sahip cikilan dede18
profili

  • taksiciler battı mutlu musunuz

    korona sürecinde aldığım en güzel haber. çok mutluyum.
    umarım uber de geri gelir.

  • karantina otobüsünden polis eşliğinde alınan yolcu

    güzide sofi’dir.

    yakın bi zamanda bu başlıktaki entryler mahkeme kararı ile silinecek, videosu da internetten kaldırılacaktır. asla yaşanmamış gibi davranılacak, 3 günlük balık hafızalı insanımız da tüm olayı unutacaktır.

    hikayeyi yazalım. yukarıda bahsettiklerim yaşandığında en azından bazılarımız olayı unutmayalım.

    güzide sofi, sivil havacılık dairesi müdürü mustafa sofi’nin kızı. 17 mart 2020 günü, covid-19 önlemleri kapsamında, fransa’dan türkiye’ye getirilen vatandaşlarla birlikte bindiği ve karantina altına alınmak üzere belirlenen kyk yurduna götürüldüğü esnada polislerin aracı durdurup, kendisini valizleriyle birlikte otobüsten indirmesi olayı yaşanmıştır.

    bunu emreden ve bu emri uygulayan kişilerin, vatan hainliğiyle yargılanıp, olabilecek en ağır cezayı alması gerekirken, muz cumhuriyetinde bunların hiçbirisi yaşanmayacaktır.

    (bkz: akp döneminde gerçekleşmiştir)

  • 11 mart 2020 covid-19'un türkiye'de görülmesi

    1 kişi olarak açıklandı. avrupa’dan geldiği ve erkek olduğu söylendi.
    rte bugün belçika’dan döndü. *

  • 8 yaşındaki kızımın çocukluğunu ıskalayamam

    ekrem başkanın dün yaptığı açıklamalardaki en can alıcı cümlesidir.

    türkiye cumhuriyeti’nin %95’inin şu cümleyle herhangi bir şekilde empati kurup, anlayabileceğine zerre ihtimal vermiyorum.

    gerçi abartmış olabilirim, doğrusu %99 falandır.

  • 17 ekim 2019 erdoğan'ın tarihi geri vitesi

    rte peşinde koşan gizli akpli, çakma milliyetçileri göz önüne seren geri vites.
    çok samimi söylüyorum, akli fikri birazcık olan insan bu veya benzeri bir durumu 9 ekim günü de söylüyordu.
    söylediğimizde de vatan haini damgasını, rte'yi en ağır eleştirenlerden bile alıyordu.
    akp ve rte, türkiye cumhuriyeti tarihinin gördüğü en büyük beladır. daha ötesi yok.

  • lütfen milli marşımızı ıslıklamayın

    fransa futbol federasyonu başkanı noel le graet’in, pazartesi akşamı paris’te oynanacak fransa - türkiye maçına gidecek olan türk taraftarlara yaptığı çağrıdır.

    sonuna kadar da haklıdır ama böyle bir ricada bulunmuş olması bile asıl utanç verici olan durumdur.

    haber

    edit: link düzeltme.

  • nude atan yazarlar veritabanı

    olm başlığınızı nude isteyen erkekler veritabanı diye açsaydınız ya lan, ortadoğu bok çukurunun klozet kapağı abazaları sizi.

  • 15 temmuz 2019 ekrem imamoğlu'nun yuhalanması

    800 bin farkı beğenmemiş kimselerin yaptığı, yaptırdığı eylem.
    2-3 milyon olması için çabalıyorlar. aynen böyle devam.

    ekonomiyi sik, chp’liyi yuhalat.
    kafasını alacaksınız bi sonraki seçimde, kendi içinizde bile dağıldınız, haberiniz yok.

    devam devam. daha çok yuhalatın.

  • 15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü

    tiyatrodur. ölen insanların tamamı maalesef bok yoluna gitmiştir.
    şehit olan türk askerleri içinse, o an için gerçekten darbe yaşanmıştır, en azından o imaj verilmiştir.
    işin aslı darbe marbe değildir.

    şu aşağıda daha önce paylaştığım sorular, kamu vicdanını rahatlatacak seviyede yanıtlanmadıkça bu bayram benim için bayram değil.
    bu girişim benim için darbe girişimi değil.

    kontrollü bir tiyatrodan ötesi asla değil.
    hepsinin ortaya çıkacağı günleri sabırla bekliyoruz.

    (bkz: #79218133)

    soru 1: normal bir darbe girişimi sonrası “niye önceden haber vermediniz?” diye istihbarat teşkilatı suçlanır. hatta işin başındaki yetkili ‘haber vermedi demek ki darbecilerle iş tuttu’ iddiasıyla yargılanır. mit 15 temmuz’a kadar girişimle ilgili hiç bir istihbarat vermemiş. ‘cemaat’ üyesi olmakla suçlanarak hapse atılan h.a. haber vermese mit siyasi makamlara 15 temmuz günü 16.00’da da haber vermeyecekti.

    bizim mit müsteşarının bırakın yargılanmayı, darbe komisyonuna bile çağrılmaması ve müsteşarın halen erdoğan’ın en yakınındaki isim olmayı sürdürmesi şüphe uyandırıcı değil mi?

    soru 2: rusya devlet başkanı putin’in danışmanlarında alexandr dugin’in darbe girişimi istihbaratını cumhurbaşkanı ve başbakana 14 temmuz’da ilettiği doğru mudur?

    soru 3: darbe emir komuta zinciri içinde yapılmadıysa darbe girişimini organize eden cunta hangi isimlerden oluşmuştu? 15 yıl önceki genelkurmay başkanı hilmi özkök meclis darbe komisyonuna çağrılırken tüm olayların bizzat içinde olan genelkurmay başkanı hulusi akar neden çağrılmadı. ağzından bazı şeyler kaçırır diye mi korkuldu?

    soru 4: eğer 15 temmuz emir komuta dahilinde yapıldıysa akar neden yargılanmıyor ve göreve devam ediyor.

    soru 5: eğer 15 temmuz emir komuta dahilinde değilse kendisine bağlı askeri istihbarat teşkilatı olan genelkurmay başkanı günlerce hatta aylarca hazırlık gereken bir cunta yapılanmasından nasıl haberdar olmadı?

    soru 6: darbe girişimini organize eden generallerin bazılarının gülen cemaatiyle ilgisi mit fişlemelerine mi dayanıyor? somut bir delil söz konusu mu? somut bir delil söz konusuysa bu, niçin kamuoyuna açıklanmıyor?

    soru 7: en ilkel toplumlarda bile suçlanan isimlere söz hakkı tanınır. meclis darbe komisyon fethullah gülen de dinlensin diye karar vermişken bu kararı kim değiştirtti?

    soru 8: darbe girişimi başlamasından 10 dakika sonra cumhurbaşkanı, başbakan ve onlara ‘fiilen bağlı’ tüm televizyonların hep bir ağızdan “fethullah gülen”i ve “cemaati” fail ilan etmesine nasıl karar verildi, bunun talimatı nasıl verildi?

    soru 9: genelkurmay tarafından saat 18.00 itibariyle hiçbir uçağın kalkmaması, kışlalardan hiç bir askeri araç ve silahın çıkmaması emredildiği ve bunu tüm tsk organları tarafından duyulduğu halde ne olduğundan habersiz küçük askeri grupların sokağa çıkarılması emrini kim verdi?

    soru 10: darbe girişimi için çok az sayıda rütbeli asker, askeri okul öğrencileri ve 1–2 tabur asker, 10–15 tank ve ses etkisi için 3–5 savaş uçağı kullanılması, yalnızca boğaz köprüsünün kapatılması şüphe uyandırıcı değil midir?

    soru 11: dünya tarihinde tüm darbeler sabaha karşı yapılmışken bu teşebbüs için insanların en uyanık olduğu saatin, prime time’ın tercih edilmesinin izahı nedir? siyasi iktidarın hiç bir yetkilisinin (cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, milletvekilleri…) gözaltına bile alınmaya teşebbüs edilmediği bir darbe olmuş mudur?

    soru 12: darbe istihbaratının saat 16:30’da genelkurmay’a ulaşmasına rağmen kuvvet komutanlarının düğüne gidebilmesi ve düğünde saatlerce kalabilmesinin izahı nedir?

    soru 13: saat 18 itibariyle darbe girişimini genelkurmay, mit ve hükümet yetkilileri biliyorken trt’nin korumaya alınmaması, biri rütbeli 5 asker tarafından basılması ve gece yarısı bildiri okutulması daha sonra darbecilerin trt personeli ve halk tarafından yakalaması kuşku uyarıcı değil mi?

    soru 14: yüzlerce üst düzey güvenlik personelinin çalıştığı ve son model silahlarla korunan erdoğan’ın saray’ın 3'ü rütbeli 13 asker tarafından basılması ve bunların daha kapıdan girmeden gözaltına alınması tuhaf değil midir?

    soru 15: darbe erdoğan’a karşı yapılıyor. darbeciler tbmm’yi bombalıyor fakat lazer teknolojili füzeleri olan son model savaş uçakları erdoğan’ın 450 bin metrekarelik sarayının sadece bahçesinin uzak bir köşesini bombalıyor. bu tuhaflığın açıklaması ne?

    soru 16: ntv’de 15 temmuz akşamı “öğleden sonra bir hareketlilik ne yazık ki tsk’nın içinde mevcuttu” diyen ve 16.00’da darbe girişimini mit’ten resmen öğrendiğini açıklayan erdoğan, işi oluruna bırakmasa en geç 19’00’da televizyonlara çıkıp darbeyi deşifre etseydi tek bir asker kışladan dışarı adım atmaz belki de 241 insan şehit olmazdı. erdoğan 6,5 saat niye bekledi?

    soru 17: saat 14.45’te darbe girişimini mit’e haber veren binbaşı h.a. niçin tutuklu?

    soru 18: hem ‘darbe girişiminin ardında cemaat var’ demek hem de darbeyi ihbar eden binbaşı h.a.’yı cemaat üyeliği iddiasıyla tutuklama çelişkisinin izahı ne?

    soru 19: darbe girişiminden hemen sonra ingiliz istihbaratı gchq’nun türk hükümetinin telefon ve e-mail yazışmalarını yakaladığı ve “yarın temizlik operasyonları başlatılsın ve darbenin baş yöneticisi fethullah gülen ilan edilsin” mesajını elde ettiği 24 temmuz 2016’da saygın alman dergisi focus’ta yayınlandı. ve yalanlanmadı. bu iddia doğru mu?

    soru 20: en basit soruşturmanın aylarca sürebildiği türkiye’de ankara cumhuriyet başsavcılığı’nın daha o gece 04.30’da darbe girişimini çözüp sonuca bağlayarak “paralel devlet yapılanmasıyla irtibatlı yargı görevlileri ve general, amiral, subay, astsubay, er ve erbaşlar” hakkında gözaltı kararı vermesi şüphe uyandırıcı değil mi?

    soru 21: en küçük bir terör hadisesinde medyaya yayın yasağı getirilirken darbe teşebbüsü gibi hadisede niye yayın yasağı getirilmemesi? twitter ve diğer sosyal medyalar o gece kapatılmadı ve internet yavaşlatılmadı?

    soru 22: en ufak bir ihbar veya şüphe taşıyanların gözaltına alınmasına rağmen darbe teşebbüsünün 1 numarası olduğu iddia edilen adil öksüz’ün akıncı üssü yakınında yakalanıp, ilk mahkemede salıverilmesi ve öksüz hakkında chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu’nun bir takım imalarda bulunmasının doğurduğu soru işaretleri niçin aydınlatılmıyor?

    soru 23: eski pentagon üst yetkilisi michael rubin’in “15 temmuz gecesi sivilleri saray’a bağlı sadat milisleri öldürdü” iddiası doğru mudur? 15 temmuz sivil ölümleri yeterince araştırıldı mı? niçin hiçbirine otopsi yapılmadı?

    soru 24: genelkurmay başkanı hulusi akar’ın yaveri levent türkkan’ın tüm itirafları gözü kapalı kabul edilirken tümgeneral mehmet dişli hakkında “o da cemaatçidir. genelkurmay proje yönetim daire başkanıdır.” dediği halde niçin özenle yargıdan kaçırılmaktadır?

    soru 25: darbe girişiminin hemen ertesi gün 2.475 hakimin hsyk tarafından açığa alınması, sonraki günlerde çığ gibi büyüyen ve 100 binleri aşan kıyımların mit fişlemeleri esas alınarak yapıldığı tezini güçlendiriyor. bu doğru mudur? darbe girişimi, toplu kıyımlar ve cadı avı için mizansen olarak mı düzenlendi?

    kaynak: veysel ayhan - cevaplanmayan 25 soru

  • 20 haziran 2019 ibb yolsuzluk belgeleri haberi

    başlık sığmadı, aslı: 20 haziran 2019 ibb yolsuzluk ve israf belgelerinin yayınlanması.

    tele1 tarafından yayınlanmış belgelerdir.

    yolsuzluk belgeleri

    1 kilo çaya 181 bin lira ödenmiş. detayı yok.
    çiçek için ödenen 9-10 milyonlar.
    bi ajansa konser için verilen 10 milyon.

    lütfen bunları yaşlı akplilere anlatırken eski para birimlerini kullanın. zira milyar ve milyon gerekli etkiyi sağlayamıyor.
    trilyon, katrilyon, kentilyon gibi ifadelerle anlatın.

    edit: metro istanbul’dan çay konusu ile ilgili açıklama gelmiş. 9000 paketmiş satın alma işlemi, orada yazmıyormuş.
    ekap’ta 2019/150022 numaralı bi ihaleye ait hiçbir bilgi yok.
    metro a.ş.’nin açıkladığı farklı ihale numarasına ait bir bilgi de yok.
    metro a.ş. açıklaması

    edit2: istisna olarak aratıldığında 2019/150022 numaralı ihale gözüküyor.

  • ölümsüzlük bulunursa dinlerin vereceği tepkiler

    islamiyet: bu kuran’da var zaten. bak şu ayet, şu surede “sonsuz hayat” dediğimiz buydu işte. ohh, sonunda insanoğlu lafımıza geldi.

  • türk halkının cahil kalma nedeni

    ne cahil kalmıştır, ne de kitap okumadığı için cahildir.
    türk halkı cahil bırakılmıştır.

    köy enstitülerinin kapatılmasına kadar böyle bir sıkıntı yoktu.
    siyasal islam işin içine girdi, halkı cahil bırakmanın en doğru yöntem olduğunu gördü, enstitüleri kapattı ve türkiye o günden sonra bir daha düzelemedi.
    daha da düzelmez. ahlaksızlık, ahlak oldu son 16 yılda.

  • kadınsız hayatın daha güzel olması

    kadınsız değil de sevgilisiz olarak katıldığım beyanat. kadınsız hayat olmaz.

    35 yaşındayım. eylül 2016'dan beri tercihen yalnızım.
    öncesinde kronolojik olarak geriye doğru sırasıyla 1.5 yıl, 7 yıl, 3 yıl, 1 yıl, 2.5 yıl, 3 yıl süren uzun ilişkiler yaşadım. her ilişki, bir sonrakine tecrübe oldu. içinde güven ve saygı kalmayınca da bitti, detayına gerek yok.

    eylül 2016'dan beri kafam ve ruhum o kadar rahat ki, gerçekten bu rahatlığı tarif bile edemem. uzunca bir süre daha da yalnızlığa devam etmeyi düşünüyorum.
    huzur seviyem yükseldi, hayat kalitem arttı. niye düşüreyim tekrar?

  • ince'nin mitingde erdoğan videosu izlettirmesi

    bugün düzenlediği kırşehir mitinginde yaptığı efsane eylem.

    16 yıldır beklediğim miting bu be!
    paso konuşuyorlar sadece. işte böyle ya!
    bu videoları yaydıkça daha güçlü çıkarız! yalanları bir bir ortaya sereriz.

    aldatılma yalanlarının gösterildiği anlar
    bahçeli erdoğan kapışmasının yayınlandığı anlar

    halk tv yayını - ilgili bölümler

    haber için kaynak

    öncelikle erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde “biz ne aldattık ne de aldatıldık” lafını söylediği videoyu izletip, arkasından da peş peşe “fetö bizi kandırdı, iran bizi aldattı, ırak bizi kandırdı” videolarını döşedi.

    yetmedi, erdoğan’ın devlet bahçeli’ye inanılmaz ağır hakaretlerde bulunduğu videoyu yayınladı. hemen arkasından da devlet bahçeli’nin erdoğan’a “alçak, şerefsiz, namussuz” dediği videoyu koydu.

    bu video biterken de son noktayı “biliyorsunuz bu hikaye mutlu sonla bitti” diye koyup, muhteşem projelerini açıklamaya devam etti.

    bunun altından çok zor kalkar erdoğan. ince’ye aba altından sopa gösterince neler olduğunu görüyoruz. gerçekten tam hak ettiği gibi cevapları yapıştırıyor ince. helal olsun, olması gereken budur.

    edit: cnn türk 12:29’da yayınını kesti!
    edit2: ntv 12:37’de yayınını kesti!
    edit3: habertürk 12:42’de yayınını kesti!
    edit4: kaynak eklendi.
    edit5: ulkesiolmayankral nickli çaylak arkadaşımıza ilgili anların videoları için teşekkürler.

    edit6: ana akım haber kanalları, bu videoların gösterilme anını canlı olarak yayınladı. zaten yayın kesmeler de bu videoların yayınlanmasının hemen arkasından geldi. çok belli ki bir yerlerden “yayını kesin” talimatı geldi!

  • atatürk'ten nefret etme özgürlüğü

    zamanında kendisini ve başlıklarını engellediğim için görmediğim bir entry üzerinden hortlamış başlık.
    işin minimum iq’ya sahip troll boyutunu es geçip bir iki kelam etmek istedim.

    evet nefret etme özgürlüğüne sahipsiniz. çünkü nefret ettiğiniz bütün o özellikler, safi özgürlükle başlar atamda.
    sizin en büyük nefretiniz özgürlüğe. kanınızda bu yok maalesef.
    atatürk’ün bahsettiği “muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.” sözündeki kan, sizin kanınız değil.

    bu yüzden nefret etmeniz çok çok normal. atatürk’ün her fırsatta bizi uyardığı düşmanlar sizsiniz. düşman kategorisinde bulunan bir kimsenin de atatürk’ten nefret ediyor olması çok normal.

    ama saygı duymama özgürlüğünüz yok, kimse kusura bakmasın.
    saygı duymak zorundasınız.
    zamanında atatürk ile savaşırken bile ona saygısında zerre kusur etmeyen dünyanın en iyi generallerini görmek zorundasınız.

    seni aslında kimse kale almıyor da, genel olarak saygının ne olduğunu söylemek gerekirse atatürk’ün gerçekleştirdiği devrimler itibariyle dünya tarihini takip etmen yeterli.
    bu kapasiteye sahip olduğunu düşünmüyorum da neyse.

    dünyanın çeşitli ülkelerinde heykelleri bile bulunan, okullarda öğretileri genç insanlara ders olarak anlatılan, askeri zekası taburlara, bölüklere 100 yıldır hala ilham veren bir adama saygı duymak zorundasınız.

    bunu yapamıyorsanız, az önce de söylediğim gibi kale alınacak bir insan değil sadece bir müsveddesiniz.
    bu dünya üzerinde sadece nefes alıp veren bir asalak gibi yaşamaya mahkumsunuz ömrünüz boyunca.

    bir gün açıp nutuk okusanız, ülkemizin bugünkü durumunu bile görürsünüz. 100 yıl önce yazılmış bir kitaptan bahsediyorum.

    diyecek çok şey var daha ama bu yeterli.

  • müslüm gürses şarkılarında geçen mükemmel sözler

    * herkesin acısı, sevgisi kadar.

  • tüm evlilik sürecindeki en anlamsız gelenek

    kocişimin aniden beni istemeye gelmesi ve sunumsuz yakalanmam. şükür alelacele bekaretimi kurdeleyle bağlayabildim.

    (bkz: bekaret kurdelesi)

  • recep tayyip erdoğan

    15 temmuz 2016 darbe girişimi başlangıcından itibaren aktif şekilde devam eden sivil darbenin başkomutanıdır.

    kardeş;
    fetö dediğini sen soktun yatağına kadar.
    adam gibi ayrılmayı bilmeyen erkek olduğun için de başımıza bu belayı sen saldın.
    250 insanımız katledildi, halaylarla kutlattın.
    sana geçmişini hatırlatmayacağım şimdi burda, çok iyi biliyorsun zaten.
    sayfalara sığmaz.

    kardeş;
    bop başkanı yapmayacaklar seni. seni sevmiyorlar artık.
    başlarda seni böyle pohpohladılar. sen de o gazı alınca, evelallah çene de var, bağırıp durdun biiiz diye.
    şimdi seni iktidara getirenlere terör örgütü diyorsun.
    çünkü çok iyi biliyorsun aslında ipin ucunun sana dayandığını.
    o yüzden ohal dedin. yargının önünü kapattın.

    kardeş;
    eline bulaşan kan miktarı, bu ülkenin gördüğü en büyük acıları üçe beşe katladı.
    şimdi demokrasiden hatta atatürk'ten dem vurup birleştirici rolü oynamanın hikayesi de bu. biliyorsun senden vazgeçtiklerini.
    biliyorsun. sonun saddam olmasın, kaddafi olmasın diye de halk kozunu oynuyorsun.

    kardeş;
    cemaat = pkk, cemaat = işid. hiçbir fark yok.
    sen pkk ile kolkola gezdin. sen işidle kolkola gezdin. ve sen cemaatle kolkola gezdin.
    gerçekten yüzün bile kızarmadan da "kandırıldık" dedin.
    biliyorsun ki cemaatin tüm liderleri kaçtı gitti bu ülkeden.
    şimdi geriye kalan üç beş alt sınıf elemanlarını toplatıp, yerlerini de senin maskelerinle donatıyorsun.

    gözaltına alınanlar çıkıp da "siz, "kandırıldık" deyip sıyrılmıştınız, biz de "kandırıldık" diyoruz." dediklerinde ne cevap verebilirsiniz?

    kardeş;
    seni sildiler. bop başkanı olamayacaksın artık. üzgünüz.

    --- spoiler ---

    yaşadığımız bu güzel ülkenin hiçbir zaman c planı olmadı.
    daima a.b.d. planları devreye sokuldu.

    - uğur mumcu

    --- spoiler ---