rinso9
profili

  • tanrının 1400 yıldır insanlarla iletişim kurmaması

    200-250 bin yıl iletişim kurmayıp son birkaç bin yılda coşmaları kadar garip değildir.

  • sünnetin yasaklanması gerektiği gerçeği

    aklı başına her insanın fark edeceği gerçektir.

    devlet nasıl insanları kanunlarla tecavüzden koruyorsa çocukları da bu insan haklarına aykırı manasız şiddetten korumalıdır. hastanelerin bunu yapması yasaklanmalı, bu işi yapan doktorlar meslekten men edilmelidir.

    en azından 18 yaşına kadar yasaklanmalıdır ki birey bu anlamsız budamayı kendi değerlendirip karar verebilsin. bu haliyle sünnet çocuk tacizinden başka bir şey değildir. hayali inancın için aklı ve gücü yetmeyen çocuklara işkence etmek aşağılık bir davranıştır. pedofiliden farksızdır. ışidin kafa kesmesiyle aynı mantıktır.

    başka bir aile de çıkıp benim inancıma göre çocukların gözleri oyulmalıdır deyip bunu uygulayabilir. hiçbir inancın çocuklara organlarını kesmeye varacak kadar fiziksel şiddet uygulamaya hakkı olmamalıdır.

    dünya çapında bu sapkınlık yüzünden hayatını kaybeden, enfeksiyon kapan çocukların haddi hesabı yok. psikolojik etkilerine hiç girmiyorum bile. bilimsel olarak böyle ciddi bir operasyona gerekçe olacak bir durum yok, sünnet olmayanlar da en az sünnet olanlar kadar sağlıklı.

    biraz akıl, ahlak varsa bu barbarlığa izin verilmemelidir.

  • bakmak taciz midir sorunsalı

    kız sizi beğenmediyse tacizdir. kız hoşlandıysa ayy ne tatlı çocuk'tur.

  • götün yiyorsa dene'nin ingilizcesi

    (bkz: cute teen trying anal first time)

  • para karşılığı cinsel ilişkinin yasaklanması

    en çok sapık muhafazakar kesimi üzecek durumdur.

  • tc kimlik numaralarının değişmesi gerektiği

    malum gerizekalı yetkililerimiz bir boka sahip çıkamadığı için bütün kişisel bilgilerimiz çarşaf çarşaf internette. dolandırıcılar heyecandan ne yapacağını şaşırmış durumda.

    bu verilerin kötüye kullanmanın engellenmesi için akla gelen seçenek tüm tc kimlik numaraların baştan random bir şekilde verilmesi ve adam gibi korunması. bu konuda uzman değilim aslında, belki daha basit ve etkili yöntemler vardır.

    vatandaşını terörden koruyamayan, çocukları tecavüzden koruyamayan, kadını cinayetten koruyamayan, bilgileri dolandırıcılardan koruyamayan devlet zannetmiyorum bu konuda bir şey yapsın. ama hırsızları korumaya gösterdiği özenin 1/1000 ini gösterse bu skandalın hasarını biraz azaltabilir.

  • 2 nisan 2016 istanbul'da 2 polisin ölmesi

    insan ne diyeceğini bilemiyor artık bu şehit haberlerini o kadar kanıksadık ki.. geride kalan aileleri çocukları vatan uğruna bu acıyı asdfsfg
    bok yoluna gitmişler işte amk lavukları. hepsi de yapıyor bu alemleri sağdan soldan aşırdığı esrarlarla. iyi olmuş.

  • kadınların yarı çıplak giyinmelerinin nedeni

    rekabette konumunu güçlendirmek.

  • türk hava yolları

    hizmet kalitesindeki eksiklikleri eleştireni anlarım, siyasi eleştirileri de bir noktaya kadar anlarım ama hava şartlarından rötarları da firmaya bağlamak nasıl bir mallık? adamın uçağı 5 saattir kalkmamış sövüyor, iyi de tgs senin biletlemeni rezervasyonunu check inini yapmış, boardingi yapmış, yüklemeyi catering i yapmış, kabin ekibi, pilotlar hazır, uçak hazır, havaalanı uçağa slot vermiyorsa, sıradan dolayı, hava şartlarından thy ne yapsın? karşıdaki hava şartlarından, ya da herhangi bir sebepten uçağın gelişinde gecikme varsa thy ne yapsın? sanki emiratesi, onuru, air france'ı gürül gürül uçuyor da bir thy kalmış alanda. adam yılda 2 kez uçuyor, birinde gecikmeye denk gelmiş cahil cahil yazıyor burada dava edeceğim vs diye. o uçak birilerinin ihmalinden 5 dakika gecikmeye girse adamın ağzına sıçarlar zaten, bu işte herkes uçağı yetiştirmek için saniyesi saniyesine koşturur. ama yer hizmetlerinin ukala tavırları, yanlış bilgilendirmeleri sonuna kadar eleştirilebilir eyvallah