ben smyrna15
profili

  • alkolün tadının kötü olması

    damak tadı evrensel mi :)
    o zaman neden 3 yıldır yarasa yiyen çinlilere laf ediyorsunuz?
    alkolü tek başına içmeyeceksiniz. gidip ipa * içiyorsanız tabii acı gelir :)
    güzel bir shiraz veya merlot aç bak acı mı çirkiin mi yoksa damak tadı evrensel mi...

  • banyoda duş jeli kullanmayanlarda görülen cehalet

    haci şakir, 1999 yılından beri colgate-palmolive şirketine aittir.

  • ev işi yapmış kadın siniri

    ev işi yapmış kadın değil, yaptığı ev işine en ufak yardım edilmemiş, evde sorumluluk alınıp görev paylaşımı yapılmamış, bütün yük üstüne yıkılmış ve buna rağmen eve gelince sanki hiç bir şey yapmamışcasına hizmet etmesi beklenen kadın siniridir. haklıdır. adam olun kendi işinizi kendiniz yapın.

  • yazarların ilk izledikleri yabancı dizi

    bazen sözlük yazarlarını gerçekten merak ediyorum. adam izlediği ilk yabancı dizi olarak big bang theory yazmış. kaç yaşındasınız yahu? 13 mü?

  • habiregottenzarto.com

    muhteşem site. bilgisayarınızın sesini açmayı unutmayın!
    https://habiregottenzarto.com/

    edit 1: mesaj atıp durmayın len site benim değil!
    edit 2: sitenin içeriği değişmiş geceden sabaha. şu an ses yok.

  • sahte para kontrol etme nezaketsizliği

    nezaketsizlik mi? ben vardiyamdaki 50 ve 100tl lerin seri numarasını excele kaydediyordum. bankadan geri dönerse benim aldıklarım belli olsun diye :) o zanan 200 yoktu ve ağırlıklı olarak kredi kartı kullanılan bir işiteme idi)
    sen gelmiş nezaketsizlik diyorsun. sen ayda 2 kez 200tl öde bak. göreceksin sende de nezaketten eser kalmayacak.

  • ekşi sözlük kitap seslendiriyor kampanyası

    hello görme engelli is in the house.
    1. iyi niyet her zaman yeterli değil.
    2. istanbul getem veya izmir türgök veya izmir karşıyaka belediyesi görme engelliler kütüphanesine başvurun ve onlarla koordineli çalışın. böylece zaten ses kaydı olan kitapları tekrar okumamış da olursunuz hem.
    3. kişisel olarak yaparım ben derseniz, gürültülü ortamda kötü, aksayan bir okuma yapacaksanız hiç yapmamanız daha faydalı. kitabı okurken 3 saatte bitirebilecekken sesli okuduğunuzda o kitap 10 saatte bitmez. kötü bir okumaya 10 saat katlanmak gerçekten can sıkıcı olmakta.
    4. ses kayıtları kaliteli olmalı. telefon ile filan yapmayın (ısrarla kendiniz yapacaksanız ki yapmayın)
    5. kitap ne kadar kısa olursa olsun tek parçalık kayıt yapmayın. bu kullanışlı olmaz. parça parça mp3ler en güzeli. ama bunu da ses kaydını 5'e bölerek yapmayın. bölümlerin belirteçleri olmalı.
    6. kendi kafanızdan kayıt yapıp yutupa filan yüklerseniz muhtemelen teliften dolayı silinir. yapmayın. ilgili kütüphanelere başvurun. onların telifle ilgili ayrıcalıkları var.

    not: yazacaklarım ilgi çeksin diye görme engelliyim dedim ama ben kindle'de en büyük font ile okuyabiliyorum engel oranım %64 ancak kör değilim. bu yüzden bu sesli kitaplara neyse ki çok başvurmak zorunda kalmıyorum. ancak emin olun görme engelliler için bu çok çok güzel bir çaba. bu teknolojinin olmadığı yılları düşünüyorum. annem 16-17 yaşında iken yani 1962-63'de izmir'de bir avukata okuyuculuk yaprmış bir süre. şimdi ise sadece jaws tüm okul hayatını sürdürebilen insanlar var. yine jaws ile hukuk okumuş ve avukat olan arkadaşım var. bu yüzden bu kampanya bir hayat değil çok hayat kurtarıyor. (ki sesli kütüphanelerde ders kitapları da var.)
    insanların apartmanlarında bile engelli istemediği bir ülkede yaşadığımızı unutmayın. apartmanında bile engelli istemeyen insanları utandırın.

  • gediz deltası hepimizindir

    izmir körfezi geçiş projesi dünyanın en lüzumsuz projesidir. bakın türkiye'de çeşitli lüzumsuz projeler hayata geçirildi ve halen parasını ödüyoruz. ancak bu izmir'in hiç bir işine yaramayacağı gibi yarayacak olsa bile izmir'in istanbul gibi gereksiz büyümesi için çok büyük bir adım/katliam olacaktır. çünkü gediz deltasından sonra izmir'i kuş cennetinin sonuna kadar uzatmak istenen bir yönetimin (belediye değil) projesi bu. bu yol ve geçiş ile izmir o yönde uzayacak ve tabii ki gökdelenler (kuş cenneti çevresine de ne kadar olursa artık!) ve avmler ile saçma sapan bir şehir çıkıntısı oluşturulmak istenmektedir. çünkü körfez geçişi istanbul/çanakkkale yönünden gelen araçlar için zaten otoban üzerinden yapılmakta gayet güzel. şehire girmeden. körfezden geçilmesi belki 10-20-30 hatta 40 km kısaltacak. ama bunun başka hiç ama hiç bir faydası olmayacak. çünkü bu geçiş körfeze tüp geçitler yapılması ile körfezin su akımını zorlaştıracak. ayrıca gördüğünüz gibi gediz deltasını da doğrudan talan edecek. şu an bostanlı'dan sadece 15 dakikalık bisiklet sürüşü ile izmir'den çıkmış gibi yeşil alan içine ulaşıyorsunuz. bu şekilde buralar otoyol olacak. kime faydası olacak? yolu yapana.
    bence bu izmirlilerin tamamının hayır demesi gereken bir talan/projesidir.

  • 53 tl ödeyerek sağlık hizmeti almak

    "5 paket muratti parasına devletin seni herhangi bir milyarlık ameliyatında bile tüm ödemelerini ben karşılayacagım diye güvence altına almasıdır."
    (bkz: retina dekolmanı/@ben smyrna)

    toplamda sanırım 11 ameliyat oldum.
    hepsi özelde. hepsini cebimden ödedim.
    çünkü devlet hastanelerinde (hiç birinde) retina uzmanı yok. sadece üniversitelerde var. ama onlarda da sana ameliyat günü verilene kadar gözünü kaybediyorsun. çünkü retina ameliyatları aynı gün veya en geç ertesi gün yapılmalı. daha geç olamaz. gözün "kalp krizi"dir retina dekolmanı.
    şu an izmir'de 3 iyi retina uzmanı var. üçü de özel hastanede çalışıyor ve özel hasta alıyor. sgk anlaşması yok.
    prof. dr. süleyman kaynak muayene ücretsi en son 350 tl idi.
    prof. dr. tansu erakgün geçen sordum 200 tl.

    o murattileri tek tek götüne sok şimdi.
    not: hayatım boyunca sigara içmedim.

    anlaması kıt yazarlar için ilave edelim.
    bu entryde "üniversite hastanelerinde sgk ile ameliyat olunmuyor" yazmıyor. bu entryde retina dekolmanı için üniversite hastaneleri size 15 gün sonrasına ameliyat günü veriyor. ancak retina dekolmanı olduğu veya ertesi gün ameliyat edilmelidir yazıyor. bu yüzden paranız ile özel hastanede ameliyat olmak veya gözünüzü kaybetme ihtimali artarak ameliyat sıranızın gelmesini beklemek zorundasınız.
    izmir'de ege üniversitesinde 1 adet, dokuz eylül'de 1 adet retina uzmanı profesör var.

  • 06nk323.tr.gg

    (bkz: kişisel blog)
    içeriğinin güzel olup olmadığını tartışmıyorum. beğenmezsen okumazsın.
    birden fazla konu olması bir siteyi kötü yapmaz. (içinde yok yok denilerek dalga geçilen bir siteyi, içinde doğru ve yanlış milyonlarca entry olan bir sitede duyurmak ironi mi salaklık mı bilemedim.)

  • baykal'ın seks kasedini erdoğan yayınlattı

  • türkiye seni istemiyoruz

    lan ben türkiye'de yaşadığım halde türkiye'yi istemiyorum adam napsın bizi. haklı.

  • hollanda'da yapılan ankara patlaması sosyal deneyi

    gerzek bir deney. yarısında çıktım. çünkü sorduğu herkes bisiklet, motorsiklet üstünde. ac bir stant. derdini güzelce anlat. sorunu sor. gelen cevapları degerlendir. gerekirsr sonra ağla. milletin peşinden koşarak deney mi olur. aynı şekilde fransa desen yine cevaplar aynı olurdu.

  • netflix türkiye

    akk vb gibi tartışmalar yersiz. çünkü tivibu veya superonline tv aynı modem üzercide bile olsa diğer internetten bağımsız bir kota kullanıyor. yani zaten akk'yi etkilemiyor (bir "acaba" ekleyeyim. sol'da böyle. bu yüzden ttnet'te de böyledir diye düşünüyorum-mesaj geldi ttnet’te de böyleymiş.)
    netflix abd'de ciddi bir streaming verisi tüketiyor youtube ile birlikte. bu yüzden şirketler (isp) ve netflix arasında ciddi "savaşlar" dönüyor. şirketler net neutrality 'yi dayatmak (sansürle birlikte) istiyor. netflix ise bunun kendisi ve kullanıcısı için zararını biliyor.
    (bkz: #49450831)

    yalnız netflix and chill kalıbı yerine bizde neler yazılacak merak etmiyor da değilm.

    ayrıca emin olun abd'deki kadar "patlamayacaktır."
    şöyle düşünün.... bu seçimde chp'nin iktidar olacağını sanıyorduk şu sözlükten kafamızı kaldırmadığımız için. şimdi burada da torrentten, dizimag'dan kafasını kaldırmayan adam "whoa!" (!) diye atlayacak. ama konyadaki arka camında tuğra olan arabalı adam "netflix ne lan" diye atv (hd) seyretmeye devam edecek.
    unutmayın ki türkiye'den bir tnt geldi, geçti. üstelik bedava olduğu halde!

  • ceyhan ülkü ocakları bayan birimi ilk yemini

    bir video. (bayan tabiri onlara aittir)
    orijinal kaynak: https://www.facebook.com/…videos/10153334722184910/
    silinirse: https://vid.me/ijbz

    "en değersiz gurur, milli gururdur. bu, onunla gurur duyandaki bireysel özelliklerin yoksunluğunu ele verir. çünkü insan neden milyonlarca insanlarla paylaştığı bir özelliğe tutunma gereği duyabilir ki başka türlü? dikkate değer kişisel niteliklere sahip olan, sürekli göz önünde bulundurduğu ülkesinin hatalarını açıkça görebilecektir. ama dünyada gurur duyabilecek hiç bir şeyi olmayan her zavallı aptal gurur duyabilmek için son çare olarak ait olduğu ülkesi ile gurur duyar." arthur schopenhauer