dalaylamaninkabri11
profili

  • 14 kasım 2022 taksim saldırganının yakalanması

    uyruğunun açıklanmasını merakla beklediğim saldırganın yakalanması iddiası. iddia diyorum zira kaynak süleyman soylu olduğu için pek güvenemiyorum.

    öte yandan, saldırganın sayın bakanın bugün briket ev açmaya gittiği ülkenin bir vatandaşı olabileceği gibi, afganistan, pakistan, bangladeş, ırak, filistin, fas, cezayir, lübnan, filistin, somali ve daha aklıma gelmeyen nice "kardeş" ülkenin vatandaşı olması kuvvetle muhtemel gibi geldi bana. zira başta sayın recep tayyip erdoğan olmak üzere, süleyman soylu, hulusi akar ve devlet bahçeli gibi devlet büyüklerimiz sağ olsun, türkiye sokakları bu ülke vatandaşlarının oyun alanı bir süredir.

    (bkz: türkiye'nin it kopuğun toplanma merkezine dönmesi)

    edit: ve evet, tahmin ettiğimiz gibi. (bkz: ahlam albashir). kendisi ülkeye kaçak girmiş. her gün sınırlarına ortalama 1000 küsur kişinin girdiği bir ülkede normal tabi maalesef.
    edit2: saldırganın tipi net (kuzey) afrikalı bu arada. örgüt bağlantısıyla ilgili şöyle iddialar var.

  • 3 mayıs 2022 emniyet gm tweet'i

    suriyelilerin, afganların, pakistanlıların ve daha bilimum ne idüğü belirsiz insanın emniyetinden sorumlu, türklere düşman kurumun yaptığı son açıklama.

    edit: şununla ilgili de bir açıklama bekliyoruz egm'den. (bkz: afganların istanbul'da vapur işgal etmesi)

    bazı afgan kılıklı türkler provokasyon olarak afgan bayrağı açmışlar vapurda. bak burası çokomelli ama: afgan olamazlar, kesin provokatör türkler açmıştır bu bayrağı. yanlış olmasın.

  • 18 nisan 2022 pençe kilit operasyonu

    sınırı olmayan ülke sınır ötesi operasyon yapıyor, yersen.

    program şöyle:

    -mehmetçiğin ayağına taş değmesin. amin.

    -pkklı itler ağladığına göre süper olm her şey.

    -türk'ün ordusu vuruyor, yihu.

    -pkk'nın içinden geçiyoruz.

    -anlık akp ve mhp'nin oy yükselişi.

    -kaçan pkk'lıların sınırdan afgan/paki kılığında geçişi.

    -yurtiçinde yeniden şehitler.

    - pkklıların yanında eşantiyon olarak gelen ışid, taliban, boko haram militanları ve cinselliğe aç erkeklerin varışı sonucu taciz edilen kızlar, çocuklar, kadınlar hatta erkekler ve öldürülen yeni insanlar.

    -istiklal marşı ve kapanış.

    -oylar %30'un altına inince gene aynı program.

  • abdalhaleg aljarousa'yı tutuksuz yargılayan hakim

    öncelikle (bkz: abdalhaleg aljarousa). kendisi yabancı uyruklunun asansörde kadın istismarı başlığında kastedilen tecavüzcü. bilindiği gibi önceden küçük bir kız çocuğuna yaptığı saldırı sonucunda dışarı salıverilmiş, yenilerini yapsın diye herhalde.

    şimdi bu karara imza atanlar kimlerdir? hangi hakimdir? bunu nasıl gerekçelendirmiştir? ismi vs.si nedir? zira benim gözümde zanlı kadar onu bu şekilde azmettiren hakim de eşit derecede suçludur. daha ağır şeyler yazmak istiyor ama şimdilik kendimi tutuyorum.

    edit: bir avukat arkadaş aşağıda şöyle demiş: (bkz: #131166226). ayrıca aynı arkadaş başlıkta tecavüzcü şu an tutuksuz yargılanıyor gibi bir algı oluştuğunu, insanların yok yere öfkelenmemesi için bunu açık açık yazmamı rica etmiş. zaten en başta "önceden küçük bir kız çocuğuna yaptığı saldırı" dememden de belliydi, attığım sözcü linkinde de yazıyordu bu detay. ama hay hay, tecavüzcü şu an tutuklu arkadaşlar.

    e zaten onu yapmıştım ama madem öyle, açık açık konuşalım bu sorular üzerinden: evet bir kişinin tutuklanmaması masum olduğu anlamına gelmez, kimsenin de böyle bir iddiası yok zaten. sadece tecavüze yeltenen ve muhtemelen de kaçak olan bir yabancıya tutukluluk tedbiri uygulanmayacak da kime uygulanacak diye soruyoruz zaten burada. tecavüze yeltenmeyi geçtim, kaçak bir yabancıda da -eğer kaçaksa tabii, burası teyide muhtaç- kaçma şüphesi görmüyorsa, kimde görüyor bu hakim arkadaşlar mesela? kaçak değilse de tekrar soralım, daha önce tecavüze yeltenen biri tutuksuz yargılanmayacak da kimler yargılanacak? son olarak muhtemelen olay bu kadar konuşulmasa geçen seneki gibi salınması işten bile değildi, hepimiz biliyoruz herhalde bunu?

    gerçi retorik soruyoruz, cevap belli: hükümeti zora sokacak sokak röportajı yap ya da anayasal hakkın olan gösteri yürüyüşü hakkını kullan tutuklanırsın, küçük bir kıza tecavüz etmeye çalış, hakim "yok ya tutukluluk tedbirine gerek yok" der. sonra da avukatlar gelsin bunu marifet gibi anlatsın. hep söylüyorum bu ülkenin bu halde olmasının sebebi sadece akpliler değil, böyle sanıyorsanız gerçekten kendinizi kandırıyorsunuz.

  • tanju özcan

    asıl yargılanması gereken ülkeyi mülteci çöplüğüne çevirenler ve onlara şakşakçılık eden bir üstteki suser gibilerdir.

    popülist bir adamdır, doğru. ama kendisine gelene kadar yargılanacak çok adam ve kadın vardır.

  • bağcılar'da kaçak afgan dehşeti

    şuradan görülebilecek afganların 10 yaşında bir çocuğa yaşattıkları dehşet.

    bakın "kahraman" türk polisi nasıl da siper oluyor pisliklere. bir de uyruğunun ne önemi var diyecek şerefsiz pisliklere şimdiden söyleyeyim: kayıtsız, kuyutsuz olanların %99'u afgan olduğu için ilgisi var sayın beynine sıçtığım. tamam mı?

  • dışişleri'nin kardeş suudi arabistan açıklaması

    devleti yönetenlerin kardeşi olduğu kesin. aynı familyadan geliyorlar ne de olsa.

    benim kardeşim değildir.

  • 9 ocak 2021 süleyman soylu tweetleri

    sülo sen canan'ı bırak da bu sene kaç tane kaçak afgan soktun ülkeye onu anlat.

    ülkenin sınırlarını orospu bohçasına, adeta kaçakçıların oyun alanına çeviren adamın bok parçası kadar değeri olmayan anlamsız tweetleri.

    bonus: milliyetçi sülo döneminde göçmen kaçakçılarının instagram'dan reklam verme keyfi. hudut neydi, hudut namustu.

  • 15 nisan 2016 pkk mardin saldırısı

    dünyanın en kalleş örgütü kim bilmem de kendi siyasi istikbali için o kalleş örgütle pişpirik oynayıp şimdi hiçbir şey olmamış, kendi hiçbir dahli ve ihmali yokmuş gibi pişkin pişkin sırıtan, tabutlara dayanarak siyaset yapmaya devam eden kişileri destekleyen bir halk var. o halk var ya o halk, uygarlık tarihininde görülmüş en aciz, en zavallı ve en haysiyetsiz halk.

    birçok imparatorlukta kendilerine kölelikten öte paye verilmemiş olup, söke söke bağımsızlıklarını koparan nice onurlu ulusa selam olsun. başlarına musallat olmuş kanlı diktatörlerini yutup tarih çöplüğüne iteleyen gururlu, haysiyetli milletlere de selam olsun.

    size gelince, aciz ve zavallı halkın onursuz üyeleri! sizin de 'ancak' başınız sağ olsun. zira bundan daha fazlasını duyamayacaksınız. ha bir de, ''bu hain saldırıyı kınıyorum.''

  • anadolu çomarı

    orospu çocuğudur. öyle böyle orospu çocuğu değildir hem de. ölen 13 yaşındaki çocuğun acılı annesini yuhalarlar ya da kadın haklarını savunan 18 yaşındaki gariban kızları tekmeler.

    uzun bir bkz. listesi verilebilir ama sırf şu iki olay dahi orospu çocuğu olduğunu kanıtlamaya yeter.

  • akp'ye oy verenler şimdi neler düşünüyorlar

    bir şey düşünmüyorlar. ne zaman düşünme melekeleri oldu ki?