hiko seijuro11
profili

  • yalova'da kediye tekme atan arap

    orospu çocuğunun yüzü gözükmüyor. kamuoyu tepkisi olursa emniyet bulur ve yurt dışına çıkmadan yakalayabilir. suç duyurusunda bulunmak ve haber kanallarına göndermek gerekir.

    edit: soul almighty : "yalova'dan bildiriyorum; yaşı küçük olduğu için savcı ifadesini alıp salmış."

  • atatürk bile chp'de kurultay kazanamaz

    muharrem ince kendini atatürk ile eşleştiriyor. kendi beceriksizliğine kılıf olarak, atatürk ile kıyas yapıyor ve "ben kazanamadım ama atatürk bile kazanamazdı" diye bahane bulunuyor.

    bu adam komple bahaneden ibaret. röntgenini çeksen içinde küme küme bahane görürsün.

    kendisine tavsiye; egonu kenarda bırak. sen atatürk değilsin. atatürk değil, kılıçdaroğlu bile chp'de kurultay kazanabiliyor. o delegeler senin gerçek yüzünü görebilmiş ve iyi ki sana oy vermemişler.

  • ey geziciler dikili ağacınız yok bu memlekette

    gezi'de geri adam atmak artik nasil bir travma yarattiysa, hala unutamadi adam.

    (bkz: kuyruk acisi)

  • hello kitty'nin gaziosmanpaşa şubesi

    daha once 40 defa yerin dibine sokulmus ve irdelenmis konuyu tekrar ele almis. sozluge tasimanin manasi nedir? anlamadim.

    yazida herhangi bir parilti mevcut degil. tersine, elestirdigi insanlarin yaptigi gibi "o peynir oyle mi servis edilir" diyerek ayni guruhun bir parcasi olmus yazarin eseri.

    nedir bu anlamadim simdi. yazar olabilmek icin sozlukte pr mi kasiyorsunuz?

  • ingiliz milletvekilinin diyarbakır'da ne işi var

    komplo teorisyenleri sakin olsun. cevabı şöyle olan soru:

    ticaret odası kafilesi ile birlikte ziyaret ettiği bölgede, işgüzarlık ile gözaltına alınmış: http://www.theguardian.com/…turkish-security-forces

    ticaret odası kafilesi diyorum lan. kafile. toplu olarak geliyorlar. uçaktan iniyorlar. görüşecekleri insanlar var, buluşmaları ayarlanmış.

    hani bizde ticaret odaları kafile olarak başka ülkelere giderken içinde milletvekilleri de yer alıyor ya, öyle düşün. undercover, ülkede olduğu habersiz olduğumuz bir ajan değil yani. tersine, her şey planlı programlı.

    saf natalie burayı medeni bir ülke zannetmiş. polis noktasının yanında çıkartmış cep telefonunu, uzaklardan (sur'dan duyulan) gelen bomba seslerini kaydetmeye başlamış. ama işgüzar polisin/askerin teki çıkıp "ne sesi kaydediyorsun kardeşim sen?" diyerek kendisini gözaltına almış.

    muhtemelen o polis/asker de gazeteye o başlığı atan gibi, orada bir casus yakalandığını gerçekten de zanneden sen gibi, komplo teorisyeninin tekiydi.

  • cizre'de sivillerin vurulma görüntüsü

    montajsız hâlinin servis edilmesi gereken görüntüler.

    kesili olan kısımda ne gerçekleşti? böyle bir görüntü neden kesilerek servis edilir? görüntüyü kesmek için neden uğraşılır, zahmet edilir?

    cevabını ben vereyim: propaganda yapmak için. bu başlığı buraya açmak için.

    kesili olan kısımdan çıkartılanlar ise hayal gücünüze kalmış.

    edit: her teror orgutu karsitini akp'li zannetme huyunuzdan da kurtulun. dunya ya ak-troll'lerden ya da pkk sempatizanlarindan ibaret degil.

  • abd'nin suriyeli bilim adamını türkiye'den alması

    bu adamın hikayesi suriyeli ailelerin çektikleri zorluklar hakkında yapılmış röportaj serisinin sadece biriydi. röportajlarda bütün suriyeliler çektikleri sıkıntılardan ve gördükleri muameleden de bahsediyorlardı. bu adamın hikayesi tutunca başkan obama bu adamı ve ailesini abd'ye aldığını sosyal medyadan duyurdu.

    türkiye gibi milyonlarca suriyeliyi ülkeye doldurur ve hepsini sefil koşullarda yaşamaya mahkum edersen işte hem ülkene aldığın suriyelilere yaranamazsın, hem kendi vatandaşının tepkisini alırsın, hem de ülke dışında eleştirilirsin. ama başkan obama aradan bir tane cımbızla çekince insanlık yapmış olur. ingiltere 50bin mülteciyi 5 senelik bir süreçte gıda/barınma sorununu çözecek şekilde alacağını duyurduğunda insanlık yapmış olur. sen 3 milyon suriyeli ülkene gelişigüzel doldurarak türkiye'nin demografik haritasını değiştirirsin ama ne suriyeli'lere ne kendi ülkenin vatandaşına ne de dünyaya yaranamazsın. stratejik derinliğiniz için tebrikler.

  • kız isteme söz nişan nikah düğün

    bütün kızların sürüden farkıymış taklidi yaparak istemiyor göründüğü ve cool durduğu, ama konu evliliğe gelince hepsinin içine birer şeytan kaçmışçasına yapılmasını isteyeceği formaliteler sıralaması.

  • 23 temmuz 2015 nasa basın açıklaması

    buldukları gezegen kepler 452-b, bizim güneşimiz gibi g-star olan sarı bir yıldızın yörüngesinde. dünyamız güneşin etrafında 365 günde dönerken, kepler 452-b 385 günde yörüngesini tamamlıyor. yani dünyanın sahip olduğundan biraz daha büyük bir yörüngesi var ancak bu kötü bir şey değil, tam tersine; fark çok az.

    kepler 452-b'nin yıldızı 6 milyar yaşında, bizim güneşimiz ise ~4,6 milyar yaş civarında. bu da demek oluyor ki, eğer kepler 452-b'de yaşamın oluşması için gerekli mineraller var ise; yaşam oluşması için dünyanın sahip olduğundan daha uzun vakti vardı demektir. kepler 452-b'nin kendi yıldızından aldığı enerji dünyanın güneşten aldığı enerjiden daha fazla (çünkü yıldızı güneşe göre daha büyük) ve yıldızdan alınan enerji ile yıldız yaşı arasındaki korelasyona göre oluşturulan tabloda, kepler 452-b'nin konumu dünyamıza göre daha iyi bir noktada. yani nasa'nın oluşturduğu tabloya göre, kepler 452-b'de yaşam olma olasılığı *(habitable olmayi nasil cevirirseniz) dünyanınkinden daha yüksek.

    kepler 452-b dünyadan daha büyük bir gezegen, bu sebeple yüzeyindeki gravite dünyanın 2 katı. kepler 452-b'nin yüzeyinde dünyaya göre daha aktif volkanlar olduğu tahmin ediliyor ve yüzeyinin rocky (kayalıklı) olduğu düşünülüyor.

    edit: gravitesi yaşanılamaz düzeyde değil. ancak nasa'daki abinin yorumuna göre, 2 hafta gezegen yüzeyinde yürürseniz epey kilo verirsiniz deniliyor. o kadar.

    edit 2: yeni bir açıklama yok, hepsi bu kadar.

    * edit 3: habitable ilavesi yapildi.

  • taksim kızı vs kadıköy kızı

    kadıköy kızı muhtemelen istanbul'da doğmuştur. taksim kızı da istanbul'a 17'sinden sonra gelmiştir.

  • nefsimize yenilip birilerinin kibrine kurban olduk

    "çünkü karakteriniz yok; biat edip, susup, emir alan asker gibi itaat ediyorsunuz." şeklinde cevap verilmesi gereken metiner beyanı.

    yanlışa yanlış demediğiniz, delikanlı olup "doğru olan bu değil" diye karşı çıkmadığınız ve bilerek yanlışı/yalanı savunmayı tercih ettiğiniz için size acıyacak değiliz.

    aynı kabataş yalanı gibi. (bkz: yargılanacaksınız)