ecekil12
profili

  • kürşat ayvatoğlu'nun serbest bırakılması

    youtube'da parodi çeken, şarkısına klip çeken özendirmekten 2 sene ceza yer, kullanan serbest gezer.

    süper memleket, allahtan içinde yaşamıyoruz.

  • yazarların 10 yaşındayken okudukları kitaplar

    sait faik’in abasıyanık kitabı

  • atatürk'ün ingilizce soruyu fransızca cevaplaması

    atatürk’ün, bir büyükelçinin ingilizce sorusunu "kızım türkçe cevap verebilir mi?" diyerek fransızca cevaplaması olayı.

    buram buram kalite kokan görüntüdür. yaşamadığı günlere özlem duydurur insana. şu kaliteden i speech kürsü kıvamına ne ara geldik bilemiyorum.

    işte o mükemmel görüntü

    alternatif youtube linki

    edit: video linki düzenlendi.

  • 1 milyar dolar vs ölen birini geri getirmek

    şu soruyu sorduğunuza göre hiç canınız yanmamış. umarım yaşamazsınız da.

  • green card sonrası yerleşilecek şehir

    önce şuraya bir götümle güleyim: ahahahahahha

    iş yokmuş, vasıfsızsan, milyon dolarların yoksa new york/new jersey dışında barınamazmışsın, iş bulamazmışsın, çok tehlikeliymiş...

    siz bunlara inanmayın hepsi yalancı, kıskanç oluşumlar. korkmayın! fırsatınız, imkanınız varsa, green card çıktıysa, çıkın çıkın gelin.

    gelmeden önce araştırın ama hangi iklimde, hangi koşullarda yaşamak istersiniz. ama şunu da bilin; burada çalışmak isteyen hiç kimse aç kalmaz. herkese en az asgari ücretli bir iş var. az kazanıp ucuz yaşayım, sakin olsun, sıcak olsun dersen güneye yerleşirsin. soğuk bana koymaz, çok kazanırım, çok harcarım, dersen doğuya, kuzey doğuya gelirsin (batı hakkında bilgim yok). her şekilde yolunu bulursun.

    kaç zamandır bir vasıfsız mevzusu dönüyor. diplomam geçerli olmadığı için burada vasıfsız sayılıyorum. delivery işi yaparak toplamda 3-4 saat çalışarak günde 100 dolar rahat yapıyorum. sıkı çalışan gençler var günde 8-10 saat çalışarak 200-250 dolar yapıyorlar. en kötü saati 10 dolar asgari ücretten 10 saat pizzacıda çalışır 100 dolar yine yaparsın.

    yordum yine kendimi boş boş. gelmek aklında olan varsa kötüleyenlere sakın inanmasın. sizin gelmenizi istemiyorlar, onlar gibi rahat edin istemiyorlar çünkü.

    sırf bu yüzden yutubır yapacaklar beni. neyse sakinim. kalın sağlıcakla.

  • 3 ocak 2019 tüik enflasyon açıklaması

    ülkenin en büyük sorunun "yalancının sikilmemesi" olduğunu gösteren açıklama.

  • ekşi itiraf

    oğlana; bitcoin, ethereum ve litecoin aldım.

    en geç 15 seneye zengin şerefsiz.

  • mehmet atakan foça

    ben sana bok demem,
    boklar duyar ar eder.
    bir zerren düşse boka,
    onu da murdar eder.

    tanrı senin hamurunu
    necasetle yoğurmuş,
    anan seni s.ç.r iken
    yanlışlıkla doğurmuş.

    neyzen tevfik

  • ekşi itiraf

    amerika'ya geldim. mesaisi olmayan bir işe sahibim. 1 buçuk ayda 2000 dolar biriktirdim, 4 kilo verdim. bugün mesala akşamı es geçip evde kafa çektim. arabamı, en pahalı telefonu ve iki aylık gidiş dönüş uçak biletimi aldım.

    herkes zannediyor ki yurtdışındayız diye çok mutluyuz, hayat toz pembe. her yer güllük gülistanlık, memleket meseleleri canımızı sıkmıyor. çok doğru lan valla öyle.

  • cumhurbaşkanlığı için türk şartının kaldırılması

    öncelikle herkese peşin özürlerimi sunarım.

    ön bilgi: medyanın trolüne geldik. öyle bir şart yokmuş zaten. değişikliğe öyle bir şart eklenmiş. değişiklik teklifinden geri çıkartılmış. bilgilendirme için adnan mazmanoglu adlı yazara teşekkürü bir borç bilirim.

    orjinal mesaj şuydu : karakter sınırına takılan, normalde "cumhurbaşkanlığı için doğuştan türk vatandaşı olma şartının kaldırılması" olayıdır.

    anayasa değişikliği teklifinin 8. maddesi komisyonda kabul edildi. cumhurbaşkanı seçilmek için gerekli olan 'doğuştan türk olma' şartı değişti. cumhurbaşkanlığı için 'türk vatandaşı olma' şartı yeterli olacak.

    mesela reza zarrab bile cumhurbaşkanı olabilecek. ne kadar muhafazakar ve milliyetçi bir yaklaşım. düşünenleri tebrik etmek lazım.

  • enflasyonun bir türlü %10'u geçmemesi

    "devlet istatistik enstitüsü'nün enflasyon hesaplaması için fiyatındaki değişmeleri izlediği ürünlerin "tam listesi" aşağıdaki gibidir:

    hortum, yaş pasta, antep fıstığı, leblebi, madlen çikolata, ruj, oje,fanila, iç çamaşırı, cam,musluk, kilit, tül perde, soba borusu, böcek ilacı, çalı süpürge, gündelikçi kadın ücreti, enjektör, yara bandı, gözlük camı, patinaj zinciri, oto pastası, pinpon topu, lego, flüt, spor toto, milli piyango, hamam ücreti, ahtapot (kalamar), karides, balık yumurtası(havyar), mermer, kireçtaşı,zımpara, yem, ciklet, ispirto, çuval, sütyen, külot, kereste, cd-kaset,kimyasal maddeler, gübre, barut, dinamit, lastik eldiven, cam yünü, tuğla, alçı, teneke kutu, fişek,oto jantı, korna, elektrik sayacı, tencere, çöp sepeti, ampul, pil, tornavida, kum, dikenli tel, dikiş makinesi, matkap ucu, kadın bağı, kiremit, yapıştırıcılar, mürekkep, kolonya, serum,demir, bakır.

    listede olmayanlar:
    peynir, zeytin, çay, şeker, yumurta, çiçek yağı, zeytin yağı, makarna, helva, bal, reçel, kahve,ekmek, margarin, salça, sucuk, et, süt, pirinç, mercimek, nohut, kuru fasulye, un, bebe bisküvi,meyve suyu, sigara, ekmek, deterjan, çocuk bezi, piknik tüpü, doğal gaz,elektrik, su, telefon,sebze, meyve vs..."

    edit: ben internetten alıntı yapmıştım ama perferil uyardı sağolsun bunlar enflasyon sepetine eklenmiş. güncel liste. peki girdi de ne oldu? enflasyon sepetindeki %24 gıda payı %20'ye düşürüldü. anlatmaya çalıştığımız da tam olarak bu. hesapta yapılan çakallık.

  • bir erkek ile kadın arasında yaşanacak en güzel an

    sarılmak, sarılırken koklamak. derin derin içine çekmek kokusunu. ne müthiştir.

    not: erkeğim, ibneliğin lüzumu yok.