morguendor8
profili

  • uysallar

    netflix’te thermae romae izliyorum şu sıralar. 2. yüzyılda roma’da yaşayan bir mimarın, hamamda ya da teknede derince bir suya dalıp çıktığı zaman kendini 21. yüzyıl japonya’sında bir hamamda ya da banyoda bulması, burada gördüğü şeyleri dönüp roma’da uygulamaya çalışmasını anlatan absürt bir komedi animesi. işte o absürt komedide zaman yolculuğu yapan antik romalı mimarın dertleri ve düşünceleri, 21. yüzyılda istanbul’da mimarlık yapan oktay uysal’ınkinden daha çok geçti bana. hakan günday kusura bakmasın. yoksa güzel eser fena değil, diziyi de beğenmediğimden değil.

  • şahan gökbakar

    adam mahallesinde yangın söndürmek için seferberlik başlattı, “villasını korudu” dendi. drone ile olay yerinden canlı yayın yaptı, yine eleştirildi. şimdi “şu an kullanılmayan ankapark’ın ziyan olan bütçesiyle 24 canadair yangın söndürme uçağı alınırdı” diyor. türkiye’nin tüm orta ve alt sınıflarına hitap eden mizahıyla, diğer pek çok “sanatçı” gibi popülist davranıp etliye sütlüye dokunmadan makbul sanatçı olarak ömür boyu gişesini koruma garantisi varken politik risk alıp doğruları söyleyen adama ben saygı duyarım.

    edit: 3.6 milyon instagram takipçisi, 4~7 milyon gibi bir gişesi var bu adamın. siz beğenmeseniz de onu benimseyen kitlenin kırkta biri “acaba?” dese “koyun işte, aysun haklı”dan öteye geçmeyen tepkiselliğinizden daha fazla farkındalık yaratmış olur.

  • trabzon'da köpek saldırısıyla ağır yaralanan kadın

    bu pitbull yetiştiren orospu çocuklarının acısı sokak köpeklerinden çıkacak ya göstermelik olarak, ona yanıyorum. sahipli ve karnı tok alman çoban köpeklerinin neden saldırdığını anlamadım, pitbullun gazına gelmiş olabilirler.

  • bbc'nin gizli milliyetiniz testi

    türk girip türk çıktığım test. öyleyse kök kirsing kızıl çıksıng.

  • ahmet hakan'ın aamir khan'ı tanımaması

    aamir khan uluslararası kültüre katkıları olan biridir. hem bir duruş sahibidir de eylem adamıdır. temsil ettikleriyle evrensel bir değerdir. tanımayan cahildir. az önce bir arkadaş bu satırları okurken “ben de tanımıyorum ama hiç de cahil değilim bi kere” diyecek oldu da “hindistan’ın başkenti neresidir?” sorusunun da cevabını bilmediğini farkedip apışıp kaldı. onlardan olmayın. tamam adam bir noam chomsky değil ama kim kardashian’ı tanıyıp bunu tanımamak ayıp gerçekten.

  • turkcell hatlarımızı iptal ediyoruz kampanyası

    tutmayacak kampanyadır, çünkü insan olanlar çoktan iptal etti zaten.

  • bitaksi

    sık kullandığım bir uygulama idi. fakat son olayda mağdurların başına gelen gibi bir olaya maruz kalmamak adına bitaksi kullanırken değil normal taksiye binerken de alınabilecek bir dizi önlem var:
    - evinize taksi çağırırken bitaksi kullanmayın, eve yakın ve tanıdık bir taksi durağını tercih edin.
    - taksiye evin kapısından değil kısa mesafedeki biraz daha merkezi bir noktadan binin.
    - taksiyle eve dönerken şoförü evin kapısına kadar getirmeyin. bir sokak önce ya da bir blok ötede inin.
    - taksicilere koyayım size bir şey olmasın.

  • öpüşürken adamın dilini koparan kadın

    bilocan olayına girilmemesi gereken gadın.

    ayrıca hürriyet tarzı haberciliğin göstergesidir. evli çocuklu adam, haber yapmayın demiş, buna rağmen haberde "isim s." şeklinde ismi yazılmış, haberin bir yerinde ise çok açık ve çok seçik bir halde soyadına yer verilmiş. bu özel hayat ihlalidir.