hem de 1600tl civarı fiyatı olan bir telefon. yüksek fiyatlarda ithalatçı garantili çok daha ucuza alınabilir. firmanın yüksek kar aldığı gerçek.

  • türk mühendislerin hiçbir şey geliştirememesi

    elektrik elektronik mühendisliği okuyorum. öğrenci olduğum için kendime mühendisim diyemiyorum. ama 2023 yılında bor ile çalışan %120 verimli elektrik motoru yapacağım. azıcık sabredin.
    edit: utanarak bu düzeltmeyi yapıyorum. %120 verim zaten olamayacağı için yazmıştım. hani konyalı mühendislerin ürettiği uzay araçları gibi. bunu ciddi anlamda yazdığımı düşünerek yorum yapılması gerçekten komik.