anotherstar7
profili

  • sakal bırakma nedenleri

    depremin hemen ardından akpli bakanlarda, vakıf yöneticileri, damat kontenjanındakilerde bırakılan sakallar tamamen mağduriyet şovu içindir. "ben ne kadar üzgünüm, ne kadar çok çalışıyorum, kendi ailemi göremiyorum eve gidemiyorum burada halk ile ilgileniyorum kendime çeki düzen veremiyorum ama bu ülke için çalışıyorum" mesajlarının imaj çalışmasıdır. arada bir video önünde ağlayanlar da çıkabilir, neticede oy aslanın ağzında, biraz fazla uğraşmak gerekiyor bu sefer.

  • hala covid-19 olmamış insan

    "hâlâ" zarfının kullanılmasına gerek olmayan, dikkat ederek, maske takarak, aşı olarak gayet güzel yaşayıp giden insanlardır. kişisel örnek de verirsem, "hâlâ" yakalanmamışlardanım ve benim gibi tanıdığım çok var. misal sevgilim; o da yakalanmadı. şimdilik böyle gidiyor. elbette online çalışıyor olmak bazı şeyleri kolaylaştırıyor ancak maske takmak, hijyene ve yediğine içtiğine dikkat etmek ve tabii aşı olmak yakalanma riskini azaltıyor. muhtemelen asıl önemli olan bunları yapmaya devam etmekten geçiyor. ilk dönemlerdeki katı kurallar esnediği için artık daha çok çıkıyor, yemeklere gidiyor, taksiye biniyor, çok kısa mesafede metroyu kullanıyor olsam da, maskeyi çıkartmıyorum. evet, sokakta yürürken, vapurun dışında otururken de takmaya devam etmem, g.tüme kadar girip soru soran maskesiz arap/rus/hintli turistleri mesafe ve maske için uyarmam şaşkınlık yaratsa da that's life. şimdi 4. doz da çıkarsa gidip onu da olacağım sonra da necmeddin erbakan'ın gerizekalı oğlunun dediği gibi "kuyruğum çıkacak" . son olarak da hâlâ yakalanmamış olanların immün sistemi nisbeten daha güçlü tipler.

  • 31 yaşına gelip yuva kurmayı başaramamış insan

    31 yaşına gelip sözde yuvayı kurmuş, üstüne çocuk da yapmış, dışarıya verdiği mutlu karı-koca imajının basit bir aşko-kociş instagram postu sahte olduğu gerçeğinin bilincindeki mutsuzluğu ve tedirginliği yaşayan insandan kat be kat huzurlu, mutlu, gerçek bir insandır. hayırlı olsun.

  • ayla çelik

    yine kim olduğu bilinmeyen ama yine hemcinslerini hedef almış yeni varoş türkiye'nin varoş şöhretli takımından bir isim.

    bravo kızım adını sanını an itibariyle öğrenip noktadan sonra unutacak olsak da sen her şeyi çok iyi biliyorsun. çok samimi ve çok yücesin. çok da güzelsin. herkes sana aşık olmalı ki başta sen ve senin için çalışacak olan kadınlar. aşkı da en iyi sen biliyorsun. hele aşk acısı, aşık kadını da sen iyi bilen olabilir mi? gençsin ama (gerçi yaşın kaç bilmiyoruz. dedik ya ilk defa duyduk ismini) feleğin çemberinden geçmişsin. kanaat önderisin. keşke hemcinsin olan kadınlar da biraz senin gibi olabilse değil mi? ama onlar sadece seni kıskanırlar. ne de olsa bu coğrafya için bulunmaz nimet mavi gözlerin var, onlar varsa bir de saçları boyattın mı işte jennifer aniston (bak, brunette kalsaydın angelina jolie olurdun. türkiye'de olay budur).

    gururla saklanacak bir kadın röportajı: http://www.hurriyet.com.tr/…-kadin-mi-olur-41318427

    ha bu arada senin bu yukardaki müthiş röportajının çıktığı gün dünyanın başka bir yerinde bambaşka bir olay oluyor. eğitimin var mı, yabancı dilin var mı bilmiyorum ama bak dünyanın başka bir tarafında senden daha ünlü, daha zengin, daha saygın, daha çalışkan, daha klas, daha rafine, daha iyi ve paylaşımcı insanlar var. naomi osaka , tenis dünyasının 1 numaralı ismi. karşısındaki 15 yaşındaki genç oyuncu coco gauff. olay senin bu röportajının çıktığı gün new york'taki us open'da geçiyor. maçı naomi kazanıyor ama karşısındaki deli gibi çalışan sadece 15 yaşındaki bu genç oyuncuyu beraber röportaj vermeye ikna ediyor, o büyük zafer anını paylaşıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=-gkukmqktxc

    https://www.youtube.com/watch?v=9zaqdvf489k

    o esnada sen de posta gazetesine hemcinslerini kötülüyorsun...

  • birine senden çok yaşamış olduğu için saygı duymak

    doğu toplumlarında geçerlidir. bireye bilgisi, tecrübesi, karakteri, tercihleri, dünyaya bıraktığı değerleri için saygı duyulur, sadece yıl olarak fazla yaşamış olduğu için değil. ama türkiye'de, ortadoğu'da bu yaşlının hükümdarlığına dönüşür. karşısındaki, toplumda beraber yaşadığı genci kaale almaz, "senli benli" konuşur, her konuda ahkam keser, kendinde her türlü şeyi yapmaya hak görür, otobüste oturan genci de dürterek "baban yaşında adamım kalk da bana yer ver" diye kaldırır, oğluyla evlenen geline eziyet etmeyi "büyüklere saygı" anlayışının içine alır. siyaset yapanları da aynıdır; sırf yaşlı diye kendisini "bilge" zanneder oysa okuduğu yazdığı belli, tercübesi çoğunlukla sığdır ama yine de ne koltuğunu bırakır ne makamını.

    birine sadece yaşından dolayı saygı duymamak ise o bireye saygı duymamayı, saygısızlık etmeyi gerektirmez. aksine. sadece yaşlı olanın elindeki gücü hadsizce kullanmasını engeller. yoksa toplumsal hayatta her birey bir diğerine saygı duymalı; sokaktaki simitçiye de, garsona da, doktora da, tezgahtara da, ev kadınına da, öğrenciye, gence de, çocuğa da.

  • türk erkeklerinin suriyeli kadınlara yönelmesi

    dilini kültürünü bilmediği ve bundan da zerre rahatsızlık duymayıp sadece kendisine hizmet edilmesinin peşinde olan erkeğin yönelmesidir. "nasıl olsa türkçe bilmiyor bu karı, dırdır etmez" diye düşünüp, yeni türkiye'nin "arabistan'da hayat erkeklere çok güzel" gazlamasıyla suriyeli (veya başka milletten gelen göçmen kadınların) peşinde koşandır. gerekçeler filan yazmış sıralamış da asıl istediği yönebileceği köledir. bravo beybisi.

  • mağazadan aldığı kıyafeti yıkamadan giyen insan

    chanel ' den alisveris yapan ile cok farkli dusunen insan tipi. bu ne ya, magazadan aldigi kiyafeti yikamadan giymek igrencmis bilmem neymis. merak ediyorum, yun veya kasmir kazak da mi yikaniyor? ya da palto, mont veya saten, ipek bluz mluz de mi yikaniyor? sacmaligin dik alasi. icine sinmiyorsa pamukluyu aldigin donu yikarsin da vik vik magazadan aldigi kiyafeti yikamadan giymek filan diye soylemezsin. bu tiplerin cocuklari da oluyor, gelmis 6-7 yasina ilkokula baslamis, cocuk okulda yemek yiyemiyor agzinda bekletiyor. soruyorsun evladim niye? cunku anasi o gune kadar hep blender'dan gecirip yedirmis, cocuk cignemeyi ogrenmemis. ya da ev disinda baska yerde tuvaletini yapmayi bilmedigi icin cocuk okula altinda bezle geliyor o yasta. bravo! benzer kaygilarin sonuclarina hos geldiniz.