polocan11
profili

  • sosyalizm

    özgürlükler kapitalizm sayesinde çıkmış... zaten sosyalizm de insan doğasına aykırıymış... breh breh...

    bu tarih uzmanları(!) sekiz saatlik iş gününden tutun da işçilerin de genel seçimlerde oy kullanmasına bugün hala soluyabildikleri hakların sosyalistlerin mücadelesi sayesinde olduğunu biliyor mu acaba? avrupa’da kanla bastırılmaya çalışılan grevler olmasaydı kapitalistler “ya bizim işçi kardeşimiz de oy versin” diyecekti sanıyor...

    bir başka noktadan bakalım, 1991’de sscb’nin çökmesi sonunda her geçen yıl gelir adaleti daha çok bozuluyor mu, bozuluyor...

    dünyanın en zengin ilk 26 kişisinin serveti bu yıl en fakir yüzde 50’ninkine eşitlendi mi, eşitlendi (bkz: oxfam)

    halklar eğitim ve sağlık haklarından oluyor mu, oluyor... emeklilik uzak bir hayale dönüşüyor mu, dönüşüyor...

    sonra vay efendim tüm özgürlükler kapitalizm sayesinde ortaya çıkmış! lan adamlar o hakları vermemek için milyonları katletti, milyonları.

  • yeni nesildeki tırtlığın sebepleri

    yeni nesil eski nesil muhabbetlerini sevmesem de gözlemlediğim şeylerden biri şu:

    bir iş yerinde "eski nesil" bir insanla konuştuğunuzda çoğu zaman yaptığı şeyleri anlatırken birinci çoğul şahıs kullanıyor. bazen hani biliyorsun ki adam/kadın o işi tek başına kotarmış. ama yok yine aynı şekilde... kendimde de hissediyorum bunu, "ben yaptım" desem ayıplanırım diye hissediyorum. bunun nedeni elbette ki aldığımız eğitimin bize toplumun parçası olduğumuzu vs. hissettirmesi, bir çeşit toplumsal sorumluluk vermesiydi. eski eğitim sistemi süperdi demiyorum elbette...

    ancak aynı konuşmayı juniorlarla yapın, her şeyi "ben" diye anlatırlar... birinci tekil şahısla konuşmaya bayılırlar. hatta ekip olarak yaptığını bildiğiniz şeylerde bile "ben orada şöyle bir fikir sundum" "ben şunu önerdim" diye işi kendilerine mal etmeye çalışırlar. çünkü bu juniorlara, eski kuşaktaki mütavaziliği sağlayan şeyin tam tersi verilmiş. "sen bireysin" "sen kılsın" "sen yünsün" sensin sen sen sen sen...

    e o da "ben ben ben ben" diyor şimdi...

  • isam zehreddin

    hiçbir zaman mültecileri geri dönerlerse öldüreceklerini söylememiştir. bilakis 'af' kavramından da anlaşılacağı üzere kastı, suriye ordusuna karşı savaşan ancak hükümetin "af " çıkardığı dünün kaidecileridir. https://www.almasdarnews.com/…ement-refugees-video/ (ki onları da öldüreceğini söylemiyor, hükümet sizi affetse de biz affetmeyeceğiz diyor)

    diğer bir yalansa şu https://pbs.twimg.com/media/dmap9m5w4aaczc6.jpg foto. bu fotoda parçalanan cesetler , der ezzor'a yönelik kapsamlı bir ışid saldırısı sırasında bombalı araçlarla suriye ordusu pozisyonlarına dalan ışid militanlarından geriye kalandır. insan kafası kesen, hatta askerin cenazesini deşip kalbini yiyen, sırf mezhepleri yüzünden kadın çocuk demeden öldürenlerin şakşakçıları bu boktan yalanlarıyla ancak kendilerini kandırırlar.

    gerçekte asıl içlerine koyan, issam zahrettin'in onları humus bab-ı amr'da, şam deraya'da, halep anadan'da ve son olarak deyr ezzor'da tokat manyağı yapmasıdır... dezenformasyon kampanyasına girişen islamcı ezikler "ışid mücahitlerini, kaideci kardeşlerimizi öldürdü" diyemedikleri için bunlara sarıyorlar işte.

  • inşaatta basılan suriyeli sevgilileri dövmek

    bu kendi yapamadığı için hasetle saldıran ayının ruh ikizlerinin ekşisözlük'te yazar olduğunu gösteriyor... mülteci sorununda yapılan onlarca hata şöyle bir kenarda dursun, asıl dert şu, bu insanlar o kadar ezik ki, ancak kendilerinden güçsüzünü gördüler mi ona ses çıkarırlar.

    akp, mülteci kamplarını cihatçıların adam kaynağı olsunlar diye bu örgütlere teslim etti. bunları ab karşısında koz olarak kullandı, patronlar için ucuz iş gücü türedi... hepsi doğru ama bu doğrular, bu ezik ayıların, güçleri sadece suriyelilere yeten, türlü çarpıklıkların hesabını hükümete sormak gibi daha toto isteyen eylemlerden kaçınıp ancak böyle tenhada kıstırabildiği suriyelilere efelenebilen ezikler olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

    bu ezikler, sakarya'daki vahşetten akıllanmamış olacak ki hala "burada ürüyorlar, senin evin yok, inşaatta niye ürüyorsun" gibi akıllara ziyan tespitler de yapıyor ha bu arada.

    lan ezik, senin "burada ürüyorlar bizim askerimiz orada onlar için şehit oluyor" teorinde ne aşırı saçma biliyor musun? bu insanlar senin askerlerini çağırmadı ve o askerler orada bu insanlar için ölmüyor, öldürmüyor. bu iş reco'nun suriye'ye müdahale meselesi. madem askerini gerçekten düşünüyorsun. yürü bakalım ankara'ya, öyle sosyal medyada ezik ezik yorum yapmakla olmaz o işler.

  • türkiye komünist partisi

    bu erkan baş sevenler derneği'nin "satırladık, bir kişinin elini kopardık. bir tkpli boynundan ağır yaralandı bir diğer tkp'liyi de kolundan ağır yaraladık ama bir sor niye" eşiği inanılmaz. lan satır bu satır. satır faşistin elinde olur. nokta

  • türkiye komünist partisi

    * tkp'nin erkan baş'a saldırdığını iddia edip, kanıt olarak erkan baş sevdalılarının* çektiği ve kesinlikle ----saldırı görüntüsü içermeyen--- bir videoyu, defalarca kez paylaşmak nasıl bir acizliktir....

    ** "tkp adına çöreklendiler" diye tkp'yi itham edip, "ama ilk tkp adını gaspa siz kalkışmadınız mı" denildiğinde "biz o zaman partiyi ayağa kaldırmaya çalışıyorduk" demek nasıl bir goygoyculuktur....

    *** tkp açıklamasındaki "asıl provokasyon erkan baş'ın kendisini tkp gb olarak tanıtma ısrarıdır, bu daha önce etkinliği düzenleyenlerle görüşülmüş ve erkan baş'ın bu şekilde tanıtılmayacağının sözü alınmıştır. etkinlikten hemen önce de bu konuda mutabıktık" kaynak şeklindeki ifadeye rağmen, etkinliği düzenleyenlerden "ya biz böyle bir söz vermedik" diye açıklama alamayıp "ama afişte tkp gb yazıyordu" diye gevelemek, nasıl bir laf cambazlığıdır.

    **** bütün bu bokları yedikten sonra "orada devrimcilerle dayanışılıyordu siz sabote ettiniz" derken, erkan baş'ın -en azından- tartışmalı bir konuda dayatmada bulunmasını bir sabotaj ve bireysel şov olarak görmemekte ısrar nasıl bir ahmaklıktır.

    **** yüzlerce insanın bulunduğu bir salonda ve herkesin elinde akıllı telefonun olduğu bir dönemde ilk "erkan baş'a saldırdılar" diyenin erkan baş şürekasının resmi hesabı olması nasıl bir komedidir? https://twitter.com/…sesi/status/873248736050282496

    ***** istanbul'da sıradan bir basın açıklamasını organize etmek bile saatler sürerken, o twitin hemen ardından tkp genel merkezine baretli ve sapanlı bir güruh yollayıp baskın düzenlemek eşine az rastlanır ve devrimcilerin bir benzerini ancak devletten bekleyebileceği bir sinsilik değil de nedir?

    siz, sağa sola 'devletçi' diye bok atma gayretindeyken, devleti yönetenlerin "hem saldırgan hem mazlum olma" başarılarından (!) feyz almış bir avuç provokatörsünüz. ...

  • erdoğan'ın korumalarının abd'de kavgaya karışması

    "bana ne amerikanın kanunundan, siz terör paçavralarıyla cumhurbaşkanımıza yaklaşacaksınız, dünyanın neresinde olursa olsun dalarlar"

    olum siz bu kuşa koysan uçmayacak beyinlerinizle tespit yapıyorsunuz, tövbe olsun üzüldüysem. sorun sizinle aynı beyin kapasitesine sahip adamların ülke yönetmesi.

  • josef stalin

    nazi ittifakçısı denilen kişi, 26 milyon sovyet yurttaşının öldüğü bir savaşta nazi almanyası'nın beşiğine girip wermacht'ı teslim almıştır... kızıl ordu doğu avrupa'dan büyük bir bedel öderken, "uygar batı" ne yapıyordu?

    bir kısmı nazilerle açık işbirliğindeydi: fransa, belçika, hollanda...
    bir kısmı afrika'daki sömürgelerini korumanın derdindeydi: ingiltere...
    bir kısmı ise "ha bugün ha yarın" diyerek söz verdiği ikinci cephe açmayı savaşın son yılına kadar erteledi: abd.

    savaşın öncesine gideceksek, sscb'nin fransa ve ingiltere'ye savaşın öncesinde ittifak önerdiği ve bunun reddedildiği, o dönem bu iki ülkenin "nasılsa hitler önce sscb'yi ezecek. yesinler birbirlerini" düşüncesinde olduğunu hatırlamaktan pek sakınırlar. kaldı ki, ingilizlerin mussolini'nin etiyopya'yı işgaline, fransa'nın da ispanya'daki cumhuriyetçilerin hitler-franco ittifakı tarafından ezilmesine nasıl aracılık ettiği de herkesin malumu olsa gerek.

    işte stalin'in hitlerle işbirlikçisi olduğu ve daha çok insan öldürdüğünü yumurtlayan kaynaklar da bu ülkeler.

    edit: "o dönem fransa, belçika ve hollanda nazi işgali altındaydı" diyerek (hadi ya cidden mi, hiç bilmiyordum bak) bu ülkelerin nazi işbirlikçiliği yaptığını gizlemeye çalışan aklıevveller, bu üç ülkenin egemen sınıfı nazilere direnmemiş ve açıkça işbirliği yapmıştır. bunu anlamak işinize mi gelmiyor yoksa cidden kaz kafalı mısınız?

  • 4 nisan 2017 idlib'de kimyasal saldırı yapılması

    tabii bize kime güvenip kime güvenmeyeceğimizi salık verenlere de dikkat edelim.

    - rusya'dan bahsederken "suriye'nin hamisi" sıfatını uygun görüp batılı ülkelerin esad'ı devirmeye çalışan cihatçıların hamisi olduğunu unutması (!) da enterasan.

    - buraya sahtekar bir muhabir yollayıp, sahte videolar çeken cnn'i başa yazması, başına "bugüne kadar suriye hakkında yalan haberler ürettiği ortaya çıktığı halde özür dilemeyen cnn" demeyi aklına getirmemesi... https://www.youtube.com/watch?v=y4yfkipds8e (bkz: danny abdüldayem)

    bbc deyince, bu kanalın daha önce öso'cuların esir aldığı askerleri kandırarak canlı bomba yaptığını gösteren videoyu silmesini unutması? http://www.hurriyetdailynews.com/…518&newscatid=359 yine aynı bbc'nin ırak'ta saddam döneminde çekilen fotoyu suriye'de çekilmiş gibi yutturmaya çalıştığını anımsayamaması? http://www.telegraph.co.uk/…te-syrian-massacre.html aynı bbc'nin suriye'de bir parka napalm atıldığını yumurtlayıp daha sonra faş olmasını görmezden gelmesi https://bbcpanoramasavingsyriaschildren.wordpress.com/

    - "bilgiler sarin veya klor gazı kullanıldığı" yönünde diye alenen cahil olduğunu gösteren cümleler sarfetmesi? sarin gazı cilde temasta bile öldürür, ki bu white helmets mensupları önce sarin dediler bildiğiniz gibi ama daha sonra "o zaman kurbanlara nasıl çıplak el ve toz maskeleriyle müdahale ettiniz" deyince işi "yok klor galiba" diye çevirdiler. oysa ki, klor gazı keskin kokulu, sarin ise kokusuzdur. yani ya havada klor gazı koktuğunu söyleyecek ya da cesetlere çıplak elle dokunamayacaktınız.

    - ha bir de 2013'te doğu guta'da düzenlenen sarin saldırısına dair, abd'li mıt'tan iki uzmanın yazdığı raporla muhalifleri sorumlu tuttuğunu da buraya ekleyelim de "sarin suriye'de sıklıkla kullanıldı" cümlesiyle bize akıl ihsan eylenirken, altı boş kalmasın. http://www.nytimes.com/…-sarin-attack-in-syria.html

  • ışid militanlarının tecavüz videosu

    bu bir bireyin yaptığını islam’a mal etme değildir. elbetteki islam ışid’e indirgenemez ancak ışid de islam dışı değildir.

    bakın konu tecavüz mü, peygamber efendiniz de ben-i kurayza kabilesini –hadi sizin dediğiniz gibi olsun- ihanetleri yüzünden hedef aldı. erkekler idam edilmeden önce kadınları ve çocuklarının ganimet olarak paylaşıldığını gördüler. peygamberinizin bu savaştan bir kadın ve oğlunu ganimet aldı. kendi savaşçılarına da tecavüz izni verdi.

    ışid daha önce ürdünlü pilotu yaktığında da “insan yakmak islam’da olmaz” diyorlardı. üstelik madımak’ın olduğu bir ülkede bunu diyorlardı. hayır kardeşim var, halid bin velid, halife ebu bekir’in emriyle “yalancı peygamberleri” ambarlara doldurup yakmıyor muydu?

    ışid kendince bir müslümanlık tanımı yapıyor. onun dışına düşen müslümanlara “mürted” diyor ve mürtedin cezası peygamber tarafından konuldu: ölüm.

    özetlemek gerekirse, bir islamcı çıkıp en fazla "yahu sen buna mürted dedin ama bu adam mürted değil" diyebilir. ya da "sensin mürted" diyebilir. ama 'gerçek islam bu değil ekolü' çıkıp "mürtedse de öldürmeyin, öldürmek kitapta yok" diyor. ben de "nah yok" diyorum.

    selefilik, hele hele tekfiri selefilik size çılgınca gelebilir, bir avuç manyak diyebilirsiniz ama bu adamların islamı yorumlama biçimlerini taşşaha sarmayın. çünkü siz “bu islam değil” derseniz adamlar size “ahan da kanıtı” diyecektir. rezil ederler, benden söylemesi.

  • reza zarrab

    gözaltına alınmadı, tutuklandı.

    hakkında tam 75 (yazıyla yetmişbeş) yıl hapis isteniyor.

    https://www.justice.gov/…-iran-money-laundering-and