individualist18
profili

  • kızılay'ın 3 günlük kan stoğunun kalması

    demek ki akp’liler hiç vermiyormuş. muhalif kesim son olaylardan sonra protesto etti desek mesela.

    bu arada şaka maka kan verelim. iktidarda istemediğimiz taraf var diye vergi vermekten çekinmiyorsak kan da vermeliyiz. 1 tane çocuğun, annenin kan nedeniyle can vermesi, zarar görmesi ihtimaline katlanamayız. kurban bağışlamazsın, fitre vermezsin, bağış yapmazsın ayrı. kan ayrı.

  • ypg bayrağıyla fotoğraf paylaşan isveçli kız

    binlerce kürt kardeşimin yediği propagandayı bir isveçli kız yemiş çok mu. umarım en kısa zamanda pkk-ypg'nin gerçek yüzüyle tanışırlar.

  • türk işçiler 8 bin liradan aşağı iş beğenmiyor

    peki üretici, işveren, girişimci kardeşim, siz ürünleriniz için ne kadardan aşağı fiyat beğenmiyorsunuz? işçi çalıştıran üretici sınıfından güzel abilerim, evinizi iş yerinizi kiraya verirken ulan bu adamlar 5500'e çalışıyor, kiraları saçma sapan fiyatlardan vermeyelim diyor musunuz? şeklinde karşılık verilerek ebesinin hörekesine şutlanası açıklamalar bütünü.

  • 23 eylül 2022 tuğçe kazaz'ın lgbt karşıtı yürüyüşü

    "lgbt lobileri dünyada nüfusu azaltmak istiyorlar. bunun için gelecek nesillerimizin cinsiyetlerine göz dikmişler" diyerek beni benden almış tuğçe kazaz.

    tuğçecim artık kafan yandı biliyoruz değiştiremiyorsun da. bari t-shirtünü değiştir al. görsel

    hadi senin bildiğin yerden gidelim. lut kavmi hangi lobiden etkilenmiş olabilir? netflix mi vardı? bu cinsel dürtü türün devamı için var evet ama herkes üremek zorunda mı?

    ayrıca bir de soru. prezervatif lobilerine de karşı çıkacak mısın? resmen nüfus planlaması yapıyor bu lastikçiler!!

  • 6 haziran 2022 erhan usta tweet'i

    bu herif iktisatçı, planlama uzmanı. partisinin (ittifakının) iktidar olması durumunda ekonomi bakanı bile olabilir. kendisini her gün fox tv’de izliyoruz. ekonominin kötü yönetildiğini söylüyor sağ olsun.

    da; şimdi böyle bir din adamıyla, böyle bir “din” ile, gönül bağı kurabilmiş bir insanın yarın nas felak deme, faiz haramdır deme ihtimali sizce kaç?

    bu arkadaşların hepsine “el fatiha” demeden bir adım ileriye gitme şansı yok bu ülkenin. çünkü islam’la “şereflenenler” için bizim anladığımız anlamda “ilerleme” günahtır. nokta.

  • hindistan'da yaşanılan dışkı savaşı festivali

    inek bokuysa eğer holy shit'tir, rahmettir, berekettir.

    (bkz: doğuya bakınca gelen acaip medeniyiz lan hissi)

  • yurt dışında yaşayıp mutsuz olmak

    var böyle bir şey. misal bir araba alıyorsun. kimse sikine takmıyor. oysa burda öyle mi. arabayı ilana koyuyorsun ekşi’de başlığı açılıyor. arabayı alırken 50 takla atıyorsun. eksperi ayrı, noteri ayrı, sigortacısı ayrı, devleti ayrı geçiyor üstünden. beleş gruba davet edilen sarışın gibi herkes üstünden geçiyor. sonra alıyorsun aracı, 2 hafta muhabbet çıkıyor. kaça aldın. değişen var mı. boya var mı. söktak var mı. bunlar çok yakar. şu kadar verip dolusunu alsaydın. az daha koyup yenisini alsaydın. geçen kaynım da aldıydı falan. avrupa’da arabayı aldığınla kalıyorsun. çok sıkıcı. en fazla güle güle kullan diyolar. ıyk.

  • 8 parmaklı olsaydık 100'e 64 diyeceğimiz gerçeği

    16/16 tespit.

  • çin'in uzaya gönderdiği roket istanbul'a düşebilir

    siirt, kuzey dakota ve tokyo’ya da düşebilirmiş. kimse güvende değil. şansa yaşıyoruz.

  • çöp toplanmasına izin vermeyen grevdeki işçiler

    umarım doktorlar hemşireler falan grev yapmaz. o zaman hastaların ameliyat olmasına da izin vermez bu beyninin sapını siktiğimin dangalakları. çıkıp evin önünü temizlesek kavga mı edeceğiz şimdi bunlarla?

    hiç bir yasa halk sağlığından önce gelemez. işi yavaşlat, çöp kutularına ilan as, derdini anlat, halktan destek al. dövlet/belediye bana yeterince para vermiyor o zaman bu kokuya, pisliğe sen katlanacaksın diyorlar resmen.

    (bkz: pandemide grev yapan temizlik görevlisi)

  • 5 ocak 2020 şükriye tutkun'un tayyip'e baba demesi

    altındaki yorumları okuyunca bi an kendimi akp gençlik kollarında kek yiyip çay içer gibi hissettim. sonra hemen açtım ekşiyi. chp gençlik kollarında bira patates yiyor gibi hissettim. oh be.

  • türk çiftçisinin vizyonsuz olduğu gerçeği

    tarlasını öküzle süren insanlar gördüm. evet bildiğiniz öküz. babaannemler iyice yaşlanınca küçük bahçelerini belle düzeltemeyince bir adam çağırıp öküzüyle sürmesini istemişlerdi. o da çok yaşlı bir adamdı. ama işini görüyordu. kendine yetecek kadar. vizyonsuzdu evet.

    günümüzde ise çiftçilik bir çiftçi işi olmaktan çıktı. bir kişi tek başına çiftçilik yapamaz. çünkü çiftçilik yaparak piyasada rekabet edebilmesi için ihtiyacı olan şeyler;

    1. arazi. çiftçinin çiftçiliğe elverişli doğru düzgün yek pare arazisi var mı? yok. neden? bilindik ortalama bir hikaye ile açıklayalım.

    adam çiftçi. 100 dekar tarlası var. 4 çeker traktörü var 50-100 bin tl arası. biçerdöveri var 100-150 bin tl arası. diğer zirai ailetlerin toplamı ortalama 50 bin tl. adam vefat ediyor. 5 evladı var. evlat başına 20 dekar tarla düşüyor. bu evlatlardan 2'si büyük şehire taşınmış, biri gelin olmuş. enişte diyor ki ben çiftçilikle uğraşamam, satın benim hakkımı ya da parasını verin. evde kalan iki evlat çiftçilikle uğraşmaya devam etmek istiyor. borçlanıp eniştenin ve diğer iki evladın parasını veriyorlar. sıfır sermaye ile, hatta borçlandıkları için eksi sermaye ile çiftçiliğe başlıyorlar. üstelik eskiden 100 dekar olan tarla artık 50 dekara düştü. iki kişiler artık. şimdi bu çocuklar nasıl vizyon sahibi olabilir? ziraat konusunda gelişmiş ülkelere bakın, yek pare binlerce dekar alanda nasıl işler çıkardıklarına bakın. çiftçimiz bunlarla rekabet edecek durumda mı?

    2. finansman. kendi paranla iş yapmak mantıksızdır. ucuza para bulman gerekir. edeceği gelirleri hesaplayıp bunu doğru şekilde anlatabilirse yatırımcı dahi bulabilir. iyi bir finansçı gibi işini takip edebiliryor mu çiftçimiz? hayır. henüz dibindeki akrabalarıyla bile anlaşmakta güçlük çeken, babası ölünce tarlaların bir kısmı enişteye gidecek diye içerlenen çok çiftçimiz var. finans konusunda vizyon sahibi olmak kolay mı? hayır.

    3. üretim. bir çiftçi bir ziraat mühendisi gibi olmalıdır. dayımın oğlanlar geçen sene patatesten iyi para gazanmışlar bu sene ben de patates ekecem diyen bir kafayla olmaz. kahvede otururken yalan yanlış yeğenim biz geçen şundan ektik, şu gübreyi kullandık, traktör didiğin 8 çeker olacak, her çiftçinin kapısının önünde bir biçerdöver olacak diyen bir çiftçi vizyon sahibi olabilir mi? bulunduğu ilin iklim koşullarında tarlasından en iyi hangi ürünü alabileceğini araştırmadan vizyon sahibi olabilir mi çiftçi? ar-ge yapabiliyor mu çiftçi? hayır.

    4. insan kaynağı. eskiden çiftçinin eşi, bir kızı (evlenene kadar) iki oğlu, onların gelinleri, ilk torunlar hep iş gücüydü. bunların sgk’sını falan yatırmazdı ama çiftçi bunları çalıştırırdı. bu insanların hepsi kayıtdışı çalışır, para babada toplanır, kullandığı kişilerin maliyetini hesaplamaz, çok kar ettim zannederdi çiftçi. yeeeenim eskiden harmanı kaldırdım mı düğün yapardım diyen çiftçileri duymuşsunuzdur. arada dışarıdan çapalama, toplama, budama vs gibi konularda destek alırdı. ama parayla ödemezdi bedelini. adam lazım olunca evlatlarını daha önce yardım aldığı kişilere gönderir, emek vererek ödeşirlerdi. cebinden para çıkmadığı için de bunu kar sayarlardı. şimdi iyi bir çiftçinin zirai aletleri kullanabilecek, tarlasında verimli bir şekilde çalışabilecek kişileri istihdam etmesi gereklidir. bugün ziraat konusunda gelişmiş ülkelere bakın. çalıştırdıkları işçinin mola süresine kadar, saati saatine, dakikası dakikasına planladıklarını görürsünüz. çiftçimiz bunlarla rekabet edecek vizyona sahip mi? iyi bir insan kaynakları müdürü gibi çalışabiliyor mu çiftçi? hayır.

    5. satış pazarlama. eskiden çiftçinin elindekini satma gibi derdi yok gibiydi. barterla dönerdi işler. takaslar yapılırdı. satışlar ise tacirlerin gelip çiftçiden yok pahasına mal almasıyla olurdu. çünkü çiftçinin lojistik imkanı çok sınırlıydı. çarşıya pazara, düğüne traktörler giderdi çiftçiler. nereden bulsun kamyoncuyu, nereye göndersin malını. üstelik üretilen ürünler canlı. ömürleri olan şeyler. bir çiftçi ürününü piyasa koşullarında satabilecek bir satışçı deneyimine sahip mi? hayır.

    6. dış ticaret. döviz kurunun yüksek olması, özellikle zirai üretimde bir avantajdır. diğer ülkelerin ihtiyacı olan ürünleri ve piyasasını araştırabilen, diğer ülkelerdeki satıcılarla irtibat kurabilen, onların standartlarında üretmeyi kabul edebilecek, verdiği sözü tutabilecek bir çiftçi var mı? hayır.

    buna benzer örneklere baktığımızda çiftçilerin hala hayatta olması bile neredeyse mucize gibi bir şey. vizyonsuz olmaları kendi suçları değil. imkanlar böyle biraz da. tarım il müdürlüklerine kapağı atan memurlara bakın mesela. vizyon konusunda neredeler. tarım il müdürlerinin kendilerine bakın. ziraat mühendislerinin vizyonlarından konuşalım. tarım bakanlığımız ne durumda. iktidarın tarım politikasının vizyonu ne... her türlü imkana sahip, hazinenin başında olanların vizyonlarını konuşmadan çiftçiye yüklenmek acımasızlıktır.

  • hdp pkk'nın uzantısıdır

    (bkz: türkiye’nin başkenti ankara’dır)

  • evde bira yapımının engellenmesi

    öncelikle (bkz: anadolu grubunu boykot ediyoruz)

    evde bira yapacak kadar vakti olan bir insan değilim fakat her türlü haksızlığa* karşıyım.

    anadolu grubu hiç görmediği bir boykotu beklesin. ilk taş benden: (gözünüzü toprak doyursun nidalarıyla)

    alkol grubunda; efes, bomonti, miller, beck's, velkopopovicky, grolsch, amsterdam navigator, marmara, 34, erdinger, samuel adams, peroni nastro azzuro, duvel,

    alkolsüz içecekler grubunda; coca cola, fanta, sprite, sen sun, cappy, fuse tea, burn, gladiator, powerade, damla su, kinley su, doğadan,

    migros grubunda; macrocenter, ramstore, migros, (kipaları da migros'un satın aldığı bilgisini ekleyelim)

    fast food grubunda; mc donald's,

    tarım grubunda; doal, anadolu etap,

    gayrimenkul grubunda; and gayrimenkul,

    otomotiv grubunda; isuzu, kia, garenta, ikinciyeni.com, antor, antrac, lombardini, honda marine, landini, hitachi,

    perakende grubu; faber castell, adel, eberhardfaber, atlas, efes tur, pinypon, playgro, nici,

    sağlık grubunda; johns hopkins hastanesi,

    sosyal(!) kuruluşlar da var listede. ne kadar sosyal oldukları tartışılır ama insanlık(!) namına sosyal kuruluşlara dokunmuyoruz. biz insanlığımızı o kadar kaybetmedik!

    devamı gelecek tabii ki;

    detaylı bir entry oluşmasını sağlayan; akilsiz bkz, kumulatifvergimatrahi, ego, benekli ahtapot, radiusbox, hal slocumb, flying snow, metanoikasit, varos cloudstrider, icimdeki sey gibi bilmem ki ney gibi, esseksurprizi'ne özel teşekkürlerimle... mea maxima culpa sana da.

  • otobüslerde ayakta emniyet kemeri projesi

    bana daha çok bdsm fetiş aksesuarı gibi göründü nedense. özellikle şöyle gibisi yapılırsa arabayı satıp toplu taşımaya döneceğimi buradan bildirmek isterim.

    https://ae01.alicdn.com/…nt-door-font-b-stand-b.jpg
    http://i.ebayimg.com/…g/cwsaaoswll1wwce8/s-l300.jpg
    https://ae01.alicdn.com/…wing-bdsm-bondage-love.jpg

    hatta ayakta oturalım(!) derseniz :)
    https://d3v0wwxrwjl9f8.cloudfront.net/…/j135-sm.jpg

    ayrıca serbest çağrıştı (bkz: boş otobüste ayakta gitmek)

  • yengeç burcu erkeği

    başkalarıyla flirt eden yengeç erkeklerini çekemeyen platonik kezbanlar tarafından itin götüne itilmeye çalışılan erkektir aynı zamanda. burçdaşımdır. size açılmıyor olması muhtemelen intihara meyilli bir boğa burcu kadını olduğunuz için olabilir. zira negatif ortamları hiç sevmeyiz. özellikle uzun süre kalmayı düşünüyorsak. kıps.

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    sözlüğün irc serverını kursak da herkes bi rahatlasa amk. #zurna'sı olsun, #ayna'sı olsun, #islam'ı olsun, #hiphop'ı falan olsun ha?

    <citipiti18f> benimle eylenmek istiyorsan tıkla >> #çemişkezekliler

    - individualist has changed topic to "kanala op alımı vardır"

  • yurtiçi kargo'nun evlere şenlik kargo görevlisi

    içlerinde ne olduğuna bakmadan kendisine emanet edilen paketleri anasının harman yerinde saman suvurur gibi yerleştirerek gönüllerimize kazık çakmış emekçi kardeşimizdir. evlere şenlik, hatta şenlikoğlu'dur.

    web sitelerinin "felsefemiz" bölümünde vizyonlarını; "nitelikli insan kaynağımızla, gelişen teknolojiyi kullanarak kaliteli ve müşteri odaklı hizmetler sunmak, paydaşlarımız için değer sağlamak ve fark yaratmak, sektördeki liderliğimizi uluslararası pazara taşımaktır."

    şeklinde ifade eden bu güzide kuruma nacizane önerim, taşıma işlerinde mümkünse başka bir kargo şirketini tercih etmeleri olacaktır. eğer "sektördeki liderliklerini" uluslararası pazara "taşımak" için yurtiçi kargo'yu tercih ederlerse, "sektör liderlikleri" "nitelikli" bir yavşağın eliyle uluslararası pazara varamadan patlayabilir.

    çünkü de: https://www.facebook.com/…m/videos/721057977997931/