taktaktaksii11
profili

  • insanın başı sıkışınca arayacağı dizi karakteri

    (bkz: dexter)
    anlatırdım sikintimi,poşetlerdi gerekli kişileri.

  • 63 dairesi olan ev sahibi

    ya bu benim eski ev sahibi sanırım.yuzde yüz emin olamadım ama ,o gibi. onun da 50 den fazla evi vardı eskişehir'de , aynı kişi sanırım. bunun yeğeni kiraliyordu o zaman evlerini. o yeğeninin eşi beni fazla sevmisti "okul bitince kardeşimle evlenirsen 4 sene boyunca bu evde bedava oturabilirsin " demişti. şekilci biri değilim ama allah affetsin bahsettiği kardeşinin yüzüne 2 dkdan uzun bakamıyordum. zaten ben 18dim kardeş 35 falan. neyse bu da zenginliği nasıl kaçırdığıma dair başka bir anım.

  • bir erkeğin gerçekten sevdiğini gösteren detaylar

    bi gün laf arasında manual olarak yapmaktan çok yorulduğum bir işten bahsettim. sürekli iki evrak arasında oradan oraya bişeyler kopyalamam gerekiyordu. 2 gün sonra bunu otomatik yapacağım bir program yazıp, yüklemişti bilgisayarıma.

    sevilmeye en yaklaştığımı hissettiğim andı diyebilirim.

    ekstra bir beklentisi olmadan sizi mutlu etmeye çalışması.

  • 25 yaşındaki kızlar gibi davranan +45 yaş kadın

    ne yapıyor mesala? nasıl davranıyor? 25 yaşındayken yapılıp 45 de yapılamayan nedir? makyaj mı yapıyor? kahkaha mı atıyor? spor mu yapıyor? sevgilisi mi var? renkli mi giyiniyor? hangisini yapmamalı? neden rahatsızlık veriyor?

  • memur maaşıyla üniversitede iki çocuk okutmuş baba

    +1 ile benim de sahip olduğum süpermen. 3 kızı aynı dönemlerde üniversitede bulundu. ilkinin yani benim üniversiteye girmem ve en küçüğümüzün mezun olması toplamda 15 seneyi bulmuştur hatta. karşılığında aldığı tek şey ise şükür duası. sorsanız kendini yetersiz görür.çok az para isterdim gönderdiğinin dışında. ama para idare etmek konusunda iyi değildim o yaşlarda. bir keresinde izmire dönerken cebimde 1 lira bile yoktu ve yolda mahsur kaldık. tuvaletten para ödemeden kaçmıştım. açlıktan bayılmak üzereyken, bir kadından borç istemiştim, babam terminalde verir diye, kadın vermemişti. sonra halimi gören benim gibi üniversite öğrencisi bir genç çorba almıştı bana.
    terminalde babamdan para isteyip durumu anlattığımda ağlamıştı babam. 1 hafta falan da konuşmamıştı benimle, ondan para istemeden yola çıktım, yollarda perişan halde erkeklerden para aldım diye.
    her çocuk sahibi olana baba diyoruz ama bizimkiler başka birşey. allah başımızdan eksik etmesin onları.

  • erkek yazarlardan kadın yazarlara sorular

    ne kadar aşağılayıcı sorular..

    seksist sorulardan bahsetmiyorum, hormonlarının esiri olmuş çocuklara kızmak gereksiz, sözlüğün olmazsa olmazları zaten bunlar.

    benim bahsettiğim kadınları genelleyip, yok direksiyon sinavını kaçıncı girişte geçtiniz? septisizim nedir? 2 x2 kaç eder? tarzı soran kişinin kibirini ve hazımsızlığını gösteren sorular. sen kim köpeksin , sizin gibiler yüzünden bu soruların cevabını bilmeyen kadınlar var. kadını insan değil, başka bir formda gördüğünüz için. varlığınız insan varlığı için gereksiz, gerçekten sinirlendim.

  • ömer halisdemir

    15 temmuzla ilgili ne düşünürsem düşüneyim, bu adamın kahraman olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

    (bkz: vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır)

  • 1996 yılından hatırda kalanlar

    bir aile dostumuzun ablası ailecek kaza geçirmislerdi.taziyeye gitmistik ailecek biz de.. arabadaki anne ve oğul ölmüştü, baba ve kız yaşıyordu..oğlan 2 yasindaydi kurtulan kız çocuk 8.. babanne sürekli ağlıyor ve aynı cümleyi tekrarlıyordu " keşke oğlan degil kız olseydi, allah'ım niye kızı almadın oğlumu bana geri ver kızı al" .. küçük kız da yanımizda ağlıyordu..

    hayatımda daha kötü birini goremeyecegimden emindim o an..

  • ahmet kaya

    belki kilolu biri olduğu için,belki şimdi bile yeni yeni anlayabildiğim söylemleri olduğu için, belki fazlasıyla tok sesinden, belki sakalından,belki çok şey yaşamış olduğundan belki babamla hemen hemen yaşıt olduğundan bana hep yaşlı başlı bir adam izlenimi vermişti. 43 yasinda ölmüş ya, gencecikmis.inanamadim, kontrol ettim evet 43.. o yaşta hala en büyük derdi kedinin kumunu yere dökmesi olan ve bu yüzden sinirden oflayip puflayan hayatı bize dar eden bir eşim var. çok ilginç geldi bu kadar genç yaşına bunlari sigdirmasi...

  • hayata dair gülümseten detaylar

    7 yaşındaki kızımın sabahları uyanınca "bugün günlerden ne annecim ?" diye sorup, hangi yanıtı verirsem vereyim "yuppiii" diye bağırıp evin içinde bi yerlere doğru koşması.

    sırf günlerden çarşamba diye mutlu olmak nasıl temiz bir kafanın ürünü diye ben de mutlu oluyorum. küçük şeylere sevinmek ailede genetikse demek..

  • survivor 2016

    ıki haftadır izliyorum , serkayı beğeniyorum, semih iğrenç diyenlerin olduğu yarışma.

    ben de iki haftadır izlesem derim ki, "millet dram yaşarken semih nasıl dalga geçer, kalbi donmuş" .

    ama ben semih'e köpek muamelesi yapıldığı zaman semih'in nasıl dimdik durmaya çalıştığını gördüm. semih saygısızsın dedi diye üzerine yürüyüp "senin ananı bacını .... , bana saygısız diyemezsin, öldün sen" diyip döveni gördüm. adamı kendi kazandığı ödülleri bile yerken boğazına dizenleri gördüm. sadece semih'e tavır almadı diye kerimoğlunu günah keçisi ilan edenleri gördüm. kendileri kokutarak balık pişirirken orda bade kırıyor diyr elinden baltayı almaya çalışanları gördüm. tüm bu olanların üzerine ağzından bir tane küfür çıkmayan, kendine sürekli hakim olan semih'i gördüm.

    sadece iki hafta baksam ben de serkay ve efecandan , hilmicem ve murat yaratmaya çalışırdım. ama ilgisi yok. o adamlar gerçek hayatta seni beni aşağılayacak, görüntümüzle maddi durumumuzla dalga geçecek insanlar. en başından beri semih'i küçük gördüler . nedeni onlar gibi kaslı değil, onlar gibi zengin çocuğu değil, onlar gibi spor salonuna değil kütüphaneye gitmiş. kısaca onlara benzemediği için dışlayıp küçük gördüler.

    açık söyleyim serkay olmasaydı orda, semih kesinlikle birinci olamazdı. ama şimdi o kadar çektiklerinden sonra anasının ak sütü gibi helal. atakan olmalı şampiyon ama semih olursa da adam hakettiği için olacak.

    başını izlemediğin bir filmin sonuna anlam verememen normal. sen dün semih dalga geçerken küfürler sayarken ben kahkaha atarak " bedel ödeyecekler" dedim. "teker teker..."