daphne aria32
profili

  • imamoğlu yerine yavaş'ın aday olması

    mansur başkan da canımızdır ama kusura bakmayın siz hala bu ülkenin dinamiklerini öğrenemediniz.

    doğru adayı belirleme check listi amme hizmetimdir ;

    * iktidar kendisi ile uğraşıp sürekli önünü kesmeye çalışıyor mu ?
    istanbul evet,ankara hayır

    * iktidar seçim sonrası uyduruk davalar ya da davaya konu bazı durumlar ortaya atıyor mu ?
    istanbul evet, ankara hayır

    * iktidar medyasına sürekli hangi belediye için bir gündem oluşturtmaya çalışıyor ?
    istanbul evet, ankara hayır

    * iktidar hangi belediye için göz göre göre seçimi iptal edip 2. seçime gitti ?
    istanbul evet, ankara hayır

    * iktidar hangi adaya karşı toplamda iki kez hem de hezimetle kaybetti ?
    istanbul evet, ankara hayır

    * iktidar hangi belediyeyi çaldılar diyerek suçladı ve yarattığı sahte mağduriyeti ters tepip dindarı, kürdü, alevisi ayrılmadan 800 bin kişi gerçek mağdura oy verdi ?
    istanbul evet, ankara hayır

    * cumhurbaşkanı kanal istanbul başta olmak üzere hangi belediye başkanını direkt söylem içine alıp görevsizleştirmeye çalışıyor ?
    istanbul evet, ankara hayır

    * bizzat cumhurbaşkanı hangi ilimiz için "orayı alan türkiye'yi de alır" demişti ?
    istanbul evet, ankara hayır

    *hangi belediye için seçmenin oyu ve aklı ile resmen dalga geçildi ?
    istanbul evet, ankara hayır

    tebrikler doğru adayı buldunuz, bu ölüm kalım dönemecinde lütfen kendi içinizde bölünmeyin.

  • şaka maka suriyelilerin türkiye'ye demir atmaları

    gizli bir amacın gerçekleşmesi durumudur.

    zira bu sayıda suriye vatandaşını ülke topraklarına almalarının tek sebebi "mazlum" edebiyatı değil, anadolu'nun yapısını demografik olarak bozmak idi.
    2050 yılında kendi ülkenizde mülteci gibi yaşarsınız artık, ama iş yok geçinemiyoruz vs diye ağlamadan geçmiş olsun.

    bayrak inmeyecek, ezan susmayacak!!…
    ne kadar milliyetçi, ne kadar dindar ne kadar içten bir sözlem gibi duruyor değil mi ? biraz tarih okuması yaparak ingiltere sömürgesi sistemine bakın, ekonomik olarak kanını emdikleri müslüman ülkelerin hiçbirinde ne bayraklarına ne de ezanlarına karışmışlardır. çünkü uzun bir süre önce anlamışlardır ki bu milletlerin tepesindeki bayrağa kulağına çalınan ezana dokunmadığın sürece götündeki dona kadar sömürülmesi mümkündür.

    işte türkiye de maalesef bugün aynı söylemlerin esiri olmuş, büyük atatürk'ün de işaret ettiği gibi kutsal değerler altına saklanan dahili bedhahların eliyle maddi ve manevi olarak tüketilmiştir.

    o yüzden fesli tayfasına yunan galip gelseydi dediğinde kızmayın. çünkü onlar dahili bedhahların bir grubu olarak ülkedeki milliyetçiliği bayrak, dini ise okunan ezana indirgemiş, benliğini kaybetmiş ve ruhunu kiraya vermişlerdir. zamanında 6. filonun önünde secdeye yatanlar da atatürkçüler değil bu tayfadır. abdülhamid sever, iskip atıf'a üzülür ve bunlar üzerinden cumhuriyet düşmanlığı yapar. oysa cumhuriyet onlara bile bu şekilde düşmanlık yapacakları özgürlük alanını tanımıştır ve bu rejim ve kurucusuna olan eleştirileri hani çok övdükleri o başka ülkelerde yapsalar adamı çizerler.

    asıl komik olan ise sömürge savaşlarının hala bir önceki yüzyıllarda yapıldığı gibi fiili işgal ile olduğunu, donanma ile gelip kapımıza dayanacaklarını sanan maalesef bir çoğunluk var. toprağına asker çıkmadan sömürge olunamaz diye filan düşünüyor. oysa siz hamaset ile zamanı tüketirken emperyalistler askersiz işgallerin temellerini attı. hiç düşündünüz mü neden türkiye tam da soros'un dediği gibi ihraç kalemi olarak askerlerini kullanmaya başladı ? neden ekonomi bakanı alım gücünün düştüğüne, ülke insanların bunca vergiye rağmen refah sıralamasında avrupa'nın en kötü ülkelerinden bile beter hale geldiğine hesap vermek yerine değer üreten bir ekonomi modeli olabilecekken rekabetçi kur başlığı altında bu ülkeyi 80 milyonluk karın tokluğuna çalışan ucuz işgücü pazarı haline dönüşmesini savunuyor ? çünkü karın tokluğuna çalışan, çocuklarına güzel bir gelecek sunma hayali dahi kuramayan adama üstüne bayrak kulağında ezan oldukça şükretmesi gerektiğini telkin ediyor ve ilginçtir "ben niye fakirlik ile sınanırken, o sırf yandaş diye 3 maaş alıyor, dün kurulan tabela şirketine milyonluk ihaleler veriliyor ? sen neden saraylarda yaşıyorsun ?" diye de sormuyor. işte burada da bütçede tüm bakanlıkları katlayan diyanetin din soslu afyon özelliği devreye giriyor. bir bakıma aslında türk insanı genel olarak ne hak ediyorsa onu yaşıyor ama bir kesim de arada kaynıyor durumu var.
    ben ülkemde artık suriyeli istemiyorum mesela. neden ? savaş bitti artık ülkelerine dönebilirler. ama dönerlerse ne olur kağıt üstündeki mazlum edebiyatı biter, buraya yapılan harcama adındaki örtülü soygun azalır ama durun belki de dış güçlerin anadolu'yu bozma planları sıkıntıya girer ? pandemi sürecinde kendi vatandaşına 1 hafta evde kal ben sana bakacağım diyemeyen hatta üstüne de "herkes 10 lira ateşlesin" diye e ban dağıtan "bir devletin suriyeliler için 40 milyar dolar harcadık bir 40 daha harcarız deyip benim vergim üzerinden şov yapmasına bir ben mi uyuz oluyorum bilemiyorum ?

    konu suriyelilerdi buraya neden geldi demeyin, bunların hepsi linkli ve birbiri ile örtüşen konular.

  • israil'i haritadan sileriz

    klasik bir iran palavrası.

  • made in turkey değil made in türkiye

    (bkz: made in şahsım)

  • akp bursa'nın 19 mayıs'tan atatürk'ü çıkarması

    ya değil mi hep aksilikler de sizi buluyor. bitmemiş taslak hali asılmış ama eleştirilince mağdur da olmuşlar
    kıyamam ya canım benim. onları bal gibi bile bile nabız yoklamak için asıyorsunuz. atatürk'ü yok saymak için yaptığınız hiçbir hareket basit bir unutkanlık değil aksine planlı ve programlı.
    ilave olarak türkan saylan, uğur mumcu gibi değerlere ağzına geleni söyleyen eski maklubeci ve sözde allah dostu sakallı arkadaşı yine başkan olarak seçtiniğiniz için bir kez daha yazıklar olsun.

  • ahmet necdet sezer denince akla gelenler

    laik demokratik türkiye'nin son cumhurbaşkanı.

  • c. başkanının odtülü öğrencileri çaya davet etmesi

    "kucaklayıcı devlet" oyununa sarıldıklarına göre demek ki saray'da işler hiç iyi gitmiyor.

    edit : klasik "17 senedir senin yaşantında ne değişti bir söylesene , alkolün gece gezmelerin vs. neyine engel oldu bu iktidar ?" söylemli aymazlığı granitleşmiş vatandaşlarımızın da dikkatini çektiğine göre doğru mesajı veren entry olmuş, elinize sağlık.

  • titanic'in batmasının altında yatan asıl sebep

    çeliklerin düşük sıcaklıklarda cam etkisi göstermesi sebebiyledir. bu nedenle çentik darbe testi ile düşük sıcaklıklarda çeliklerin kırılmadan önce kaç joule enerji absorbe edebildikleri ölçülmektedir.

  • tayyip erdoğan giderse %50'yi kim evde tutacak

    (bkz: çil yavrusu gibi dağılmak)

    keklikler arkasında birçok yavrusu ile hareket eder. kekliğin kendisi gittiğine yavruların her biri başka bir yere gider zira kendi bilinçleri, kendi ülküleri henüz gelişmemiştir. kekliğin bir adı da çil'dir ve bu iktidarın hepsi çil yavrusudur.

    azuth

  • israil'in kudüs'ü başkent ilan etmesi

    1-müslümanların kitabına göre filistin halkı orada işgalcidir. dolayısı ile bu kitaba iman edenlerin ilgili toprakları musevilere bırakıp, kudüs'ü başkent ilan etmelerine saygı duymaları gerekir. o halde dinciler bu filistin-kudüs tatavası ile ne amaçlamaktadır ?

    https://i.hizliresim.com/dy06mv.jpg

    2- yeni osmanlıcı, dik durup eğilmeyen, amansız müslüman hükümet mavi marmara olayından sonra yapılan anlaşmada israil başkentini kudüs olarak teyit etmiş. soranlara islam'ın son kalesi akp dersiniz kim bilecek ?

    https://i.hizliresim.com/mjw7p0.jpg

    https://i.hizliresim.com/8n7257.jpg

  • altıncı filoyu o gün hep beraber denize dökemedik

    o zaman amerikalılar ile bir olup anti emperyalist türk gençlerini denize atan dinciler gelmiş bugün efendim onlara karşı olmak demek amerikan çıkarlarına hizmet ediyor olmak demekmiş filan saçmalıyor.

  • türkiye'yle gümrük birliğini sürdürmeyeceğiz

    (bkz: bir gecede fakir kaldık)

  • sen cenneti 13 evladınla teminat altına aldın

    cennetten kupon arazi satışı da başlamış. teşekkürler aq parti.

  • nedim şener

    en büyük başarısı ahmet şık gibi büyük bir isimle anılması olan gazeteci.

  • trump'ın erdoğan'a 20 dakika ayırması

    ver zarrab'ı al kürdistan'ı şeklinde kısa ve net konular konuşulduğundan yeterli olan zamandır.

  • abdullah gül'ün muhaliflerin başkan adayı olması

    destek vermeyeceğim adaydır. tayyip erdoğan neyse abdullah gül o dur. biri daha açıktır diğeri daha içten pazarlıklı. fark yok, suya yansıyan aynı islamcılık.

  • alman turizmcilerden 2017 no turkey kampanyası

    ben almanya'ya değil alanya'ya gelir, konuşamazsam dünyayı ayağa kaldırırım dedim muhabbetlerine sebep olacak hareket.

  • 10 yıldır bir kez bile akp'ye oy vermemiş insan

    ömrü yettiği kadar da oy vermeyecek olan insandır.

  • fetoculardan boşalacak kadroların doldurulması

    menzilciler, nakşibendiler ve bilimum biatçı başka tekkeler tarafından doldurulacak kadrolardır. 10 sene sonra yine devlette cemaat yapılanmasını konuşuruz.

  • mezardan çıkardığı kadına tecavüz etmek

    kadının bu yobazlardan kurtulması için ölmesi bile yetmiyor maalesef.